|
![]() |
#1831 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ne moraš vjerovati. Ako je zaobilaženje nepropisno zaustavljenog vozila prekršaj, onda sam napravio prekršaj. Idiot vlasnik svadbenih dvorana se parkira na glavnoj cesti i upali sva 4. Pa ne ću valjda stajati iza njega, a ne ću ni zvati policiju jer je lokalni šerif ![]() Citiraj:
Biciklist je ravnopravan sudionik prometa, ali to mu ne daje pravo da se gura među kolonama. Pješaci su još gori. Ja bih kažnjavao laprdanje na prijelazu. To ej valjda genetski ugrađen idiotizam da se "pripoveda" na prijelazu. Ili prijeđi ili se makni. Jednostavno ne razumijem to. Isto tako, pješaci i biciklisti (neoznačeni prslukom) trebaju biti svjesni da ih vozači motornih vozila ne vide i ne mogu telepatijom predvidjeti njihove poteze. Nedavno je jedna žena potrčala preko zebre po mraku uz blagu maglu na slabo osvjetljenom prijelazu. Naravno, vozač je u zatvoru sada. Po meni je ona kriva. On nije imao šanse vidjeti ju, a očevidom je utvrđeno da nije vozio ni 50km/h niti je pio. Slaba rasvjeta, magla i žena koja je odjednom odlučila potrčati preko zebre. Po meni je tu pravna država zakazala. Poginila je, na žalost, ali isto tako je mogla skočiti u bunar.
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. ![]() Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6 Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 01.10.2014. u 21:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1832 |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Ovo je već debeli off, ali moram. Staješ li na STOP-ovima na parkiralištima trgovina? Voziš li 60 na južnoj obilaznici kod svakog uključenja(prije nego su je raskopali)? Čekaš li nekoliko minuta iza traktora dok se ne pojavi isprekidana(ako je prometno)? I ja se trudim ne kršiti, ali se nekad dogodi. Godišnje napravim nekih 15K km autom i 3K km bicom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1833 | |
Premium
|
Citiraj:
Baš sam danas vozio 3km iza šlepera cistrne (nekakva za škrob, ili nešto) jer nije bilo prilike za obići. Kad nema nikoga, puna linija, a kad je isprekidana, ima auto/dva. Ja svoj život jako cijenim i izbjegavam čupave situacije. I kad imam prednost, uvjerim se da nema budala koje će mi izletiti. Dva kolege su mi poginula jer su im balvani oduzeli prednost. Pravila i zakon ništa ne znače budalama, a u mom kraju ih ima hrpa. Čak ima i rekordera po prekršajima. Jedan ima preko 300 i još uvijek se vozi okolo u ne registriranoj oronuloj Ladi Rivi. Čak je bio i na dnevniku HRT-a. Postao glavna faca među đibrilima lokalnim. Cigan, naravno. EDIT: Vozim 10km/h brže do 100, a na dalje 10% brže i to je to. Stvarno stajem na stop. Na moru su mi trubili i obilazili me po zavojima jer sam vozio 70. Rekoh sebi, beš me briga. Nek lete. Čak se i maknem i usporim kad me obilaze. Da me brže obiđu. Najžešće mi je kad mi trube jer sam stao i pustio nekog da skrene iz suprotnog smjera. Ono, da pusti svoju kolonu. Ljudi su spremni riskirati život zbog par minuta bržeg dolaska.
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. ![]() Pošten trgovac: 1,2,3,4,5,6 Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 01.10.2014. u 21:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1834 |
lijevo smetalo
Datum registracije: Jan 2014
|
Nisi - samo mi je jako teško povjerovati. Jer svakodnevno doživljam da mi trube kad radim gorenavedene stvari. Edit: Ipak si u prekrašaju, ali unutar tolerancije. ![]()
Nvisen Y-GX01 // HP ProBook 470 G2 // BMAX Y11 Zadnje izmijenjeno od: akoj. 01.10.2014. u 21:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1835 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1836 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Je, padnemo... Ali manje boli kad nisi previsoko. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1838 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Blago tebi kad ti je jeftin taxi (u ZG-u naravno). Ili ti svoje prijatelje koji te vozaju, i piju sokove, dok ti ločeš, častiš s pridjevom - taxisti ![]()
![]() |
#1839 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Svako ko je po meni dva put ulovljen s vise od 0.5 bi automatski trebao dozivotno izgubit vozacku. Jer u suprotnom ce samo nastavit i pitanje je vremena kad ce udesit sebe i druge bez obzira kolko se misli da se superiornije vozi. @ guls Mislim 650kn taksija je dosta da pokrije pun kufer pijanki. I jos takve stvari iznosit u javnost....
![]() |
#1840 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
sve neke moralne vertikale ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1842 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
![]() |
#1843 | ||
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
onak to je je fakat čabe... za 120-130kn sim-tam da ja riskiram vozačku debelo napumpan alkoholom mi se stvarno ne da, a i to ako odem jednom mjesečno/dvomjesečno nije da će me izut iz cipela od cijene. Citiraj:
štoviše nisam ni skužio da sam toliko pjan... tako da to treba uzet ko olakotnu okolnost - koliko na koga utječe alkohol ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1844 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Zakon se zna i institucije rade svoj posao, više ili manje. Srećom smo civilizirano i uređeno društvo, jer po ovakvim presudama malo fali da ljude ne kamenuju na cesti radi nevezivanja pojasa. A taxi, uvijek odlično rješenje, gdje god da jesi. Baš smo nakon ovog drugog ekscesa sjeli za stol kao društvo i popričali da nema smisla organizirati izlaske s privatnim prijevozom uz takve niske cijene taksija.
![]() |
#1845 |
N0teb00k n00b
|
Ima koprivnica taxi sta se cudis? Nije da je super jeftin, ali svakak je jeftiniji od kazne za alkohol, a fala bogu grad nije tak velki pa se s jednog kraja na drugi mozes i prosetat. Imam broj nekog frajera kaj vozi neki kombi/taxi sa 7 sjedala. Zvirišče -> Centar 50kn nam je cepal. Cak i guls uči! :P
![]() |
#1846 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja ne bih kažnjavao nekoga tko je u jednom trenutku greškom stisnuo gas i došao do 62km/h u naselju gdje je ograničenje 50km/h, ali bi kaznio svakoga tko sjeda u auto i vozi pod utjecajem alkohola ili droga. Toliko sam puta pogriješio u vožnji kroz ZG da je to i meni postalo smiješno. Ono, krivo se prestrojim jer nisam skužio ili vidjeo znak i onda moram skrenuti lijevo. Naravno, onda odem lijevo i tražim pogodno mjesto za okretanje (parking, kružni tok, križanje gdje se smije polukružno okrenuti...). Znači pogriješim, ali ne idem se ponovno prestrojavati na samom križanju pred semaforom. Eto, banalna razlika između prekršaja i pogreške. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1847 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
Ajde da vas pitam : koliko dugo ste cekali svoju slikicu za volanom i poziv za doniranje novaca drzavi? Naime upecala me multanova ispred zgrade policije u heinzelovoj s oko 85 (60ogranicenje, nisu me zaustavljali jer nikog nije bilo blizu aparata). I ima li tu mozda neka akcija plati odmah pa dobis popust? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1848 |
Moderator
|
načekat ćeš se... obično ne ide to tako brzo, a protiv same multanove imaš isto proceduru za lagan odyeb. ako ti dođe doma da ispuniš tko je upravljao vozilom u datom trenutku, napišeš da ne znaš tko je vozio tada jer tvoje vozilo koriste xyz sa xyz prebivalištem i xyz oib-om i onda ti dođe da ideš na sud jer nisi javio tko je vozio i onda sudu priložiš odreske od preporučenih pisama te kopije poslanih pisama pošto ti se ne sudi za brzinu nego za ne slanje podataka... a ti si poslao podatke... nekakve ![]() i onda sud kaže da murija laže jer si ti poslao podatke ![]() nego danas na slavonskoj ubirači novaca nekon nadvožnjaka prema city centru east (iz smjera centra)... kad sam se vraćao iz city centra nisam prestao blicat ekipi iz suportnog smjera bikoz neću prestat blicat dok ne stave te prokletinje na mjesta gdje svatko može izgubit glavu svako malo, a to su poznati punktovi stritrejsera, prolaznici kroz crveno u debelo naseljenim mjestimat etc. neš ti mjerit brzinu kod lesnine di ima 30 traka i svi koji dolaze sa autoputa ne stignu još ni usporit sa autocesta brzina - e tu se mi brinemo o brzini i sigurnosti makar u krugu kilometra nema živog čovjeka normalnog tko će tamo eventualno pretrčat cestu. ubit! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1850 |
Moderator
|
pa eto tko prelazi tamo cestu ![]() ili di su me jednom haltali nakon zadnjeg nadvožnjaka kod ulaza u veliku goricu... neš ti problema tamo vozit 150 pošto ima više avijona nego živih ljudi u tom regijonu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1851 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
I kaj je najbolje nije mene haltal ![]()
![]() |
![]() |
#1852 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ne znam, ja ak hvatam 150 počnem kod jankomirskog mosta i taman sam oko izlaza za SVN oko te brojke ![]() ![]() Zna biti pješaka tokom radnog dana jer je tamo autobusna stanica, ali nema šanse da bi im stao na tom mjestu. Bio je neki dan sudar baš kod te zebre samo iz smjera prema Samoboru, jer je netko stao na zebri...
![]() |
#1853 |
Moderator
|
to ti je zato jer nemaš clio plava munja rejskar ![]() ma pješaci i biciklisti su postali pošast normalnog vozača... yebote ako ti je fakin crveno, crveno ti je s razlogom, a ne da ti sada ideš jer se tebi ide bez gledanja lijevo-desno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1854 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#1855 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1856 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Danas sam bas te tvoje vidio, a kad sam se vraćao iz Zagorja naso sam ih na mjestu na kojem ih nikad dosad nisam vidio i dobro sam se preznojio. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1857 |
Premium
|
I u Radničkoj pretrčavaju cestu da zaustave u bržoj traci. Jednom su stali i na onom proširenju za skretanje ulijevo prije semafora pa su ljudi prvo trebali zaobići policijski auto da biu mogli skrenuti lijevo ![]() OT: Sasvim lijepo su sredili tu Radničku. Hoće tamo niknuti nešto za gospodarstvo ili je samo trebalo dići vrijednost nečije zemlje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1858 | |
Moderator
|
oke onda je nekim čudom meni prošlo. dva puta. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1859 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Jel se Slavonska racuna kao cest unutar naselja? Kako se zna koja cesta je u unutar naselja, a koja van? Recimo obilaznica oko Marije Bistrice - kada se skrene na T raskrizju lijevo sa Kolodvorske prema benzinskoj, nema nikakvog znaka ogranicenja. Ima na kraju obilaznice 60. Dropped Pin near Stubička cesta 13, 49246, Marija Bistrica http://goo.gl/maps/KYCiY Imalo bi smisla nakon prekrizene table sa imenom mjesta, jel... Al cesto takvih nema. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 07.10.2014. u 09:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1860 |
Moderator
|
slavonska se računa kao brza cesta sa dobrim asfaltom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|