Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.02.2013., 18:22   #1801
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Kao strastveni ljubitelj AOSP romova upravo sam na SGS2 flešnuo Neat rom lite, ovaj španjolski JB. Moj prvi sammy rom na Samsung mobitelu, jeej. Štopajte mi koliko ću izdržati!

edit: jeej, stuck on splashscreen nakon restoranja android ID-a. Odlično! Idemo ispočetka...

edit2: ok, postoji li nekakav način da restoram device ID i da to uredno prođe na ovom JB-u?
Nažalost NE! Ja sam metnuo Neat Rom i restore nisam mogao, restart mi nije uspjevao na početku i svašta. Pa sam na kraju metnuo Omega Rom
Snowrider je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2013., 18:25   #1802
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Koliko sam shvatio na Omegi si mogao vratiti Android ID?

edit: nvm, vidim i tamo ista situacija po komentarima. Ništa, budem probao JB neki drugi put :restoring:

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 02.02.2013. u 18:39.
xlr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.02.2013., 19:00   #1803
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pa barem JB custom romova ima svakakvih i svugdje...
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2013., 19:05   #1804
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Citiraj:
Koliko sam shvatio na Omegi si mogao vratiti Android ID?

edit: nvm, vidim i tamo ista situacija po komentarima. Ništa, budem probao JB neki drugi put :restoring:
Na Omegi sam mogao vratit Android ID
Staro 02.02.2013., 19:15   #1805
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Tnx Daky, budem probao (makar korisnici kažu kontra).
edit: nope, ne prolazi. Nema veze, probat ću se neki drugi put poigrati s tim.

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Pa barem JB custom romova ima svakakvih i svugdje...
Na kakve misliš? Ovo što sam probao od AOSP-a (Rootbox JB, SlimBean) ima bugova i djeluje nedovršeno, baterija mi traje kraće što je razlog mjenjanja kernela zbog JB podrške... Ne znam uopće odakle krenuti i već sam nazad na ICS-u
Prvi put flešam sammy rom i eto, ne mogu vratiti ID.

Nisam đabe prestao pratiti scenu otkad je izašao JB jer sam znao da će biti svega. Previše promjena unutar OS-a, a većina se uzda u CM koji ni nakon pola godine nije izbacio stable JB release. Da ne drobim puno, ne brini za mene

Zadnje izmijenjeno od: xlr. 02.02.2013. u 19:38.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2013., 01:22   #1806
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Ma neznam ni sam , vec sam probao JellyBam,Neat,SlimBean i Omegu. Mozda sam nekog i zab. Ali niti jedan rom mi nije ono da je sav dovršen kako treba neg svaki radi po tjedan dana i onda krenu errori,bugiranje,white screen itd. Mislim da cu jos par dana drzat Omegu i da cu se vratit na stock 4.0.4
Staro 03.02.2013., 03:11   #1807
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Kod mene na S2 svježi install Paranoid Androida 2.52, iza toga Dorimanx 7.29 kernel - nikakvi errori, bugovi, FC-ovi, itd. Sve radi, a o fleksibilnosti i naprednim funkcijama ROMa i tog kernela da ne pričamo...
Inače stalno mijenjam romove i kernele, ali ovo je prva kombinacija da imam duže vrijeme i mislim da će tako i ostati do prodaje.
Jedini bug je sami bug od JB-a, a to je sniženi volume zvuka nakon paljenja mobitela, lako rješivo povećanjem volume-a pomoću bočnih tipaka, a ovaj kernel ima i low sound fix, na startupu se pokrene skripta koja to sama odradi.
Staro 03.02.2013., 15:11   #1808
trpi
Guest

recimo da mi krepa zaslon i da trebam nositi mob na garanciju, no mob je rootan i custom romiran, jel se moze vratiti stock rom i binary counter na 0 nekako(obaviti sve to bez znanja sto se dogadja na ekranu?)
  Reply With Quote
Staro 03.02.2013., 15:24   #1809
Snowrider
Premium
Moj komp

Snowrider's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Kod mene na S2 svježi install Paranoid Androida 2.52, iza toga Dorimanx 7.29 kernel - nikakvi errori, bugovi, FC-ovi, itd. Sve radi, a o fleksibilnosti i naprednim funkcijama ROMa i tog kernela da ne pričamo...
Inače stalno mijenjam romove i kernele, ali ovo je prva kombinacija da imam duže vrijeme i mislim da će tako i ostati do prodaje.
Jedini bug je sami bug od JB-a, a to je sniženi volume zvuka nakon paljenja mobitela, lako rješivo povećanjem volume-a pomoću bočnih tipaka, a ovaj kernel ima i low sound fix, na startupu se pokrene skripta koja to sama odradi.

Hmmm ajd mi daj link da ne kopam po xda pa cu probat ako je tako kako kazes, rom je super
Staro 03.02.2013., 15:40   #1810
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.02.2013., 18:27   #1811
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
recimo da mi krepa zaslon i da trebam nositi mob na garanciju, no mob je rootan i custom romiran, jel se moze vratiti stock rom i binary counter na 0 nekako(obaviti sve to bez znanja sto se dogadja na ekranu?)
Može ako imaš usb jig, ako znaš koji točno bootloader imaš i ako znaš raditi s odinom. U principu, bitno je da znaš kako se radi s jigom i kako se radi s odinom. Bootloader lako flešaš kroz odin, kao i stock rom. Definitivno puuuno lakše za obaviti naslijepo nego kod npr Desirea
Staro 03.02.2013., 19:52   #1812
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Citiraj:
Može ako imaš usb jig, ako znaš koji točno bootloader imaš i ako znaš raditi s odinom. U principu, bitno je da znaš kako se radi s jigom i kako se radi s odinom. Bootloader lako flešaš kroz odin, kao i stock rom. Definitivno puuuno lakše za obaviti naslijepo nego kod npr Desirea
Koliko ja vidim, to ne funkcionira na sgs3 i note2
Mihael je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2013., 20:30   #1813
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Upravo jednog SGII danas vraćao na stock, radi gare. Da, najveći problem je bootloader, odnosno info koji je gore. Pretpostavljam da je s Noteom ista stvar kao i kod ostalih - kod novih BL samsung je onemogućio reset brojača preko JIG-a. Kad si već tu - jesi radi s JIG-om v2? Onaj s kablom od USB-a? On navodno resetira i na na novom BL brojač.
I kad ga resetiraš, trebao bi vratiti novi BL gore, odnosno - zavisi koji rom imaš gore. Ne bi bilo zgodno doći na servis s ICS romom, a gore BL od GB

Mihael, što kod njih samo s Triangle Away app? Svi ti modeli imaju HDMI output jel Fino spojiš na plazmu od 107cm i ko čoek vratiš sve na stock

Zadnje izmijenjeno od: tor. 03.02.2013. u 20:39.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2013., 20:40   #1814
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Sad vidim da trpi ima note2, preskočite moj prošli post.

@tor nisam čuo za v2, vrtim gore old GB BL (postoji i jedan noviji GB BL na kojem ne radi reset). A čuj, mogu slobodno staviti i ICS BL jer ne flešam preko odina. GB BL imam zbog nekog drugog problema. Anyway, kada pregaziš mob ICS romom on ti flešne i BL (IIRC)?
Staro 03.02.2013., 20:43   #1815
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

da, ako je stock rom. Custom - naravno, od roma do roma.
ovak izgleda:
Staro 03.02.2013., 20:53   #1816
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Stock preko odina, jasno.
Ovo čudo prvi put vidim, moram proguglati kako šljaka i što će mu taj muški USB A konektor s druge strane.
Staro 03.02.2013., 20:56   #1817
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Mihael, što kod njih samo s Triangle Away app? Svi ti modeli imaju HDMI output jel Fino spojiš na plazmu od 107cm i ko čoek vratiš sve na stock
Da Triangle Away pouzdano resetira sve dok god se radi o stock romu i kernelu. Hehe HDMI sam i ja htio napisati, ali sam zaboravio dok sam googlao oko jiga za s3 i note 2

Problem je recimo SDS, mob krepa, a bootloader ostane živ. Dođeš u hrvatskoj na reklamaciju, a lagani od*eb ako je brojač uvečan i custom binary
Staro 03.02.2013., 21:04   #1818
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

ma da, jedu g**** em moraš vratiti stock rom, što se podrazumijeva, em moraš resetirat brojač, em paziti na BL da ne doneseš kris-kros varijantu
Staro 03.02.2013., 21:21   #1819
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Zašto flešate preko odina? Onako, prvo rootate mob, resetirate counter i dalje pereš zipove preko recoveryja - ista stvar, puno fleksibilnija od odina, puno manje opcija za sjebati - i counter ne raste jednom kad ste ga resetirali.

Ako te zadesi SDS ista ti je stvar hoće li ti counter biti na 0 ili 1 ili će ti pisati custom binary - ništa više ne možeš ispraviti.
Staro 03.02.2013., 21:25   #1820
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Meni su u servisu rekli da uopće ne gledaju jel ROM custom ili original, davno sam slao sgs1 i popravili su ga iako je bio custom na njemu (Doc's)
Staro 03.02.2013., 21:33   #1821
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Zašto flešate preko odina? Onako, prvo rootate mob, resetirate counter i dalje pereš zipove preko recoveryja - ista stvar, puno fleksibilnija od odina, puno manje opcija za sjebati - i counter ne raste jednom kad ste ga resetirali.

Ako te zadesi SDS ista ti je stvar hoće li ti counter biti na 0 ili 1 ili će ti pisati custom binary - ništa više ne možeš ispraviti.
pa u biti i ne flesham iz odina, sve ide iz cwm-a. Govorim o dijelu priče kad trebaš fleshati stock rom, radi gare ili čega već. Svi stokovi idu preko odina, bar za SG II zar ne?
Neo-ST - gledaju, kako ne. Ovi tu na slavonskoj u ZG?
Staro 03.02.2013., 23:16   #1822
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Govorim o dijelu priče kad trebaš fleshati stock rom, radi gare ili čega već. Svi stokovi idu preko odina, bar za SG II zar ne?
Trebao sam citirati Mihaela.
Flešanje stock roma još uvijek ide preko odina, da. To ne diže counter pa nije bed.
Staro 04.02.2013., 10:44   #1823
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Citiraj:
Trebao sam citirati Mihaela.
Flešanje stock roma još uvijek ide preko odina, da. To ne diže counter pa nije bed.
Diže brojač na sgs3. Cim je root, custom kernel ili ROM pise binary custom tako da džaba Triangle away.

Na žalost, nemam sad sa čime uslikati da vidite kako je kod mene, iako sam resetirao i od onda flešao samo kroz CWM, brojač je na 1, sva tri na Custom

Zadnje izmijenjeno od: Mihael. 04.02.2013. u 10:51.
Staro 04.02.2013., 11:04   #1824
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

on govori o fleshanju službenog roma - taj ne diže counter. Ne kužim kako ti je flesh iz CWM-a dignuo brojač? Po tom bih ja trebao biti na nekih 1000+
Staro 04.02.2013., 11:30   #1825
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Nije CWM digao brojač. Jednostavno se nakon restarta sa trianglom digao na 1.

Preko Odina sam dizao samo stock romove pa je brojač svejedno išao gore.

Jel vi imate sgs3 ili sgs2?
Staro 04.02.2013., 11:43   #1826
gin.tonic
Premium
Moj komp

gin.tonic's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Trebao bi curi ove godine staviti custom ROM za Nexus S, sad ima 4.1.2 (zadnji službeni za njega)...

Ovo sam mislio staviti na njega:

ROM: CM10 ili Rasbeanjelly

Kernel: Marmite V7.1.6 ili Matr1x

Molim savjete , te želi neku žensku temu

Znači, neki stabilan custom ROM je primarno (da mi ne prigovara poslije da joj neke funkcije ne rade...)
gin.tonic je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2013., 13:13   #1827
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Autor Mihael Pregled postova
Nije CWM digao brojač. Jednostavno se nakon restarta sa trianglom digao na 1.

Preko Odina sam dizao samo stock romove pa je brojač svejedno išao gore.

Jel vi imate sgs3 ili sgs2?
S2...izgleda da su dosta toga promijenili na 3-ki.
Staro 04.02.2013., 15:29   #1828
dinos3
Dino Saur

dinos3's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor gin.tonic Pregled postova
Trebao bi curi ove godine staviti custom ROM za Nexus S, sad ima 4.1.2 (zadnji službeni za njega)...

Ovo sam mislio staviti na njega:

ROM: CM10 ili Rasbeanjelly

Kernel: Marmite V7.1.6 ili Matr1x

Molim savjete , te želi neku žensku temu

Znači, neki stabilan custom ROM je primarno (da mi ne prigovara poslije da joj neke funkcije ne rade...)
Moja preporuka: stabilni CM10 i matrix. Dosta su ispolirani ROM-ovi tamo, a gledam na S2 boze sacuvaj njih 4,5 trebas flashat da ti bar 1 pase. Na NS su odlicni ROM-ovi tak da neces fulat. Imao sam NS prije 2 mj
dinos3 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2013., 20:02   #1829
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ja bi ostavio stock sa nekim custom kernelom koji ima bigmem patch. Recimo 100.1% | FloHimself. Dobar je i Rasbeanjelly, odnosno derivat MDO, ali na njemu dobijam neke čudne radio-dumpove na kartici. CM 10 je isto dobar, ali mi se čini sporijim u radu od stocka. Stock je stvarno odličan na Nexus S-u pa sad koristim ovaj FloHimself i moram priznat da mi ne fali ništa osim power togglesa u dropdown meniju.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2013., 20:26   #1830
kassad
marked one
Moj komp

kassad's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Remics JB 3.0.1 sa marmite 7.x CM kernelom.
kassad je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno