|
![]() |
#1801 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: lolofuxy. 03.06.2012. u 01:48. |
|
![]() |
![]() |
#1802 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nema ti smisla kupovati jaku grafu kad imaš proc od qrca koji neće biti sposoban hraniti istu podacima. I fali ti još 2Gb rama. Kupi polovnu 4850/4870 i vozi tu konfu dok se ne raspadne ili sada prodaj sve i kupi novo.
|
Oglas
|
|
![]() |
#1803 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Nakon nekoliko ati grafa koje sam nedavno imao mogu samo reći: nvidia je zakon. Nadam se da će brzo izdati nešto tipa gf 660ti jer me zanima grafa koja ne troši struju i ne grije se ko pećnica a da je relativno brza Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 03.06.2012. u 10:34. |
![]() |
![]() |
#1804 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
#1805 |
Premium
|
nebi htio ulaziti u rasprave, samo ću reći da imam svoje razloge. Ovo i je nvidia podforum pa vjerujem da nikog neću uvrijediti sa tom svojom konstatacijom Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 03.06.2012. u 11:10. |
![]() |
![]() |
#1806 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
E ostala mi je stara konfa.Imam novi proc sa 3 mb cachea i 3 gb rama sad. prominija sam sig. Mislim znam da su mi 7850 ili 560 overkill,ali namjeravam za nekih mozda pola godine uzeti novu plocu i ram i proc,pa bi sad ulozija u kvalitetno da mi potraje koju godinu. kupija sam bija hd 4850 od club 3d.To je bilo sranje koje se grijlo do 115 stupnjeva,pa je ventilator krepa,pa sam sam neki sastavija,pa su kondezatori pomalo pucali jedan po jedan do zadnjeg,koji je bija kap koja je prelila casu.Necu je popravljat jer je za smece bila ima 2 godine,tako da je ona dala svoje.Performanse su bile odlicne iako me vertical sync uvik nesto zajebava...zato mi i envidija i ima mozda minijaturnu prednost,koju argumenti lako pristignu.. 7750 ima samo 128 bit sabirnicu a to mi nije bas...kad pogledas da namjeravam uzimati bolje. zasad imam 19 inch 4:3,ali vjerovatno cu i uzeti nesto 21 ili 22 wide pa ce i rezolucija biti zahtjevnija. A sta se tice te 7850,koji mi je model najisplativiji?vidija sam da u portiju imaju oc verziju http://www.portio.hr/index.php?page=...d=051800052136 ali isto bi ja volija ako bi moga proci do 1800 kn ,max 2000,ali ako se stvarno masu isplati onda ajde bi i 2200 ali to mi je ajme xD Hvala ljudi poz xD |
![]() |
![]() |
#1808 |
Jack of all, master of none
|
#1809 |
Premium
|
Napisao je da će uskoro mijenjat konfu. @BladeR5 ako ti nije hitno pričekaj GTX 660, i mogao bi promijeniti tog Chiefa ako je godište kao i ostale komponente i nadoplatiti za neki LC 460/560W GP3 |
![]() |
![]() |
#1810 |
Premium
|
@ coconut-puno pusis prijatelju xD @lolofuxy -hitno je.Sad sam na nekoj 9600gt od frenda ali moram mu vratiti sad za par dana jer prodaje svoj komp pa ga mora dati nekom tipu na probu.To je bilo samo privremeno da mogu priko vikenda diabla gazit ![]() a za napajanje cemo vidit kad budem uzima ostalo.vjerovatno ce i to ici na kupovinu,ali zasad se nadam da ce pogurati ovo,ako je mogla ovu do sad koja ja mislim vuce dobro struje... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1811 |
Premium
|
Pogurat će, ali zamijeni ga uskoro jer se ne radi o velkoj nadoplati za kvalitetnije i jače napajanje. Što se tiče grafe najjeftinije te ispadne Sapphire hd 7850 2gb. |
![]() |
![]() |
#1812 |
Premium
|
Nije losa ponuda.Ali ova kako vidim je light retail,bice ide sa jednim dvi.A dobro bi mi dosla dva jer znam stavit 2 monitora jer se bavim produkcijom. A i malo sam razmislija i reka sam ajde necu biti zidov za 150 kn ![]() a sta mislis o ovima http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=11352 ili http://www.portio.hr/index.php?page=...d=051800051707 ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 |
Premium
|
Lite retail ti znači drugačija ambalaža, nema to veze s količinom DVI i konektora na njoj. Sve HD 7850-tke dolaze s jednim DVI-em i ostatak imaju jedan HDMI i 2 DP-a, samo ova grozna i bučna XFX-ica dolazi s dva DVI konektora. Ako se možeš protegnut uzmi MSI verziju jer ona najviše nudi, a ova druga Sapphirka je preskupa i nije bolji izbor od MSI. |
![]() |
![]() |
#1814 |
Premium
|
Ok .Tnx lolofuxy...dosta si mi pomoga... ah i moguce da taj light retail,je samo bice neki kabeli i to ambalaza.. ok hvala ti . sad cu ih zovnit da vidim kakvo im je stanje na lageru. edit: Evo danas salju sutra kod mene,juhuuu... javim se kad dode ![]() |
![]() |
![]() |
#1820 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Kad se sjetim koliko je koštala, a vidi sad, make me sick ![]() Ubrzo ću i ja uzimat grafu, pa eto, to će vjerojatno bit opet neka MSI gtx 560Ti jer to je upravo što i ti želiš, nekih 500kn više,a? Ako se budem htio isprsit uzet ću 570 ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1822 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Za ovu bi mogao dobit sad sigurno barem 850kn a polovna (sa garom) 560ti ih ima već za 1200kn.. Ja bi također najradije pričekao 660, samo neznam kad će već to doć (ne pratim baš razvoj zadnje vrijeme jer učim za zadnji ispit).. |
![]() |
![]() |
#1823 |
Casual Racist
|
Da, i ja sam u slicnoj situaciji. Razmisljao sam rijesiti ovu 460gtx, ali nema bas neke super isplative zamjene. A jos eto ide ljeto i igra se malo do nimalo. Inace, 560Ti nije losa. Solidan boost od neki 30-40%, ali i 50% nadoplate. Za nadoplatu do gtx570 se uzme jos jedna 460. Ako izuzmemo multi-gpu kombo, jos su najisplativije 6950@6970 sto su isle po 1400kn (iako me ni vrag ne bi natjerao da ponovo kupim amd grafu ![]() Sto se 660GTX tice bilo je glasina da ce biti predstavljena na Computexu prije 3 tjedna, pa da ce izaci 25.6 i sad najnovija glasina kaze tek negdje 8. mjesec. No, svi predvidjaju cijenu od $300 odnosno oko 2500kn tako da nece biti za svakoga. |
![]() |
![]() |
#1824 |
Premium
|
tržište grafičkih kartica se već dulje vremena nalazi u svojevrsnoj žabokrečini, a to se posebno odnosi na nvidiju i njihove modele srednje klase i niže. 560ti,550ti,gts450 modeli se već par godina prodaju po istim cijenama. Najgora je situacija sa modelima do 500-600kn jer se slobodno može reći da se prije tri godine i sada za taj iznos može dobit ista razina perfomansi u igrama. Nvidijini novi modeli niže klase imaju prenapuhane cijene u odnosu na ono što nude. Slična stvar je i sa ati-jem ali u nešto manjoj mjeri |
![]() |
![]() |
#1825 |
Guest
|
Ma bezobrazluk je u 2012. godini za preko 700 kuna prodavat kartice kojima je 8800GT još uvijek konkurencija (GT640, bljak). Ljudi moji, 8800GT će skoro navršiti 6 godina, a danas za 100 eura ne mogu kupit bolju karticu. Mislim, imaju sad te nove kurac-palac tehnologije ali meni i jedna i druga vrte youtube i filmove, a Starcraft, Metro i sl. i jednu i drugu jednako zakucaju na Full HD rezoluciji. Nakon G92b (GT240 i 256-bitne GTS250) oni nisu izbacili apsolutno ništa u tom low-mid segmentu tržišta. S Ati/Amd je ista stvar. Kupih prije 3 godine novu HD4670 GDDR4 za ~400kn+ poštarina. I evo, preko raznih HD5600 i HD6600 drlja su dogurali do 7000. Performanse iste, a cijena ide samo gore. Gledam sad i rabljene HDx500 i HDx600 kartice idu za 400kn i mislim si how yes no (kako da ne). Ubost će si tata uskoro još jednu HD4870 za te novce. Ili pečenu 8800GT za 150kn, hvala Bogu ima ih ko piljevine. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 05.07.2012. u 17:22. |
![]() |
#1826 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
Problem sa grafickom karticom
Pozdrav,imam par pitanja u vezi graficke Ati Radeon 4670 1Gig i razmisljao sam da je zamenim sa necim boljim. Koje je vase misljenje o sledecim karticama MSI 8800GTS 320mb i 320bit ASUS 8800GTX ULTRA NVidia Geforce 9600 GT 512/256 Gigabyte 9500GT OC 1GB PCI-E ASUS-GTX275 MSI 9800 GX2 1Gb Takodje koristicu novu graficku da povezem PC sa 2 monitora,tako da treba da ima dva DVI ili tako necega za izlaz. Takodje treba da bude solidna i za igre i zanima me kakva joj snaga treba za pokretanje i da li je moguce da je crossfireujem sa mojom (Iako nisam siguran kako to radi). Hvala. |
![]() |
![]() |
#1827 |
Premium
|
Navedi ostatak konfiguracije (pogotovo model napajanja!) i s koliko love raspolažeš. btw, gdje je tu problem da je moralo biti postano u ovoj temi?
#1828 | |
Registered User
|
Citiraj:
4.00 GB Ram Ati Radeon 4670 a napajanje mislim da cu kupiti neko od 600W dobro jer ovo moje ili je kinesko ili ne znam sta,uglavnom,to je reseno,a lova mi je u redu,samo da mi odaberes top dve ako mozes graficke,to bi bilo super. a problem je sto ne znam koju da izaberem)) |
|
![]() |
![]() |
#1829 |
Premium
|
Sve grafe koje si naveo su prastare i kao takve totalno neisplativa kupnja. Od navedenih, 9800 GX2 je najjača, ali se užasno grije, bučna i dosta troši. Za CF moraš imati i ploču koja to podržava (hebemu sveca, zar je toliki problem ispuniti Moj komp?), a napajanje od 600W ti je nepotrebno. Nisam te bezveze pitao s koliko love raspolažeš jer bi se moglo naći nešto bolje u tvom budžetu. Ponavljam: 1. koje komponente imaš? 2. s koliko love raspolažeš? 3. zašto je ova tema pod 'Hardverskim problemima'?
#1830 |
Registered User
|
1. Namestio sam "Moj Komp" opciju pa to mozes da vidim,nisam je pre ni primetio,pa zato nisam ni stavio,a i stavio sam vaznije komponente,nisam mislio da ti treba vise. Napajanje nisam siguran koje imam,nije bitno stavicu neko novo jos malo. 2. Sa nesto vise od 100 evra, ali svidja mi se ideja da kupim graficku preko neta sa nekih sajtova gde imaju ponude sa garancijama i slicno,pa sam vam zato predlozio stvari i hteo da mi izaberete najkorisnije,ali u medjuvremenu naisao sam na neki drugi sajt,pa su novije mogucnosti opet izasle,koje su opet relativno stare u odnosu na najnovije. 3. Ova tema je pod "Hardverskim problemima" jer je graficka hardware a ja imam problem jer ne znam koju da nabavim,ali ono ozbiljno,prvi put sam na forumu,izgledalo mi kao prikladno mesto da napravim temu. I ovo je novi izbor grafickih koji su mi trenutno nekako na raspolaganju. Asus GeForce GTX 550 Ti - 100 evra Gainward GTX 560 1GB - 130 evra (probacu da spustim cenu^^) Gigabyte GTX 470 1280 - 120 evra (ovde moze neka zamena i doplata,nisam siguran) Gainward GTX 465 Good Edition - 90 evra to bi manje vise bilo to,bili i neki sapphire,ali mislim da nije vredno pominjanja. Nadam se da sam ti sad dao dovoljno podataka da mozes da kazes sta bih trebao. Evo moje konfiguracije za svaki slucaj ako ne nadjes tamo CPU: AMD Athlon II X4 630 MBO: BIOSTAR TA770E3 RAM: DDR3 4096 HDD: Western Digital 977GB VGA: ATI Radeon HD 4670 Monitor: L1919S OS: MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1 Eh da,posto i ti napajanje smatras vaznim(ne kazem da nije) ali ja ne mogu da skontam koje je moje,kad budem kupio novu graficku kupicu i drugo napajanje, verovatno ovo LC POWER LC500H 500W Zadnje izmijenjeno od: John_English. 07.07.2012. u 15:08. Razlog: dodavanje teksta |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|