|
![]() |
#1801 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A nisi riješio "problem" time šta si sakrio svoj SSID, svejedno mogu smetati jedan drugom, zato sam ti predložio da promijeniš radni kanal, sada ti je 6. na 9. ili 11. i tako smanjiš preklapanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1802 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Dobio sam i odgovor iz Hakoma za svoje pitanje, pa ako bude nekome trebalo eto: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1803 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2013
|
Operator zgrade je ujedno i vlasnik infrastrukture pa vjerojatno kod promjene operatora zgrade prethodnog operatora će trebati obeštetiti. Možda je pametnije iz pričuve izgraditi infrastrukturu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Teško da će ht koristiti infrastrukturu drugog operatera, najbolje da nekako nagovrite predstavnika da ht svoje stavi, a ovaj drugi ak oće nek stavlja svoje, nije to baš tako ružno ako se napravi kako spada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1805 | |
Premium
|
Citiraj:
Pod problem sam mislio na primitak točno polovice brzine koju pušta ISP. Na kraju je bio kriv Apple. Svejedno hvala. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2015
|
Kazes netgear sve radi, jel ti u njega upises user i pass za internet i njega kacis direktno na ONT ili je izmedju tcomov router? Jer ja bi se rado rjesija ZTEa da mi ostane samo ONT i moj router.. probao sam direktno spojiti moj router ali nece da se spoji.. jel ima nesto posebno za konfigurirati osim user nama i pasworda u pppoe modu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1808 | |
Registered User
|
Citiraj:
nema druge nego kupiti taj R7000, molim te samo daj koji link kako ga flashirati na tomato i koju verziju tomata, vidim ovako na brzinu da tu ima svašta.. ili uzet mozda mikrotik RB951G-2HnD.. duplo jeftiniji, a s njim nema šta nemoš konfigurirat :P Zadnje izmijenjeno od: bumbak12. 03.07.2015. u 04:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1809 | |
Premium
|
Citiraj:
Zagrebu, al nekako za Varaždin sumnjam ![]() ![]() Više mi je vjerojatno da će isto ko što su H1 i Optima najavili za ovu godinu pružanje optike putem ht infrastrukture i drugi u dogledno vrijeme ponuditi takve usluge. A u tom slučaju ako HT odbije uči u tuđu infrastrukturu onda smo u banani jer gubimo veliki dio kolača, a vjerojatnost da dođe neki operator sa svojom mrežom do zgrade je jako mala jer i oni koji će imat novaca za ulagat u to će valjda prije ulagat u gradove/mjesta gdje još nema optike neg tamo gdje je već prisutan HT ili netko drugi. Koliko sam shvatio iz Hakomove brošure, operator zgrade je dužan i drugim operatorima dati na korištenje infrastrukturu, ali drugi je par opanaka ako HT ne želi uči u tuđe, tako da nitko ih ne prisiljava da uđu, mogu ali ne moraju. Tu je netko rekao da su dolje u pazinu spojili lokalni 3t Cable i da je onda HT bio dostupan međutim poslije je netko stavio suglasnost za izvođenje radova u kojoj piše HT-ov partner 3t Cable izvođac radova pa nije ni čudno da su bili dostupni i jedni i drugi ![]() Zadnje izmijenjeno od: Brc. 03.07.2015. u 15:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Ja još uvijek čekam optiku no baš gledam stranicu HT-a i kako se ljudi žale na uvođenje optike. Jedan stanar se tako žali da su mu rupe po cijeloj zgradi i da je sva prašnjava. Ovako se valjda radovi ne bi trebali izvoditi ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1811 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A čuj, zavisi "kakva je zgrada", ono doslovno takneš zid i otpadne 1 M2 nazovi žbuke ![]() Isto tako ovisi tko i kako izvodi radove, za instalacije "na hodniku" uzimaju koperante a za složit unutar stana dolaze njihovi tehničari. Ima negdje u temi kako sam ih hvalio kad su svojevremeno kod mene provodili, oboje izvedeno za +5 ![]() Možda se situacija pogoršava time šta je sad "navala" na xy lokacija pa po starom hr običaju pada kvaliteta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1812 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Meni su vukli preko tavana pa spuštali, još mi ostavili 2 metra optikanera, ako ću šta premještat. Stvarno nikakvih prigovora na njihov rad. Naravno počastio kava, pivo, sok i čuda ti naprave. ![]()
![]() |
#1813 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#1814 |
Registered User
|
Jedno pitanje za iskusne fiberaše.. Jel i na ultra maxu isto svaka 24 sata reset ip adrese kao i na adslu ili su tu stakod promjenili |
![]() |
![]() |
![]() |
#1816 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Neznam kod mene di su radili optiku niko se ne zali sve uredno i cisto,Varazdin sam da se zna
![]() |
#1817 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
jurek,nama radena optika jos prije 5-6 godina
![]() |
#1819 |
Registered User
|
Jel ima ko da sa TP-Link TX-6610 ONTom koristi svoj router, a ne tcomov.. ja pokusavam pa neide.. imam za probu jedan stari linksys na kojem je tomato tako da je namjesten vlan100 na wan portu i klonirana wan mac adresa sa ZTEa, upisan tocan user i pass... neznam sta jos uciniti.. jel triba mozda tcom zvati da nesto ukljuce/iskljuce/resetiraju kad su bili tehnicari spajati optiku onds su spomenili neko resetiranje porta od strane tcoma ako se spaja drugi router? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1820 |
Premium
|
Provjeri da li je mac adresa koju kloniraš virtualna adresa za pppoe interface u zte, a ne ona sa naljepnice iza, jer neko vrijeme OLT na centrali neda novoj mac adresi kreiranje pppoe sesije dok ne otpusti staru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1821 | |
Registered User
|
Citiraj:
I dalje ne radi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1822 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
@bumbak12 To ti je čista lutrija. Može radit, a i ne mora. Znam iz vlastitog iskustva jer mi još uvijek slažu net. Imam novi TP-Linkov ONT umjesto starog Huaweia, ali kad je stavljen novi Speedport W724V neće potegnut podatke. Speedport W724Vide ga u centrali na OLTu, ali ne i kod mene doma. Evo dva zamjenjena i ništa. Uspjeli mi privremeno složit TP-Linka na stari ZTE pa će mi ovaj tjedan riješit. Tako smo se dogovorili. Zašto ti ne radi to nitko ne zna.
![]() |
#1823 |
Registered User
|
@Amdejac ok hvala na odgovoru ![]() danas mi stiže mikrotik pa ću s njim pokušati. edit: Stigo MT i nakon malo čačkanja po postavkama proradilo, problem je bio samo u vlan taganju, nesto nije oko toga funkcioniralo sa tim starim linksysom i tomatom/dd-wrtom, ali sad radi ko curica tako da sam napokon raskrčio tu šumu kabela i uređaja, ostali samo ONT (tp-link) i MT dvi male kutijice ![]() ![]() evo digli brzinu downloada, samo zaboravili upload dignit :P ![]() Zadnje izmijenjeno od: bumbak12. 08.07.2015. u 14:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1824 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
U Rijeci upravo na više mjesta u centru provlače optiku. Kod Indexa je jedna ekipa koja vuče kabel kroz kabelsku kanalizaciju i jedna je bliže vatrgoascima. Nisam vidio koja tvrtka to radi. No kod mene još ništa.
![]() |
#1825 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Jel se mozemo spojiti na erricssonov ONT |
![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
Premium
|
Nema on nikakavo korisno web sučelje, samo ima unos ploam passworda i prikaz serial broja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
riknula optika jucer cini se da je ZTE smece otisa u vjecna lovista,ne pali nikakve ledice prijavia kvar, kaze korisnicka da serviseri imaju 3 dana rok za izlaz na teren ![]() ugl neradi ni tv,ni tel, a bogami ni net fala bogu na hotspotu na androidima |
![]() |
![]() |
![]() |
#1828 |
Registered User
|
![]() ok hvala na odgovoru ![]() danas mi stiže mikrotik pa ću s njim pokušati. edit: Stigo MT i nakon malo čačkanja po postavkama proradilo, problem je bio samo u vlan taganju, nesto nije oko toga funkcioniralo sa tim starim linksysom i tomatom/dd-wrtom, ali sad radi ko curica tako da sam napokon raskrčio tu šumu kabela i uređaja, ostali samo ONT (tp-link) i MT dvi male kutijice ![]() ![]() evo digli brzinu downloada, samo zaboravili upload dignit :P ![]() Pozdrav. Evo da se uključim malo u temu. Pratim ovu temu od kada sam zatražio i dobio optiku u Osijeku prije cca pola godine. 2.7.2015 zatražio brzinu 200/100 i 5.7.2015 podigli mi brzinu 200/20. Isto tako ostao upload na 20. 7.7.2015 ispravili kod sebe u sustavu na mom profili i sada ide 200/100. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1829 |
Registered User
|
@bachje a sta reci.. tukci.. prva im je bila to je zato šta koristim mikrotik, a ne njihov router, onda je druga bila moran stavit speedport jer samo s njim radi preko 100 lol.. pa ja kazem meni radi 200/20.. ali ne moram staviti speedport... ok donesu oni speedport ja stavim speedport i naravno ista stvar, e sad kao neznaju oni, oni su sve ukljucili.. ali pogledat ce.. Zadnje izmijenjeno od: bumbak12. 09.07.2015. u 12:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1830 |
Registered User
|
Baš mulci... Uglavnom meni su prvobitno garantirali da radi sa ZTE!! Ja im tvrdim neće to moći tako raditi sa ZTE jer ima samo 100 Mbit portove. ma radit će to - kažu oni. Ajd dobro... Kad isti dan zvoni tehničar na vrata - nosi ruter... Al ajd, sada sve radi... Ma proradit će ti to samo navodno imaju jako puno zahtjeva pa se čeka ali samo ti treba u tvom profilu u njihovom sustavu promijeniti upload ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|