|
![]() |
#1771 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Meni bila nešto oko 20 dana, al onda sam išao spremiti u image sustav, pa eto , morao resetirati. Ruku na srce, to je vraški dobar rezultat za MS-ove sustave ![]() Naravno, podrazumijeva se ispravnost i stabilnost (nema glupih errora ko u xp-u ponekad)
![]() |
#1772 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
To nije sustav koji sam samo podigao tek toliko da radi, na njemu radim, igram, koristim uTorrent...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1773 |
Banned
Datum registracije: Apr 2008
|
Ovako Vista je bila sugava sa prvom verzijom i svi su se klali kaj nisu opstali na XP... al eto nedavno je izasao SP1 i vista napokon ima smisla i radi kako spada... Čak ni toliko memorije ne zdere vise... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1774 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Pitanje: ima netko svježije vijesti kako stoji podrža za x64 vistu po pitanju nvidija drivera pod uvjetom da imate dva monitora. Ja sam imao problema jer mi nije prepoznavao jedan monitor...tj.nije prikazivao sliku i nisam ga mogao staviti kao primarni ![]() To je bilo prije cca mjesec dana..ima možda netko svježije vijesti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1775 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
I meni i du na kurac s ažurnosti po pitanju drivera.Zadnji službeni su im iz prosinca,i kod mene iz nekog neobjašnjivog razloga ne rade kako spada.Na guru 3d ima do 174.74,potpisani,ali beta koliko ja znam,a sada da ćeš se jebavat da provjeriš da li možda radi,hoćeš malo sutra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1776 |
Pink Floyd fan
|
Ajd dlakavi (to te Jelc tako zove, valjda ima nekog smisla ![]() Napiši što točno želiš da probam.
![]() |
#1777 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Neznam dal je već netko pitao za ovaj problem, al ako je, isprika.... Uglavnom imam problema sa 64-bitnom vistom, odnosno sa internetom. Kad sam prvi put instalirao vistu, i drivere za mrežnu napravio sam novu konekciju za net. Spoji se on na net, ali otvara samo neke stranice, odnosno one naše hrvtaske. Pcekspert, MIcrosoft neće otvarati niti bilo šta drugo. Zvao sam službu za korisnike i oni su mi rekli da upišem tamo neke DNS adrese u postavkama i to sam sve napravio i nije htjelo raditi. Dotle mi je Diagnose od Viste govorio da ima problema sa DNS serverom i stalno tako neke poruke. Nešto sam mrdao po postavkama routera (Kasde) u browseru i uključio neki IGMP il tako nešto i odjednom mi je net proradio, nije više bilo problema. Kako to uvijek biva, rušio vistu i ponovo je stavljao, te opet naišao na isti problem sa neotvaranjem stranica ali sad taj neki IGMP nije pomogao, te nikako nisam mogao riješiti problem. Opet rušio vistu i stavio XP, a tamo sve radi normalno, nema problema sa DSN-om i time, najnormalnije otvara stranice. Zna li tko kako riješiti to sa vistom? Dal bi možda pomogao SP1?
Privatno Razlog: Opci bahatluk i nekultura 10.08.2023. 06:44 autor: Hamm 30 / Expired |
![]() |
![]() |
![]() |
#1779 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Privatno Razlog: Opci bahatluk i nekultura 10.08.2023. 06:44 autor: Hamm 30 / Expired |
![]() |
![]() |
![]() |
#1780 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Strašno. Stavio ju na laptop i troši struju ko sumanuta bez obzira u koji mod ju stavio. NonStop neki kur... roštra po hardovima, stalno nešto traži, stalno neki novi apdejti. Daj te mi reciti nakon koliko vremena to prestane ili prestane tek nakon FORMAT C:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1781 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ne prestane, jedino se smanji učestalost roštanja - meni obavezno počne 10 min nakon paljenja kompa - rošta 3-4 minute i onda prestane. Za to su krivi SuperFetch i Windows Search u servisima i daju se ugasit. Gašenje Superfetcha može uzrokovati neke nestabilnosti sustava, a Windows Search dosta dobro radi pa ga ja ne želim gasit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1782 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
probaj ovaj scenarij. a) oba monitora moraju ici na istu grafu...bilo ti oba DVI ili jedan dvi jedan VGA b) digni drivere i odredi da monitor 1 bude primarni Ja nikako nisam mogao srediti da mi benq bude primarni..uvijek mi je bacao da mi je compaq primarni ![]() tak da...ne znam.. Ako ti supiješ onda radim image i stavljam vistu da probam kako radi s tri monitora ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1783 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Dlakavi-si probal UltraMon?
![]() |
#1784 |
Pod naletima kopita zla
|
naravno ![]() ![]() tako da ne krivim vistu nego drivere..a poslije toga ni ultramon ne želi naštelati monitore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1785 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Čak su se nakon sto godina sjetili i HydraVision sredit kak bog zapoveda... Probao si i druge drivere?
![]() |
![]() |
#1787 |
Super Moderators
|
Dlakavi, ti imaš premodernu grafu koju još ni jedan soft ne podržava...to ti je... ![]()
![]() |
#1790 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#1791 |
Pink Floyd fan
|
Upute kako koristiti dva monitora na jednom računalu koje pogoni Vista (x64) sa nVidia grafičkom karticom i driverima 174.74 a vjerojatno i bilo kojim drugim. Spojimo primarni monitor na DVI (u mom slučaju preko adaptera DVI/VGA) kraj kojeg piše broj 1, sekundarni monitor spojimo na drugi DVI (kod mene opet preko adaptera) kraj kojeg piše broj 2. Ako slučajno ne pišu brojevi ili se ne vide jer je kartica u kučištu, prvi ili sa oznakom 1 DVI je onaj bliže matičnoj ploči. Opaska meni ovako radi možda ovi brojevi i nisu bitni ali mi se sad ne da ponovo sve to spajati ispod stola ali ako baš bude zahtjeva te u interesu znanosti voljan sam i to učiniti. Nakon toga desni klik na desktop te odaberemo NVIDIA Control Panel ili kroz Control Panel Viste, izaberemo sa lijeve strane opciju Set up multiple displays: ![]() Zatim Configured independently from each other (Dualview): ![]() Izaberemo koja dva monitora ćemo koristiti (ako imamo recimo spojen još i TV kao treći): ![]() Odredimo koji će biti primarni: ![]() Apply. Čak sam još jednom restartao Vistu da vidim da li će postavke ostate i kao što se na slici vidi ostale su: ![]() Glede onih brojeva, BIOS mi se pojavljuje samo na monitoru koji je spojen na prvi DVI, no možda je do monitora. Eto detaljnije vjerojatno nije moglo ![]()
![]() |
#1794 | |
Pink Floyd fan
|
Ne ![]() To sam samo nabrzinu spojio zbog dlakavog. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1795 |
Pod naletima kopita zla
|
Ista shema kao i na XPu i tu radi..sa dva i sa tri monitora...na visti nije proradilo..možda su u novoj verziji to ispravili..ja sam setao benq da bude primarni ali nije reagiralo..naime znam to uredno napraviti tako da nije do mene ziher a da mi se neda neda mi se jer..a neda mi se..radim i tako to.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1797 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1798 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
2 MinimalSB Ako si prije imao nevidiju definitivno će ti sad igre lijepše izgledat ali ne zbog DX10 ![]() A općenito igre rade mrvicu sporije, barem je tako sa cod4, to su meni "igrice" koje igram ![]()
![]() |
#1799 |
Kobe Bryant fan
Datum registracije: Jan 2007
|
Koliko vama,korisnicima Viste,traje dizanje windowsa?Znaći od kad upalite komp pa sve do ulaska u win,i koliko vremena treba da prođe ona zelena crta šta ide sa lijeva na desno.Naime,meni na toj ''zelenoj crti'' stoji čak i do nekih 30-40sec što mi je dosta čudno,u windowsima sve leti.Kakva su vaša iskustva? Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1800 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Ne znam, recimo minutu od paljenja kompa. Btw, ne znam jeste li primijetili, ali idem ja jučer defragmentirati disk(samo sistemsku particiju ), i kaže mi Tune Up da nema potrebe ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|