|
![]() |
#1771 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo jedna prigodna za danas "Oluja" ![]() @Sa_Stilom Prvo, nemoj stavljati full size jer nije potrebno, 1200 - 1600px je skroz dovoljno za većinu. Drugo, definitivno nemoj stavljati 10mpix komprimirano na 800kb ![]() Ivanova obrada mi je malo preagresivna, evo ti moja verzija (iako je šteta jer se u kompresiji izgubilo dosta detalja na periju, i snimaj raw ako možeš). ![]() Uploaded with ImageShack.us
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 06.08.2010. u 01:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1772 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1773 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Ma htio sam mu samo pokazati koja razlika se može dobiti, iako je manje agresivno izgledalo na laptopu dok sam to radio. Sad na dekstopu tek vidim da ipak je. No, nije bitno, sve ovisi o tome kak mu paše
![]() |
![]() |
#1774 |
Suit up!
|
![]() |
#1775 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#1776 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Probaj s ovim, koristim ga jako rijetko, ali uvijek je u context meniju ako zatreba. http://sourceforge.net/projects/phototoysclone/
![]() |
#1777 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1778 |
Premium
|
Ivan, ja nebi preporučio ovaj resizer, nema opciju za odabir kompresije. Baš ono što je Mar "popljuvao". Resizer sam skompresira sliku i onda se moš yebat. Istina je, da je najjednostavniji, ali eto, fali mu da se bira % kompresije. Pa onda, eto i ja tražim savjet za jednostavan, multiresizer koji ima opciju biranja dimenzija i % kompresije.
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 06.08.2010. u 09:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1780 |
Premium
|
Evo, danas, iako loše vrijeme vlada u Senju, sve sam slikao u RAWu odnosno, sad vidim da su fajlovi RAF. Pa neko pojašnjenje - RAF/RAW? Koji preglednik RAFova koristite? edit: Ok, skužio sam RAF je nekopresirani RAW snimljen s Fuji fotićem. Skidam baš PS Lightroom, našao sam njega u popisu kao podržanog programa za RAFove. Ako ima neki drugi prijedlog, dobrodošao je.
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 06.08.2010. u 11:54. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1782 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
spržio si boje i presaturirao i nabio kontrast.....nema tu kako kome paše, ili je obrađeno kak treba ili nije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1783 |
Premium
|
Neće mi RAF otvorit s Lightroomom, a ni s PS7. :-/
![]() |
#1784 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1785 |
Suit up!
|
![]() |
#1786 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
nema frke,drago mi je da sam pomogao ja leću čistim proizvodima za čišćenje naočala i monitora, jer ne sadrže nikaj abrazivno, tj nagrizajuće.... krpica od mikrofibera i deri.... ajd uslikaj nekaj u rawu pa uploadaj na rapidshare ili nekaj pa pošalji link da skinem, odmah 2-3 slike pa ću ti pokazati neke osnove photoshopa pošalji mi pm da ti pokažem di ga ima najpovoljnije za kupit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1787 | |
Premium
|
Citiraj:
netko voli dreamy efekt na slikama, netko voli zasićenije boje, netko voli c/b, netko kontrast do bola.... ne mora ni svaka bit po histogramu ispravna.... kadriranje je sasvim druga priča i tu postoje pravila za razliku od uređivanja fotke |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1788 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1790 | |
Premium
|
Citiraj:
Yebga, ostavio sam CD u ZGu. Nego, koja je fora s tim mm (milimetrima). Jedi, ono što si spominjao na samom početku... Nešto zoom ako je 100mm, onda nešto blenda ovo ono? EDIT: Ovaj FUJI program što sam skinuo, RAW converter je čist fajn. Ima osnovne funkcije: Exposure bias, White balance, Tone, Color, Sharpness, Noise Reducton. Zatim ima još nešto s čim se još nisam poigrato: Histogram, EXIF, te neke panele: White Balance adjustment, Tone curve, Highlight controller, Fine color controller, Lens aberration controller, Rotation - Digital shift. Kod exporta mogu jednostavno odrediti i dimenzije, i raditi multiexport ili convert, vrlo dobro. Evo nekoliko obrađenih fotki, od ljudi na slikama je najmanji buraz, pas, ja i neki stranci na drvetu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sve u svemu, fora mi je ovaj RAW/RAF jer nakon fotke, kao da i dalje mogu slagati "kompoziciju" - jel se to tak veli ![]() No u drugu ruku, lakše je baratat JPEGom, mislim, fotkaš i to je to, nema "gnjavaže". Što mislite o tome da složim na fotiću da radi JPEG+RAW, onda imam i jedno i drugo ![]()
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 06.08.2010. u 17:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1791 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1792 |
Premium
|
Matej, odlična fotka. Very like it! Evo malo noćne fotografije. Moram priznati da nije baš lako, pošto se shutter namješta na 1 do 4 sec, treba bit miran ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1793 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1794 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Imam jedno pitanjce ovako noobovsko, imam FujuFilm S9600 i zadovoljan sam njime osim nekada kada blic jednostavno nije dovoljno jak pa bi želio nabaviti neki jači blic. Sad me zanima pošto na fotoaparatu postoji prihvat za isti, Hot shoe, koliko para dođe neki prosječan i di kupiti i na što paziti pri kupnji?ž Da li moram kupiti originalni Fuji blic il su međusobno kompatibilni, odnosno kako da utvrdim koji mi paše prije kupnje? tnx Mislim da sam ja bio otvarao sa FastStoneom ak se nevaram, ali nemogu sa sigurnošću reći, davno je to bilo.
![]() |
#1795 |
Premium
|
FastStone, zbilja jednostavan i lagan program za pregled RAFova, thx!
![]() |
#1797 |
Premium
|
evo par slikica iz postojne.... slikano u dobrom mraku, iz ruke i visoki iso nikakva obrada poslije, osim smanjivanja slika i malog posvjetljavanja, bez nr-a... da sam bar mogao fino izgubit 4-5 sati tamo....bilo bi finih slika, ovo sve je slikano iz trka.... prve tri su mi najdraže... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() podjamski grad u laganom hdr-u... ![]() nisam izdržao da ne probam malu panoramu složit ![]() ![]() i još jedna panorama... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1798 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Zadnje izmijenjeno od: FujiLim. 11.08.2010. u 01:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1799 |