|
![]() |
#1771 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
je li seller bio amazon ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1772 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1773 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
jel moguće da je poštarina sa adresom u hr jeftinija nego preko mailbox.de? zadnja kupovina - poštarina 13 eura, a kako sam sve prebacio na mailbox -- ispalo me 24 eura. valjda nisam ništa pobrkao. ajde, još kužim kada artikl uopće ne šalju u hr pa onda ide preko sandučića, ali direkt ... hmmm.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1775 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Razlika je u PDV-u, u njemačkj je 19%, a kod nas 25%, pa ti samim time obračunava njemački PDV ako šalješ na mailbox .... Ako ide kod nas je 25%, pa ako se ne nađeš u toj razlici PDV-a, šipping prema nama je jeftiniji nego od mailboxa do nas .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1776 |
Premium
|
eeee ... too. pdv. sad je sve kristalno jasno. sad doslovno svaki puta moram raditi košaricu za pretinac i onda to isto ali za hr da vidim razliku. ok, par klikova više ... ali je tlaka heh |
![]() |
![]() |
![]() |
#1778 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
s time da ti razlika u cijeni može biti veća od 6 %, jer su neke stvari u njemačkoj 0% odnosno 7 % PDV-a, a kod nas su 25 %. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1779 |
Premium
|
je je .. baš sam danas radio košaricu. dostava u DE: 149 eur dostava u hr: 179 eur računam da neće biti više od 18 do 24 eura plaćanje dostave GLS-u preko mailoxa. plus jako važno: hr pošta je izvan dosega mojeg paketa što vrijedi čak i da na kraju bude ista cijena. 4 do max 7 radnih dana mi prođe od pritiska narudžbe na amazonu do dolaska paketa u moje ruke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1780 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Pakete s amazona usmjeravaj u postanski ured ili paketomat. Meni je to rijesilo sve probleme i paket u par dana bude tamo. Cak i same tete u posti to preporucaju. Jbga, sranje je jer moras po to, ali nakon postara i seansi koje sam s njima prolazio, ovo je apoteka. Mailbox uzme nesto i po kilazi paketa, mislim da imaju na sajtu tarife (package handling). Sama dostava je oko 10-11 eura za nesto manje/lakse + handling paketa 2-5 eura. Taj handling su nedavno dizali cijene... Druga stvar, ako si narucio npr 3 itema u kosarici, postoji sansa da ti amazon to posalje u 2-3 odvojena paketa. Onda ce te mailbox oguliti sa troskovima. Za 20-30 eura se mozda ne bi kockao ako imam 2+ artikla u narudzbi. Treba izvagati sve to skupa, ne moze ti nitko reci ni da ni ne.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1781 |
Premium
|
javim kada dođe u poštanski sandučić i kada me odrape. PS osim tih 30 eura razlike 2 itema nisu šipali u hrvatsku tak da i zbog toga se nekada isplati. u svakom slučaju sada košaricu dva puta provjerim i vidjet ću što je jeftinije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1782 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Meni se uredno dešavalo da mi u košarici pokazuje da će sve stići sa jednim paketom, i onda naknadno razlome na par paketa i bankrotiram na mailboxu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Prije 10 dana naručio sa amazon.de ssd i nekakve gluposti za ženu ![]() SSD je sold by amazon i dispatches from amazon a ovo drugo je isto dispatches from amazon ali prodaje treća strana. Nakon 10 dana i dalje se ništa nije promijenilo, i dalje je status samo "ordered". Je li to normalno ili? Prije su stvari došle već u to vrijeme |
![]() |
![]() |
![]() |
#1786 |
49%winner
|
Jup, događalo mi se unazad mjesec dana. Vidi koji je rok dostave. Ako ti stave rok za recimo 3 tjedna, očekuj 2 tjedna čekanja da uopće pošalju. Nije pravilo, ali sad ću pratiti rokove malo bolje. Ako neki itemi nemaju rok dostave, e to je sranje. Nedavno sam jednog čekao mjesec dana da se išta dogodi, i ništa. Pa otkazao. Funny, ako isti taj artikl naručim na mailbox, dobijem datum isporuke tipa 5 dana od narudžbe ![]()
![]() |
![]() |
#1787 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
prije 3 dana sam narucio maticnu. i dalje stoji ordered i nije poslano. prije 10 dana sam narucio proc i kroz jedan dan je predan dostavnoj. ocito kasni ovih dana ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1788 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1789 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1790 |
49%winner
|
Platit ces jos hendlanje svakog paketa individualno i ambalazu. Malo mi je glupo da bar ambalaza nije u toj cijeni konsolidacije... Jedan primjer konsolidacije 3 paketa dok sam jos koristio tu opciju (cijene su iz 2020-te): Freight: 9,01 EUR Processing up to 2 kg (or sum of the processing): 2,95 EUR Processing up to 2 kg (or sum of the processing): 2,95 EUR Processing up to 2 kg (or sum of the processing): 2,95 EUR Groupage Box - size M (EUR): 1,68 EUR Total: 19,54 EUR
![]() |
![]() |
#1791 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1792 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Kad dobiješ obavijest od pošte da su zaprimili paket, onda možeš promijeniti adresu dostave. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1793 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Amazon Prime Day je 16-17.07. https://www.engadget.com/the-best-ea...110027748.html
![]() |
#1795 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
Navodno da amazon potpisuje neki ugovor sa kinezima za robu ... Kao da će se dio skladišta, pričam za europska skladišta, prenamjeniti i da će biti robe tipa sa ali-ja, samo da bi imali brži šipping prema svim državama ... Baš me zanima kak bu to funkcioniralo ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1796 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
![]() |
#1797 |
Premium
|
Više tema za HP nego za Amazon, ali evo, došla poruka da je paket sa amazon.de došao u VG. Odmah napravio promjenu na dostavu na paketomat. Slijedeći dan na statusu piše "pošiljka neuručiva", wtf. Dan nakon toga zove poštar, evo mene na vašoj adresi. Reko, pa stavljeno je prije 3 dana na paketomat. A ne znam vam ja to, meni su dali paket za vas. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1799 |
Amiga fanboy
Datum registracije: Oct 2007
|
Što se tiče paketomata i veličine paketa, kad sam naručio monitor sa amazona nisam mogao proslijediti u paketomat već isključivo u poštanski ured. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1800 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|