|
![]() |
#151 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Veliki problem! Ovako, premjestio sam iz svojeg kompa MA770-DS3 u komp od staraca koji je do sada imao 3 ili 4 puta pregorenu Gigabyte M55 plus S3G (zamjena kod vemila, no tu se radi o genralno lošem modelu), pa sam odlučio staviti ovu MA770 u taj komp. Ne znam iz kojeg razloga, ali i dalje mi se ne podiže sistem kada uključim komp, pa se bojim da tu nešto drugo ne radi kako bi trebalo... Nosim sada cijeli komp na servis, jer mi se fakat više neda s njim zezati... Promjenio sam napajanje, tak da to mislim da nije... da li možda procesor može uzrokovati kakav kvar??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Čekaj malo-to si ti samo premjestio ploču a hard je ostao isti?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#153 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ali su na njemu ostali driveri stare ploče tj. drugačijeg čipseta. Dobronamjerni savjet: format c i novi OS.
![]() |
#155 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Safe-mod, pobrisat endivija drivere, stavit atijeve i bog... Provjeri još jedamput sve, ako treba opet rastavi pa ponovno...provjeri i napajanje i hard.
![]() |
![]() |
#157 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Masa, masa i još jednom masa. Negdje imaš kratki spoj. Imao sam takav slučaj. A najčešće se događa sa kvalitetnim napajanjima koja su jako osjetljiva na probijanje napona. I točno izgleda kao ovo tvoje. Upale se ventovi. Na nekim pločama se vrte, a na nekima prestaje vrtnja. pregledaj dosjede matične na kučište i otraga one limiće koji nasjedaju na ploču.
![]() |
#158 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali na koji način da onda položim matičnu unutar kućišta, pa mora negdje biti kontakt između matične i lima... hm? Da stavim možda negdje gumu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Moderator
|
Probaj složiti konfu van kućišta. Negdje na stolu pa javi da li radi. Može se dogoditi i hladni lem na matičnoj. Pa imaš da se dva puta pali normalno, a treći put nema šanse da ga upališ. Pa malo radi malo ne. Uglavnom 100 mogućnosti i kombinacija.
![]() |
#160 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Imao isti problem. Otišao očistiti cijeli komp iznutra, izvadio sam matičnu , vratio je natrag sve lijepo posložio, a ono se blista, sjaji kako je uredno. Ujtro upalim comp, ventovi se vrte nema slike, WTF? E da napomenem od grafičke vent na 100% se vrti, a tko ima referentnu hd4870 zna šta je to! Pokušao sam clear cmos, izvadio sam matičnu van (mislio sam da je kratki spoj) i probao upalit , ali ništa. Odnesao sam na servis i dobio novu rev2.0 ovaj put i super je radila 2h dok i nju nisam shebo tako što mi se moj nereferentni NB cooler otkvačio i northbridge je pregorio hehe. Ništa odnesao sam na servis opet i dobio novu hehe, i ta je radila dobro. Prodao sam ju prije mjesec-dva.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#161 |
Premium
|
Niš, složiti ću ju izvan kućišta i to je to... ako ne radi, nosim ju na servis... Fakat mi nije jasno, ove Gigabyte ploče su fakat teži šrot... |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Moderator
|
Samo pojedincima. Tak su pojedinci pričali i za Asrock, a ja ju vozim 24/7. Vjeruj mi da sam svakoj ploči mast vadio i davao im brutalan napon tak da ne vjerujem nikome kad veli da je crklo samo od sebe. Evo ti samo današnji primjer. Slagao sam komp za donaciju. Dobio sam komp od jednog specijalca (našeg dragog forumaša). Sve je super i radi. Prvo mi se je srušio nekoliko puta, a u windowse nisam niti ušao. Nakon toga se je smrzavao već i u BIOSu i osjetio sam smrad iz njega. Duron 700 mhz, pokoj mu duši, ispustio je bijeli dim. Razlog. Hladnjak koji uopće nije za SocketA, sa napuknutom kopčom. I nije nasjedao na procesor. Zadnju temperaturu sam očitao 82 stupnja, a kad sam raskopao opekao sam si prst. Sad je gore Duron 1300 i temperatura pod opterećenjem ne prelazi 49. Tak da priče kak nevalja ovo ili ono kod mene ne prolaze. Kao niti neznam kak su mi crkle već dvije grafe. Loša serija i sl. To su gluposti. Ljudska glupost nema granica. (Zato me još peče prst).
![]() |
#163 |
Premium
|
Da, ali meni su u kompu već tri puta otišle M55 i sad pak i ova... s tim da je MA770 radila ko urica u starom kompu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Moderator
|
Citiraj:
Sjedi. Popi hladne vode i razmisli. Da si baš ti takve sreće da ti odu 3 M55 i 1 MA770 odi igraj LOTO i sportsku prognozu i sigurno se budeš obogatio.
![]() |
![]() |
#165 |
Premium
|
...pa takvu sumnju sam izrazio i gore na vrhu stranice... jel možda napajanje ili proc sjebu sve? Fora je u tome da je valjda svaka pojedina komponenta kupljena u drugom dućanu i sad više ne znam kaj da radim... Memoriju i disk isključujem, grafičku karticu također (nju sam tek sad ugradio, jer M55 ima integrušu)... Znači, preostaje mi ili procesor ili napajanje... oni su kupljeni u Vemilu, a ploča u Acquisitium Magnumu... Kaj da sad radim? Odfurati ću ploču u AM, i kaj onda... dobijem novu... i? Nemam gdje isprobati proc i napajanje... Da možda cijeli komp odfuram u AM i bok... pa nek se oni s tim igraju...? Makar, ako im velim da matična nije u redu, te da ju je nešto spalilo, onda mi možda neće priznati garanciju, jer se radi o napajanju i procu iz Vemila... Onak... like dooh... |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Premium
|
E da, i samo da napomenem da sam izvadio matičnu van kućišta, odvojio gumom svaki kontakt od istoga i dalje ne radi, tak da očito nije masa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Premium
|
Matičnu staviti u atistatičnu foliju te, zatim je staviti u kutiju od matične.(kablove IDE i SATA te FLOPPY netrebaš stavljat, kao ni priručnik i ostale đinđe). Kada kažeš da si došao ostaviti matičnu na servis, pita te koji je problem. Samo reci da nema signala na monitoru, i da se ventilatori u kompjuteru vrte i kraj priče. Nakon par dana će ti dati novu matičnu, tako je barem u ve-milu, ako kaže da radi onda je nešto drugo otišlo kao npr. procesor.
![]() |
#168 | |
Premium
|
Citiraj:
LJUDI POMAGAJTE!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Premium
|
Jel ti kućište ima izbočine za vijke na koje se stavlja matična? Moje kućište je bilo skroz ravno na onom dijelu gdje ide matična i mislim da sam zato imao kratki spoj tj. 100% sam siguran.
![]() |
#171 |
Premium
|
Ovak ću napraviti - odfurati ću ploču u AM, a napajanje u Vemil i objasniti im da mi je to napajanje spalilo već tri ploče... inače se radi o Fortronu Blue storm II... mislite da bi ovi u Vemilu mogli srati nešto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Pozdrav. Imam istu ploču i isti problem s paljenjem kompa. Baš sam danas pokušao i sa drugim napajanjem al isto bude, samo ventilatori rade. A zanimljivo je dok radi, radi jako stabilno, nemam nikakvih problema, samo eto teško pali. Malo mi je nezgodno nosit ju na servis jer sam ja iz požege a matičnu sam kupio preko interneta na diskont24, pa bi trebao ju u zagreb nosit. ako tko skuži kako to popravit neka javi, bit ću mu beskrajno zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Premium
|
provjeri 24 pinski i 4 pinski kabl jel dobro uštekan u matičnu. Možda je procesor previše oc-an, ili grafička dobro nesjeda... Flashaj bios, probaj clear cmos ili load optimized defaults.
![]() |
#175 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Kupih danas novu GA-MA770-UD3 i tak dok sam malo zagledao ploču primjetih da se pasivci na NB i SB klimetaju ko babin zub ? Jednostavno rečeno moguće ih je "klackati" bez neke pretjerane sile. Poskidao sam ih i promjenio pastu koja je bila skorena no sam sistem pričvršćivanja je jadan da jadniji ne može biti. Oni federi su tanji i lakše se skupe nego federi iz obične penkale, dakle ne mogu pošteno pritisnuti pasivac na površinu jer su previše savitljivi/skupljivi kak bi već reko... Na NB sam dupliro te federe pa je sad to ipak mal čvršće, međutim kako nisam dugo sklapao AMD računalo iznenadila me je sama površina NB-a ![]() E sad, koliko se općenito grije ovaj chipset na toj matičnoj i trebam li biti zabrinut prije sklapanja i paljenja ? Da stavim šarafe prave domaće i mirna bosna ili paničarim unaprijed bez veze ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
mali proizvodni proces plus izbacene funkcije tipa memorijskog kontrolera rezultira malih chipom. Koji je relativno hladan iako to zna ovisiti o procesoru koji je unutra. Za GB se ne cudim, redovno sjebu te coolere na svojim plocama nizih klasa. Ili su prejadni i ne mogu nista ohladiti ni kada se drzi sve na defaultu ili eto zbrljaju montazu. Pastu koju koriste necu ni komentirati ali do je dio na kojem su slabi gotovo svi proizvodjaci. No ne vjerujem da ce otpasti ili tako nesto, temperature malo prati naravno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Banned
|
A ide gore X2 7750 Black koji će raditi isključivo na deafult, kućište je dobro provjetreno, antec three hundred ima 14cm vent u vrhu kućišta. Jel se grije taj kuma tj. oće zagrijavat puno chipset ? Još nisam krenio sastavljat pa bih odmah pribjegao alternativnim metodama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Moderator
|
To ti je tak kad nisi mene htel slušat i davnih dana prijeći na AMD. Te pasivce čak i da skineš ploča bude radila bez beda. Oni su ti gore proforme. Ploča se stvarno ne grije. Sa tim klimavim pasivcem i nikad mjenjanom pastom ploča ne prelazi 41 stupanj po opterečenjem.
![]() |
#179 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
770-DS3 ovdje..isti simptomi...zavrsila na garanciji i jos mi je serviser rekao da se nagledao kvarova istih.... Sto se tice klackalice na NB, prijavljivao mi je 80C a PNH je bio nemoguc od vrucine... Momentalno sam na legendi: Abit AN7, Athlon de..ovaj mobilac, GF6800, to se tenkom pregazi i jos radi ![]() EDIT: Ipak radi i to sasvim OK....ludilo Zadnje izmijenjeno od: Brain32. 06.06.2009. u 14:43. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|