|
![]() |
#151 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
znan da me rami malo koce ali mislin da ga je domy1 diga na 3.7... pa me zanima kolika bi voltaza tu tribala biti dobro je hladenje SonicTower&12cm glacialfan |
|
![]() |
![]() |
#152 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pošto je tema par pitanja vezanih za oc a da ne otvaram novo evo vako 1.E6600 koja mu je maksimalna voltaža s kojom može ići 2.na ploći P5B DX voltaže pošto brzo dolaze do crvenog stanja da li one mogu tako i ostati a da se ne šteti ploći. 3.pošto mi procesor ne ide dalje od 375x9 fsb mema 1:1 isto tako sa manjim množiteljem ne mogu natjerati na 3.4Ghz ,da li je to procesor loš Sory što upadam ovako |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#153 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ne moraš obraćati pozornost na to što voltaže ''pocrvene'', to neće naštetiti ploči. To je više kao upozorenje od strane ploče da daješ previše napona procesoru ili memoriji. |
![]() |
![]() |
#155 |
.
|
Tek kasnije vidjeh da si editirao post... Ovisno o hlađenju, nebih išao preko 1.5v (u BIOS-u), nema potrebe toliko forsirati procesor. Naravno tu pričam za 24/7 rad. Za bench možeš ići i na više. Opet, ako je dobro hlađenje, možeš ići i do 1.65v (eventualno 1.7v), s tim da trebaš uzeti u obzir da će doći do pada napona, pa to bude redovito manje. Inače, nekako sumnjam da E6600 ne ide preko 3.4GHz, no opet, pitanje koji je stepping? |
![]() |
![]() |
#157 | |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Imaš u podforumu PI fast i super PI reze. Na 3.5 je donekle ok al ga neću forsirat, stoga je sad na "default" 3.3GHz ![]() Cooler je freezer i temp. po speedfanu su 30+ nakon neke igre ili 3D marka(3.5GHz).
![]() |
#158 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#159 | |
.
|
Citiraj:
BTW kaj proc na 3.2GHz nije ''brz kao munja''? |
|
![]() |
![]() |
#160 |
Premium
|
je ali je na 3.4 brži a držim ga stalno na 3.0.Sve preko 3.0 zahtjeva novi i bolji hladnjak od standardnog jer me plaše malo te temperature pa bi htjeo igrati na sigurno Usput šta vam znaći 24/7 jer ja takav odnos u biosu nemam pa me čisto zanima |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#161 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
sace te stavit na mladež i droge hahah to ti znaci da je stabilno za rad 24 sata dnevno 7 dana u tjednu to je inace izraz koji se koristi u svakodnevnom zivotu kad oces reci nesto tipa besprekidno, puno ili nesto tako u ovom kontekstu u kojem mi tu koristimo znaci bezprekidno da komp radi a da je stabilan (kad neko to napise oce reci da je odvrtio minimalno 10 sati nekog od programa za testiranje) Vjeruj mi tih 400 Mhz ti nece nista znacit zato rade ustedi pare koje bi dao za hladnjak |
|
![]() |
![]() |
#163 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
@Razer i Yoman Instalirao ja windowse, i stavim proc na zadnju stabilnu vrijednost tj. 3.2 ghz,@1,45 mema na 930 na CL4@2,2V i sve radi supre. I ja presretan..Ali.. Pokrenem wmp i on se ugasi, pokrenem firefox i on otkaze poslusnost.n Resetiram i ono opet BSOD. Spustim memu na 900 i onda se ajde digne do windowsa i pokrenem mem test i odmah hrpa errora.. Sad sam ga spustio na 3Ghz i mema na 850 i sad se moze pokrenuti mmem test. Napominjem kako sam proc prije max stabilno digao na 3.2 a memu na 1030 CL4. Naravno sve su postavke iste ko i prije.Kako sad? izgleda svaki put kad stavim nove windowse da mi se O.C. potencijal opako smanji?WTF?? Sta da radim? Hvala unaprijed!! |
![]() |
![]() |
#164 |
.
|
Možda je stvar u memoriji (znam da imaš Ballistixe, no svejedno). Kad ideš clockati, ostavi memoriju na 1:1, i drži se samo procesora. |
![]() |
![]() |
#166 |
.
|
Jednostavno, drzis djelitelj memorije na najnizem mogucem. Ako je FSB na 400MHz, npr. onda memorija radi također na 400MHz, tj efektivnih 800MHz. |
![]() |
![]() |
#167 |
Premium
|
da, ali ako mi je sabirnica na 400 onda mi mnozitelj mora biti 7-8. Jel bolje to ili 10x320? Fascinantno mi je to sto je sve prije bilo normalno i sad sve naopako a windowsi su novi. Vise ne mogi ni blizu dobit stare vrijednosti.. |
![]() |
![]() |
#168 |
.
|
400MHz sam dao kao primjer. Mogao sam reći i 300MHz. Inače bolje je držati veći multi, jer kasnije dolaziš do FSB walla. |
![]() |
![]() |
#169 |
Premium
|
Da, to mi je jasno. I sta da sad radim? da trazim max procesora? Sad mi je to sve bezveze dizat kad su mi windovsi skrseni. Jel par BSCD-a unisti windowse? meni se cini da unisti. |
![]() |
![]() |
#170 |
.
|
Par BSOD-ova ne uništi Winse ![]() Evo ja instalirao friške Winse za novu ploču, i dok sam to sve ispobavao imao sam bar 20-ak BSOD-ova, a ovi su još čitavi ![]() Tražiti max procesora sa multijem na 6, s voltažama ploče dignute do kraja. Tu moraš imati na umu da se diže i memorija, tako da i njoj daj više od stocka da ne ''štuca''. Ako koči na istim postavkama kao i prije, jednostavno se pomiri s time da ne procesor ne ide više. Što je, tu je... |
![]() |
![]() |
#172 |
.
|
Neznam zašto sad ne ide a prije je išlo. Odvoji si malo vremena za to više. Npr jedno popodne, pa vidi. Jer ovako mic po mic, nije ništa. Isprazni CMOS i sve ispočetka. |
![]() |
![]() |
#174 |
.
|
Poanta je da se sve poništi. Inače, ploče se ponekad znaju zblesirati, pa nije na odmet tijekom OC-a, napraviti i clear CMOS-a... |
![]() |
![]() |
#176 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Poz Srale7.Vidim da imamo iste proceve i iste probleme.Samo sta je moj toliko gladan struje da je to nenormalno.Ja ga na 3.2 ghz moram drzat na 1.528 v,ali onih pravih,nakon vdropa,na svemu manje od toga mi se rusi u testovima.A na 3.560 ghz sam ga morao drzat na bolesnih 1.7 v,a na toliko voltaze ljudi drze Q6600 i E6750 na 4.XXX ghz. ![]() ![]() ![]() BTW,meni se dok sam clockao bsod pojavio najmanje 30 puta,i nisu mi se unistili windowsi,a cim sam poceprkao po latencijam meme,odmah su se ostetili i morao sam vracat image win-a. |
![]() |
![]() |
#178 |
.
|
BSOD -> Blue Screen of Death (plavi ekran) |
![]() |
![]() |
#179 | |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() Jedino šta ja svojeg držim na 3.2Ghz stabilno ali na 1.44V, skoro Volt manje
![]() |
#180 |
.
|
Već se pričalo o tome, da baš noviji primjerci idu lošije. Unatoč tome što imaju visoke multije... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|