|
![]() |
#152 |
Guest
|
Whatsapp je native, dropbox isto, probat cu tapatalk. Generalno je cudan osjecaj nakon q10. Pozitivno cudan. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#154 |
Guest
|
Jucer. Nakon boldova 9000, 9700, 9900 pa z10 i q10. Passport je cudo. Rad na njemu je sjajan. Citanje dokumentacije, organizacija posla, mailanje... Ma cudo! Prije cca 2 godine u bivsoj firmi su nam ugasili BES i do jucer sam bio prisiljen koristiti svasta (android platforma (s4, s5, z1, z1c, z3) koja je hrpa nabacanog hardvera i softvera koji ne cine cjelinu; wp platforma (8x, lumia 1320, 1520) koja je miljama daleko otisla ispred androida i biznis orijentiranim korisnicima moze biti sjajna, osobito integracija s o365; iOS (iphone 4s, 5, 6) gdje je 6 ugasen za manje od 24 sata jer mi je iOS za posao neupotrebljiv). Sad mi BB opet radi posao. Mala napomena; q10 i pp nemaju nista zajednicko vezano za koristenje u radu. Dva razlicita svijeta. |
![]() |
![]() |
#156 |
Guest
|
Kupio u Sloveniji. Garancija jos 22 mjeseca. 450 EUR. Pogledaj na bolha.si. |
![]() |
![]() |
#158 |
Guest
|
Gdje u dućanima si našao da ima za kupiti? |
![]() |
![]() |
#160 |
Guest
|
Nemaju ti niti jedni niti drugi niti u ponudi (neke modele imaju i čekaju se; tako ih mogu i sam ići kupiti bez da plaćam nekome proviziju. Btw, danas je i žena prešla na PassPort (godinama je koristila BB, a zadnje 2 godine se gnjavi s Androidom, iOSom i sad pod zadnje s WP (s WP je bila zadovoljna, doduše)). |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#161 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kakva je situacija sa Blackberry bold 9900 modelom što se tiče neta,jel funkcionira samostalno neovisno o Bis usluzi ? Treba mi neki pametni mob sa tipkovnicom koji se može nabaviti povoljno pa mi je ovaj model zapeo za oko. Možda netko ima još neku preporuku s obzirom na tipkovnicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Guest
|
Je, radi ti bez problema. Manje/vise je sve dostupno. Uzmi u obzir da 9900 kosta upola manje od q10, a to sto radi radi dobro. Q10 nije sretna kombinacija hardvera i softvera, tj. bb10 platforma ipak treba nesto vise ekrana da bi bila ugodna. Vec na z10 je situacija znacajno bolja. U konacnici to rezultira time da je 9900 ugodniji za rad s bbos 7, a takodjer je i pod rukama jasno da je 9900 premium uredjaj za razliku od q10 koji je vise budget orijentiran. Investiraj tih parsto kuna i gustaj. |
![]() |
![]() |
#163 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Fala na informacijama. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
Citiraj:
to receno, BB nema nikakvog smisla bez BB tarife (BIS) ili servera u firmi (BES). ako hoces iskljucivo uredjaj s fizickom tipkovnicom, BB ti ostaje jedini izbor. nisam probao ove nove s OS10, ali ovi stari su za danasnje pojmove uzas za postavljanje i koristenje. jednu jedinu jos uvijek nedostignutu prednost imaju kod data roaminga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Guest
|
App world radi bez problema, apn se podesava automatski. Ne radi defaultna mail aplikacija. BBM sad radi bez bes ili bis servisa. Blackberry roaming i data roaming nisu isto. Data roaming je identican. Ocigledno nemas nikakvih iskustava u koristenju OS7 platforme danas; doista je bio problem, ali nedostaci koje si naveo vise ne postoje. BB9900 se inace uredno prodaje u normalnom svijetu. |
![]() |
![]() |
#166 |
Registered User
|
imam tu kraj sebe OS7 uredjaj, s BIS tarifom. - APN se ne podesava automatski nego ga treba rucno unijeti da bi imao data povezivost, tj. net, bez BIS tarife. - podesavanje uredjaja opcenito je dugotrajna nocna mora i definitivno nije "user friendly" ni jasno, pogotovo za pocetnike - za app world treba imati BB ID, nisam siguran da se mozes registrirati bez BIS - za blackberry se osim obicnog data roaminga moze imati tarifa blackberry flat data roaming i to je jedina prednost nad drugim telefonima za one koji cesto putuju u inozemstvo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Guest
|
Otprilike sve sto si napisao jednostavno ne stoji. Jedino u sto nisam siguran je podesavanje APNa. Kraj sebe imam bold s ispravnim APNom kojo nisam ja podesio (mreza je bonbon). Ukoliko je i potrebno jednostavnije je od podesavanja maila. Nadam se da ti to nije nocna mora. :-( Ne treba ti nikakav niti bis niti bes za bbid. Cijeli bb10 svijet funkcionira bez toga. Usluga se zove Blackberry Roaming i poceo sam je koristiti 2008. radi stalnihš putovanja. Sluzi tome da ti bb neometano radi u kombinaciji s bis ili bes uslugom kad nisi u svojoj mrezi. Nije moguce koristiti tarifu za spajanje na Internet osim uredjaja ciji PIN stoji vezan uz tarifu (jer takav promet putuje kroz bb infrastrukturu). Ne postoji nikakav data roaming. Postoji blackberry roaming u nekoliko varijanti. |
![]() |
![]() |
#168 |
Registered User
|
cekaj, ja ti govorim za pred BB OS10 uredjaje, o kojima je i rijec. s OS10 nemam iskustva pa dozvoljavam da mozda i valjaju, iako je trziste reklo svoje, kao i za WP uostalom. no dobro, to je druga tema. podesavanje uredjaja definitivno nije jednostavno ni intuitivno i ja ga ne bih nikome bez IT podrske preporucio. kako god se usluga marketinski zove, to je flat data roaming za blackberry uredjaje. infrastruktura je korisniku nebitna (promet prolazi i kroz telekomovu, a neki telekomi imaju ugovore s blackberryem za tu tarifu kao i za BIS). poanta je da bez BIS ili BES blackberry nema smisla uopce, a i s tim je upitno ako korisnik ne putuje cesto. osim za fizicku tipkovnicu tko bas ne moze bez nje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Guest
|
I ja ti govorim za OS7 uređaje. Ne znam kakvih ti problema imaš s podešavanjem toga, doista. Realno je Android kompleksniji s cijelim nizom nejasnih pitanja. Poanta je da nisi niti probao koristiti OS7 uređaje bez BIS ili BES tarife. Nije mi namjera s tobom se prepucavati, ali ne mogu se sjetiti niti jednog servisa koji na starijoj generaciji uređaja ne radi kao što ti tvrdiš. Dakle, imamo situaciju da se podešavanje pristupa Internetu svodi na 1 (jedan) parametar, a to bi bio APN. Ako je nekome to komplikacija onda doista neka ne koristi računala uopće. Ostale aplikacije se skidaju i podešavaju kao i na bilo kojoj drugoj platformi. Rečenica "BB10 svijet..." je iznesena u kontekstu toga da ne treba imati BIS ili BES za bilo što. Ajde se potrudi, resetiraj uređaj, nemoj raditi enterprise aktivaciju i probaj instalaciju napraviti. Iznenadit ćeš se. |
![]() |
![]() |
#171 | |
Registered User
|
Citiraj:
i raspalo se opet sve nedavno (ne dolaze mailovi i ne sinkronizira kalendar) i uopce mi se ne da ponovno time baviti. daj blackberry prosjecnom korisniku nakon ios-a ili androida koje samo upalis i upises icloud/gmail account pa vidi reakciju. dakle, istina je da ne treba nuzno imati BIS/BES, internet ce raditi. no blackberry je bez toga okrljasten i gubi smisao. nadam se da ce preci na android uz zadrzavanje poslovnih mogucnosti...navodno se o tome i razmislja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Guest
|
@L31 Da, BB Leap je BlackBerry 10 OS uredaj. Kod njih ne postoje nikakve specijalne tarife ili plaćanja da bi se nešto normalno koristilo. Dakle, staviš unutra karticu i pocneš s njime raditi štogod te volja. Inače BB 10 uređaji su poznati po tome da imaju najbolju touch tipkovnicu uopće (treba probati da bi se shvatilo kolika je razlika), u ograničenoj mjeri možeš koristiti Android aplikacije ukoliko ti izbor na BlackBerry World i Amazon App Storu nije dovoljan, a za to koristiš snap koji je google play klijent; vrlo jednostavno za korištenje. Moja Gospođa i ja koristimo PassPort i nemamo osobitu potrebu zalaziti često u play store. Probaj pa vidi kako ti ide; rekao bih da nećeš imati problema. @ivo_k Stvarno mi se ne da tebi išta više dokazivati. Radim u IT industriji već dvadesetak godina i rekao bih da sam "napredan korisnik". Instalacija BB mi obično oduzme vremena kao i bilo koja druga platforma. Stvarno ne znam gdje to tebi zapinje i kako se "raspadne". Da ne bi ispalo da sam zagovornik ili BB fundamentalist, imam kraj sebe jedan WP8.1 i jedan Android 5 uređaj upravo sada. Android je daljinac za Chromecast, a WP8.1 koristim radi posla. Tu je i jedan iPad na kojem Gospodja upravo pregledava Instagram. ![]() Zadnje izmijenjeno od: cdanijel. 21.09.2015. u 08:40. |
![]() |
![]() |
#173 |
Registered User
|
ne trebas mi nista dokazivati, BB je dokazao svoje propascu na trzistu. nekad je gotovo svaki manager imao BB u ruci, danas ima iphone ili neki android. evo sinoc sam se zainatio i napravio reset s namjerom da ga sredim jer cu ionako uskoro na put pa ce mi trebati BB roaming. ne radi vise ni aktivacija. znaci morat cu provesti par sati nalazeci rjesenje ili zvati podrsku. ili cu ga ugasiti i otici u roaming s iphoneom. to ti ja pricam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Guest
|
S tim bih se mogao složiti. Zas*ali su big time kad su došli sa segmenta od 65 posto na 1. ![]() Isto tako, sjećam se da je Apple svojedobno bio 4B USD u minusu pa su sad financijski najveći tj. nikad se ne kladi na takve stvari. Kaj ne treba li kod aktivacije generirati ključ koji ima ograničeno trajanje (barem je tako kod BESa; BIS, iskreno nisam puno koristio jer mi ne zadovoljava potrebe). Ako je BIS onda uzmi iPhone, tu se slažemo. |
![]() |
![]() |
#176 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#178 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#180 |
Guest
|
Ma nema problema, realno. Tu je više na djelu "jer mogu" faktor. Primjerice, danas među svim mogućim servisima za instant messaging nemamo nikakav standard pa je moj izbor whatsapp koji mi služi za komunikaciju s obitelji (supruga, roditelji, sestra itd.) međutim radi ostatka svijeta moram koristiti i ostalo. Tako mi je whatsapp instaliran na Passport jer mi je on, kako Ameri kažu, daily driver. Međutim, na 1520 je dignuto sve ostalo; fb messenger, gtalk, viber, icq... Onda, kako mi je posao takav da sam vječito kod korisnika, a tamo iz sigurnosnih razloga nemam pristup internetu (primarno banke, osiguravajuće kuće itd.) onda mi je Lumia čudo od access pointa sa svojom baterijom u funkciji access pointa. Ukoliko pak se napravi tethering (dakle usb ili bt spajanje) onda pak baterija traje danima (doslovno). Spike da BB10 ima problema su kajgot. Postoji značajno manje aplikacija, ali normalan korisnik pronađe što mu treba, od Instagrama do Offica. Realno mi je bio puno veći problem i frustracija na Android platformi gledati implementaciju novih verzija OS-a pa tako imati istovremeno po različitim uređajima sve od 4.2 do 5.1 ili imati neke koji su zapeli na nekoj verziji itd. Posebice me veselilo kako je Lollipop slabo radio na mobovima tipa sony z3 ili z1 compact (to iz prve ruke) ili trajanje baterije na istima gdje se uz nekakav moj rad dešavalo da se ugase poslije podne. Jedino što mi fali je Ingress. ![]() Zadnje izmijenjeno od: cdanijel. 28.09.2015. u 07:11. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|