|
![]() |
#151 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
a kaj imaš na telki od konektora.... edit evo ovo mi pada na mozak ako uspiješ naći D-Sub - SCART http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?...C=SO&U=strat15 ili biraj kaj ti paše kad već nisi naveo kaj imaš na TV-u od ulaza http://www.maplin.co.uk/searchtempla...RT%20TO%20DSUB
![]() |
#152 |
Hurr durr
Datum registracije: Jan 2006
|
SCART samo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#153 |
Moderator
|
dal sam gore linkove pa biraj najbolje bi ti pasal d-sub na scart ili ti ga vga na scart
![]() |
#154 | |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Moderator
|
ako hoćeš ton onda moraš uštekat i audio izlaz (žica koja ide uz scart bilo da su to dva RCA (činč) konektora ili jedan jack) u audio ulaz na TV-u ali kaj ti nije bolje imat zvuk na kompu? boju dobiš odabirom boja u disp properties / settings a tam odabereš i adekvatnu rezoluciju ovisno o telki (SD / HD Ready / Full HD) sve ti piše na početku ovog threada
![]() |
#156 |
Banned
|
hm, to je stari tv a da te pitam još dakle ako uspijem dobiti i boju sa kompa na tv-u da li je moguće recimo da netko gleda film sa kompa na tv-u s time da na kompu radim nešto drugo kužiš što mislim kako da ti objasnim,ja recimo sam na netu,a na tv-u sa kompa klinac mi gleda film,možda malo komplciram ali se radi o sljedećem da ti bude jasnije što želim: imam satelitski reciver mrežni(dreambox)sa jednim programom mogu preko neta ući u dream i tako na kompu gledati satelit,kužiš e sad dolazimo do onog pitanja dakle mogućnost tako gledanja tv-a (satelita) preko kompa na tv-u ali da recimo to spustim u tray mislim taj program i nastavim na kompu raditi nešto drugo a na tv-u i dalje se vrti film |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Moderator
|
![]() |
#158 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Vejita, mislim da ti preostaje jedino nekaj ovakvo, cca. 200 kn, možda ima u HR: VGA to TV Uz to ti treba adapter sa S-Video na SCART, toga ima i kod nas pa ne moraš naručivati: S-VHS/RCA na SCART Istina da je još jedna kutija više, ako tko ima bolji prijedlog, nek se javi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Banned
|
ajde ako netko zna gdje se u ccc-u nalazi taj Dual View |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#161 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
ajde u trayu na ati, onda kad ti se otvori glavni prozor idi na displays properties i onda ako ti je tv spojen po prvi put klikni na detect displays pa dewsni klik extend i to je to...posli namisti rezu, sliku itd |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 | |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Situacija je sljedeca. Scart konektor u teoriji podrzava 3 vrste video signala: kompozitni (standardno), s-video i RGB (redom od najlosijeg prema najkvalitetnijem). U praksi, ako TV ne podrzava s-video signal preko scarta (cest slucaj), rezultat je, pogadjas, crno bijela slika (gubi se informacija o boji koja kod s-video signala ide odvojenom zicom za razliku od inferiornog kompozitnog). Najjednostavnije rjesenje je TV-u dovesti kompozitni signal, koji je najstariji standard i kao takav "defaultni" signal za scart. To je isti onaj signal koji ide i zutim video cinchem. Njega se moze: 1.) potegnuti direktno iz graficke ako ista koristi 7-pin mini-DIN (standardni s-video konektor je 4-pin mini-DIN). Dakle preko jednog od "prekobrojnih" pinova graficka salje kompozitni signal. Tu baci oko na bundle graficke, trebao si uz nju dobiti nesto slicno ovome, ili ovome. Dalje ide sve preko cinch na scart kabela/adaptera u TV. 2.) dobiti modifikacijom s-video signala Analogna situacija je i za eventualni RGB signal preko scarta. Znaci, odgovarajuci "prosireni, nestandardni" mini-DIN na grafickoj sa podrskom za RGB, TV sa podrskom za RGB preko scarta, te odgovarajuce kablovinje. ******* Eventualni drugi uzrok crno-bijele slike moze biti nepravilno podesen NTSC/PAL standard, ali zivo sumnjam da je u tome stvar. ![]()
![]() |
![]() |
#163 |
Banned
|
ok to mi je sad sve jasno no kako u ccc-u namjestiti da mi recimo tv radi nezavisno od kompa to mi nije jasno znači da na tv-u gledam film, a na kompu surfam ili skidam filesove KAKO TO URADITI??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Pero_Snajper
|
To bi trebalo biti ovdje koliko se sjecam, dakle samo overlay na sekundarnom displayu. Nisam to koristio godinama...
![]() |
#165 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
pa napisa sam gori kako ces, u cemu je problem.........zar ti se treba doslovno slovo po slovo objasnit? evo kad napravim print screen (nemoj da te buni ovakva slika jer kad napravis print screen on ''uslika'' jedan i drugi desktop, u stvarnosti to su 2 razlicita ekrana.... ![]() Znaci na vecem desktopu mi je monitor a na manjem TV (manje zbog manje reze) Dok surfam na monitoru mozer mi se vrtit film ili bilo sta drugo na tv-u. Ako sam te dobro skuzia jeli ti to treba???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Da ne otvaram novu temu postaviti ću pitanje ovdje . Želim gledati divx filmove na Tv-u (CRT 72 cm dijagonala , 50 Hz ) zanima me koje bi bile najbolje postavke (rezolucija , osvježenje ) da dobijem najkvalitetniju sliku sa kompa na Tv-u i da slika izgleda što bolje . |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Banned
Datum registracije: Oct 2009
|
hy ljudi ma isti problemi imam ati radeon 9550 valjda ![]() ![]() dali je mozda problem o tome sta koristim kao glavni monitor lcd 21" a TV je obican kocka da tako kazem... o da TV je u boji ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Pero_Snajper
|
kompozitni signal, s-video signal -->
7-pin s-video kabel/konektor -------> kompozitni signal, s-video signal 4-pin s-video kabel konektor -------> s-video signal cinch kabel/konektor ------> kompozitni signal Zdravoseljacki, prema toj shemi si dopeljaj kompozitni signal u televizor. Najbitnije nisi napisao. Sto si ustekao u ovo na grafickoj kartici (primijeti 7 rupica)? "Originalni 7-pin s-video na cinc adapter" koji dolazi u paketu s karticom ILI "4-pin s-video na cinc koji nicem ne sluzi iz getroa/keruma/peveca adapter"
Sve sto se tice te vrazje crno bijele-slike sam napisao par postova vise. Sumirano: SCART kabel/konektor ------> kompozitni signal, s-video signal 7-pin s-video kabel/konektor -------> kompozitni signal, s-video signal 4-pin s-video kabel konektor -------> s-video signal cinch kabel/konektor ------> kompozitni signal Zdravoseljacki, prema toj shemi si dopeljaj kompozitni signal u televizor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Banned
|
a fuk... jer ja sam imo prije geforce4 MX koji je isto imo s-video ali 4 rupice i imo sam taj s-video kabel od te grafe... a sada sam stavio ovu ATi i sada kada sam procito post pogledam i grafa ima 7 rupica ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Premium
|
![]() dakle imam monitor 22" i lcd 82 cm.... i sad kad preko catalysta stavimda mi bude slika na tv-u onda mi se promjeni rezolucija na kompu u 1024x768 jer tolko mi podrzava tv.... kako sad napravit da mi na kompu ostane 1680x1050 a na tvu da bude 1024x768? |
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
A čini se nikako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Premium
|
kad sam imo nvidiu sam mogo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Premium
|
ajde ljud kaj niko nezna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
aka Sizif
Datum registracije: Oct 2008
|
PROBLEM!! Molim pomoč dakle, "ponosni" sam vlasnik Ati kartice (4870) s koje ne mogu dobiti sliku u boji kada ju prebacim na tv preko s-video kabela. Tv je Samsung 82'' crt. Donedavno sam imao 9600gt na kojoj je sve super šljakalo Probao sam: -nekoliko drivera -nekoliko kabela -nekoliko s-video nastavaka (4pin,7pin,9pin) -lemljenje pinova po raznoraznih shemama -mijenjanje signala (pal B,G, ntsc...) sliku ne prebacuje uopće ako pokušam spojiti preko s-video adaptera koji ide u grafulju a nije od atija, dakle ako želim sliku uopće mora ići preko ati adaptera koji s jedne strane ima s-video koji ide u grafulju a sa druge 3 ženska činća(zeleni,plavi i crveni) što god napravim slika je još uvijek crno-bijela ...i riješio sa novim kabelom Zadnje izmijenjeno od: housel. 14.11.2009. u 21:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Već par dana pokušavam spojiti laptop i tv, ali bezuspješno. Spajam ga preko s-videa, na tv-u dobijem desktop windowsa, ali kad pokrenem neki film javi mi se crni ekran uz vidljive titlove. Ima li tko kakvu ideju? Grafička je Ati mobility radeon |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
to si pogledaj u postavkama playera, ako se dobro sjecam video overlay ili nesto tako, znam da je bilo do samog playera. Video output options... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Probaj u Catalyst Contorl Centru pod Avivo video staviti kvačicu na "Use application setting". Ja sam imao sličan problem i mislim da sam ga tako riješil ali nisam siguran jer je to davno bilo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Truth is out there!
Datum registracije: Aug 2003
|
Pozz!Evo ja vec godinu dana pokusavam spojit lap na tv. Kupio sam kabal s-video - scart (s video imam izlaz na lapu 4 rupice). Nikad nisam uspio dobit sliku na crt TV-u dok sam jednom spajao na plazmu kod prijatelja o tamo sam uspio dobit c-b i jako losu sliku. Cime i kako da to spojim,vec sam lud? i da,kad bi uzeo lcd tv,mogu li spojit s ovim izlazom vga na lapu taj lcd tv?kakva slika bude otprilike?
![]() |
#179 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Pozdrav svima, evo još jednog koji je naletio na problem sa tv-out na ati kartici, pa vas molim za pomoć. Dakle imam od kartice 9-pinski konektor, koji se ušteka u karticu iz njega idu slijedeć izlazi: -4 pinski s-video out -ženski chinch Pb out/ comp out -ženski chinch Y out -ženski chinch Pr out Telka je samsung crt 72cm dijagonale, i ima 2x scart te 1 chinch ulaz (1 za video, te 2 za audio). Jedini način na koji imam sliku je da spojim chinch na Y-out ali mi je slika konstantno crno-bijela, pokušavao sam uštekati u bilo koji drugi ali onda nemam slike uopće. Preko scarta nisam probao jer nemam adapter, ali koliko znam to bi moralo raditi i ovako sasvim u redu. U catalystu upalim extended desktop i to je to, ali slika mi je stalno crno bijela, sve moguće opcije sam isporbao, mjenjao rezoluciju od 640x480 pa do 1280x760 i sliku imam konstantno ali mi je crno bijela, palio i gasio force tv detection, neznam više ni sam šta sve jesam i šta sve nisam palio ali nikako dobit boju na tv-u. Gdje fulam, šta radim krivo da mi nikako neće? Ako itko ima ikakav savjet, bit će više nego dobrodošao.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
fulas jer negdje u postavkama imas NTSC (na kojem je ocito sada), a nama na ovom podrucju treba PAL, mislim B (ako ih ima vise PALova, bodes dok ne pogodis onog koji daje boju ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|