|
![]() |
#151 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
najbolje za sve koji sumnjaju u svoje ADSL modeme/routere da li mogu povuc iznas 8Mbps je da otvore google, ukucaju proizvodjaca i model, te pogledaju da li podržava ADSL2+ tehnologiju
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
#152 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
jedna informacija s drugoga foruma bit će najveća brzina 6Mb/s i to će biti ovako 5Mb/s -> 6Mb/s danas sam pitao kolegu koji radi u t-com-u ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#154 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Jes , jes bila dva crnca , i jedan radio u pekari pa se prosuo brašnom - i umislio se ![]() Atha zna što priča vidili ste ono za nevjerne Tome ![]() ![]() Ali sad ozbiljno bez obzira što mi tu naklapali ako stvarno dignu brzine svima dobro pa nema se smisla puno zabrinjavat oko toga. a neće sigurno doć s adsl2+ i dat manje od 2 Mb ............. A za Božić vrlo vjerojatno malo jeftiniji paketići i to je to ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
ovo je po meni realno,na 16mbita ce ipak trebati pricekati jel nebi oni samo tako isli u tolike povecanje a da nisu obavjestili barem o promjeni strukture ili sta ja znam vec a i koliko vidim tesko da moze i jedan adsl modem podrzati 16mbita od t-coma. samo se nadam da nece biti bas 6 mozda nekih 7 ili 8,ali to je manje vazno. Dali itko zna kakvi ce biti uploadi je vec je napisano kako ce se znati za dan dva ali nitko nista. |
|
![]() |
![]() |
#158 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
ma daj pa nece dizati top speed za samo 1MB/s zadnji put je išlo sa 3 na 5 tako da sada mora minimalno ta brzina ići na 8MB/s jer inače neće ni dirati,lako moguće da je ovo o 16MB/s točno po tim računanjima,a i atha nas prije nije krivo informirao,nije ko da je ovo inquerer pa da sada moram u sve sumnjat |
![]() |
![]() |
#159 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() Danas je drugi dan, mozda neki INFO procuri, ali gore sam vise manje okvirno napisao moguce stanje stvari. A i nije da je pocetak listopada sutra da moramo sve odmah znati. ![]() Samo pomalo, ne grize nas u guzicama. ![]() Jedino sto me cudi je sporo nepodizanje pocetne brzine, zadnji puta je ostala na 1mbit, sada opet ide malo (no to je 100% povecanje, jel). Ali i pogledajmo realno, za pocetnike na webu i ne toliko zahtjevne korisnike, jedan paketich od 5 giga i buducom brzinom od 2mbita je sasvim solidna stvar. Cijelomjesecni surf, mejlovi, a tu jos stane i online gaming i pokoja mp3ca...Znam i sam, bio sam dugo korisnik 5gb paketa.
![]() |
#160 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Atha kako ti dolaziš do tih informacija sto posto si neki direktor ovdje u Rijeci. A da nekaže da treba dignut brzine jer i dionice izlaze pa treba malo napucat cijenu dionicama
|
Oglas
|
|
![]() |
#161 | |
Premium
|
Citiraj:
Istina ali onda kako mozes ocekivati da ce povecati na najvecu brzinu ako su u ovaih zadnjih 2 godine isli kao sto i sam govoris 2 na 3 i na 5 od kud onda tako strelovito podizanje do 16mbita u tako malome roku ako gledamo zadnje 2 godine,iskreno mene nezanima niti jedan drugi provider upravo zbog ovakvih podizanja brzina sto je odlicno a i flat je super prihvatljiv dobro jos da smanje na 100 bilo bi jos bolje ali necu se zaliti. Ja nekazem da si ti u krivu apsolutno bit ce odlicno za sve nas koji su na maxadslu ako povecaju skoro pa 3dublo osim za one s 1mbit,ali kako cujem sve to po meni bi bilo 1mbit na 2mbit upload cc 384 3mbit na 5mbit upload 512 5mbita na 7 ili 8mbita upload 768 meni sto je glavno a to je da povecaju upload download i i ovako dobar. i slazem se s ostatko teksta ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#162 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
simens c-010 podrzava teoretski do 8mbit, na 5 radi sigurno, tako mi rekao cica u SZK... za brzine nista ne znaju... novi korisnici dobivaju dlink modem... po meni, mogle bi bit tocne atine brzine..jer ce na taj nacin "natjerati" ljude da produze ugovor da dobiju novi modem koji podrzava te brzine...no, jedino, ne znam kako ce rjesiti dostupnost..mora da ce biti kao iskonovih 10mbita, kad su stavili malu zvjezdicu pored i napisali ovisno o mogucnosti...mah, bumo vidli... a, sto se tiche optike po puli...hajde pitaj striceka kada ce doci u valbandon.. ja bi neki 3play |
![]() |
![]() |
#163 |
Moderator
|
Cisto radi prelaska na ADSL2+ tehnologiju kojoj ovo ionako nije maksimum vec sami poceci. Znam, pomalo smrdi ovih 16mbita. ![]() @vlincx Zivio, cuo te netko, postavio mene za direktora, a ja tebe za pomocnika. ![]() ![]()
#164 |
fx
|
Evo, namučio sam se da bi se regao na ovaj forum (fakat komplikacije) uglavnom, samo da kažem da sigurno dolazi do povećanja, a koliko, to još neznaju ni ovi što su glavni u t-comu za adsl jer sam pitao jednog od njih. Sigurno dolazi, a koliko, još nitko nezna. |
![]() |
![]() |
#166 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Malo OT al oprostit cete mi ![]() Prije koji sat sam bio do tcoma i prebacio se sa 1 MB na 3 MB no zaboravih pitat koliko ce vremenski proci dok mi ne podignu brzinu?
#168 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
hmmm, bio sam jutros u Omisu, prolazim ispred poste, kad tamo stoje 2 ona manja T-comova kombija, i likovi iz njih iskrcavaju D-link modeme, ona velike kutije po ko zna kolko komada u svakoj, a kutija cila hrpa vanka, kombiji jos nakrcani, i sve D-link... ![]() e sada, ko tu koga *ebe, Omis ima 5K ljudi, od toga 20% zna sta je ADSL, od tih 20% 30% ih ima ADSL..sto ce reci, T-šum ocito nesto sprema...zavjera!! ![]() i da pitam, jel netko zna u kojoj mjeri T-com provlaci optikanere, jos na pocetku lita su provlacili neke kabele kroz svoju mrezu, nisam ih uspio pitat kakve, al su izgleedali tanki i kruti, (optika?), a kamo srece, moja kuca predzadnja do koje su isli....
#169 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
#170 | |
Premium
|
Citiraj:
maksimalno dan ili dva jer sam par puta i smanjivao i povecavao tako da znam. ![]() Siemensov A-100 moze ici i do 8mbit bez problema ja koristim 2 godine ovaj A-100 i nikada problema radi ko zmaj..ali sasvim sigurno uzimam novi jel je ipak vrijeme ![]() |
|
![]() |
![]() |
#171 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
#172 |
Moderator
|
Tanki i kruti - da nismo na ISP podforumu, pomislio bih da je tema tugaljka sa Ljubav, Erotika, Sex sa forum.hr. ![]() Vidis vidis, ipak T-Comvci rade neki k... ![]() ![]()
#175 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
o hebote..sa 2 prvo na 3...a sad sa 3 na 8?!...fino Božo,Pršo u 16 i rašlje ![]() ![]() ![]() ne bi se složio da je promet važniji od brzine..bar meni,nije..šibam i promet i brzinu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
pa dobro sad kad su došli amis , iskon i optima (neznam točno njihove cijene al znam da su ok) mogu reć da toliko ne zaostajemo za svijetom. adsl2+ imamo , cijene mu vani nisu puno jeftinije nego amisove kod nas, što se tiče uploada on je svugdje u svijetu ovako malen. u švedskoj je 24 mbit veza isto dosta skupa. jedino što nemamo su ftth kablovi no nemojte misliti da je vani optika svugdje dostupna. problemi su veliki isto kao i kod nas barem u europi i americi (iznimka Japan-oni su manijaci) jer je teško mijenjat svu bakrenu infrastrukturu. tak da ustvari uopće ne zaostajemo. možda mrvicu ali ne puno.
#177 |
1oo1 NooB
Datum registracije: Jan 2003
|
Par stvari o ADSL2+… Ja koristim Thompson modem a ISP je Amis – dobro tu je i VOIP u igri ali svejedno. Ovo su pojmovi koje ćete morati savladati a sve se manje /više svodi na udaljenost od centrale i kvalitetu linije/parice: SN Margin (AKA Signal to Noise Margin or Signal to Noise Ratio) Relative strength of the DSL signal to Noise ratio. 6dB is the lowest dB manufactures specify for modem to be able to synch. In some instances interleaving can help raise the noise margin to an acceptable level. The higher the number the better for this measurement. 6dB or below is bad and will experience no synch or intermittent synch problems 7dB-10dB is fair but does not leave much room for variances in conditions 11dB-20dB is good with no synch problems 20dB-28dB is excellent 29dB or above is outstanding Line Attenuation Measure of how much the signal has degraded between the DSLAM and the modem. Maximum signal loss recommendation is usually about 60dB. The lower the dB the better for this measurement. 20dB and below is outstanding 20dB-30dB is excellent 30dB-40dB is very good 40dB-50dB is good 50dB-60dB is poor and may experience connectivity issues 60dB or above is bad and will experience connectivity issues Interleaving When a customer is put on a "Noise Profile" usually their DSL line is changed from FastPath to Interleaved. Interleaving is an error correction protocol that is implemented for your line at the DSLAM. With Interleaving enabled, the DSLAM can correct errors in the data stream it receives before passing that data to your gateway router. It is usually implemented on noisy or marginal lines and can greatly increase sync stability and effectively eliminate "first hop" packet loss. The largest drawback to Interleaving is that it will increase your ping time, specifically to your first hop gateway router. If Interleaving is not enabled on your line, it is configured as FastPath. FastPath allows the DSLAM to pass the data received from you to the first hop router without performing any error correction. As a result, marginal lines could experience an increase in packet loss and decrease in sync stability (i.e. frequent sync loss). However, FastPath has lower ping times, especially to the first hop router. Interleaving can also be provisioned automatically without human intervention when line quality drops below certain perimeters. CRC Errors (Cyclic Redundancy Check) CRC is a method of detecting errors in data transmission. A high CRC count in inself is not really cause for alarm. However, any increase in CRC errors after your initial connection is established is a problem and usually points to a physical issue somewhere between the modem and the DSLAM. Isolate your inside wiring as a cause by testing from the NID and troubleshoot from there. Ovo je tek mali dio priče ali pojednostavljeno – svi koji koriste samo net neće imati večih problema ali oni koji igraju online sa podizanjem brzine iznad 4 mbps dolazi u igru povečanje pinga, ako Vam se promjeni modulacija sa G.992.1 Annex B na G.992.3 Annex B ili G.992.5 Annex B ping ide u nebo. Dakle net leti ali igranje online pa-pa… I još jedna mala sitnica – ta tehnologija je jako osjetljiva na vremenske promjene – poglavito oluje – pad neta je garantiran – bar meni….. I ja se veselim svemu boljem i jeftinijem ali mi dođe da se rasplačem kad pogledam recimo Šveđane koji (pazi sad) več paničare da treba ulagat više u infrastrukturu jer da će doči u bananu – a sad imaju net o kojem možemo samo sanjati… Sad sam na 4 Mbps/768 kbps i ping hoda gore dolje…. Bio sam na 6 Mbps/768 kbps i ping je bio veči 50 %..... A probali smo 8 Mbps/768 kbps i ping je otišao daleko iznad 100…. Link koji je dao tomifish2002 Vam ljepo predočuje problem udaljenosti… http://www.internode.on.net/adsl2/graph/ Toliko od mene... EDIT: možda se stvari malo poprave kad svima updateju firmware - (sad ga testiraju).
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
![]() |
![]() |
#179 |
1oo1 NooB
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako imaš Amis - možeš besplatno zamjeniti modem ali dobit ćeš isti takav. Stvar je u tome da firma Thompson testira skupa sa Amisom zadnji update firmwarea. Kad budu ziher da im to neće srušit sistem ili kajgod svima će korisnicima remote napraviti update i to na način da će svakog obavjestiti o danu i vremenu kada će to radit. Podatak od prije dva tjedna je bio da je procjena koliko ima još vremena treba oko mjesec dana što bi značilo da za 2 tjedna ili početkom 10. mjeseca to ide u upotrebu. PS bilo je privatnih hakanja modema (naime nitko nema username i password osim Amisa) ali kak oni na to reagiraju ne znam. Ja čekam redovnu proceduru.
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
![]() |
![]() |
#180 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Na T-com sam mislio. Evo, upravo mi dolazi covjek da mi makne ISDN linije, samo da ostavi analog+DSL. Ne treba mi ISDN. EDIT: Tip nema pojma o mijenjanju brzina. ![]() A stari i on se znaju i veli da ne zna nista... Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 12.09.2007. u 20:08. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|