|
![]() |
#152 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
ok je vista...sam ne radi mi "Gigaset 108 USB Adapter" ![]() btw. imam sam 512MB RAM-a i 9600 grafulju...i sve mi radi savršeno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#153 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
bilo je nekih bugova sa activation kodom pa me zanima jer ce to raditi. Imat cu verziju koja ce doci sa MS supscription packom pa zato pitam... jer su neki se zalili po forumima da ima problema s time... |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Disturbed
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
U članku dva ne nalazim ništa čudno za MS, dok članak 15 uznemirava. Znači, originalni kupac može prebaciti licencu na nekog drugog samo 1x ? Bit će situacija kao i s origuranjem auta, ono, auto preprodan 5x a glasi još uvijek na prvog vlasnika.
![]() |
#157 | |
Premium
|
Citiraj:
I naravno da jednu licencu možeš samo jednom prebacit jer jednu i imaš.
![]() |
![]() |
#158 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#159 | |
/
|
Citiraj:
kaj se mene tiče meni ovo ne predstavlja neki problem.... : roller : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Neee, izgleda da se MS predomislio: http://articles.techrepublic.com.com...ml?tag=nl.e132 Kupci Viste (pretpostavljam retail verzije) moći će neograničeno prebacivati licencu s osobe na osobu. Ne shvaćaš. Nije riječ o broju licenci koje imaš, nego o broju koliko puta možeš legalno prebaciti vlasništvo nad licencom na drugu osobu. Primjer: prema prije važećem čl. 15 (u međuvremenu MS odustao od toga, vidi link gore) ja kupim Vistu. Nakon nekog vremena prodam računalo tebi i riješim s MS-om prijenos licence na tebe - ti si sada vlasnik Viste. Kad ti budeš prodavao računalo dalje, možeš prodati štangu od licence, jer je ta kopija Viste već promijenila vlasnika 1x. Kužiš? Računalo se može dalje preprodavati do sudnjeg dana, ali će Vista uvijek glasiti na tebe. Srećom, odustali su od toga. Ono što me trenutno najviše smeta je slijedeće (isti link, gore): Under those new license terms, any Windows version can serve as the primary, or host, operating system. However, only the Business and Ultimate editions of Vista can run as guest operating systems in virtualization. Ovo ne razumijem. Već mi je duže vremena omiljena zabava izrada i unattend Windows XP instalacija koje isprobavam u virtualnom stroju. Po MS-u, ako kupim Vistu Home Basic/Premium neću ju moći vrtiti u virtualnom stroju...ne vidim neku svrhu ovog ograničenja. Nadam se da će VMWare znati doskočiti ovom ograničenju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#161 |
Premium
|
Dvije su stvari u igri. 1. Prebacivanje licence originalnog kupca s uređaja na uređaj. Pod uređajem izgleda podrazumjevaju jednu particiju sa max 2 procesora. To je riješeno kako je na linku i objašnjeno tj. dozvoljeno je neograničeno "seliti" Vistu po uređajima. 2. Prebacivanje licence originalnog kupca na nekog drugog tj. treću stranu. Taj dio je izgleda ostao isti i omogućava samo jedan transfer.
![]() |
#162 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Ako pogledamo realno, XP je definitivno "sazrio" i svaki koji je dobro iskonfiguriran radi bez problema... Ljudi očekuji da kada jednom instaliraju OS da bi on tako trebao raditi "dovijeka", bez održavanja....to je kao da kupim auto i nikada mu ne promjenim ulje i onda se za par godina žalim da nije dobar motor....: hitthewa I da....kada izađe Vista kod mene može biti samo second OS.....barem do SP1 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
profesionalni pijanac
Datum registracije: Nov 2006
|
priječi ću na vistu ukoliko bude moguće sa mojom konfom inače ostajem na xp-u bio bi ja odavno na linuxu ali sam seljak kojem se neda za***avati s tim
![]() |
#165 | |
Čovjek
|
Citiraj:
A ono drugo što sam naveo, na 4-5 godina starom kompu s 512MB rama? Radili su se testovi, i radi, možeš koristiti sistem. Normalno da ne možeš igrati nove igre na takvom kompu s Vistom, ili vrtit Adobe Premiere, ali to ionako ne možeš na takvom kompu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Eh ja ziher prelazim na probnu vistu (tj. duple windowse) bolje se ne zaletavat : stoopid vecina vas koja je presla ili prelazi na vistu nije objasnila zasto prelazite i koje su tocno prednosti viste a koje mane...pa ak nije bed da mi u kratkim crticama velite zbog cega bi se isplatilo...inace vista stize za nekoliko sati pa bum i ja probal...jedino lose sto sam vidio je da ce se igrice vrtit sporije...
![]() |
#171 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Prijeći ću na vistu tek nakon što dvije godine ljudi ju budu koristili i sa njenim prvim ili drugim service packom. Isto tako sam čekao da se XP stabilizira, do tad je 98Se bio odličan i sa dobrom podrškom. Ali inače, molim ne |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
FC Bayern supporter
Datum registracije: Mar 2002
|
Da li je DirectX 9.0 karitca baš neophodna za instalaciju Viste,pošto ne mislim koristit one Aero efekte???Znaći da li mogu instalirat Vistu sa npr. GeForce 2??
![]() |
#177 |
Premium
|
mene zanima -ako ja kupim sad win xp s laptopom (pro verziju), dal ću moć besplatno nadograditi na vistu??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
c/p sa hgšrot stranica: U četvrtak 30.11.2006 Hrvatskoj je predstavljen 'OS svih OS-ova' -Windows Vista. Predstavljanjem Viste počinje 'selidba' starog OS-a, XP-a na novi i još bolji. Kako HGspot i Microsoft već godinama surađuju, s ponosom Vam možemo reći kako novu verziju Viste na svoja osobna računala možete instalirati upravo u HGspotu. Ako se odlučite na ovaj (kad tad - neizbježan) korak, za početak se postojeći OS nadograđuje Vistom (uz prijavu na službeni web site), a CD sa Hrvatskom verzijom Viste dobit ćete u ožujku 2007 kada ona kreće i u službenu prodaju. //1.12.2006//
![]() |
#180 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|