|
![]() |
#151 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
ma to nema veze, to se lako raskine. Već se priča da će ga nakon ljetne stanke zamijenit Ricciardo ili Lawson |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
U zadnjih 5 utrka Sargent se triput kvalificirao ispred Pereza |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#154 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Kaj ovo Mercedesi izvode? Eto Norris prestigao Russela, sad čekam da Piastri prestigle istoga... 19 krug eto ga na, na pola sekunde iza Hamiltona, ups prestigao ga je ![]() Pia i Rus prestigao, sad čekam da pređe i Ham-a. Ode i Ham na 3. mjesto. Zanimljiva ova 2-3 kruga.
![]() |
#157 |
Premium
|
![]() |
#158 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
S obzirom da sam gledao reprizu, jedini dio koji sam premotao unaprijed je bilo sviranje himni. Toliko o utrci. Neka i ostale budu 60% ovoliko zanimljive/napete, amen! Cekam kad ce Norris malo popucati po savovima od silne zelje za p1, taj se vise ni podiju ne raduje ako nije p1. Nije da ih ima bas previse u svojoj karijeri. Osim ako su ga iz tima sjebali s odabirom guma, onda je sve jasno. Nisam cuo u prijenosu je li on na kraju odabrao soft ili ne.
![]() |
![]() |
#159 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Iz boxa mu nisu spominjali soft ali su rekli da imaju nove mid, šta su mu i stavili. Nakon dugo vremena interesantna utrka od početka do kraja, mali razmaci u poretku osim onih koji su u krivo vrijeme išli u box. Meni je drago da napokon Noris ima sa čim prcati ekipu za koju je "rezervirano" 1-2-3, neka odradi čisto i pošalje ih u penziju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
ha?
Datum registracije: Dec 2007
|
Sta nije zadnji stint vozio na softu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#161 |
49%winner
|
E sad, da ne motam po reprizi netko ce me sigurno ispraviti. Iz boxa su mu rekli da moze birati soft ako zeli ganjati hamiltona (soft) za p1 ili medium ako se zeli obraniti od verstapena (hard) sa p3, tako nekako. Samo nije bilo njegovog odgovora u prijenosu.
![]() |
![]() |
#162 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
odgovorio je - hamilton |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
49%winner
|
Da, bas gledam, rekao je da je vrijeme za slickove i da je soft najbolja opcija, pa su mu iz boxa ponudili medium ili soft. On je onda (nije bilo na tv prijenosu) rekao "Hamilton.... Or to stick with medium, I don't mind". Steta. Piastri je s druge strane i u drugim okolnostima izricito trazio medium.
![]() |
![]() |
#164 |
Tehničar
Datum registracije: Dec 2011
|
Noris se zaje sa softom da, da je uzeo medium mozda bi i hamiltona mogao do kraja stisnut. e sad dal je merc toliko stedljiviji na gume il je hamlton to tako odvozio neznam, al noris je poceo debelo prije gubit vremena nego hamilton. |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Uglavnom, ja sam to interpretirao vise kao "ova dvojica su na razlicitim gumama, koje ti hoces?". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ma sjebalo Landa pozicioniranje u pitu, proklizo pol metra dalje i ode sec i pol kako kazu, a meni izgledalo i 2-3 sec. Sent from my CPH2449 using Tapatalk
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
The mighty pirate
|
Hamilton mu je nakon utrke rekao da su ga pustili jedan krug predugo na stazi. Mislim da je Lando kasnije rekao da je sam kriv jer je on birao kad će ući po slickove. Zato je i bio tak pokisli, sam si je kriv, nažalost. Mislim da nisam mogao bolju utrku odabrati za prvi odlazak na F1 kako je sve na kraju ispalo. Napišem uskoro malo više i par savjeta koje bih volio da sam znao ranije.
![]() |
#168 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
The mighty pirate
|
Pa, u neku ruku bih se i složio, ali... Za nogometnu utakmicu mogu isto reći...nemojte to ići gledati uživo, na TV-u je bolje. Nogomet mi je valjda zadnja stvar koju bih poželio gledati uživo. Uglavnom... Pratim F1 otkad znam za sebe. Stari je bio fan, prva sjećanja su mi vožnja Microprose Grand Prix 2 s njim i njegovim frendom. Vozili smo svaki vikend prije ili iza utrke. Pričamo o F1 u doba Gerharda Bergera i Damona Hilla... Od onda želim otići na F1, ali em financije, em posao i slobodno vrijeme i em sve kaj ide uz to. Ne bih išao ni ove godine da nije cure. Prijavio sam se na notifikacije od Silverstonea kad su karte izašle u 9. mjesecu i kad sam vidio cijene, rekao sam joj da ne idemo, da je preskupo. Kupila mi je karte za rođendan. Chapel grandstand, 3 day weekend. Sretan ko malo dijete. E sad...jel 350 funti po glavi (ne računajući ostale troškove) vrijedilo za ovo što sam vidio. Meni DEFINITIVNO. Za one koji idu prvi put, ne preporučam general admission karte jer nećete vidjeti apsolutno ništa. Ako ideš na F1, ideš na tribinu s numeriranim sjedalima. Zašto? Jer inače nemaš ništa od navedenog. Prvo iskustvo F1 ne bi trebalo biti takvo, jer ćeš ostati ogorčen i razočaran. 1. Karta s numeriranom tribinom omogućava pristup ostalim tribinama u petak i subotu, tako da sam prošao sve do jedne tribine i vidio taj cirkus iz svih perspektiva 2. Imaš pogled na ekran gdje koliko toliko vidiš što se događa na drugim dijelovima staze. Ako si dolje uz stazu...imaš pred sobom betonski zid visine oko metar i pol, dvije ograde i...ljude koji su došli prije tebe i stali se bliže. Jedva si metar, dva iznad same staze i sve što vidiš je zavoj na kojem si i bolide koji prođu pored tebe. Bili smo na nenatkrivenom Chapel grandstandu (mislim da je najjeftiniji grandstand u ponudi) i vidio sam sve što se događalo na Chapel (izletavanje Leclerca mi je bilo pod nosom), Becketts, Maggots, Copse, Farm i Wellington Straight. Dobar dio Hangar Straight također. Hamilton je stao na Maggots da uzme zastavu, tako da mi je i to bilo pod nosom. Ekrani su srednja žalost. Vidi se na njima što se događa, ali su daleko i niske rezolucije, a na razglas se ni zvuk od komentatora ne čuje od buke. Poredak je sićušan i iz te udaljenosti mogu se razaznati samo neke boje, tako da recimo nisam pojma imao gdje su u poretku Williamsi, Red Bull ili Alpine. Još su okrenuti prema natkrivenim tribinama. Oni imaju pogled na 2-3 ekrana, a nenatkrivene tribine eventualno na samo jedan, i to ne direktno, nego pod kutem. Iskusni su imali dalekozore, ja sam koristio fotoaparat ![]() Manjak konteksta je bio problematičan kad jedan krug vidiš Russella, drugi krug ne vidiš Russella i nemaš pojma što se dogodilo, samo na ekranu vidiš da ulazi u boks. Trebao sam tamo ranije uzeti/kupiti radio koji se nakači na uho. Odašilju komentare na FM. Nisam znao. Na kraju sam utrku još jednom pogledao doma da popunim rupe jer sam bio zauzet i fotkanjem i pričanjem s ljudima i gledanjem u krivi smjer itd. Subota je bila grozna. Temperatura je pala na 11 stupnjeva uz jaku kišu i vjetar. Srećom, mogli smo ući na natkrivene tribine da nismo na kiši. Pogledali 3. trening i F2 sprint (Bearman koji se osramotio i Antonelli koji će biti jak i u F1 ako ovako nastavi). Nedjelja ipak toplija, iako uz on-off kišu Organizacija - odlična, ostavili auto na željezničkom kolodvoru pola sata od staze, sjeli na organizirani prijevoz do staze oba dana Hrana i cuga - svega par funti skuplje nego u centru Londona, iskreno, očekivao sam i više cijene Dodatnog sadržaja je bilo brdo. Stigli smo samo proći i vidjeti što ima, nažalost u dva dana se ne stigne baš previše. Vrijeme prebrzo prolazi. Na putu doma smo pričali. Ona je postala fan dok smo za vrijeme korone gledali Drive to Survive. Dotad joj je F1 bilo "ono što voze dva sata u krug". Veli ona...objektivno, ovo je previše novaca za ono što se dobije (numerirano sjedalo), ali prošlo mi je puno brže nego na TV-u i puno je zanimljivije. Išla bih još jednom, ali na neku novu stazu. Srećom, smještaj nije bio neki trošak jer frendica živi na sat vremena od staze. Inače, u vrijeme kad su karte izašle, oko 500 funti je koštao dvodnevni najam šatora na livadi...i to je bio najjeftiniji dostupan smještaj u radijusu od sat vremena udaljenosti. Da smo morali platiti smještaj toliko, ne bi vjerojatno ni išli. Iskustvo za 10 Atmosfera za 10 Vrijeme...na kraju i to za 10. Da je bilo suho, bilo bi dosadno. Ovako je ispala povijesna utrka. Stvarno nešto što se pamti. Fanovi - čistih 10 (grupa od 8 britanaca pored nas pjevala "She said no Horner, SHE SAID NO" ![]() Troškovi....3 od 10. Nažalost i to će biti sve skuplje i skuplje 10/10 would recommend ![]() ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 08.07.2024. u 19:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Premium
|
To je isto kao i za kino. Doma je bolje jer ti nitko ne šuška vrećima, ne priča i tako. Ali doživljaj je doživljaj. Jebeš tv ako si možeš priuštiti odlazak na stazu barem jednom u životu. Tnx 1v@ne na svojim dojmovima. Još nisam otišao na F1 iako nisam baš preveliki fan ali otišao bih da vidim najskuplji "cirkus" na kotačima.
![]() |
#171 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Meni je odlazak na Monzu 2019. isto bio 10/10 i slazem se sa svime osim za GA, to ovisi o stazi, na Monzi ima stvarno dosta GA prostora di je dobro za gledat utrku, ekrani su ogromni i ostatak utrke se super dao pratit na njima. Mi smo bili na grandstandu prije parabolice, vidit kako sa 300+ koce i saltaju par brzina u nizu na 40-50 metara staze... poremeceno. I ista stvar, petak/subota obisli sve tribine, kvalifikacije gledali na ascari-u i tako. General admission na Hungaroringu solidno lose, niti jedna GA zona nema ekran na kojem se moze pratit onaj dio utrke koji ne prolazi ispred tebe. Tifozi na Monzi su posebna prica, atmosfera i sve... isao bi svake godine da uhvatim kartu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
The mighty pirate
|
Zaboravio sam jednu stvar. Jako je teško uživo skužiti koji od dvojice vozača u timu upravo prolazi pored tebe ako ne znaš ili dizajn kacige ili boju T-cama. Brojevi su sitni, na čudnoj poziciji i praktički vidljivi samo ako si na jako povišenom u odnosu na njih. Brojevi na nosu su praktički nevidljivi za vrijeme utrke. Ok je dok znaš poredak, ali kad se izmiješaju nakon bokseva, teško je nekad razaznati Odmah se na treninzima i kvalifikacijama dalo primijetiti da domaći navijači baš ne vole Russella. Na svaki prolazak Landa su se dizale tribine, na Hamiltona nešto manje, a George bi eventualno dobio mlaki pljesak. Pitam u čemu je fora…vele…He’s a posh boy ![]() Apsolutno svi u motorsportu su puni love jer inače ne bi bili tu gdje jesu, ali njima se ne sviđa način na koji priča i kako se drži. He’s not one of us kaže drugi
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 09.07.2024. u 12:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Premium
Datum registracije: Oct 2013
|
Oznake na T-camu su uvijek bile jasne, prije crvena (prvi vozač)-crna (drugi vozač), danas isto samo crna i žuto-zelena. Prvi vozač je uvijek bio ili prvak ili onaj koji je duže u momčadi ili jednostavno onaj bolji. A sad su Hamilton i Norris počeli izvodit da im se poklapaju boje s kacigama pa su u biti uzeli kao boje od drugog vozača. ![]() Slažem se za Monzu i GA, čak bi rekao da je i bolje nego tribina. Baš bi rado pošao opet, ali mislim da bi me ovi turbo motori jako razočarali... |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
2008 Monte Carlo https://www.youtube.com/watch?v=oUkVkUTq-bA otišli autom iz zajebancije na cijeli vikend. Kupili karte od kmice na dan utrke na cesti, 4kom za 600€, cjenkali se do besvjesti s njim i 5min prije utrke sa 2k skine na 600 i aj bok ( balkoni su bili po 400 € tada ) . Mislili smo da su lažne a nakraju završili na vrhu hotela u restoranu, pijani rusi i šveCki stol ![]() Sa jedne strane hotela ova ravnina sa videa, a kad ti dojadi, pređeš na drugu ogradu a tamo je šikana iza tunela. Sve vrišti od preseravanja i para, mislim da nema dalje što se tiče F1. Sama utrka je najmanje bitna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ne bih išao opet, nema smisla . Ta buka tad i tamo je bila da ti glava otpadne. ovo sad me ne zanima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Porsche Cup sam se sledio kad sam bio na monzi, njihov leteci start smo bili bas na start/cilj ravnini di nagaze na gas... kad ga njih 30 stisne, u plucima se osjeti koliko je glasno... predobro ![]() A F2 bas puca onak, bas to sto kazes, mini detonacije ![]() Ono sto mi je zakon u zivo bilo, na kvalifikacijama se golim okom vidi kad netko ide u top 5 (barem kad gledas kvale u monzi na Ascari kompleks). Svi su brzi, al kad proleti onaj koji ganja pole position, malo uznemirujuce brzo bude. Svaki put kad bi Hamilton, Leclerc i Vettel full send tamo proletili na kvalifikacijama, svi na tom grandstandu bi bili onak "wooooo uffff" ko da nas je skoro skupilo. Ta brzina se fakat ne kuzi na TV-u i za to bi isao na stazu gledat utrku iako se slazem, za pratit utrku kao takvu, lakse je doma nego na stazi, ali definitivno zabavnije na stazi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Premium
Datum registracije: Oct 2013
|
U mene potpuno drugačije iskustvo, ali ja sam davno bio ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Bio sam jednom na utrci, to je bila Monza 2022, sjedeca mjesta odmah pored šikane na kraju ciljne ravnine. Volim F1, al ne bih to ponovio. Možda je zato jer je utrka bila vjerojatno najdosadnija te sezone, mislim da niti jedno pretjecanje nisam vidio, a bili smo na poziciji koja je obećavala najviše pretjecanja. Bilo je fora čuti aero kako radi kad dolaze sa 340+ kmh, ko da avion slijeće. Al to je manje više to ![]() ![]() Preko puta ekran u koji gledas vecinu vremena, isto kao i kod kuće, al slabo vidiš, treba ti dalekozor kako ivan kaze. Te karte su koštale oko 800e...ja sam ih dobio od poslovnih partnera, al nema šanse da bih ikad dao niti približno toliko novaca da ponovim to iskustvo. Max 100-150e. TV majka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
The mighty pirate
|
Nažalost, karte će ići samo gore. Otišao bih opet da dobijem priliku i karte, ali samo na neku od ovih 1. Spa - bucket lista, tako da ću jednom sigurno otići 2. Sao Paulo - predaleko 3. Montreal - predaleko 4. Baku - ako moram vidjeti gradsku stazu koja je relativno blizu, onda mi je ova prvi izbor Sve ostalo me zanima slabo do ništa, pogotovo ove pustinjske i američke utrke
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|