|
![]() |
#151 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Klikni na konekciju statsu/ propertis i pogledaj da li ti pise iznad TCP/IP-a PPPoE... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
koristim ono sto i on zeli, mreznu. nema pppeo, ali se uredno spajam na net.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#153 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Uf, kakav crni CD od t-scuma ![]() Ja sam samo stavio drivere za mrežnu (marwell) vi imate mislim realtek, spojio modem u komp i to je sve. Normalno, napravio novu konekciju. I sve radi fino. XP PRO SP2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Lika u mom srcu
|
ma nisam dobio nikakav CD., jer je tehničar došao prije nego što sam dobio išta poštom... dobit ću ovih dana valjda poštom... sad se ne mogu riješiti one glupe ikone - limitred or no conectivity... iako sam diseblao mrežnu u BIOSu i izbacio u device manageru... |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Moderator
|
Citiraj:
status/properties i dole iskljuci notify when... i show icon... ![]() @Jelc Vidis nisam isao za tim da s driverima od mrezne dolazi PPPoE driveri... ![]() A imam ja i marwella (DFI) i realteka (Asrock) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Ozbiljno. Ajd ti to meni pojasni malo.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() @Zond Sorry umoran sam pa se krivo i izrazavam mislio sam na PPPoE klijent, a normalno da je PPPoE protokol toliko sam pismen... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Super Moderators
|
Ja sam za mreže i modeme teška njubara, znam osnove. Za ono kaj ne znam pridavim Tora ![]() To mi je najbrže ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Lika u mom srcu
|
stvar je u tome da mi se ta ikona nije pokazivala prije... a kad je diseblam, onda mi izbaciva da se modem ne može spojiti jer mu fali upravo taj ppoe protokol! evo u slici kako to izgleda.. Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 30.03.2006. u 16:48. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#161 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Nisan pratija pricu od pocetka jer san pre umoran. @Grabe Zovni t-com besplatni tel za korisnike da ti kazu kako da to sredis. To je do modema, treba ga "ustelovat" ili kako vec da kazem. To je i meni bilo ista stvar (tocnije mojoj curi) i onda su joj oni iz t-coma rekli kako da namisti. Neznam jel smin rec broj njihovog besplatnog tel. tako potrazi na njihovim stranicama. p.s. sori ako san falija temu pre umoran san da citan ispocetka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Lika u mom srcu
|
ma zvao sam, i onda mi se javi neka ženska koja čita iz uputa... nema veze o čemu pričam... ![]() preko USB-a radi normalno, ali da ga jebeš neće da radi na mrežnoj... sad je još najgore što ne uspijevam maknuti onu glupu ikonu sa tray-a... koji kretenizam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
ma neka stoji ovako za sada, ne da mi se vraćati image.... :mad: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Moderator
|
ta ikonica je windows bug. ![]() i meni se zna pojaviti tipa "requiring address", a ja mu zadao staticke ip adrese. ![]() nego, ne smjesh disableati mreznu, vec samo iskljuciti prikazivanje ikonica kako ti je i jelc rekao. sto se tice pppoe protokola, e.t. i ja raspravljali o tome jucher, znam da mi je t-scum tip rekao da to moram pokrenuti da bi vrtio dsl. tada sam to i napravio. a neki dan radio cistu instalaciju, i bez pokretanja pppoe, no izgleda da je drivere negdje nashlo, tako da sam bez instalacije point to point protokola spojio se na mrezu. c c....
![]() |
#166 |
Super Moderators
|
atha-to ti je raspppoe.sys i imaš ga u SP2, tak da mora radit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Moderator
|
eto, josh i bolje. thx. ![]() dakle bez t-cum cd-a, meni se josh i brze spaja. znam da sam prije jedno 4-5 puta pokushavao connect, ali nije ishlo, sada uvijek iz prvog puta. ![]()
![]() |
#168 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
ali nisam baš uspjevao.. ![]() ista stvar, ako bi diseblao taj local area connection, onda mi javlja da nema ppoe protokola... ali kad stavim samo da ne pokazuje ikonu, onda štima.. stvar je samo u tome da mi se to ništa nije izbacivalo dok nisam uključio mrežnu, i nakon toga sranja.. i više ne uspijevam vratiti u prvobitno stanje.. sad smo se prokužili.. ostavit ću ovako, ali ja ga ŽELIM I MORAM natjerat da radi modem preko mrežne! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Moderator
|
e.t. se dosta muchio da podesi svoju mrezu preko asrockice, no kada sam vidio da se on muchi, ja rekoh zajebi to, i stavio pci mreznu, sve radi bez problema. ass rocks! ![]()
![]() |
#170 |
Super Moderators
|
To ste sve isprobavali sa zadnjim 3.50 lan driverima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo i meni je KONAČNO stigla ta ploča, još nisam ni raspakiro. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Momci, sto se tice T-com CD-a, meni je reko frend koji radi na instalaciji ADSL-a u Zagrebu da je taj CD nocna mora...on sam veli da on zna ponekad radit velike probleme...tako da, bolje probajte narihtat DSL bez njega ![]()
![]() |
#174 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
ajd par pitanja od nooba po pitanju clockanja. oc mode = async. stavio množitelj na 9x260. cpu - nb je na 800 (4).jel to ok? znam da se mora vrtit oko 1000 ali smijem li preć 1000? u biosu je i stavka nb - sb. na koliko ona treba bit? također ima i stavka htt to pci bridge decode scheme. sad je na auto al nudi se i positive i substractive. na što staviti? ma timing sam stavio na 1T. OK? djelitelj je na 166mhz i mema mi radi na 212,7mhz sa 2.5-3-3-8 postavkama. cas latency mi je na 2.5. tak stavio jer to piše na memi. imamo i stavke TRED TRAS i TRP. sve su na auto. treba li tu što čačkati? da li se može i kak snižavat latenciju memorije? inače radi ok al ne želi preko 9 x 260 ili 10 x 240. na 1.45V. sa 1.5 official biosom. everest read:5985 write:2405 latency:43,3
![]() |
#176 |
Moderator
|
Postavke BIOSA AsRock -kod oc-a: -CPU Frequency:Stavis na manual (PCIe Async)...orgigi bios ide do 274 moddani ide preko... -PCIe Freq = Stavis na 100 MHz -Boot Failure Guard = on On omogucuje da nakon 2 neispravna bootanja kad upalis komp dobijes opciju reset to default (tako nema potreba za rucnim clear cmos-om) -Spread Spectrum = On ako nije overclocking, Off za overclock -Cool' a' Quiet =po zelji, kod oc-a obavezno off -Processor Maximum Multiplier = manual Ovime odabiremo rucno namijestanje mnozitelja i napona default npr. A64 3000=9x, A64 3200=10x itd... -Memory clock = Auto ili Manual. Namjestanjem na Manual (100/200, 133/266, 166/333, 200/400) dobivamo djelitelj fsb(htt)/memorija odnosno u kakvom ce omjeru raditi odabirom sljedecih vrijednosti dobivamo odgovarajuce djelitelje: 200 = ½, 266= 4/6, 333 = 5/6, i 400= 1:1. npr: Ako stavimo na 400 i CPU Frequency na 200MHz te mnozitelj na x10, memorija ce raditi na 400 procesor na 2000MHz, ako stavimo na 333 memorija ce raditi: 5/6*200mhz(CPU frequecy)=166(ddr), dakle na 333 MHz . Ako bi recimo CPU Frequency stavili na 250mhz, te koristili 5/6 omjer(333) memoriju bi izracunali: 250*5/6=208.33mhz(ddr), odnosno 416.66MHz(208.33*2). -Flexibility Option= disable Ovo je potrebno iskljuciti...Naime, ako je ukljucen on UVIJEK smanjuje radni takt memorije te je postavlja na 2T -Burst length = 4 beats -Cas Latency (CL), TRCD, TRAS, i TRP Ovisi o memoriji-dakle tu se radi o latencijama memorije...koji su u slucaju auto postavki namijesteni na vrijednost koju im spd memorije dodijeli a ovise o taktu na kojem rade... -MA Timing ili Command Rate = Manual (1T) Ako je na auto on je na 2T...Kada kod oc-a zapne onda je vrijeme za popustanje latencija te vracanje na 2T (ako, recimo, zelimo vidjeti do kud ide memorija) Chipset configuration -Onboard LAN = Enabled -Onboard Ac97, Audio = Enabled -AGP Aperture Size: ostavite na 128 Mb. -AGP Data Rate = 8x (ako imate 8x karticu) -AGP Fast Write = enabled -Primary Graphic Adapter = AGP za AGP graficku PCI-E za PCI-E -CPU-NB Link Speed = 1000 je default i koristiti samo ako se ne oc-a. 800 ako je CPU Frequency dignut do 250mhz, 600 ako je dignut iznad 250mhz. -CPU-NB Link width = 16 bit -NB-SB Link =IDENTICNO kao i CPU-NB -NB- SB Width = 16 bit -HTT tp PCI Bridge Decode Scheme = Auto -Dram Voltage =high (ako oc-amo) -Gated Clock Function = Disabled Problemi: -ljudi su imali problema kda su koristili jace AGP kartice i oc-ali htt iznad 250MHz. Naime nije islo dok nije AGP Aperture Size postavljen na 64 !?! Zasto i dali je to pravilo ili slucaj nitko jos nezna... -AC97 Audio onboard je u conflictu sa nekim PCI zvucnim karticam (creative lab npr.) trenutno se radi na otklanjanju problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
ma to majstore! to te ja pitam ![]() ![]() ![]() ovo bi trebalo uvrstit u početni post ove teme. jedino mi još nije sve jasno u vezi latencija. mijenjati postavke u TRCD, TRAS, i TRP ili ih ostaviti na auto?
![]() |
#178 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako znas koliko mema ide i na kojim frekvama, onda si prema tome narihtas, a ako neznas, onda moras saznat ![]() Najlakse ti je pucat memtest, test broj #5 sve dok negdje ne zapne, i onda kad zapne znas da si na granici i onda malo pomalo spustas frekvu i testiras sa 32MB super PI Tako barem ja radim...i za cirka 10 min znam okvirno kolko mema ide i na kojim latencijama i naponu...
![]() |
#179 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jel se i vama south bridge ovak svinjski grije da se prst ne može držat dulje od 2-3 sekunde? North bridge mi je hladan... Stavio sam svuda pastu Arctic Silver 5. Jel se može uopće stavit kakav bolji pasivac jer mi grafa ide preko njega? I ja sam imao ove probleme s mrežom, al sam ih nekako uklonio, ne znam ni sam kako. Ponovo ću stavit Windowse jer sam ove poprilično zagadio i onda pamtit šta radim. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Lika u mom srcu
|
odlično E.T. - meni se nije dalo baš sve prepisivati, fala! domy - kad budeš reinstaliravao, javi mi kako si uriktao modem i mrežnu... ![]() osim toga, Fanatik, jesi zadovoljan pločom? a z asouthbridge nisam probao prstom, ali pošto mi sve radi, ne zamaram se time... i na staroj Epoxici soc A, mi se soutbridge puno jače grijao nego southbridge, pa nikad problema... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|