Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 29.07.2014., 16:00   #151
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
Coolpad f1 kreće u prodaju na Tajvanu i to
s Kitkat androidom. U kolovozu ide i kineska
verzija CoolLife UI zasnovana na Kitkatu

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 29.07.2014., 16:24   #152
CubeS
Premium

CubeS's Avatar

Iocean je po meni fenomenalan zasad, još jednom ću reći...javio sam se na njihovoj stranici u vezi mikrofona koji nije radio(moja greška jel mi je pao mobitel) i oni su meni poslali novi mikrofon besplatno iako nije direktno od njih kupljen mobitel već preko to2C
CubeS je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.07.2014., 16:41   #153
dragan0103
Registered User

Datum registracije: Jul 2014
Narucio sam Asus zenfone 5,pa javljam utiske kad stigne
dragan0103 je offline  
Staro 29.07.2014., 20:40   #154
kondor1989
Premium

kondor1989's Avatar

Datum registracije: Jun 2014
jel ima MI3 gorillu ili nema? vidim dosta ljudi pise da nema..negdje da ima..jesu retardirani s tim
i šta mislite o ovom kao screen protector
http://www.xiaomishop.com/105-premiu...iaomi-mi3.html
kondor1989 je offline  
Staro 30.07.2014., 00:16   #155
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Kome treba jeftin 4G mobitel ima ovdje
coolpad 8730L za 130 USd

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 30.07.2014., 09:53   #156
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
@kondor1989

Negdi se spominje GG2 a negdi pak Dragontrail...
Po mom osobnom iskustvu jedan od ta dva sigurno ima, al prije ovaj drugi
Staro 30.07.2014., 16:40   #157
kondor1989
Premium

kondor1989's Avatar

a dobro bitno da nesto ima..da nije gol
kondor1989 je offline  
Staro 30.07.2014., 20:43   #158
Marko123
Registered User

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor darmarH Pregled postova
Poštovanje.

Dobio sam informaciju da bi mi ti mogao pomoći oko mobitela Jiayu G2f, pa ako ti nije problem ima par stvari koje bi htio znati prije nego se odlučim na kupovinu. Unaprijed zahvalan!

1. Hoće li mi raditi 3G na 097 mreži? Ne razumijem se baš u navedene specifikacije, vidim da piše 3G: WCDMA 900/2100MHz

2. Kakva je kvaliteta audio čipa, podržava li playback FLAC formata? Konekcija za slušalice je standardna? Kakav je zvuk kod poziva?

3. Kakva je kvalitata kamere i kakav je GPS, diže li se brzo i kakva je točnost, ima li dosta laga?

4. Kakav je OS i općenito kako mob reagira u svakodnevnom korištenju, ima li naznaka za update na KitKat?

5. Našao sam informacije o zračenju Jiayu mobitela i otprilike dvostruko više zrači od najjačih brendova, pa me zanima, znaš li ako postoji kakva futrola koja smanjuje zračenje? Našao sam informacije o screen protectorima za ovaj mob, da smanjuju zračenje, ali to mi se nekako čini više kao marketing nego istina.. znaš li što o ovome?

6. Općenito o ekranu, kvaliteti izrade, koliko drži baterija... bilo što što misliš da je bitno...

Puno hvala!
Marko123 je offline  
Staro 30.07.2014., 20:46   #159
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Koliko bi otprilike bilo poreza na 123$ plačen mobitel?
Ja izračunal da je to cca 176kn + 30kn poštanski troškovi pa bi bilo 206kn
Staro 30.07.2014., 21:14   #160
matija.gubec
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2009

mod: postoji tema za youtube video zapise koji nemaju veze sa ovom temom

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 30.07.2014. u 21:28.
matija.gubec je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.07.2014., 21:22   #161
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
PDV je:
Cijena u USD *5.5.
Taj iznos *0.25 +26kn

Citiraj:
Autor Marko123 Pregled postova
Poštovanje.

Dobio sam informaciju da bi mi ti mogao pomoći oko mobitela Jiayu G2f, pa ako ti nije problem ima par stvari koje bi htio znati prije nego se odlučim na kupovinu. Unaprijed zahvalan!

1. Hoće li mi raditi 3G na 097 mreži? Ne razumijem se baš u navedene specifikacije, vidim da piše 3G: WCDMA 900/2100MHz

2. Kakva je kvaliteta audio čipa, podržava li playback FLAC formata? Konekcija za slušalice je standardna? Kakav je zvuk kod poziva?

3. Kakva je kvalitata kamere i kakav je GPS, diže li se brzo i kakva je točnost, ima li dosta laga?

4. Kakav je OS i općenito kako mob reagira u svakodnevnom korištenju, ima li naznaka za update na KitKat?

5. Našao sam informacije o zračenju Jiayu mobitela i otprilike dvostruko više zrači od najjačih brendova, pa me zanima, znaš li ako postoji kakva futrola koja smanjuje zračenje? Našao sam informacije o screen protectorima za ovaj mob, da smanjuju zračenje, ali to mi se nekako čini više kao marketing nego istina.. znaš li što o ovome?

6. Općenito o ekranu, kvaliteti izrade, koliko drži baterija... bilo što što misliš da je bitno...

Puno hvala!
1. Hoće. 3G će ti raditi odlično jer pokriva obje frekv koje se koriste u HR.

2. Skini si neku aplikaciju za puštanje glazbe i slušaj što god te volja.

3. Koliko sam čitao kamera nije baš najbajnija, GPS je dobar. Mislim da je čak brko govorio kakva je kamera, netko bi rekao loša a netko "tipična za smartphone".

4. Ima "standardni" android 4.2, ne bi trebao lagati, mobiteli s tim hardverom su fluidni. Možda je mali nedostatak samo 4Gb za unutranju pohranu tj. 1.4Gb za aplikacije.
Staro 30.07.2014., 21:26   #162
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor lutherus Pregled postova
Koliko bi otprilike bilo poreza na 123$ plačen mobitel?
Ja izračunal da je to cca 176kn + 30kn poštanski troškovi pa bi bilo 206kn
Dobro si izračunao. Zar sumnjaš u ispravnost kalkulatora?
partwish je offline  
Staro 30.07.2014., 21:27   #163
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Jebo ih toliki pdv....ma nek se sve goni u *****
Staro 30.07.2014., 21:35   #164
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor lutherus Pregled postova
Jebo ih toliki pdv....ma nek se sve goni u *****
http://www.alibaba.com/product-detai...965929647.html

Evo mob za tebe. Taman uz f355. Cijena ni nije tak losa..

Brko; to je samo sala mala na konto Ferrarija od kolege. No to je vec za drugu temu.

I da jos nigdje nema recenzije Mi4? Postene, ne one kineske sa glupom muzikom.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 30.07.2014. u 21:45.
MAGARAC je offline  
Staro 30.07.2014., 21:39   #165
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Di si taj odron iskopao??? 4.2.2 a KitKat jedino ako se model zove KitKat
Brko je offline  
Staro 30.07.2014., 22:29   #166
darmarH
Premium

darmarH's Avatar

Citiraj:
Autor Marko123 Pregled postova
Poštovanje.

Za prvu silu preskoči bang, bilo je govora na temi o boljim trgovinama pa pročitaj malo..
Citiraj:
Hoće, podržava i 2G i 3G mreže.
Citiraj:
Proguglaj wolfson audio čip, dovoljno bude za stjecanje dojma o kvaliteti, player podržava sve formate, standardan 3.5mm izlaz, zvuk je dobar jedino treba u inženjerskim postavkama pojačati jer je po defaultu tiši.
Citiraj:
Za kameru pogledaj recenziju jiayu g4c u 1. dijelu iste teme, rekal bi da su tu negdje.. Gps locka n hladno za ~20sec a točnost je 14m (isprobano na dva primjerka)..
Citiraj:
Os je dosta fluidan, jedino zna trzat kad u browseru imaš 20 otvorenih stranica i još par aplikacija popaljenih, al se u normalnom korištenju ne osjeti.. Za kitkat teško da ga budemo vidli na jiayu, tak da se ne nadaj.
Citiraj:
Molim te da podijeliš link sa nama o zračenju jer nas ima više koje to zanima. Ne postoje futrole niti nikakva folija koja bi spriječila zračenje, to su priče za djecu, mob ne zrači kad je ugašen i kad je baterija vani.
Citiraj:
6. Općenito o ekranu, kvaliteti izrade, koliko drži baterija... bilo što što misliš da je bitno... Puno hvala!
Ekran je vrlo dobar, bilo je goora o maloj rezoluciji, ali se to ne vidi na normalnoj udaljenosti, tim više kaj je izrađen u ogs tehnologiji, mov je jako kvalitetno napravljen, nema škripanja ni reški, jedino se zna zagrijat kod naslikavanja i igrica, al to pripisujem metalom kosturu, koji brže raspršuje toplinu prema van.. Baterija drži dan i pol intenzivnog pa do 3-4 dana laganog korištenja..
Staro 30.07.2014., 22:30   #167
robik666
Premium

Datum registracije: Feb 2012
Coolpad 7320, stalno upaljen 3g ili wifi, tethering upaljen 12 sati, radi posla, cini se nelose. Rom pure asop, zahvale dakokuClick image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1406752110018.jpg
Views:	513
Size:	53.0 kB
ID:	13639
robik666 je offline  
Staro 30.07.2014., 22:33   #168
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Izlaz je 3.5 mm ali nije standaradni vec sa kineskim rasporedom.
RAUL je offline  
Staro 30.07.2014., 22:51   #169
kolibri
Premium

Datum registracije: Oct 2013
i mene zanima link o zracenju jiayu mobitela...
kolibri je offline  
Staro 30.07.2014., 23:06   #170
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
PDV je:
Cijena u USD *5.5.
Taj iznos *0.25 +26kn
...
Točnije, banka uzima prodajni HNB tečaj za konverziju.

USD * 5.71 - hnb

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline  
Staro 30.07.2014., 23:17   #171
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Ne uzima baš taj, uvijek je neki povoljniji. Meni je u 29.7 obračunato 85$ kao "vrijednost (kune)" 474kn odnosno po 5.59. Ovisi od dana do dana.
A ovu raspravu bi trebalo premjestiti pod kupovinu, carinu odnosno drugu temu.

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 30.07.2014. u 23:27.
Ag008 je offline  
Staro 30.07.2014., 23:17   #172
Fatal
kenova?
Moj komp

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
[url]http://

I ja je cekam, mada koli ko vidim jos nije sluzbeno izasao. Ma top mmobitel ce bit, dosta mi bolje izgleda od trice radi malih bezela. Giga rama vise, snappy 801 i 4g. Dobar deal
Fatal je offline  
Staro 30.07.2014., 23:29   #173
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Polako momci. Prave recenzije se slažu par dana, a ne drnk drnk evo je 2 dana nakon kaj je mob vani...
Brko je offline  
Staro 30.07.2014., 23:35   #174
Marko123
Registered User

@darmarH i ostali,

Hvala puno na odgovorima.

Što se tiče zračenja ne mogu naći, probati ću sutra, sjećam se da je bila usporedba nešto tipa 0.04 ili 0.4 a kod poznatijih marki 0.02 ili 0.2 nisam baš zapamtio ali znam da je bilo duplo više..

Javim sutra ako nađem,
još jednom hvala!
Marko123 je offline  
Staro 31.07.2014., 00:55   #175
byebye
Registered User

Datum registracije: Jul 2014
e svidio mi se ovaj fon DOOGEE VOYAGER2 DG310 nije puno love a sad je pre-sale i samo ga ima narucit sa dx-a a ima iste karakteristike kao sto sam i trazio samo je kamera 5 mpx ali to je superr sa ovakvim karakteristikama znaci ima iste cak i bolje karakteristike od doogee valencie dg800 samo je kamera manja ali je dovoljna za fb i tako to. E sad kakva su vam iskustva sa dx-a jer samo ima na njemu a kad bude i na drugim sajtovima poslije pre-sale bit ce skuplji jer je dx oficialni sajt za prodaju doogee mobitela e sta mislite?
byebye je offline  
Staro 31.07.2014., 01:15   #176
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Mislim da je bolje izbjegavati kineske mobitele bez
kineskog certifikata, tj. one koji su stvoreni uglavnom za
ne-kinesko tržište. Npr.
Pomp, Doogee, Cubot, Elephone i sl.

Dakok je offline  
Staro 31.07.2014., 01:37   #177
ProbleM?!
.!..-◣_◢-..!.
Moj komp

ProbleM?!'s Avatar

Datum registracije: Jul 2010
ZTE Nubia Z5S

Ovako da podjelim iskustvo a ujedno i postavim pitanje.

Kupio sam u 4. mjesecu sa AliExpressa mobitel. ZTE Nubia Z5S. Mobitel mi je dosao za mjesec i pol dana, Swedish postom (NE preporucam, uzasno sporo) i naplatili su mi carinu od 25% cijene

Mobitel je stigao zapakiran u originalnu kutiju, pakiranje je bilo otvoreno kako mi je i napomenuo prodavac da se uredaj isproba prije slanja, te da se instalira google pack na njega. Dobio sam krivi adapter za punjac (americki), no ajde nije big deal. Uglavnom, mobitel sa svim google aplikacijama, jelly bean androidom, apsolutno funkcionalan. Sam uredaj bih ocijenio kao 9.5/10. 35 000 na Antutu testu. Sve radi apsolutno fluidno, mobitel radi sve za pohvalu.

Specifikacije: http://www.gsmarena.com/zte_nubia_z5s-5852.php
Mislim da je jasno da ovdje nema manjkavosti. Baterija se cini malenom, no ekran je OGS+CGS+NM2 tehnologija koja trosi puno manje energije, tako da vam baterija traje solidna 2 dana normalne potrosnje. Kamera je pri losem osvjetljenju eventualno malo losije kvalitete, no s obzirom da ima 4K snimanje, 9 fokusnih tocaka i sl., ne smeta. Prakticki, to je mobitel koji je morao unistiti dominaciju tada nepobjedivog XiaoMia - te je u tome i uspio.

Ehh a sada negativne stvari kod narucivanja iz Kine.
Prvo, ZTE je najveci proizvodjac smartphonea u Kini, no slabo se siri na ostala trzista. Stoga je UI apsolutno prilagodjen maticnoj zemlji. Znaci UI koji dobijete na Androidu je sam po sebi odlican, no ne i adaptiran za strance. Na sto konkretno mislim. Vama dode obavijest za OTA update i onda kada krenete instalaciju sve je na kineskom... Zatim imate aplikaciju za teme za taj njihov UI. No osi 5 osnovnih tema, za ostale vas vodi opet na nesto kinesko. Osim te dvije sitnice sve je prevedeno, no dovoljno da vas iziritira. Tako da cete ili staviti custom ROM ili kakav launcher preko toga launchera.
Ako se pak odlucite za novi software, dolazite do problema, a taj je da je 80% stranica koje spominju taj mobitel, pogadjate, na kineskom... da ne kazem da same recenzije mobitela jedva nadjete na engleskome. Tako da sam na kraju ostavio njihov software. Takva je situacija za 90% uredaja, iznimka mozda najpopularniji XiaoMi Mi-3.

A sada najveci problem.
Kupio sam mobitel kod poznatog prodavaca, sa tisucama prodanih itema i skoro 100% pozitivnim rejtingom koji prodaje samo ozbiljije, skuplje stvari, preporucenog od samog AliExpressa.
Oni nude garanciju 12 mjeseci, pod uvjetom da ako ista zakaze, posaljete mobitel i oni vama daju novi. Rekoh super, ako bude nesto mizerno, mogu servisirati i kod nas s obzirom da se i ovdje prodaju ZTE mobiteli (istinabog smece).
No sto mi se dogodilo... mobitel mi je ispao 2 mjeseca koristenja. Iako je bio drzan u hard caseu cijelo to vrijeme i imao je screen protector, ko za vraga pao mi je ravno na ekran na asfalt. Nije neka visina bila no dovoljno da famozni Gorilla Glass III napukne. I sada meni mobitel savrseno radi, ekran cijelom duzinom i sirinom pokazuje najnormalnije, no nemam odaziva na donjih 1,5cm ekrana - taman gdje su funkcijske tipke.
Nakon kontaktiranja svih servisa koji nude i ZTE popravke, samo mi je jedan rekao da moze servisirati navedeni uredaj pod uvjetom da dostavim vlastito staklo, i to ne samo staklo nego cijeli display. Samo staklo, tj. digitalizer kosta 20$ a sa displayom je cijena 85$ + sami servis.
Kako sam imao priliku kupiti novi mobitel, to sam i ucinio, a ovaj sada gledam bih li prodao za ikakve novce. Jer realno, za 600kn je kao nov, samo sto treba cekati shipping. Ako netko zna zamijeniti samo staklo - za 100kn.

Sve u svemu, zavrsio bih sa jednostavim pros i cons za "kineskog mobitela".
PRO:
-Jeftini (cak i top modeli poput mog su relativno low price)
-Vrhunski mobiteli koji ce potuci sve flagshipove ovdje popularnih brandova
-Unikatni - nitko od vasih frendova nece imati isti mobitel kao vi

CON:
-Servisiranje - gotovo pa nemoguce.
-Garancija - uvijek morate slati mobitel nazad, sto naravno kosta, a onda je i pitanje kakav je prodavac, mozda vam ga vrati nazad.
-Originalni UI

S obzirom na receno, svaki kineski mobitel je rizik, isplativ ili ne, svatko od nas ce procijeniti za sebe.

P.S. Ako itko servisira i moze promijeniti samo staklo, molio bih na mail: filipmisko@net.hr

Zadnje izmijenjeno od: ProbleM?!. 31.07.2014. u 01:38. Razlog: P.S.
ProbleM?! je offline  
Staro 31.07.2014., 06:30   #178
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Što nije karakteristika OGS ekrana da su digitizer i ekran sve u jednom?
Što znači i skuplji popravak.
c-shadow je offline  
Staro 31.07.2014., 08:17   #179
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
http://www.alibaba.com/product-detai...965929647.html

Evo mob za tebe. Taman uz f355. Cijena ni nije tak losa..

Brko; to je samo sala mala na konto Ferrarija od kolege. No to je vec za drugu temu.

Notes: available with OEM logo, OEM BootLogo (turn on menu), OEM box, etc. And also come with certificates.

sad se bacimo u biznis. samo trebamo smisliti logo

Staro 31.07.2014., 08:39   #180
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imaš ga već - pogledaj gornji lijevi kut ove stranice
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja