|
![]() |
#151 | ||
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
ovo je istina , taj 1,3 raden od strane fiat konzorcija se pokazao kao jako zahvalan motor , malo se kvari a relativno dobro ide.. Citiraj:
ak je ta astra , neznam bas da je to isuzu-ov motor. 1,7tds iz moje (astra g,dvije generacije prije ovoe najnoivije) ima isuzov motor od 82-85 konja i on je jako hvaljen(jedini dizelas koji valja u toj generaciji) |
||
![]() |
![]() |
#152 | |
lepi
|
Citiraj:
da ne pricam kolko ce getribu sexat tih 55 Nm-a .. ipak je to dost momenta. ak si tolko siguran u to čipanje , just do it . ja nemam povjerenja vise ni u jednog novijeg Opla (´90+) , kamoli čipanog. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#153 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
#154 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
A također sam se vozija i u policijskoj astri g karavan ![]() |
|
![]() |
![]() |
#155 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
E svašta sam pročitao na ovih par stranica. Nema dobre ili loše marke. Sve ovisi o sreći jer je auto skup stotina tisuća dijelova i nijedan nije isto sklopljen iako se slažu na traci. Druga stvar je tko vozi i kako vozi. A treće i najbitnije koliko se kilometara napravi kakve vožnje. Da li je grad ili otvorena cesta. Evo par primjera. Prvi susjed vozi Škodu Octaviu 1.9 TDI stara cca 5 godina, a ima 35.000 km. Nikad nije vozio po gradu. I tvrdi da je to najbolji auto i da nije u 5 godina niti gume promjenio. Drugi susjed ima BMW 320d star 10 godina, 95.000, vozi ga samo on, gradske vožnje ima jako malo. Nikad se nije pokvario, samo redovan servis. Ja imam Renalut Lagunu 2.2D, '97 godina. Kupio ju u autosalonu kod frenda. Imala je 117.000 km, u Italiji je imala 185.000, a vjerojatno je i talijan spustio kilometražu sa nekih 250.000 km. Napravljena je polugeneralka na račun autosalona jer su se od stajanja zapekle karike. U 3 godine napravio sam skoro 80.000 km od čega je 90% gradska vožnja i 90% naganjanje. Šta sam uložio u auto: Promjenio vodenu pumpu (bilo je i vrijeme nakon više od 250.000 km, 430 kn da ne kažete da su za francuza skupi djelovi). 2x remenje i 1x1 španer od moguća 2. Manđeta na desnoj poluosovini + 2 litre ulja i posao, 250 kn. Ukupno 6 grijača, auto se pali po 10 puta dnevno. 580 kn. 4 zimske gume i 3 čelične felge Prednji diskovi i 2x disk pločice. Ukupno 900 kn. Zadnje pakne 250 kn + 1 litra ulja. 1 akumulator Bosh silver 74Ah 4 litre antifriz koncentrata (ukupna količina 9 litara) Svakih 10.000 do 15.000 redovni servis koji me sa poslom, 4 filtera i 6 litara ulja košta 500 kn. Skoro sam zaboravio da sam 99.9999% napravio na crvendaća, plavi, biodiesel od palminog ulja i transformatorsko ulje. Ja sad neznam da li se moj auto jako kvari za godine, vožnju i prijeđenu kilometražu, a susjedi pljuju po mom autu da se to previše kvari i da su za francuze skupi djelovi. Ne zaboravite da je Laguna u klasi Passata, a i za njega dijelove baš ne djele besplatno.
#156 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
AMD ovo sto si ti naveo su sve potrosni djelovi nije nikakav kvar jedino Manđeta moze proci kao "kvar" to nekda na full novom autu ode a nekada auto ode u povijet prije Manđetne ![]() i da ti imas STARU LAGUNU nove bas i nisu takve, sto se tice cisto mehanickih djelova to ide ali elektornika ih ubija i zavrsna obrada na Renaultu opcenito je poprilicno losa,,,, no vecina tih glupih kvarova se desi dok je auto jos pod garancijom i onda se u servisu fino iscupa SAGEM i ubaci SIEMENS i dalje vise nema bada ![]() a skoda je inace jako dobra pa cak i bolja od VWa jer nije nista manje kvalitetna a 10x je jeftinija a BMW je BMW tu se nema sto komentirati ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Radim u takvoj firmi gdje auti prelaze preko 300.000 km gradske vožnje. Naravno ako izdrže 24 satnu vožnju i promjenu od 200 vozača tokom radnog vijeka. Jedina pohvala VW Golf III 1.9 D karavan. 334.000 km. Jest da je krama i lupa, ali ide. Ostalo je sve luk i voda.
#159 |
ČLAN FKTa
|
Čipiranje je smrt za turbinu...nadam se da znaš kolikom se brzinom inače ona vrti...priko 100.000 okretaja u minuti. Pri tome i par mikrometara odstupanja dovodi do gubitka balansa, a to će se puno prije dogodit kod čipirane mašine, i onda je možeš bacit i iskeširat 3k eura za novu. |
![]() |
![]() |
#160 | ||
lepi
|
Citiraj:
ma budaletina radi se o astri F , naravno... murjaci imaju gro astri g karavan da.. Citiraj:
to mu ja govorim cijelo vrijeme ![]() |
||
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#161 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Gle stari, sve su to moguci slucajevi...Ne događa se to svakome. Znam točno što se događa reprogramiranjem EPROM-a. Popricat cu sa starim i vidjet da li cemo se upustit u taj rizik, jer i ja hvala Bogu cu moc uskoro vozit legalno taj auto po rvackim' promatnicama ![]() A lol, guglanjem nisam imao nekih rezultata, jer sam stavio da mi izbacuje stranice hr jeziku, i pisao "chip tunning" umjesto tuning. Kreten ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Neces ga ti kad polozis moc vozot 2 godine legalno.... Ali Bože moj ko se još u ovoj zabiti drži zakona? ![]() A tebi kao iskusnom uličnom trkaču 150konja je stvarno _premalo_ da bi mogao proči sljemensku ''stazu'' ispod 12minuta. I stvarno ti je prijeko potrebno jos tih 30konja, jer auto sa samo 150konja stvarno nejde nikamo. |
![]() |
![]() |
#163 |
Džabe si krečio!
|
Tako je. Od životne važnosti. Kao prvo, ne znaš sve okolnosti. Kao drugo, budem te jednom prilikom provozo u autu da ti protuargumeniram tvoju teoriju o dizelašima i da vidiš kako auto ide. I onda ćeš se zapitat kako bi išao sa +30% snage. |
![]() |
![]() |
#164 |
JDM
|
Nisi shvatio bit mog posta, ali nije vazno.... |
![]() |
![]() |
#166 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Što se chipanja tiče, čitao sam na jednom forumu o tipu koji je chipao novu Alfu Romeo GT 1.9 M-jet sa serijskih 150 na 200 konja. Kaže da je dimila ko golf TDI ![]() ![]() ![]() IMHO, dieseli su prevrijedni za takve perverzije. Ne bih im imao srca raditi takve stvari. |
|
![]() |
![]() |
#168 |
Premium
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() anyway ta dobro losa stvar je da su renault plastike zacudujuce cvrste ![]() ![]() renault rulez |
![]() |
![]() |
#169 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
fiati jesu "mekani", stari je malo jace naguzio stari tipo, starome (suzuki baleno) blatobrani netaknuti, blago ostecenje haube, ostalo sama plastika, a tipu se nije dao zatvorit gepek, brava je bila skoro 10cm prema nutra : lol2 : |
![]() |
![]() |
#170 |
Džabe si krečio!
|
Sestra vozila Clia II, ispred nje njen decko sa Polom, I sta se dogodi, sestra zuji i pukne sogija. Na renaultu zgrebana malo plastika, puko nosac od fara. a polu udubljen cijeli zadnji branik ![]() Ova prica samo potvđuje gore navedeno ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
to je pricha...ono 30 km/h u kružnom,nama nistha (opel astra), owom leeku desna vrata rastavljena otpala,auto odletio s dva kotača na bankinu...LOL: wtf : |
|
![]() |
![]() |
#173 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Želio sam to napisati prije ali nisam jednostavno imao vremena. Govorite o mekoći automobila. Mama je imala prometnu nesreću s opel vectrom (2005 godište) i neki idiot joj se zabio sa otprilike sa 100 km/h u haubu. Zabio se tako što je na raskrizju (biser) preticao auto koji je bio iza mame, a ona je skretala. Kad je vidio da skreće i da neće uspjeti proći zabio se direkt u nju. Hauba je doslovno nestala. Unutrašnjost netaknuta. Zadnju tablicu su izravnali ali izgleda kao da je preživjela 2. sjetski rat. Šteta što nemam sliku koja je bila u novinama da vidite kak je izgledalo. U opelu su rekli da auto namjerno ima zone deformiranja. Znači ako te netko udari predviđeno je da se karoserija deformira i tako što manje stradaju putnici. Mami, na sreću, nije bilo ništa ozboljnije. Nikakav prijelom, samo udarac glavom ali ništa strašnije. Par dana u bolnici i to je to. Prvenstveno zbog šoka. Šteta na autu je bila 82000 kn. Popravak je trajao oko 6 tjedana. |
![]() |
![]() |
#175 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
40km/h=11,11...m/s - sad odmjeri otprilike 11m, pa zamisli da tu udaljenost prijeđeš za jednu sekundu i onda se zabubaš u tvrdu podlogu (zid)...ili ako ti je lakše zamisliti to ti je skoro isto ko da odeš na 11 metara visine i baciš se slobodnim padom...točnije 12,58 metara, kad se baciš slobodnim padom, imat ćeš oko 40km/h...da li još uvijek misliš da je 40km/h mala brzina?? mala izgleda dok si na kvalitetnoj cesti i dok je sve 5, ali kad zamisliš kolike su potencijalne sile od te brzine, prođu te trnci!! |
|
![]() |
![]() |
#176 |
JDM
|
Jao jos jedan ![]() Ajme meni ljudi, kaj vi svi pojacavate megabajte na linijama (big brother provala) ... Tak sam ja imo jednog mulca u srednjoj skoli. Blesavo dete strasno. Prirodno priglup i jos ko za vraga stari mu je bil seoski veterinar pa je imo i nesto novaca... Uglavnom provale su bile za pisat od smije od ''brkanja'' engleske zastave za americke te tvrdnji da je Vodik ustvari metal..... Uglavnom ova mu je bila od jacih. Strasno.... Evo kako je odprilike isao razgovor. Interlog: Sjedim ja prije skole u bircu i cekam nastavu kad dolazi ''osoba X'' i sjeda i počinje priču. On: Ja kak sam se zastral jucer popodne.... Ja: Što bilo? On: Ma joj isel sam se vozit sa BMWom 525 (to mu je stari imal '97 godiste) Ja: i? On: Ma pretico sam auto kod Bistre i bus mi je dolazil sa druge strane. Ja: Da? On: Ma isel sam stotku. Ja: Pa idiote mogao si poginut? On: Ma ne... To je BMW i nisam vozil puno, nebi mi nis bilo, jedino kaj bi zdrobil auto dost pa bi mi stari sral. Ja: Da imas pravo.... ![]() Uglavnom mislim da ste shvatili sto ocu reci. Auto pri 40kmh moze komotno imat totalku. Pri 70kmh u starijim autima bez zona deformiranja i zracnih jastuka, tipa kockica (narodno prozvana sigurnim autom) sanse za prezivljavanje su onak slim... Evo konkretno narodno sigurna C klasa >>Klik<< i BMW trojka >>klik<< Sa tim da ovi imaju i zracne jastuke, kakve su tek ozljede u starijima koji to nemaju. Takodjer trojke koje se srecu u HR u 90% slucajeva nemaju zracne jastuke. Auti na testu su '97. Dok evo naprimjer dva tradicionalno jako nesigurna auta, koja prosjecan Hrvat nebi nikad kupio da mu se susjed ne smije >>klik<< i >>klik<<, usporedbe radi evo jedan audi uz twinga >>klik<< Evo nadam se da sam rijesio neke nedoumice ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Kak sam ja razvalio mercedesa E klase. Pao snijeg u Umagu, frajer ostao ukopan na laganoj nizbrdici (ljetne gume ![]() ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#178 | ||
ČLAN FKTa
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#179 |
JDM
|
Ne kuzis... Ceona barijera. Pogle dummya boje na njemu. I normalno da tezi auto ima prednost u frontalnom sudaru, al nebi vjerovao ne uvjek. Tu ima previse faktora da bi bilo moguce tocno reci. |
![]() |
![]() |
#180 | |
Premium
|
Citiraj:
anyway taj se auto nije trebao tako sav deformirat jer sam se gotovo vec zaustavio kad sam dosao do njega,,,,,,,, ( a malo i mislim da me lik zaje*** sto se tice prednjeg kraja to sam tek po danu vidio izgleda kao da je od prijasnje kvrckavice (da lik imao srece mjesec dana prije ovoga se isto nasao u snedvichu ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|