Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.01.2013., 13:31   #151
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
U Arma-i je nešto definitivno pogriješio. Igra iako ima podršku za 4 ili više jezgara, 100% usage je jedino kod dual-core procova. Neznam zašto nije koristio ingame benchmark ako ga već igra ima...
Staro 26.01.2013., 13:33   #152
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Muljaža je kad na Anandtechu testiraju high end i7 i 8350 procesore na 1024x768 rezoluciji...ko igra igre na toj rezoluciji na high end strojevima?
Time se eliminira GPU kao usko grlo.
Gledaj na to više kao na sintetički benchmark, gaming kao takav nema sa time puno veze.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.01.2013., 13:39   #153
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
Autor BrainDamage Pregled postova
FX 83XX je vidno poboljsan i u svim aplikacijama i igrama gdje se koristi svih 8 threadova sigurno jednak ili brzi od i5-ca, i to clockanih.
Vec sam na BUG-u vrtio par stvari na novom FX-u.
Stvarno je dobar kad je sa 4 jezgre više jednak ili brzi od i5-ca
Citiraj:
FX 8320 4GHZ W/ HD 6950 unlocked BF3 MP testovi
Eto malo testova na niti priblizno max clocku, sve pise u temi.
Za kolegu Listerstorma.
Testirao sam jos i Metro, uskog grla nije bilo.
To nisu nikakvi testovi nego screenshot-i koji pokazuju ništa.
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2013., 13:39   #154
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Ni i7 ne naguzi 83XX seriju u encodingu, bude malo brzi ili jednak, sve ovisi o programu.
I o tome dal se koristi Quicksync...sa Quicksyncom ga ipak rastura

Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
Stvarno je dobar kad je sa 4 jezgre više jednak ili brzi od i5-ca
A trebao bi biti sporiji? Ne kužim što hoćeš reći
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2013., 13:46   #155
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
I o tome dal se koristi Quicksync...sa Quicksyncom ga ipak rastura

A trebao bi biti sporiji? Ne kužim što hoćeš reći
Kužiš samo se praviš da ne kužiš.
Staro 26.01.2013., 13:55   #156
BrainDamage
Banned

Datum registracije: Nov 2011
Veki, to su SS-ovi GPU usagea na 64P Caspianu, koji je vrlo CPU ovisan.
Ako ti to nije jasno nije ti mjesto tu u raspravi, u temi ima i video gdje se vidi da nema ni najmanjeg laga.
BrainDamage je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2013., 13:59   #157
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Pa nemam ni ja laga na Caspianu sa 2500K na 4.5GHz,pa logično da ne bi ni sa procesorom sa duplo više jezgri trebao imati laga,što opet znači da to nisu nikakvi testovi nego SS-i koji pokazuju ništa.
Staro 26.01.2013., 14:02   #158
BrainDamage
Banned

Pokazuju da je sposoban pratiti HD 6950 unlocked na 4GHZ, pokazuju njegov game perfomance i slike usagea.
Ne pokazuju ti nista jer ti nije mjesto u ovoj temi, imas 2500K i tlacis nas tu sa svojim fanboyizmom.
Ako imas nesto konkretno, neko iskustvo sa navedenim procesorima slobodno reci ili prosetaj.
Staro 26.01.2013., 14:51   #159
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Pokazuju da je sposoban pratiti HD 6950 unlocked na 4GHZ, pokazuju njegov game perfomance i slike usagea.
Ne pokazuju ti nista jer ti nije mjesto u ovoj temi, imas 2500K i tlacis nas tu sa svojim fanboyizmom.
Ako imas nesto konkretno, neko iskustvo sa navedenim procesorima slobodno reci ili prosetaj.
Pokazuju da je procesor sa 8 jezgri izašao nedavno sposoban pratiti HD 6950 izašlu prije 2 godine
Nisam nikakav fanboy,kupujem ono što trenutno daje najviše za normalnu cijenu,a čitanje o svršavanju na proc koji je na istom taktu "sa svih 8 threadova sigurno jednak ili brzi od i5-ca" mi je onak
I malo ohladi s tim šetanjem iz teme,ako sam pretjerao moderator če me prošetat iz teme,ti nečeš sigurno.
Staro 26.01.2013., 15:44   #160
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Pokazuju da je procesor sa 8 jezgri izašao nedavno sposoban pratiti HD 6950 izašlu prije 2 godine
Nisam nikakav fanboy,kupujem ono što trenutno daje najviše za normalnu cijenu,a čitanje o svršavanju na proc koji je na istom taktu "sa svih 8 threadova sigurno jednak ili brzi od i5-ca" mi je onak
U linuxu koji ga koristi kako treba je oko 3 puta brži od njega, a koštaju isto,
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.01.2013., 15:55   #161
Franf
Premium
Moj komp

Franf's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Ovo prelazi u sfere religijske zatucanosti...
Umjesto da se ljudi vesele sto imaju odabira i sto ce konkurencija vjerovatno dovesti do nizih cijena, neki se ljute sto "njihov" brand dobiva (konacno) konkurenciju!
Staro 26.01.2013., 15:58   #162
BrainDamage
Banned

Jos ne kostaju isto, 8320 kosta 1220 kuna.
Staro 26.01.2013., 16:07   #163
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
U linuxu koji ga koristi kako treba je oko 3 puta brži od njega, a koštaju isto,
Na Linuxu ne mozes igrati igre tako da je svejedno i da je 33 puta brzi
Staro 26.01.2013., 16:15   #164
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Pametni ljudi znaju da je za igre ionako proc nebitan, tako da ja vrtim već 4-tu grafu na istom procu i normalno sve igram na 1920x1200
Staro 26.01.2013., 16:17   #165
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Pametni ljudi znaju da je za igre ionako proc nebitan, tako da ja vrtim već 4-tu grafu na istom procu i normalno sve igram na 1920x1200
S ovime si sve rekao
Staro 26.01.2013., 16:35   #166
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Bez uvrede, al ne laži. To kaj velik dio ljudi nezna postaviti wine kak spada ne znaći da ne možeš igrati igre na Linuxu a ako ćeš reći da igre za Linux ne postoje onda pak već lažeš. Inaće upute za podešavanje wina postoje čak i na hrvatskome http://wiki.open.hr/wiki/Wine

Naime pod winom vrtim uz klasike poput Starcraft, VTMB, Civ 4 igre novijeg datuma i to COD, Battlefield3, Starcraft2, LOL, Dota2,APBBatman: Arkham city i ostalo.
A grafička mi ATI hd3200 koja je depricated i nije više podržana u službenim AMD driverima već za nju moraš imati oss drivere sa kojima imaš svega 3 dp 10 fps-a manje ( ko da je to i neka bitna razlika ).
Staro 26.01.2013., 16:51   #167
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
@lutherus
ajd shvati vise da linux nije za svakog, ne zeli ti prosjecan korisnik nakon instalacije OS-a tjedan dana konfigurirati da dobi ono sto po defaultu ima na win. znaci, ako to uzmemo u obzir, linux nije za igre (barem dok Steam ne prebaci pola svih sto ima )

@BrainDamage
ti fkt mora da si udaren u mozak, o kojem fanboyizmu ti pricas?
pa 2 godine trebalo AMD-u da baci procesor koji konkurira intelu, da sad dizemo AMD u nebesa?
hajde molim te...kao sto rekoh, intel uskoro izbacije novu platformu, a ja se samo nadam da bude ih AMD mogel pratiti

@"linux bolje iskoristava jezgre, bla bla bla i ostale jadikovke"
što mene boli kurac kako linux iskoristava jezgre na amd dok koristim windows?
što ikoga ko ima tu visheru boli kurac kako linux iskoristava jezgre dok neznaju nit kaj je to linux?
jednostavno se spustite na zemlju ljudi...

Zadnje izmijenjeno od: domis. 26.01.2013. u 17:05.
domis je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2013., 16:55   #168
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor domis Pregled postova
što mene boli kurac kako linux iskoristava jezgre na amd dok koristim intela?
Zbilja, i mi svi ostali se to pitamo
Staro 26.01.2013., 17:01   #169
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

@domis
otom potom.
ovo od tjedan dana stoji jedino za gentoo. A opet sve ovisi kak gledaš stvari i kak im pristupaš. Evo meni treba toliko da podesim windowse da rade i bude sve po defaulti kak imam na Linuxu tak da takve izjave ne stoje jer su individualne. Linux podržava više uređaja nego bilo koji drugi operativni sustav. Također podržava više različitih tipova procesora nego bilo koji drugi operativni sustav. Gotovo svi ti driveri rade na svim tipovima procesora, što znači da Linux podržava više hardvera nego bilo koji operativni sustav u povijesti računarstva. stina, driveri su vrlo osobna stvar. Nema veze što Linux podržava desetke tisuća drugih uređaja; vama su važni samo onih 5-6 koje imate na svom računalu. Ako oni ne rade, imate pravo biti uznemireni. No opet ako se vratimo na krajnjeg korisnika i na njegov pristup stvarima n možeš reći da Linux nije za igre i da se ne možeš igrati. One rade, ljudi se igraju.
Možeš jedino reći da se treba potruditi no opet i to se promjenilo jer su se drugi ljudi potrudili da krajnjem korisniku maksimalno olakšaju pa tako postoji i playonlinux u čijem izborniku odabereš igru i imaš jedno 3 ili 4 klika na next i jedan done.

E sad, meni ne moraš govoriti da Linux nije za svakoga jer sam prvi koja kaže hvala bogu na tome.

Citiraj:
što mene boli kurac kako linux iskoristava jezgre na amd dok koristim intela?
što ikoga ko ima tu visheru boli kurac kako linux iskoristava jezgre dok neznaju nit kaj je to linux?
jednostavno se spustite na zemlju ljudi...
A kaj mene boli kurac da Intel bolje radi pod Windowsima ak Windowse ne koristim?

Ono ekipa ponašate se ko hrpa fanboyeva. Ljepo je vidjeti napokon i drugačije testove i drugačije pristupe. Ne zanimaju igrice sve ljude pa im ni rezultati u njima nisu ni bitni.
Staro 26.01.2013., 17:06   #170
HCS
Premijum
Moj komp

HCS's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ugl, ovo kaj su oni izvrtili na ovome videu nema veze s nicim, ono sto jest pozitivno za sve je da je AMD napokon izbacio procesor koji nije katastrofalan, naprotiv, relativno ok, kad prebace proces na 22nm, smanje potrosnju i zagrijavanje a pritome povecaju cylces per clock i odrze to u cijeni ovog procesora bit ce odlicno za sve. Napkon ce biti preporucljiv proc. Dok intel koliko vidim sa Haswellom i dalje ostaje na i5 sa 4 jezgre i ocito smatraju da ce to jos uvijek biti dovoljno za gaming proc, po meni kocka, time will tell...
Staro 26.01.2013., 17:10   #171
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Zbilja, i mi svi ostali se to pitamo
sry...bio typo, mislil windows a ne intel
domis je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2013., 17:22   #172
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Autor lutherus Pregled postova
Bez uvrede, al ne laži. To kaj velik dio ljudi nezna postaviti wine kak spada ne znaći da ne možeš igrati igre na Linuxu a ako ćeš reći da igre za Linux ne postoje onda pak već lažeš. Inaće upute za podešavanje wina postoje čak i na hrvatskome http://wiki.open.hr/wiki/Wine

Naime pod winom vrtim uz klasike poput Starcraft, VTMB, Civ 4 igre novijeg datuma i to COD, Battlefield3, Starcraft2, LOL, Dota2,APBBatman: Arkham city i ostalo.
A grafička mi ATI hd3200 koja je depricated i nije više podržana u službenim AMD driverima već za nju moraš imati oss drivere sa kojima imaš svega 3 dp 10 fps-a manje ( ko da je to i neka bitna razlika ).
Ok,nisam znao da se mogu igrati igre,pa čak i ove novije.
Al onda pogledam taj link s uputama pa vidim da trebam ovakve komande upisivati "env WINEPREFIX=~/.win-a wine program-a.exe" mislim si WTF.I to su samo komande za instaliranje Wine-a,pretpostavljam da i za instalaciju igri treba neke komande upisivati.
Ne vidim čemu bi uopče imao Linux osim da budem 1337 i hvalim se po netu da imam Linux,Windowsi ispunjavaju sve moje zahtjeve i potrebe.
Staro 26.01.2013., 17:30   #173
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Al onda pogledam taj link s uputama pa vidim da trebam ovakve komande upisivati "env WINEPREFIX=~/.win-a wine program-a.exe" mislim si WTF.I to su samo komande za instaliranje Wine-a,pretpostavljam da i za instalaciju igri treba neke komande upisivati.
Ne vidim čemu bi uopče imao Linux osim da budem 1337 i hvalim se po netu da imam Linux,Windowsi ispunjavaju sve moje zahtjeve i potrebe.
Pa ne moraš. Ne moraš ni imati AMD. A bogme ne moraš nas ni daviti Intelom
Staro 26.01.2013., 17:33   #174
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Citiraj:
Ne ovo je naredba kojom se pokreče wine i govori mu se u koj direktoorij da instalira igru a sama instalacija igre je apsolutno ista kao i na windowsima. I da wine nije emulator. Wine je samo compatibility layer a isto tako postoje i projekti kao playonlinux di sve radiš iz grafičkog menia i sa 3 ili 4 klika na next i jedan done. A super onda, al nemoj onda iznositi neistine oko sustava kojeg ne koristiš.

Citiraj:
Staro 26.01.2013., 17:36   #175
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Iz nekog samo sebi znanog razloga mislio sam da ću naići nešto normalno a ono opet nadrkavanja Pingvini protiv Prozora i AMD protiv Intela, pa kako vam više nije dosadilo srat jedno te isto?

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2013., 17:41   #176
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Citiraj:
Gdje sam ja to davio intelom,sponemuo sam ga samo u jednom postu.

Citiraj:
Autor lutherus Pregled postova
Ne ovo je naredba kojom se pokreče wine i govori mu se u koj direktoorij da instalira igru a sama instalacija igre je apsolutno ista kao i na windowsima. I da wine nije emulator. Wine je samo compatibility layer a isto tako postoje i projekti kao playonlinux di sve radiš iz grafičkog menia i sa 3 ili 4 klika na next i jedan done. A super onda, al nemoj onda iznositi neistine oko sustava kojeg ne koristiš.

Ne morate ni vi daviti s procesorom koji s 8 jezgri može pratiti HD 6950 izašlu prije 2 godine.
A vidim i da je več na prodaju taj "revolucionarni" procesor,"dosadio" brže nego i5
Staro 26.01.2013., 17:43   #177
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Zato jer prevladava fanboyizam a to baš i nije dobro.
I kaj sad kaj je po nekom testu AMD bolji nego Intel? Je to propast svijeta? Nije.
A ako nekome ne paši Loganovi rezultati pa pobogu pošaljite mu mail pa se sa njim dogovorite.
A izdrkavanja pingvini vs prozor, sori ali kao Linux korisnik ne ću dozvoliti da se iznose neistine oko Linuxa. Ajde reci da nevalja jer nema AutoCAD a BrisCAD i DraftSIGHT su loši ali nemoj širiti laži oko sustava kojeg nisi ni koristil.

EDIT:

post 176 proves my point.
Staro 26.01.2013., 17:44   #178
BrainDamage
Banned

Pa ne davi nitko sa njim nego komentiramo jer je ovo FX 8350 tema o doticnom procesoru, ja sam kolegi link postao jer je pitao kakav je u igrama, nisam to sigurno postao sa namjerom da pokrenem nikakav war.
I onda si ti quotao moj post kao da je to testiranje koje sam uradio lazno.
Nemam nikakvu namjeru lagati ljude, uostalom Kreso je rekao da je CPU dobar u igrama, ja sam se uvjerio sa karticom koja je podjednaka sa HD 7850 stock, a gura on i mnogo jace kartice bez problema.
Sto se tice prodaje, otisao je brzo koliko i prosli 2500K/955BE/1100TBE.
Ja se malo poigram, vidim kakvo je stanje i onda lijepo prodam
Faks mi je ipak primaran.

Zadnje izmijenjeno od: BrainDamage. 26.01.2013. u 17:51.
Staro 26.01.2013., 17:50   #179
lutherus
Premium
Moj komp

lutherus's Avatar

Nemojte se previše držati fanbojizma. Radi toga ne volim ni Ubuntu ni Ubuntu forume jer su postali krugovi u kojima se ljudi skupljaju samo kako bi rekli koliko ne vole Windows. Nemojte slične greške raditi i tu. I AMD i Intel su dobri. Nema boljega. To zavisi isključivo o tvojim potrebama i aplikacijama koje misliš koristiti. Ne možeš jednostavno reći Intel je bolji ili AMD je bolji. Takve stvari se gledaju objektivno i prema potrebama korisnika. Reći Intel je bolji ili AMD je bolji može samo fanboy. Odabir procesora nije toliko jednostavan kako si zamišljaš. Nije više 1999 kad je intel radil na 900 Mhz a AMD na 1Ghz. Kod kupnje procesroa uvijek gledaš na svoje potrebe, feature koje koj određeni procesor ima, razmatraš stvari koje ćeš raditi i kako se koj procesor ponaša sa time, npr, posao ti zavisi od renderiranja? AMD. Cilj ti se igrati? Intel. Trebaš širu podršku za memoriju? AMD. Želiš procesor sa integriranom grafikom? Intel. Uglavnom, kupnja bilo koje računalne komponente se svodi na tvoje individualne potrebe i ne može se svesti na to ovaj je bolji ili lošoji. Prvo pogledaj svoje potrebe a onda prouči hardveraj i softver koj koristiš i tek onda reci koj je bolji ili lošiji. Za sve kaj misliš i želiš raditi trebaš imati odgovarajuće stvari, ne možeš generalizirati. Inaće AMD je spinoff firma od Intela pa sa druge strane dođe kao rasprava dal je bolji Mercedes ili Maybach a oba proizvodi Daimler.
Staro 26.01.2013., 17:52   #180
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Zadnjih nekoliko postova:

Uglavnom, ontopic - u recenziji vidim kako konfa sa i5 koji je OC-an u loadu troši ~250W dok 8350 troši ~370W. E sad, iako su rekli da je dio razlike kompenziran manjom cijenom te na kraju nije velik, mislim da je razlika ipak veća s obzirom na to da bi za OC konfu sa AMD-om trebalo kvalitetnije (i skuplje) napajanje, kvalitetnija matična sa boljom regulacijom, bolji cooler da drži temperature pod kontrolom itd. Također, nadogradivost je ovdje upitna jer nakon i5 postoji i7 dok nakon 8350 postoji... što? Isto tako, uspoređujući dostupnost matičnih ploča za AMD i za Intel stječem dojam da za Intel postoji veći izbor, kako cjenovno tako i kvalitetom.

Mislim, sviđa mi se AMD, bio sam više vjeran Intelu no nakon ugodnog iznenađenja u obliku Llano procesora kao i rezultata koje nude novi procevi - sviđa mi se sve to. Prvenstveno jer postoji kakva-takva konkurencija i što će cijene padati

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme