|
![]() |
#151 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
U Arma-i je nešto definitivno pogriješio. Igra iako ima podršku za 4 ili više jezgara, 100% usage je jedino kod dual-core procova. Neznam zašto nije koristio ingame benchmark ako ga već igra ima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Guest
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#153 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
A trebao bi biti sporiji? Ne kužim što hoćeš reći |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
Veki, to su SS-ovi GPU usagea na 64P Caspianu, koji je vrlo CPU ovisan. Ako ti to nije jasno nije ti mjesto tu u raspravi, u temi ima i video gdje se vidi da nema ni najmanjeg laga. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Premium
|
Pa nemam ni ja laga na Caspianu sa 2500K na 4.5GHz,pa logično da ne bi ni sa procesorom sa duplo više jezgri trebao imati laga,što opet znači da to nisu nikakvi testovi nego SS-i koji pokazuju ništa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Banned
|
Pokazuju da je sposoban pratiti HD 6950 unlocked na 4GHZ, pokazuju njegov game perfomance i slike usagea. Ne pokazuju ti nista jer ti nije mjesto u ovoj temi, imas 2500K i tlacis nas tu sa svojim fanboyizmom. Ako imas nesto konkretno, neko iskustvo sa navedenim procesorima slobodno reci ili prosetaj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Nisam nikakav fanboy,kupujem ono što trenutno daje najviše za normalnu cijenu,a čitanje o svršavanju na proc koji je na istom taktu "sa svih 8 threadova sigurno jednak ili brzi od i5-ca" mi je onak ![]() I malo ohladi s tim šetanjem iz teme,ako sam pretjerao moderator če me prošetat iz teme,ti nečeš sigurno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#161 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Ovo prelazi u sfere religijske zatucanosti... Umjesto da se ljudi vesele sto imaju odabira i sto ce konkurencija vjerovatno dovesti do nizih cijena, neki se ljute sto "njihov" brand dobiva (konacno) konkurenciju!
![]() |
#162 |
Banned
|
Jos ne kostaju isto, 8320 kosta 1220 kuna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Propali Amigaš
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Bez uvrede, al ne laži. To kaj velik dio ljudi nezna postaviti wine kak spada ne znaći da ne možeš igrati igre na Linuxu a ako ćeš reći da igre za Linux ne postoje onda pak već lažeš. Inaće upute za podešavanje wina postoje čak i na hrvatskome http://wiki.open.hr/wiki/Wine Naime pod winom vrtim uz klasike poput Starcraft, VTMB, Civ 4 igre novijeg datuma i to COD, Battlefield3, Starcraft2, LOL, Dota2,APBBatman: Arkham city i ostalo. A grafička mi ATI hd3200 koja je depricated i nije više podržana u službenim AMD driverima već za nju moraš imati oss drivere sa kojima imaš svega 3 dp 10 fps-a manje ( ko da je to i neka bitna razlika ![]()
![]() |
#167 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
@lutherus ajd shvati vise da linux nije za svakog, ne zeli ti prosjecan korisnik nakon instalacije OS-a tjedan dana konfigurirati da dobi ono sto po defaultu ima na win. znaci, ako to uzmemo u obzir, linux nije za igre (barem dok Steam ne prebaci pola svih sto ima ![]() @BrainDamage ti fkt mora da si udaren u mozak, o kojem fanboyizmu ti pricas? pa 2 godine trebalo AMD-u da baci procesor koji konkurira intelu, da sad dizemo AMD u nebesa? hajde molim te...kao sto rekoh, intel uskoro izbacije novu platformu, a ja se samo nadam da bude ih AMD mogel pratiti @"linux bolje iskoristava jezgre, bla bla bla i ostale jadikovke" što mene boli kurac kako linux iskoristava jezgre na amd dok koristim windows? što ikoga ko ima tu visheru boli kurac kako linux iskoristava jezgre dok neznaju nit kaj je to linux? jednostavno se spustite na zemlju ljudi... Zadnje izmijenjeno od: domis. 26.01.2013. u 17:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Premium
|
@domis otom potom. ovo od tjedan dana stoji jedino za gentoo. A opet sve ovisi kak gledaš stvari i kak im pristupaš. Evo meni treba toliko da podesim windowse da rade i bude sve po defaulti kak imam na Linuxu tak da takve izjave ne stoje jer su individualne. Linux podržava više uređaja nego bilo koji drugi operativni sustav. Također podržava više različitih tipova procesora nego bilo koji drugi operativni sustav. Gotovo svi ti driveri rade na svim tipovima procesora, što znači da Linux podržava više hardvera nego bilo koji operativni sustav u povijesti računarstva. stina, driveri su vrlo osobna stvar. Nema veze što Linux podržava desetke tisuća drugih uređaja; vama su važni samo onih 5-6 koje imate na svom računalu. Ako oni ne rade, imate pravo biti uznemireni. No opet ako se vratimo na krajnjeg korisnika i na njegov pristup stvarima n možeš reći da Linux nije za igre i da se ne možeš igrati. One rade, ljudi se igraju. Možeš jedino reći da se treba potruditi no opet i to se promjenilo jer su se drugi ljudi potrudili da krajnjem korisniku maksimalno olakšaju pa tako postoji i playonlinux u čijem izborniku odabereš igru i imaš jedno 3 ili 4 klika na next i jedan done. E sad, meni ne moraš govoriti da Linux nije za svakoga jer sam prvi koja kaže hvala bogu na tome. Citiraj:
Ono ekipa ponašate se ko hrpa fanboyeva. Ljepo je vidjeti napokon i drugačije testove i drugačije pristupe. Ne zanimaju igrice sve ljude pa im ni rezultati u njima nisu ni bitni.
![]() |
![]() |
#170 |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Ugl, ovo kaj su oni izvrtili na ovome videu nema veze s nicim, ono sto jest pozitivno za sve je da je AMD napokon izbacio procesor koji nije katastrofalan, naprotiv, relativno ok, kad prebace proces na 22nm, smanje potrosnju i zagrijavanje a pritome povecaju cylces per clock i odrze to u cijeni ovog procesora bit ce odlicno za sve. Napkon ce biti preporucljiv proc. Dok intel koliko vidim sa Haswellom i dalje ostaje na i5 sa 4 jezgre i ocito smatraju da ce to jos uvijek biti dovoljno za gaming proc, po meni kocka, time will tell... |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Premium
|
Citiraj:
Al onda pogledam taj link s uputama pa vidim da trebam ovakve komande upisivati "env WINEPREFIX=~/.win-a wine program-a.exe" mislim si WTF.I to su samo komande za instaliranje Wine-a,pretpostavljam da i za instalaciju igri treba neke komande upisivati. Ne vidim čemu bi uopče imao Linux osim da budem 1337 i hvalim se po netu da imam Linux,Windowsi ispunjavaju sve moje zahtjeve i potrebe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#174 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#175 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#176 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
A vidim i da je več na prodaju taj "revolucionarni" procesor,"dosadio" brže nego i5 ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Premium
|
Zato jer prevladava fanboyizam a to baš i nije dobro. I kaj sad kaj je po nekom testu AMD bolji nego Intel? Je to propast svijeta? Nije. A ako nekome ne paši Loganovi rezultati pa pobogu pošaljite mu mail pa se sa njim dogovorite. A izdrkavanja pingvini vs prozor, sori ali kao Linux korisnik ne ću dozvoliti da se iznose neistine oko Linuxa. Ajde reci da nevalja jer nema AutoCAD a BrisCAD i DraftSIGHT su loši ali nemoj širiti laži oko sustava kojeg nisi ni koristil. EDIT: post 176 proves my point.
![]() |
#178 |
Banned
|
Pa ne davi nitko sa njim nego komentiramo jer je ovo FX 8350 tema o doticnom procesoru, ja sam kolegi link postao jer je pitao kakav je u igrama, nisam to sigurno postao sa namjerom da pokrenem nikakav war. I onda si ti quotao moj post kao da je to testiranje koje sam uradio lazno. Nemam nikakvu namjeru lagati ljude, uostalom Kreso je rekao da je CPU dobar u igrama, ja sam se uvjerio sa karticom koja je podjednaka sa HD 7850 stock, a gura on i mnogo jace kartice bez problema. Sto se tice prodaje, otisao je brzo koliko i prosli 2500K/955BE/1100TBE. Ja se malo poigram, vidim kakvo je stanje i onda lijepo prodam ![]() Faks mi je ipak primaran. Zadnje izmijenjeno od: BrainDamage. 26.01.2013. u 17:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Premium
|
Nemojte se previše držati fanbojizma. Radi toga ne volim ni Ubuntu ni Ubuntu forume jer su postali krugovi u kojima se ljudi skupljaju samo kako bi rekli koliko ne vole Windows. Nemojte slične greške raditi i tu. I AMD i Intel su dobri. Nema boljega. To zavisi isključivo o tvojim potrebama i aplikacijama koje misliš koristiti. Ne možeš jednostavno reći Intel je bolji ili AMD je bolji. Takve stvari se gledaju objektivno i prema potrebama korisnika. Reći Intel je bolji ili AMD je bolji može samo fanboy. Odabir procesora nije toliko jednostavan kako si zamišljaš. Nije više 1999 kad je intel radil na 900 Mhz a AMD na 1Ghz. Kod kupnje procesroa uvijek gledaš na svoje potrebe, feature koje koj određeni procesor ima, razmatraš stvari koje ćeš raditi i kako se koj procesor ponaša sa time, npr, posao ti zavisi od renderiranja? AMD. Cilj ti se igrati? Intel. Trebaš širu podršku za memoriju? AMD. Želiš procesor sa integriranom grafikom? Intel. Uglavnom, kupnja bilo koje računalne komponente se svodi na tvoje individualne potrebe i ne može se svesti na to ovaj je bolji ili lošoji. Prvo pogledaj svoje potrebe a onda prouči hardveraj i softver koj koristiš i tek onda reci koj je bolji ili lošiji. Za sve kaj misliš i želiš raditi trebaš imati odgovarajuće stvari, ne možeš generalizirati. Inaće AMD je spinoff firma od Intela ![]()
![]() |
#180 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Zadnjih nekoliko postova: Uglavnom, ontopic - u recenziji vidim kako konfa sa i5 koji je OC-an u loadu troši ~250W dok 8350 troši ~370W. E sad, iako su rekli da je dio razlike kompenziran manjom cijenom te na kraju nije velik, mislim da je razlika ipak veća s obzirom na to da bi za OC konfu sa AMD-om trebalo kvalitetnije (i skuplje) napajanje, kvalitetnija matična sa boljom regulacijom, bolji cooler da drži temperature pod kontrolom itd. Također, nadogradivost je ovdje upitna jer nakon i5 postoji i7 dok nakon 8350 postoji... što? Isto tako, uspoređujući dostupnost matičnih ploča za AMD i za Intel stječem dojam da za Intel postoji veći izbor, kako cjenovno tako i kvalitetom. Mislim, sviđa mi se AMD, bio sam više vjeran Intelu no nakon ugodnog iznenađenja u obliku Llano procesora kao i rezultata koje nude novi procevi - sviđa mi se sve to. Prvenstveno jer postoji kakva-takva konkurencija i što će cijene padati ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|