Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.06.2015., 21:54   #151
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Imagine - Thanks još jednom na volji i pomoći!

Neznam ni sam šta bi,a to što ti kažeš - trebam to pogledat negdje,pojma nemam šta je 100" na 3.5m.

Stvarno neznam što ću po pitanju platna...odoh baš sad još jednom pretrest sve naše trgovine
Staro 18.06.2015., 10:27   #152
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Dok ne riješiš to demo mislim da ti zaista nema smisla prevrtati po cjenicima jer...
kao što rekoh, kad se nađeš na 3ipo metra od nekih 100-106" inča velika je vjerovatnost da ti prva misao neče biti "ovo je premalo" ...

A uz to nikad nije loše potvrdit vlastitu kompatibilnost s DLPom .
Pogledat nešto usput na nekakvoj prezentaciji te gledati film doma u mraku su 2 različite stvari a pošto če te ova koštat , ne škodi bit siguran.
No o tome se dosad dovoljno pisalo pa nema smisla opet jer si rekao da si čitao po forumu.

Uglavnom , što se dema tiče ,na prvu mi padaju napamet AvMax , HSM inf. te Lukvel ...

Javi kako je prošlo.
btw, gdje god otišao , imaj na umu da si došao na demo jer razmišljaš o kupovini nečega.
Za samu kupovinu se uvjek možeš lako vratiti

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 18.06.2015. u 10:41.
Imagine je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.06.2015., 10:38   #153
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Da iskoristim priliku kad se već priča o platnima.

@Imagine, dali imaš preporuku za neko određeno (tipa iz glave) tensioned platno 16:9/100"/106"/108" do 6k kuna. Nije da mi trenutno treba tako nešto (nakon dva roll platna konačno sam zadovoljan sa svojim fiksnim) no ako ću seliti iz stana/ trebat će mi nešto takvo.

I ja sam gledo ove "budget" HiViLuxeve, nešto ovak možda: http://www.hivilux.de/shop/product_i...50cm-drop.html
sodom je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2015., 11:20   #154
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Hm, ne pada mi ništa na pamet.

U biti nisam ni znao da uopče ima samozatezajučih ispod nekih 1000/900 funti jer se po forumima takve stvari doslovno ne spominju.
Ok , uvjek se spomene svega i svačega* ali sve što ne spada u one zvučne brendove je vrlo lako promašit osim ako ne pratiš isključivo tu tematiku.

Uglavnom , to mi je prošlo ispod radara a iako na prvu ne izgleda loše , više me zanimaju iskustva korisnika

*
Par linkova koji su mi se nakupili u "bukmarksima".
Možda netko naleti na nešto korisno...

----
Par brendova koji su vjerovatno poznati svima:

Projecta

Grandview

Da-Lite

Draper

Optoma / Panoview

Stewart

SI Black Diamond

----
Par manje poznatih brendova:

Elite Screens

Sapphire

Multibrackets

Adeo

Euroscreens

AV tek

Fun Screens

Eyeline pro electric screens

Beamax

Luxburg

Buhl industries

Screen International

Reflecta

----
I par imena koji se ne čuju toliko često:

Harkness

AVstumpfl

DNP screens

Show Tex

Carada

Crosby&Bown

Jamestown

Diverse Screens Multiformat

Seymour

ProjectionDreams

Visivo

Falcon Screens

Screen Line

----
sirovo:

PSM

Garriets

Carl

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 07.07.2015. u 18:29. Razlog: krivi link
Staro 18.06.2015., 20:13   #155
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
ovo sto si stavio sam i sam bio naletio,

samo opet, sto od ovih izabrati?

http://www.carlofet.com/projector-sc...html?mode=list
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2015., 22:06   #156
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Pa valjda odabereš ovisno o potrebi?

Ako treba jeftino , ideš na BC.
Ako trebaju iza zvučnici , onda perforirano.
Ako je potreban PJ iza platna , onda uzmeš za rear projekciju.
Ako se traži veči ekran nego što to svjetlina dozvoljava , ideš na bijelo.
Ako se ima više svjetline nego što ti je potrebno , ideš na HC / sivo.
Ako se traži "pasivni" 3D sa 2 PJ, uzmeš polarizirajuče silver / sa velikim gainom.

Ovako opčenito , to bi bilo to bez kompliciranja.
Odabereš , nategneš , zaklamaš i gledaš?

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 19.06.2015. u 09:33. Razlog: tipkovnica
Staro 23.06.2015., 19:06   #157
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

a bogati, ako treba onda...

ma treba mi platno koje cu zategnut na drveni okvir, prosotriju mogu zamraciti totalno jer ce biti u podrumu, projektor ce biti Benq 1075, i to je to. Projektor je 3D iako pitanje koliko cu to gledati.

pa reci koji onda da uzmem. projektor ima hrpu svjetline.
Staro 24.06.2015., 10:25   #158
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
ma treba mi platno koje cu zategnut na drveni okvir, prosotriju mogu zamraciti totalno jer ce biti u podrumu, projektor ce biti Benq 1075, i to je to.
ako ti netreba rollon platno, iz mog istraživanja najbolji izbor slijedeći izbor za projekciju je ofarbani MDF što sebi planiram složiti.
Inače imam W1070 već godinu dana i proiciram ga na mat bijeli krečeni zid koji nije nešto savršeno ravan no slika je predobra (dijagonala cca 110" na udaljenosti od cca 3,4m). proučavajući po projektorskim DIY forumima dobio sam preporuku za MDF i boju "Caparol grau 20 mattex" koje nemaju kod nas i mislim da joj je najsrodnija Caparol grau 20 latex, te da se ne zajebavam sa špricanjem već da ofarbam sa valjkom sa finim nitima
no kao što rekoh, slika je i na zidu jako dobra što me uljenilo od sitničarenja da idem nabavljat platno/projekcijsku površinu

i btw. inače ovo mi nije prvi projektor te sam jako osjetljiv na kvalitetu slike na monitoru/površini koju gledam, tako da ako je meni ovo predobro, prosječnom korisniku je sigurno "nemreš bilivit odlično" ili "nevidim razliku između tog i onog 1000€ skupljeg setupa" i mirne duše mogu reći da je sve iznad overkill u rangu one ekipe što kupuje npr. bajoslovne audio sustave zbog "toplog zvuka"
Citiraj:
Projektor je 3D iako pitanje koliko cu to gledati.
full 3D BR filmovi (dakle ne ripovi već kopije, >30gb) su naprosto MRAK na projektoru. Ja si skidam dokumentarce i bez riječi sam na one o morskim dubinama, to je to, tamo si i plivaš s tim ribicama u dubinu...

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 24.06.2015. u 10:33.
telefunken je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2015., 10:51   #159
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
a bogati, ako treba onda...
Malo me prcaš. Ajde priznaj

Gledaj ,izbor platna može bit kompliciran i možeš razbijati glavu koje platno je neutralnije te ima manji color shift , moire probleme i što ja znam...koje se neče rastegnuti /izdeformirati tokom vremena.
Ako to staviš to nastranu (jer bi se čulo da se netko žalio po tim pitanjima) izabrati nešto nije toliko komplicirano
a uz to je linkana stranica krcata odgovorima na eventualna pitanja.

Svako malo spomenem BC a spomenem ga jer zaista nije loš izbor te je relativno jeftin , dobro se nateže i ne traži nekakav posebni pristup.
Ima veči gain nego štreeo je potrebno za taj PJ ali pretpostavljam da voliš svjetlo?
Uz to nije loše pitati koji free sampl par shupljih za "pis of mind" da vidiš što gubiš.

Ako u startu želiš bolje i "malo skuplje" ne igra nikakvu ulogu ,flexy serija je još bolji izbor. Za razliku od Pro linije ne traži poseban tretman.
Drugačije rečeno , eventualni trenutak nepažnje pri izradi platna možeš lako riješiti a i šiping je sigurno puno jeftiniji .

Inace , taj projektor traži sivo / HC platno. U biti imaš i više nego dovoljno svjetlosti i s 0.8 gainom.
Po računici za 1300 lumena dobijam nekih 24ftL s tom veličinom ekrana a trebalo bi 18.

Na pozitivnu stranu , ne moraš biti u potpunom mraku ali bi ti to zayebalo kontrast pa mi više smisla ima ...obojati komad zida?

Poteže se pitanje ...voliš svjetlije?

Citiraj:
Autor telefunken Pregled postova

i btw. inače ovo mi nije prvi projektor te sam jako osjetljiv na kvalitetu slike na monitoru/površini koju gledam, tako da ako je meni ovo predobro, prosječnom korisniku je sigurno "nemreš bilivit odlično" ili "nevidim razliku između tog i onog 1000€ skupljeg setupa" i mirne duše mogu reći da je sve iznad overkill u rangu one ekipe što kupuje npr. bajoslovne audio sustave zbog "toplog zvuka"
...možda "ekipa" ne voli povremenu dugu , možda ne voli zvukove sušenja kose dok gleda film ...a možda voli crnu?

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 24.06.2015. u 11:18.
Staro 24.06.2015., 12:31   #160
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
...možda "ekipa" ne voli povremenu dugu , možda ne voli zvukove sušenja kose dok gleda film ...a možda voli crnu?
slažem se samo što dugu ne vidi svatko (recimo ja vidim, žena ne iako to što ja vidim ne vidim ako se ne koncentriram da ju gledam), ventilator nije uopće tako glasan tj. glasan je u kategoriji "ne čuješ ga osim ako se koncentriraš da ga čuješ" pogotovo ako se gleda film a crna je u rangu crne na LCD-ovima. Drito prije kupnje sam stalno gledao Panasonicove plazme upravo zbog famozne crne i iskreno, da, crna jest crnija ali kao što rekoh, to je u rangu onoga čime se zamaraju samo oni koji traže pikanterije a koje većini korisnika ne igraju nikakvu ulogu
u omjeru cijena-kvalitete za većinu korisnika je definitivno best buy i to odgovorno tvrdim nakon cca 2 godine traženja best buy projektora do 1000€
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.06.2015., 13:23   #161
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Znaš ,kako to meni izgleda?
Kao 3 "ako" koja su tu u službi potvrde: "skuplji projektor = bačeni novac".

Inače ,kad napraviš korak dalje od "jeftinog" DLPa , to "ako" se lagano gubi.

Nema više "duge nisu problem ako nisi podložan i ako ih ne tražiš"
Nema više "ventilator nije glasan ako ga ne slušaš"
Nema više "crna je dovoljno crna ako nisi picajzla"

Normalna slika , crnija crna , i tiši projektor.
Mislim da čovjek ne mora biti znalac niti picajzla da bi to primjetio.

E sad , koliko je to kome važno i na što je sve spreman zbog cijene...to je druga priča.
Meni je npr. važna tišina a "dust blobovi" me bodu u oči.
Da mi to nije bilo toliko važno kad sam birao uređaj , realno gledano , mogao sam i uštediti koju kunu....
Staro 24.06.2015., 16:28   #162
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Citiraj:
Inače ,kad napraviš korak dalje od "jeftinog" DLPa , to "ako" se lagano gubi.

Nema više "duge nisu problem ako nisi podložan i ako ih ne tražiš"
Nema više "ventilator nije glasan ako ga ne slušaš"
Nema više "crna je dovoljno crna ako nisi picajzla"

Normalna slika , crnija crna , i tiši projektor.
i koji bi to projektor bio taj "korak" dalje? (i njegova cijena?)
jer nekome je korak +100% veća cijena (dakle 10.000kn) a nekome (kao meni) je max +cca20%, dakle cca 6.300kn (jer sam w1070 platio 5.300kn)
Staro 24.06.2015., 17:36   #163
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Iz perspektive nekog kome tko je osjetljiv na kvalitetu slike / nekog kome 1070 nije prvi projektor ,
ti si komentirao kako je to predobro i kako je skuplje budalaština jer se ne vidi razlika između toga i 1000eura skupljeg setupa.

Ja smatram da je prosječnom korisniku iz aviona vidljiva razlika između pristupačnog DLPa i manje pristupačnog LCDa.
Da si htio kupiti nešto za skoro 2k eura mislim da nema šanse da bi kupio 1070 jer je dovoljno dobar. Ajde mi reci da bi.

I sad smo na definiciji koraka dalje?
Sad se priča "s +1000eura imaš isto" mora okrenuti na "za 150 eura više nema ništa za kupiti" pa je 1070 odličan izbor?
Staro 24.06.2015., 20:43   #164
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

@ telefunken
ja sam se grdo zapalio za taj w1070 jos kad je bio najavljen, gledao ga u svom setupu i stvarno bio prilicno zadovoljan (to bi mi bio 4. projektor da sam ga odlucio uzet) ali kako sam gledao (par filmova) na PJima u klasi 2k eura i vise odlucio dalje stedit/pricekati jer je meni "Best Buy" upravo ta klasa..."razlika u slici" u odnosu na duplo skuplji LCD nikako nije mala, dakle zavisi kakve imas standarde al mislim da bi na prvi pogled vidio pozitivni skok naprijed.

Napredak u slici u odnosu na novce koje izdvajas za njih nije linearan. Po meni PJ od 4k eura nije duplo bolji od onoga za 2k eura ali se isto tako vidi razlika..manje ocigledno nego u nizim klasama ali se vidi.
Staro 24.06.2015., 21:29   #165
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Ja sam s svojim projektorom zadovoljan.
Više nego ok uređaj u svojoj klasi.
Obzirom koliko se za njega traži , moglo je i bolje ali što je tu je.

Da mi je netko dao duplo više novaca da ulupam u PJ , ne dvojim niti malo da bi bio još zadovoljniji.
Uz to ,čisto sumnjam da bi se trebao naprezat da vidim u čemu je razlika ili shvatim da to pripada jednoj višoj klasi.

Na drugu stranu ,w1070 nije ok uređaj svoje klase.
Obzirom koliko košta može se reči da je odličan kad se neke stvari stave nastranu.
Ali interesantno , vlasnicima kao da to nije dovoljno.
Nije dovoljno što imaju odličan uređaj u svojoj klasi - isti mora razyebat sve i iz klase poviše.
Staro 25.06.2015., 11:02   #166
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

priča je otišla u totalno krivom smjeru. ja nisam fanboy W1070 i ne branim ga jer je to najbolji projektor, ovo ono već jer je best buy u kategoriji "prosječni korisnik". e sad nekome je prosječni korisnik onaj koji razumije razliku između slike na plazi i LCD-u no to su definitivno napredni korisnici. dakle prosječan je onaj kojem i LCD crna prolazi kao crna, koji zna razliku između 1080p i 720p te koji će projicirati sliku na bijelu površinu (nebitno o vrsti bijele površine). za njih je 1070 odličan i cijenom i sposobnostima
problem je da ovdje na forumu obitavaju najčešće ili napredni ili "frikovi" (u pozitivnom smislu) koji razumiju svaki detalj u projekciji, dapače i koji RAL boje je najbolji za projekcijske površine akkao bi se izvukao maksimum od slike za drito taj projektor koji je po njima best buy i tu dolazimo do nekakvog razgovora o usporedbi 1000€ i 2000€ projektora što je samo po sebi besmisleno jer se radi o 100% razlike u cijeni! Mislim da i ja imam toliki višak para da mogu utuć 2000€, naravno da nebih kupovao jeftiniji projektor samo jer je jeftiniji i naravno da to nebi bio w1070. s druge strane ako projektor košta 1200€ a ja sam bio spreman platiti 1000€, naravno da ću uzeti u obzir i tih 200€ ako se taj 20% se stvarno isplati. dakle za mene "korak" je u rangu tih 20% više u cijeni a ne 100% više u cijeni...
Staro 25.06.2015., 12:00   #167
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
problem je da ovdje na forumu obitavaju najčešće ili napredni ili "frikovi" (u pozitivnom smislu) koji razumiju svaki detalj u projekciji, dapače i koji RAL boje je najbolji za projekcijske površine akkao bi se izvukao maksimum od slike za drito taj projektor koji je po njima best buy i tu dolazimo do nekakvog razgovora o usporedbi 1000€ i 2000€ projektora što je samo po sebi besmisleno jer se radi o 100% razlike u cijeni!
Tu usporedbu si TI sam načeo a ne ja.
A načeo si je u nekakvom stilu "određena ekipa ima više novaca nego pameti"
...i onda je kriva "ekipa" ?
Staro 25.06.2015., 12:12   #168
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Citiraj:
A načeo si je u nekakvom stilu "određena ekipa ima više novaca nego pameti"
...i onda je kriva "ekipa" ?

sory al nemam pojma od kud si iskopao ovakve zaključke i ne slažem se da sam na takvo što aludirao
Staro 25.06.2015., 12:57   #169
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

A gledaj , kad ja pročitam da netko "mirne duše smatra da je sve iznad overkill u rangu one ekipe što kupuje npr. bajoslovne audio sustave zbog "toplog zvuka"
meni se netko insuinira kako "određena ekipa ima više novaca nego pameti" ...
Bilo da je riječ o audio ili HT ekipi , nemam baš dojam da imaš neko visoko mišljenje o istima ako traže malo više od zvuka ili slike.
Štoviše imam doslovno suprotni dojam.

Ako kažeš da imam krivi dojam onda ok.

Pošto si spomenuo bojanje ...odvoji malo vremena za isto + poljepit traku i sigurno če ti se više svidjet nego obični zid.
Obzirom da je sirovi MDF težak i traži pripremu , mogao bi iskoristiti tablu lesonita
Šta se tiče Caparola , projektor ima dovoljno svjetline za 110" pa bi mogao probati i onaj "grau 15+20" mix.
A imaš i Dulux...

Bojaj i javi iskustvo.
Staro 25.06.2015., 17:34   #170
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Dok se mislim,nestane w1070 iz svijet medija...

No dobro...negdje ću ga nać...e sad imam pitanje...

Došao na ideju da samo donji dio regala montiram,a da ostavim zid za projekciju...e sad,u petak bi trebao uzet neku boju za farbat stan...

Koje boje dolaze u obzir? A da bude OK i za projektor?

Malo mi je glupo farbat stan u svjetlo zelenu,a onda da moram farbat 130" 16:9 u bijelu boju...bilo bi strava kad bi sve bilo u istoj boji.

Konkretno gledam ovu boju uzet...

Ajmo reć nekakva kombinacija prljavo bijele i sive...s mozda sitnim tonom smeđe...

Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 25.06.2015. u 17:57.
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2015., 20:02   #171
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Citiraj:
A gledaj , kad ja pročitam da netko "mirne duše smatra da je sve iznad overkill u rangu one ekipe što kupuje npr. bajoslovne audio sustave zbog "toplog zvuka"
meni se netko insuinira kako "određena ekipa ima više novaca nego pameti" ...
ne, ja ne kažem da je to generalno overkill i da oni koji to kupuju su blesavi već da takav rang nije za prosječne korisnike kakvih je većina. evo ja osobno poznajem samo po srodnim forumima takvu ekipu a nije da nemam prijatelja u RL koje interesiraju takve stvari. ja to gledam kao i s autima: bezveze je da ja il netko mog ranga kupi il hvali Ferrari kad ga neću moći iskoristiti, pogotovo ne sa mojim mogućnostima vožnje. stoga mi je, realno gledajući, isto jel vozim Ferrari ili Golfa 7 maksimalno 150kmh - da, razlika postoji ali ne tolika da bi opravdala razliku u cijeni za takve uvjete i mogućnosti vozača. Eno moja žena ga nebi vozila nit 100kmh stoga što će njoj Ferrari
Citiraj:
Pošto si spomenuo bojanje ...odvoji malo vremena za isto + poljepit traku i sigurno če ti se više svidjet nego obični zid.
Obzirom da je sirovi MDF težak i traži pripremu , mogao bi iskoristiti tablu lesonita
Šta se tiče Caparola , projektor ima dovoljno svjetline za 110" pa bi mogao probati i onaj "grau 15+20" mix.
A imaš i Dulux...

Bojaj i javi iskustvo.
joj muka mi je i od pomisli... još nisam 100% koju veličinu da uzmem jer se dijagonale mijenjaju ovisno o vrsti sadržaja koji gledam pa se tako 3D stisne i uži je no i nešto viši od normalnog 1080p sadržaja, tako da će ekran na kraju biti jedno 110" ali 16:10, dakle imat ću prazne bjeline kad ću gledat 16:9...
Staro 25.06.2015., 23:56   #172
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Ne da mi vrag mira i sad moram pitat (a lurkam sa strane): sa čim hraniš taj projektor? Mislim koja vrsta sadržaja prevladava ripovi ili 50+ GB ?
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2015., 07:25   #173
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Ne da mi vrag mira i sad moram pitat (a lurkam sa strane): sa čim hraniš taj projektor? Mislim koja vrsta sadržaja prevladava ripovi ili 50+ GB ?
ovisi od sadržaja pa su to uglavnom 1080p BR ripovi za "vulgaris" filmove (cca 2gb pa na više), dok ako se radi o hitovima sa super efektima te 3D dokumentarcima onda se trudim da je full 1080p BR jer je slika neusporedivo bolja i oni su uvijek iznad 20GB
Staro 26.06.2015., 17:21   #174
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
priča je otišla u totalno krivom smjeru. ja nisam fanboy W1070 i ne branim ga jer je to najbolji projektor, ovo ono već jer je best buy u kategoriji "prosječni korisnik". e sad nekome je prosječni korisnik onaj koji razumije razliku između slike na plazi i LCD-u no to su definitivno napredni korisnici. dakle prosječan je onaj kojem i LCD crna prolazi kao crna, koji zna razliku između 1080p i 720p te koji će projicirati sliku na bijelu površinu (nebitno o vrsti bijele površine). za njih je 1070 odličan i cijenom i sposobnostima
problem je da ovdje na forumu obitavaju najčešće ili napredni ili "frikovi" (u pozitivnom smislu) koji razumiju svaki detalj u projekciji, dapače i koji RAL boje je najbolji za projekcijske površine akkao bi se izvukao maksimum od slike za drito taj projektor koji je po njima best buy i tu dolazimo do nekakvog razgovora o usporedbi 1000€ i 2000€ projektora što je samo po sebi besmisleno jer se radi o 100% razlike u cijeni! Mislim da i ja imam toliki višak para da mogu utuć 2000€, naravno da nebih kupovao jeftiniji projektor samo jer je jeftiniji i naravno da to nebi bio w1070. s druge strane ako projektor košta 1200€ a ja sam bio spreman platiti 1000€, naravno da ću uzeti u obzir i tih 200€ ako se taj 20% se stvarno isplati. dakle za mene "korak" je u rangu tih 20% više u cijeni a ne 100% više u cijeni...
sad sjedim pa malo da odgovorim, ti si jednostavno prosjecan, ili ispodprosjecan korisnik i kao takvome je i bijeli zid hrapavi dobar. Mene bi to pojelo i ne mogu gledati u to.

W1070, odnosno 1075 nasljednik, je bestbuy kod jeftinih projektora, ali govoirti da nema razlike izmedju projektora i to OCIGLEDNE kod duplo ili troduplo skuplji modela je jednostavno glupost.
Moras vidjeti takve projektore na dobrom platnu u akciji pa ces odmah vidjeti koliko je 1070 zapravo bas to, prosjecan u svemu.

Ja sam ih se nagledao, kolgea je imao Epsona od 4k doalra, sada ima JVC-a X35, ma to su drame kako je dobra slika, da covjek ne povjeruje da mozes na platnu imat takav kontrast, crnu, detalje, ma sve.

ali ta igra i kosta. A da ne kazem da je to jos JEFTINO, jer imas projektore po 25000 dolara, cak sam i takvoga vidio (Sony xy neki, ne sjecam se) u akciji tu u jednoj trgovini, sa upaljenim svjetlom u prostoriji izgleda kao da gledas kroz prozor kakva je slika. (malo karikiram, ali kuzis)
Staro 26.06.2015., 17:30   #175
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova

Koje boje dolaze u obzir? A da bude OK i za projektor?

Malo mi je glupo farbat stan u svjetlo zelenu,a onda da moram farbat 130" 16:9 u bijelu boju...bilo bi strava kad bi sve bilo u istoj boji.

Konkretno gledam ovu boju uzet...

Ajmo reć nekakva kombinacija prljavo bijele i sive...s mozda sitnim tonom smeđe...

E sad sam te uhvatio lažove jedan.

Za projektor je OK sve što je neutralno i ne pretamno.

Kombo od malo prljavo bijele , sive , smeđe te pola velike žlice vegete s prstom šečera...sigurno u to (neutralno) ne spada.

Uglavnom , što se sve više udaljuješ od neutralne projekcijske površine to traži više posla kako bi dobio normalnu sliku.
A posao traži znanje i hardver. Dok se manji kolor šift može nekako riješiti , kod večeg nema smisla ni moliti boga.

Ako ti i žena želite neku određenu boju zidova u stanu te nekakav neprimjetni borderless ekran , radije kupi platno.
Kad ti treba imaš adekvatnu površinu - kad ti netreba , ne upada ti u oči.

btw , čija je to ton karta?
Staro 26.06.2015., 18:07   #176
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Imagine - kupio sam već regal dnevni...i nebi vjerovao da sad kupujem u ikei drugi regal...koji nema zidnih elemenata...i to samo zbog projektora Malo je teško bilo odlučit se na to,jer sam platio bezveze već regal...al platno me toliko iznerviralo da sam odustao od platna.

Uzeo već boju za zid,ajmo reć da je svjetlo siva boja...nekako sam dobio dojam da je to poželjna boja za projekciju...
Staro 26.06.2015., 18:28   #177
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Gledaj , ja bojanje i zid smatram puno boljim rješenjem od platna a uz to je i jeftinije. Da bi to bilo 'bolje riješenje' potrebno se držat nekih... ajmo reči smjernica.
Ovisno o projektoru , udaljenosti istog od projicirane površine ,veličini ekrana i tvojim preferencama šta se tiče svjetline i crne , može se točno doči do boje koju ti treba.

Zbog toga se može reči da je rješavanje problema s odabirom "ajmo reč sive " promašeni fudbal.

Koju si točno boju kupio?
Staro 26.06.2015., 18:33   #178
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

A pojma nemam...gledao na netu neke zidove koje ljude koriste i vidio par sivih...sutra poslikam točno o kojoj boji se radi...

P.S. Jel vidio tko uživo optomu HD26? Dvoumim se između HD26 i HD141X...nestao mi W1070 s svijet medija...online na rate uzimam pa...edigital jedino kesh prima...

EDIT:

Evo malo mjerio neke stvari...kad bi stavio regal,imao bi čistog zida u visini 130cm...jel to ok? koliko incha bi to bilo cca? širine ima kolko'oš...

Mislim da sutra naručujem HD26...ako ništa drugo,tiši je od W1070 i ima bolju crnu boju...

Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 26.06.2015. u 22:45.
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2015., 03:26   #179
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Ajd da se ne zaletiš (jer djeluje kao da se zaletavaš) skini si prije kupnje manual sa neta, otvori stranicu sa geometrijom i ljepo pročitaj kolika udaljenost od leće daje kolike dimenzije slike.
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2015., 09:12   #180
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
P.S. Jel vidio tko uživo optomu HD26? Dvoumim se između HD26 i HD141X...nestao mi W1070 s svijet medija...online na rate uzimam pa...edigital jedino kesh prima.
Gledao sva tri. Da biram isao bi W1070>HD26>HD141 a da kupujem u toj klasi rastego bi se na W1070 plus.

Da, djeluje kao da se zaletavas, dont.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno