Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.07.2012., 13:00   #151
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Samo budi pristojan i pristojno nakenjaj situaciju i trebalo bi bit ok .
domina je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2012., 13:20   #152
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Zvao sam jucer neki broj na TVZu pa mi je zenska panicno rekla da moram doc bas tad kad mi pise inace se nemogu upisat i kajaznam...mislim debilno mi je da imaju fixan termin, jer netko stvarno moze bit sprijecen u to vrijeme. Mislim da cu otici sutra i moljakat da me upisu
Tako ti je na svakom faksu. A za ovo panicno ces vec naviknuti kad krenes dizati potvrde pa kad bude trebalo ici u evidenciju, pa dobijes odjeb i tako to

Ugl. samo se fino krevelji i to uvijek upali

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.07.2012., 13:43   #153
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Nadam se da necu izvisit
Staro 18.07.2012., 13:46   #154
doky
Premium
Moj komp

doky's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Dam se kladit da te neće ni pitat zaš nisi došao u svom terminu, tako sam i ja na preporuku kolege došao odmah prvi dan, a bio sam tek za 2 dana na redu i niš nije bilo. Osim ako su mijenjali nešto ove godine no nevjerujem u to.
doky je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2012., 11:51   #155
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Uspjeh
Pristojno molit, nabacit sad face i uvjerit sluzbenike da mi je razlog opravdan i rjeseno
Staro 19.07.2012., 12:43   #156
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Ja mislim da ti tete u referadi vjeruju isto koliko i ja..
Samo da znas, to su ti najvaznije osobe na faksu uz tete u menzi..
Malo laskanja tamo ti moze poslije otvorit sasvim nove horizonte...

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2012., 13:08   #157
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Vjeluju ili ne, ja sam upisan i sutra putujem i zahvaljujem im na tome. Dugo nisam toliko puta rekao hvala, molim i izvolite kao danas u tih sat vremena . NIje bilo guzve tako da mislim da im nije bio neki problem....
Staro 19.07.2012., 23:26   #158
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Gledam koliko nam je ovaj sustav sugav (najvise mislim na sastavnice rijeckog sveucilista) i dodje mi da placem od nelogicnosti na fakultetima s UNIRI, a i na drugim sveucilistima je poprilicno slicna stvar.

Dakle, napises zavrsni rad preddipl. studija, prihvate ga i ne mozes ga evidentirati u ISVU dok ne doneses potvrdu o svim polozenim ispitima tj. 176 ECTS bodova. Ono WTF? Svejedno ako ne polozis neki predmet, ne mozes upisati diplomski studij. Nije da je neki problem ispisati potvrdu sa studomata, ali eto, samo te yebu u mozak sa komplikacijama...

Pisao sam i na pocetku teme kako je potrebno skupiti 40 bodova da mozes pisati zavrsni ispit.
Evo kod mene primjera; ucim za prvi kolokvij i skupim 23/30, iz zadace dobijem 1/10 i jos mi treba 16 da pisem ispit tj. 6 za popravni na kojemu ne mogu imati vise od 2 E.
Odem na drugi kolokvij i moram uciti gradivo za taj kolokvij i za prvi i dobijem nedovoljan broj bodova za ZI pa odem na popravni.
I onda opet ucim gradivo prvog i drugog kolokvija. Osiguram ja tako 43 boda na kraju i odem na zavrsni ispit di opet ucim svo gradivo.

Dakle, 4 puta sam ucio isto gradivo Pa jel moze gore od toga?

Kod mene je program na EFRi 3+2, a u metropoli 4+1. Cek, sto nebi svima trebalo biti jednako izuzev medicinara? I sad ako netko iz odredjenog razloga zeli preci iz jednog grada u drugi, ne moze jer eto treba poloziti razliku predmeta u jednoj godini i tek je onda zavrsio preddipl. studij, drugi put!

Samo za primjer, FTHM Opatija ima 4+1 sistem i oni se na EFZG mogu prebaciti bez problema

A da ne pricam sto je ministartsvo s Jovanovićem skuhalo mom faksu. 2009. upisu preko 500 ljudi na redoviti studiji i preko 1000 ukupno (ukljcujuci NC u Karlovu i Bjelovaru) i sad kad trebamo napokon ici na diplomski studij na teret ministarstva, oni odluce upisati 170 ljudi, sto je duplo manje u odnosu na proslu godinu. OK, jedan dio je otpao, ali je svejdno 300-tinjak kandidata za nastavak. NC ugase totalno.

I onda nam bace pricu da se povecava kvaliteta studiranja zbog manje studenata, a vjerojatno ni sami ne znaju da ce ih to tjerati na jos veci rad s malim grupama pa ce mozda i nesto raditi, osim sto vrte beskorisne slajdove u PPT-u
Iako, ta kvaliteta studiranja je mazanje ociju.

I onda moj faks da se osigura financijski jedini na citavom sveucilistu stavi kvotu za upis vise vanrednih nego redovnih. Vecini ljudi ne odg. vanredno studiranja zbog prava.

Cinjenica stoji da je na trzistu previse ekonomista, ali naravno kad smo placali nije im nista smetalo.

Da mi je samo znati sto ce sa silnim bakalaricima. U biti znam, moci ce se hvaliti onoj otrombljenoj krmaci Merkel i ostalima koji drmaju ovom malom napacenom drzavicom o obavljenoj misiji proizvodnje visoko obrazovanih kadrova

Ali OK, ovaj zadnji dio prelazi u politicki pa je bolje da stanem

Staro 19.07.2012., 23:43   #159
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Čekaj u metropoli 4+1 ?

na FERu to ?

Pa i tam je 3+2, preddiplomski im isto traje 3 godine (180 ECTS)

samo što im je prva zajednička pa se onda dijele prema studijskom programu

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2012., 23:50   #160
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Citiraj:
Autor panda505 Pregled postova
Čekaj u metropoli 4+1 ?

na FERu to ?

Pa i tam je 3+2, preddiplomski im isto traje 3 godine (180 ECTS)

samo što im je prva zajednička pa se onda dijele prema studijskom programu
Govorim za ekonomski. Nisu svi ovdje na računarstvu, strojarstvu i sl.

Ima i sminkera s ekonomije. hehe

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.07.2012., 23:58   #161
RaWeN
Premium

RaWeN's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Citiraj:
Autor aski Pregled postova
Kod mene je program na EFRi 3+2
Ja kontam Elektrotehnički fakultet Rijeka kad ono Ekonomski fakultet Rijeka.
RaWeN je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2012., 10:01   #162
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Ekipa,pitanje u vezi iksice i toga svega ...
Ja bi isao studirati u ZG 3 godine,bio jucer na upisu i dobio podatke za studomat,i vidim tamo razina prava prehrane 1 ( 1 obrok dnevno ),posto nisam dostavio potvrdu o prebivalistu,hocu li dobiti razinu 2 ? I kome to treba,referadi fakuleta ili ?

2.Idem na strucni studiji ( 180 bodova ) i planirao bi ici diplomski poslije toga,sta sve treba napraviti da bi se islo na diplomski posto ovaj koji cu pohadjati jest strucni dodiplomski ...
blava je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2012., 10:32   #163
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Kaj nebi trebao dobit 700 ili 900 kn na iksici? tj. 3 obroka..meni je trenutno na Studomatu samo mjesto prebivalista upisano..
Staro 20.07.2012., 10:35   #164
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

700 kn prije,jer dalje idu za ove s malim primanjima,bez roditelja itd.
ne sada imam razinu 1,a navodno ako dostavim potvrdu o prebivalistu dobiti cu razinu 2 ( ono u MUP-u sta se vadi )
Staro 20.07.2012., 11:07   #165
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Kad vadis potvrdu u policiji naglasi da si student, da ne placas biljege.
Overclock je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2012., 11:20   #166
ONeill
Premium

ONeill's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor papčić Pregled postova
Dugo nisam toliko puta rekao hvala, molim i izvolite kao danas u tih sat vremena
Sad kad si naučio te riječi, nemoj ih prestati korisititi
(pogotovo kad opet budeš išao u kakvu državnu/javnu ustanovu za vadit neke papire)
ONeill je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2012., 11:40   #167
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Potvrda o prebivalistu se vadi u policiji sa svrhom ostvarivanja studentskih prava. Dostavlja se evidenciji studija.prilikom upisa godine. Ne znam da li je kasno na jesen onima koji su sad upisali. Razinu 1 imaju oni koji nisu dostavili potvrdu ili su iz istog grada u kojemu je smjesten fakultet. Razina 1 znaci jedan obrok i mjesecna subvencija iznosi oko 250 kn, razina 2 je 750 kn, razina 2.5 je za one koji su u domu i iznosi oko 900 kn. Razinu 3 ostvaruju vrhunski sportasi i subvencija iznosi preko 1000 kuna.
Naravno, ovo 1 obrok ne znaci da se smije jesti jednom dnevno. Ja imam razinu 2 i dnevni limit mi je 98 kn.

Staro 20.07.2012., 11:42   #168
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

izvaditi cu to cim prije kad budem kod kuce...
vecina fakseva trazi tu potvrdu o prebivalistu da im dostavis da ti odmah omoguce,ZVU Zagreb nije trazilo i nisam dostavio,na faks idem iz SB-a u ZG pa po tome znaci da bi trebao dobiti razinu 2 prava jel tako ?
hoce li to predstavljati problem ako dostavim kad krene faks pa da mi onda samo promijene,da se leveliram
Staro 20.07.2012., 13:16   #169
panda505
(╯°□°)╯︵ ┻━┻

panda505's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor RaWeN Pregled postova
Ja kontam Elektrotehnički fakultet Rijeka kad ono Ekonomski fakultet Rijeka.
Da, to je i mene zbunilo

Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
Kad vadis potvrdu u policiji naglasi da si student, da ne placas biljege.
Potvrda o prebivalištu je potpuno besplatna i netrebaju nikakvi biljezi

Citiraj:
Autor aski Pregled postova
Potvrda o prebivalistu se vadi u policiji sa svrhom ostvarivanja studentskih prava. Dostavlja se evidenciji studija.prilikom upisa godine. Ne znam da li je kasno na jesen onima koji su sad upisali. Razinu 1 imaju oni koji nisu dostavili potvrdu ili su iz istog grada u kojemu je smjesten fakultet. Razina 1 znaci jedan obrok i mjesecna subvencija iznosi oko 250 kn, razina 2 je 750 kn, razina 2.5 je za one koji su u domu i iznosi oko 900 kn. Razinu 3 ostvaruju vrhunski sportasi i subvencija iznosi preko 1000 kuna.
Naravno, ovo 1 obrok ne znaci da se smije jesti jednom dnevno. Ja imam razinu 2 i dnevni limit mi je 98 kn.
Trebao bi moći predati u bilo koje vrijeme, neznam dal' ovisi od faksa do faksa ali ne bi trebalo, a ja sam recimo predao tek dok su mi počela predavanja

Citiraj:
Autor blava Pregled postova
izvaditi cu to cim prije kad budem kod kuce...
vecina fakseva trazi tu potvrdu o prebivalistu da im dostavis da ti odmah omoguce,ZVU Zagreb nije trazilo i nisam dostavio,na faks idem iz SB-a u ZG pa po tome znaci da bi trebao dobiti razinu 2 prava jel tako ?
hoce li to predstavljati problem ako dostavim kad krene faks pa da mi onda samo promijene,da se leveliram
S obzirom da NISI iz mjesta grada u kojem je smješten fakultet, dok doneseš potvrdu o prebivalištu imat ćeš 700-750kn na iksici

dosta često ovisi, meni se znalo desit da imam 948, a drugi mjesec pak 890-900 i slično

I'm only here to see how the story unfolds. Any self-respecting leading man would do the same.

panda505 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno