|
![]() |
#151 | |
Guest
|
Citiraj:
Komp komponente nisu roba za oblacenje pa cemo subjektivno gledati na iste. Uvijek je jedna bolja od druge. Moze biti overall, moze biti u nekim stvarima. Ja neznam, jel se ovaj forum zove PC Ekspert ili kaj. |
|
![]() |
![]() |
#152 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Bože ekipa, stvarno pretjerujete. Napraviti test grafičke kartice nije nimalo jednostavno. Potrebno je puno vremena, volje i naravno znanja, a iskustvo definitivno može presuditi u škakljivim trenucima. Uopće odlučiti se na takvo što je svakako hvale vrijedan potez, no u tom slučaju moraš i stajati iza toga što si napisao. Ok, neke stvari dođu s vremenom i iskustvom, to je neupitno, no nekada je možda i bolje malo prikočiti i provjeriti sve, nego zaletavati se s zaključcima - pogotovo ako su oni jako pozitivni ili jako negativni. Objavljivanje bilo kakvih rezultata na forumu je stvarno postala disciplina za sado mazo umjetnike, jer se sve dočekuje ne na nož nego na sablju, mačetu i par šurikena ![]() Opet ponavljam, ako se već odluči napisati nešto ovog tipa - treba i stajati iza toga. Što podrazumijeva puno provjera i usporedbi, prije nego se napišu određeni zaključci. A isto tako i druga strana može pokazati malo više podrške. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#153 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Krenuo sam pisat jedan poduži roman al me tor prestigao. Uglavnom da sad to postam zvučalo bi otprilike jednako kao i njegov post pa nema smisla. Poanta je u tome da se oko sitnice digla velika prašina umjesto da se čovjeka pohvali što si je dao truda i testirao kartice. Nema tu pobjednika i gubitnika, sve su to sitne nijanse koje nikome neće biti presudne pri odabiru kartice, onaj koji voli ATI će uzet ATI bez obzira na to što ima nesređene drivere, a onaj koji voli nVidiu će uzeti istu i neće mu smetati što je kartica na višim rezolucijama slabija. Gilbert, 5 za trud. |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Gilbert; pohvala za trud u testiranju, rezultati se vide. Mislim da se svi postovi bi trebali obrisati koji su spam, te da se barem upozorenja dobiju radi istih, ako i dalje imaju potrebu za raspravu, neka to vode preko PM-a. A ne ovdje da svi moraju čitati njihovu raspravu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Kakvi rezultati? ![]() Zašto bi se rasprava vodila preko PM-a? Jel znaš ti uopće čemu služe forumi? Edit: btw, Vista i XP su DINAMIČKI OS-ovi...koliko je to dobro izvedeno je predmet za diskusiju, ali tvoj OS se 6 mjeseci samo-optimizirao za Nvidia karticu...i onda mu uvališ ATI. U zadnje vrijeme i pojedine igre imaju optimizacije vezane za to koju karticu imaš, i npr generiraju teksture na disku ovisno o tome koju karticu imaš prilikom INSTALACIJE igre...po meni pogrešan pristup, ali bilo bi super kad bi samo na tome griješili...Age of Conan comes to mind ![]() Zadnje izmijenjeno od: segregator. 06.11.2008. u 12:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#158 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Izgleda da su ovdje neki zabrijali na krive stvari, pogotovo oni sa spikama "kaj napadate dečka" Nema tu nikakvog napada na Gilberta, samo rasprava o metodologiji testiranja i dobivenim rezultatima, to je sve. Ali doslovno sve. Meni je drago kaj si je dao truda i to sve napravio, ipak to traži i volje i vremena. Tor, McG, i segregator su saželi u svojim zaključcima većinu onog o čemu smo i pričali a kaj se tiče same metodologije testiranja. Neki od nas su takvog mišljenja, nekima je svejedno, neki misle da je to samo ATI-Nvidia prepucavanje... Gilbertu predlažem da slobodno navrati na sljedeće Ždere, možemo lijepo svi skupa popiti piće i ko ljudi porazgovarati o svemu uključujući i ovo na miru i u normalnom okruženju-kao što sam i rekao nema tu napadanja i osobne netrpeljivosti nego samo razmjena mišljenja ![]()
![]() |
#159 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Malo gledam ove testove igrica, i ja sa HD 4850 imam puno slabije rezultate, u svim igrama. Stvarno neznam zašto, probao sam xp ponovo instalirati i drvere, ali nista nije pomoglo. Komp mi pogledajte u profilu. Jeli zna neko kako ovo riješiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Registered User
|
Jeli itko zna? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#162 | |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
imao sam toxica 2-3 mjeseca i mirne duše sam ju prodao ;-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Registered User
|
Testirao sam sa fraps i nisam uključivao v-sync. Imam lošije rezultate, nije do procesora jer je i E7400 dosta. Stvarno neznam do ćega bi moglo biti. Imate li kakve ideje u čemu bi mogao biti problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Why so serious
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Istestiraj neku od ovih igri ako imaš (COD 4,5, Grid, Burnout Paradise npr.), napiši na kojim postavkama si radio bench sa frapsom pa ću ja isto napraviti da usporediš rezultat. Imamo slične konfiguracije pa nije problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Registered User
|
Evo istestirao sam Grid. Postavke su 4XAA, rezolucija 1680 X 1050, i ovo drugo sve na najveeće, ideš pod advance i tamo mi je sve na najveće. Evo slika: http://www.max-save.org/images/88015...20settings.JPG I ovu stazu odaberi: http://www.max-save.org/images/76621...0staza%201.JPG Ja sam dobio rezultate slijedeće: testirao sam 60 sekundi i minimalni fps mi je 53 fps, proječan 61, a maksimalni 76. Ali rade mi lošije igrice sigurno, npr. cod 4 nemogu lokati na 250 fps, to je naravno na najmanjoj grafici, a drugima sa sličnim kompjuterima radi 250 lokano. A stvarno neznam u čemu je problem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Hm...Pa problem je u procesoru(mislim nema problema)...nego oni testiraju s puno jacim zvjerima i raste Fps.. Ja sam takodjer gledao testove ove svoje kartice s quadom,..i s mojim,i razlika je u10fps, Al posto ja uvjek igram na 1280x1024 neprastavlja mi nikakvi problem..sve iznad 30je super(fluidno)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
min: 49 avg: 57 max: 71 Skoro isti rezultati, razlika je jer imaš brži proc i memoriju. Sada meni stvarno nije jasno što tebe muči?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Ja uzeo 8800GTS 512 skoro đabe ![]() ![]() Ja zadovoljan. Po testovima na netu uredno pegla 4850 i koliko sam vidio u par igara,i 8800GTX ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Što se tiče X2 grafike, poboljšanje je vidljivu u multyGPU igrama ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Banned
|
Slažem se,ali evo nakon desetak ATi kartica mi je ovo uletilo dosta zgodno,pa sam primjetio da single 8800GTS 512 radi bolje u mnogim igrama nego x2 3870 model. Šta mi je jako čudno bilo,recimo GTA 4,nije neko mjerilo,ali tako smo rekli i za Krizu,da nije,pa opet sve po njoj uspoređujemo,taj GTA 4 famozni valjda na 1920x1200 ima 10fps bar više na GTS512 nego na 3870x2. Morala je tu neka gadna nvidia-opty biti. Slično je i sa Far Cry 2 i sa ETQW. Kao da većina igara naginje nvidiji,da nisam vidio ne bi vjerovao. ![]() Imao sam i 3870 Club3D,i 3870x2 Sapphire,dosta dugo obje,pa mi je samim time to još zanimljivije. Ima da,128 shadera ma ja prezadovoljan. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ali ako je za bagatelu, naravno da je iako slabija, bolji izbor ![]() |
|
![]() |
![]() |
#176 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
pa na referentinim taktovima 8800gts 512mb je nesto slabija od hd4850. Glavna fora je da je to ista grafa (rebrandirana) kao i 9800gtx/gtx+ i sad gtx250, samo je potrebnu rucno povisiti taktove. A te grafe na svojim referentnim taktovima su u najmanju ruku jednake kao i hd4850, a u dosta slucajeva i bolje zbog "nvidia optimiziranih igara". Tako da nitko ne pretjeruje, samo mozda pobornici ati-ja koji su uvjereni u superiornost grafa za koje su procitali na bezbroj foruma da su best best buy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Banned
|
Da,dosta su razvukli taj g92 core,ali za igranje i pri najvišim rezolucijama bez AA i AF,veoma prihvatljive kartice i cijenom i performansama. Nvidia se malo razbacuje i maše korisnicima u lice postocima,i improvementima,sa svakim novim Release noteom,ali i bez toga,jako dobar izbor za 650/700/750 pa čak i 800kn za 8800GTS 512,900 za 9800GTX+ modele. Na testu sa 8800GT, 8800GTS 512 se pokazala otprilike 13% brža,postat ću link čim doma dođem jer sam na poslu sad,ionako već dosta zujim ![]() ![]() A 3870x2 je između 4850 i 4870 modela,tako da paralela sa nvidiom vuče direktno na 8800GTS 512 tj. 9800GTX+ modele, nema baš pretjerivanja, gusto je na području do 1000kn,čak i manje,do 800 uskoro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#179 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Gle, takve sheme previse ovise o razlicitim uvjetima - od igre do igre, od rezolucije i sl... Kao hd4xxx ima super rezultate u aa prema review-ovima s neta. Glavna fora je tu da je to nvidia imala upravo s tim G92 chipom vec (dakle 8800gts/9800gtx/250), a hd3xxx serija je uzasne performanse imala kad se aa ukljucio. To je ati ispravio u 4xxx seriji i sad je to kao velika prednost. Nepricam ovo bezveze, jer sam imao prvo jednu pa obje hd4870. Isto tako i jednu, pa obje hd3870. A onda i bome 8800gts 512 (bfg overclocked) - kupljeno od kljajica s foruma, a sad i gtx280. Hd4870 je na rezi od 1920x1200 stekao s puno detalja i aa na najvise u medieval total war (i aoc naravno dok se jos igrao), nista drugacija situacija nije bila ni s crossfireom hd4870, a ni s 8800gts 512mb. Dok gle cuda - tih problema nema s 280gtx i sve je nafrljeno do kraja i radi kako treba. Mozda treba search, pa potrazi moje postove na forumu pa izvuces pokoji komentar uz sve ove grafe, pokoji ss i slike setupa - tako da ja ovo govorim iz vlastitog iskustva a ne "nesto sto sam procitao u review-u a tko zna tko ga je sponzorirao ili koja se verzija 3dmarka vrtila". ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
meni kad pitaju koja je bolja, ili koju bi osobno prije imao - 4850 ili 8800GTS(9800GTX+ ili ubuduce GTS250), kazem da mi je svejedno. negdje ati dobija, negdje nvidia, ali sve u svemu kartice jako slicnih perfomansi. naravno da ce pojedinci izvlaciti brojke u ponekim igrama gdje se vidi prednost nvidije/atija nad suprotnim taborom, ali kad to citam znam da je to jedna strana kovanice. tako da jedino sto je reci za ove dvije kartice da su obje jako dobre, i da obje predstavljaju dobru kupovinu. vise bi gledao hladenja i duzinu garancije........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|