|
![]() |
#1741 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Da meni daju i sa jednom ogrebotinom išao bi na prijavu za oštećenje proizvoda od strane trgovca. Zašto? Jednostavno, zbog resale value ja svoje stvari čuvan koliko mogu. Npr Mobitel nije ogreban (ako mi se ne desi peh da mi padne, ne) grafa čuvana dok održavam komp, neću je staviti na stol pa gurnuti... Šteta je nanjeta i tražio bi otklanjanje oštećenja kako znaju. I da, ne moraju dobiti nove tri godine garancije od proizvođača ili uvoznika nego moraju dati kupcu po zakonu jamstvo ispočetka. Proizvod ne mora biti nov da bi jamstvo išlo ispočetka. Fora je kao i u rezervnim dijelovima. Rezervni dio dolazi sa recimo godinom jamstva, ali ako je isti zamijenjen u garantnom roku proizvoda ima novu garanciju koliko je imao kupljeni proizvod.
Kako vratiti robu u webshop (protis, adm) u roku od 7 dana -> Link... Plaćeno preko neta, podignuto u trgovini je isto kupovina na daljinu -> Link... Poslali vam stvar sa reklamacije o vašem trošku? -> Link... Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link... Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 12.11.2014. u 09:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1742 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Napisao sam kako je meni bilo s MSI karticom prije dvije godine. Čekalo se odobrenje MSI-a za zamjenu. Nije Microline ništa odlučio niti napravio bez odobrenja MSI-a i MSI je odobrio zamjenu i poslao MSI 660 OC TwinFrozr III jer se 560 Ti TwinFrozr II više nije mogla naći nigdje. Nekako mi smiješno zvuči priča da bi u ove dvije godine u MSI-u toliko srozali odnos prema kupcima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1743 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
Par puta sam već dobio reparirane grafičke iz microlinea, točnije "POP" piše "povrat s garantne zamjene ili popravak". I kako ja kužim, proizvođać nema nikakve veze s time, već sam microline iliti uvoznik bira. Ako imaju na tom POPu takvu ili sličnu ili jaču prvo to ulazi u izbor i prvo to dobivaš. Ništa novo...i ADM nema tu nikakve veze s time, već microline, a ADM koliko znam i nema izbora da odbije microline i veli e neću ja to, oč ja novo zapakirano. Nije to kao prije više ;=) Novo jamstvo, sve ok, baš me briga jel nova zapakirana ili je reparirana sa istim jamstvom...men svejedno, ak krepa opet, opet ću dobiti novu i s novim jamstvom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1744 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Po meni je stvar u tome sto ne mjenjaju svi racunala svaku godinu dvi tri, pa zele da im i komponente traju duze nego samo jamstvo, a vjeruju, pa i ja vjerujem da ce duze trajati nova nego popravljena stvar nakon sto prode jamstvo. Ja sam prihvatio i u vecini slucajeva cu prihvatiti rma, jer znam da cu najvjerojatnije promijeniti stvar i prije nego istekne jamstvo, ali velika kolicina ljudi koje znam imaju konfe stare po pet i vise godina u kojima eventualno dodaju svakih 5 godina hard, ssd ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1745 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1746 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
a gle, ja dobio jednu, vrtio 3 dana programe i pokazala se na kraju neispravna, otisao opet reklamirati i za 5 dana dobio opet drugu koja je radila i jos radi savrseno :=) zato je jamstvo tu...ako krepa opet traziti cu novu jer je to ipak vec 3 "reparirana" i nema smisla toliko mjenjati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1747 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1748 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Duzan sam napisati sve najbolje o servisu i komunikaciji. Graficka mi je netragom izginula iz vedra neba, za tjedan dana su mi vratili novu sa jos boljim hladjenjem, sve uz korektnu komunikaciju. Dodse, nemam iskustva s reklamacijama, a citao sam hrpu losih iskustava (govorim generalno, ne o adm-u) pa sam bio malo zabrinut, ali sve super ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1749 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Velika pohvala ADM-u, još jednom. Imao sam pola sata da složim konfiguraciju za frendovog klinca za određenu svotu novca s naznakom I NI KUNE VIŠE od toga.. Na brzinu sam pobacao komponente u online korpu i napravio ponudu nešto manju od te svote; skoro taman. Za 10ak minuta sam nazvao adm, ispričao se na žurbi, na što je čovjek rekao da je na pola gotov s narudžbom, ali nema jedna komponenta pa ako može druga, 30 kn skuplja, meni to prelazi budget pa reko moram nešto ''okljaštriti''. na što mi kaže čovjek, radije ću vam prilagoditi cijenu nego da stavljate (određenu) slabiju komponentu. I čovjek, eto prilagodio cijenu. Paket stigao sutradan, konfiguracija predana kolegi, NI KUNE VIŠE OD ODREĐENOG. Svaka pohvala ADM-u, imate me kao klijenta u naredno vrijeme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1750 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
I meni je iz ADM stigao komp u djelovima 6300kn sa periferijom i monitorom Sve šljaka, sve ok.. Možda i bi koju kuno prišparao da sam malo tu malo tamo kupovao, ali onda trošak poštarine i eto te u plusu ![]() Pohvale i od mene, mada je to sad več 4-ti komp u rinfuzi, a vidi se i peti na vidiku ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1751 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Još jedna pohvala ADM-u...brzo javljanje,odlična komunikacija,sve dogovoreno u 5 min...od plaćanja do dolaska po robu. Bravo dečki...tako se to radi ! Zadnje izmijenjeno od: bixsy the king. 19.12.2014. u 20:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1752 |
Banned
Datum registracije: Feb 2013
|
ja sam kod njih kupio praktički svu it opremu koju imam (djelomično zato jer su mi blizu doma), osim ako negdje nešto što trebam nije drastično jeftinije, opet idem kod njih. i zadovoljan sam uslugom, profesionalnošću. ništa mi se nije pokvarilo od njih do sada, pa nisam imao reklamacije te neznam kakvi su u tome pogledu, ali nadam se da nebi trebalo biti problema. ocjena 5/5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1754 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
ADM (Acquisitum Magnum) iskustva
Ako odneses u microline recimo (ili tko je vec uvoznik) direktno jos ces vise ubrzat proces, jer ces zaobic adm a to je sigurno dan-dva. Inace ako je neispravna mislim da kroz par dana ces dobit rjesenje i novu, na koju tece novo jamstvo sto ti oni vjerojatno nece dati pa ih ti podsjeti ![]()
![]() |
#1755 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
Par postova iznad ti je moje iskustvo, koje je dosta pozitivno. Za par dana su me nazvali, rekli da je neispravna i da je odobrena zamjena, ali da će mi još javiti koji model (i čovjek me uvjeravao da sigurno neću dobiti lošiju). Nazvao je odmah drugi dan, i dali su mi Vapor-X model, što je svjetlosnu godinu naprednije hlađenje od referentne koja mi je crkla. I generalno, to čekanje ne ovisi o njima, nego o servisu/uvozniku.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1756 |
Premium
|
Aha onda super,znaci pozitivna iskustva sa reklamacijama. Prodavac mi poslao racune u pdf-u di se vidi da su kartice kupljene,jel moram bas pisani racun priloziti ili mogu ovako ? I kartica moram cijeli bundle priloziti sa kutijom ili mogu golu karticu ? Najvise mi problem nositi toliku karticu u torbi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1757 |
Džabe si krečio!
|
Ja sam imao fizičku kopiju računa, nisam iskreno siguran da li možeš ovako samo digitalno im pokazat. Ma isprintaj taj papir za svaki slučaj, ništa te ne košta. Ja isto to nisam znao, i otfurao sam karticu sa cijelim bundleom i kutijom, kad kifla, trebaju samo karticu - čisto da znaš. Tako da kutija i sve ostaje kod tebe. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1758 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1759 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2015
|
Moje iskustvo s njima apsolutno pozitivno. Dio komponenti sam naručio kurirskom službom, sve stiglo kako je bilo dogovoreno. Za ostatak nisam imao nikako odjednom, pa sam odlučio sačekati sa sastavljanjem. I dobijem ponudu u petak popodne da idem u ZG, nazovem ADM i objasnim situaciju da sam iz OS i da sam na jedan dan u ZG, pa bih preuzeo potrebne komponente i platio na rate karticom. Dobijem odgovor da nema nikakvih problema, samo neka napravim narudžbu. Napravim i nakon cca. 10min. stiže odgovor kako samo nemaju matičnu, ali imaju drugih u zamjenu, pa ću odabrati kad dođem sutradan. Zasad nemam ništa za reklamirati, sve je apsolutno ispravno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1760 |
Registered User
|
Svako toliko provjeravam jer ne kupujem kod njih dok se ta praksa ne prekine- da li još uvijek otvaraju pakete tvornički zapakirane proizvode i lijepe one naljepnice? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1762 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1763 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#1764 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1765 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Kako ces drugacije biti nedvojbeno siguran da je upravo taj komad graficke kartice kupljen u tvojoj trgovini i na njega ostvariti garanciju? Jedino putem fizickog obiljezavanja. U suprotnom, danas si kupio 2TB disk, koji ce vjerojatno biti u "opticaju" jos 2-3 godine. Za dvije i pol godine, kupis jos jedan i efektivno si i ovom starom produzis valjanost za vrijeme trajanja garancije ako je isti model, zar ne? Tako da ne vidim u cemu je problem imati retail naljepnicu bas da bi se rijesili toga...
![]() |
![]() |
![]() |
#1766 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Biti ću kratak. Gle, koliko ima trgovina u HR? Koliko uvoznika? A samo jedan je lijepio nalje. Svaki uređaj ima SN i tu staje svaka priča. Svaka budala ima svoje veselje, a moje je da dobijem proizvod ne otvoren i izgledom kako je zamišljen. Za puni iznos novaca, naravno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1767 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Od Polarisa, Info Game, Autronica, Ve Mila pa nadalje, jos od "stoljeca sedmog" i EDO RAM-a za pocetak. Stvar prosta ko pasulj. Cak i uredjaji koji imaju nekakav SN jasno istaknut na sebi (fizicki) moraju biti raspakirani kako bi se taj isti prepisao i pohranio negdje. Hrpa zajebancije. Ovako nakeljis sticker i rijesis se navalentnih balkanaca koji bi tako osvjezavali garancije. Ne moze biti jednostavnije te prodavacu osigurava barem djelomicnu sigurnost. Citiraj:
Drkanje na to da dobijes djevicanski hardver je OK, ali kao sto rekoh, ima jos toliko ducana pored ADM-a da ne vidim cemu uzbudjivanje. Recimo, ono sto je puno kriminalnije je policy mijenjanja diskova, mislim da sam se s Batinicem prepirao prije izvjesnog vremena da ako predam mrtav disk, zelim isti mrtav disk natrag, a ne Refurbished/Recertified/ReKuracPalac govno. Nazalost, mislim da ADM nije tu jedini s tim forama.
![]() |
![]() |
![]() |
#1768 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Za hd neznam, za ostale refurbished se možda može pozvati na oštećenje na proizvodu jer ga obično imaju u vidu da budu izgrebani. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1769 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Samo ne razumijem zasto se cudis ko pura dreku. Po meni, pogotovo na ovim prostorima, to bi svi trebali raditi. Upravo iz razloga zbog kojeg sam naveo, a to je vrlo trivijalan nacin rjesavanja garancija. Vidis, dao si mi dobru ideju, mogao bih to iskreirati u proizvod i pocet im prodavati; mozda neces uopce imati trgovinu bez toga vise. ![]() A radi se o toliko malom zahvatu da ga krajnji korisnik ne bi ni primjetio. ![]() Citiraj:
Jer ako jesu, onda zelim novi disk, a ne refurbished. Toliko jednostavno.
![]() |
![]() |
![]() |
#1770 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Baš se pitam kak se blister pakovanja otvaraju da im se zakelji naljepnica ![]() Druga stvar je što bi pokraj jedinstvenih serijskih brojeva ova ideja sa posebnim označavanjem pogotovo brzo zaživjela ![]() Ne kuzim čemi onda serijski brojevi ako ih trgovina nije u stanju vodit u svojoj bazi pa znat šta je prodala po njima? Tak svejedno vodio ti svoj serijski ili od proizvođača. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|