Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Danas, 08:48   #1741
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Ivan357 Pregled postova
i zahtjeva 20A osigurač (i instalacije), ne znam kako je na drugim autima, kod mene su sve utičnice limitirane na 10A/120W

imam loša iskustva sa dual i više portnim punjačima, čim nešto spojiš na drugi konektor (npr. dashacam koji vuče možda 5W), na glavnom se gasi brzo punjenje, to obično ne pišu u opisu, slučajno sam naletio na neki punjač kojem to ne smeta i mogu istovremeno brzo puniti mob i imati spojen dashcam
Imam 20A osigurac, upala mi je kovanica prošle godine u upaljač pa sam mijenjao

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Pomoglo bi nam kada bi rekao koji mob imaš.
btw, šta si mislio pod 'i wireless charhing u ladici u koju ne stane trenutni mob'?
S24 Ultra

Škoda ima wireless charging na dnu pretinca u centralnom grebenu. Ultra na zalost ne stane unutra, fali par mm.
Staro Danas, 09:16   #1742
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Tnx svima na odgovorima.

Istraživao sam malo, uglavnom, Ugreen ima nekoliko koji mogu bez problema puniti i laptop.

Da li će mi to nekada trebati, vjerojatno neće. Gruntam još koji točno model, ići na neku mrcinu ili ipak na nešto pitomije/jeftinije.

I ja pokušavam naći info jer je potencijalno interesantan punjač za puniti laptop u autu, ali ne mogu naći ono što me konkretno zanima, može li taj punjač dok je uštekan u 12V utičnicu dati 20V na izlazu ili ih daje samo kad je u kamionskoj 24V utičnici. Tako da ne bih se zalijetao dok to nije jasno.

Citiraj:
Autor Ivan357 Pregled postova
i zahtjeva 20A osigurač (i instalacije), ne znam kako je na drugim autima, kod mene su sve utičnice limitirane na 10A/120W

imam loša iskustva sa dual i više portnim punjačima, čim nešto spojiš na drugi konektor (npr. dashacam koji vuče možda 5W), na glavnom se gasi brzo punjenje, to obično ne pišu u opisu, slučajno sam naletio na neki punjač kojem to ne smeta i mogu istovremeno brzo puniti mob i imati spojen dashcam

To mi je OK kod Ugreena što za sve punjače izlistaju sve kombinacije punjenja, odnosno koliko koji port daje watta ako je uštekan i drugi, odnosno treći port.
Night je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro Danas, 09:26   #1743
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Punjači, baterije, zaštita, memorijske kartice, slušalice i ostala oprema za mobitele

20V se dobije samo u kamionskoj uticnici jer nijedan od tih punjaca nema u sebi konverter 12v na 24v. Oni podrzavaju 12 i 24 ali nemaju konverter. Punit ce uređaje na max 12V i A koliko mob inače uzima u autu, a u kamionu ce puniti na 20V ako punjac to uopce podrzava. Sve treba provjeriti. S24ultra se puni na 9V 5A, pa ako imaš punjač od npr 65w koji ima samsungov PPS u sebi, punit ce ga na punih 45w ali ne na 65 jer Samsung to ne podrzava. Ako uzmes punjac bez pps i slabim kablom punit ce ga na 9V 3A maksimum, to je 25-27w. Pazi da ti kabel podrzava 5A jer 24U trazi 5A
spawn je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 10:07   #1744
Night
Premium

Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
20V se dobije samo u kamionskoj uticnici jer nijedan od tih punjaca nema u sebi konverter 12v na 24v. Oni podrzavaju 12 i 24 ali nemaju konverter.

Ovaj Ugreen što sam poslao link izgleda da ima poprilično elektronike unutra i navode da je ulaz 12V, a izlaz 150W, za što bi sa izlazom od 12V trebao 13A kabel, ne znam je li to uopće postoji. Zato mislim da on ima step-up konverter u onoj kocki. Ali dok ga ne testiram ne mogu tvrditi 100%.
Staro Danas, 11:37   #1745
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Punjači, baterije, zaštita, memorijske kartice, slušalice i ostala oprema za mobitele

Ako je velik sa produznim kablom onda je lako moguce, ako je klasican mali za upaljac sa usb utorima na sebi, tesko jer nema mjesta za konverter osim ako ugreen nije izmislio nesto novo, nikad se ne zna. Imam ja jedan 12v 140w ali ima 2usb-c utor i jedan klasican, svezajedno daje 140w ali ne na jednom utoru.
Staro Danas, 11:38   #1746
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
20V se dobije samo u kamionskoj uticnici jer nijedan od tih punjaca nema u sebi konverter 12v na 24v. Oni podrzavaju 12 i 24 ali nemaju konverter. Punit ce uređaje na max 12V i A koliko mob inače uzima u autu, a u kamionu ce puniti na 20V ako punjac to uopce podrzava. Sve treba provjeriti. S24ultra se puni na 9V 5A, pa ako imaš punjač od npr 65w koji ima samsungov PPS u sebi, punit ce ga na punih 45w ali ne na 65 jer Samsung to ne podrzava. Ako uzmes punjac bez pps i slabim kablom punit ce ga na 9V 3A maksimum, to je 25-27w. Pazi da ti kabel podrzava 5A jer 24U trazi 5A
Ne znam odakle ti to, najnormalnije punim laptop u autu. Ako je deklariran za laptope, onda ima step up konverter unutra.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 11:41   #1747
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ne znam odakle ti to, najnormalnije punim laptop u autu. Ako je deklariran za laptope, onda ima step up konverter unutra.

Moze link na charger? Koliko znam ugreen i bilo koji drugi koji pune laptope imaju ogromnu kocku na glavi punjaca koji ne pase u dosta auta. Drugi je onaj koji ima kocku za kablom do prikkljucka u upaljac. Ostali mali traze 24v da bi punili laptop.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. Danas u 11:46.
Staro Danas, 11:48   #1748
Night
Premium

Citiraj:
Moze link na charger? Koliko znam ugreen i bilo koji drugi koji pune laptope imaju ogromnu kocku na glavi punjaca koji ne pase u dosta auta. Drugi je onaj koji ima kocku za kablom do prikkljucka u upaljac. Ostali mali traze 24v da bi punili laptop.

Ovaj : https://www.ugreen.com/collections/c...products/35027
Staro Danas, 11:54   #1749
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Original Lenovo 65 W imam u jednom autu...

https://www.lenovo.com/us/en/p/acces...ers/40ak0065ww

Ugreen 130 W u drugom autu...

https://eu.ugreen.com/collections/ca...st-car-charger

I namjeravam kupiti još ovaj novi Ugreen s motalicom, samo moram izmjeriti hoće li mi 70 cm biti dovoljno dugačko od pretinca unutar odmorišta za ruke do otvora za ventilaciju gore na vrhu konzole.

https://eu.ugreen.com/products/nexod...ractable-cable

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro Danas, 11:57   #1750
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Taj radi jer ima u sebi 12v na više, do 20v. Ove velike kocke rade, oni mali vecina ne radi. Probao sam ih razne i nije radio nijedan osim ovog s linka i slicnih, i onih sa vecim glavama(tim “kockama”). Ovaj s donjeg linka nije pasao u nekim modelima auta koji imaju prikljucak za upaljac na cudnom mjestu. Mali rade ako ih spojis u kamion ili neki brod/brodicu na 24v.
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro Danas, 12:02   #1751
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Kažem, ova dva rade u autu i pune sve mobitele i laptope koje sam spojio.

EDIT: Lažem, Lenovo mi nije htio puniti stari Xiaomi Mi Max, ali on je svakako otpisan, sve druge puni, flashlighte isto.

Staro Danas, 12:09   #1752
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Meni ovaj npr

https://www.ugreen.com/products/ugre...39915663458366

ne puni u autu, puni na brodici. Chromebook hp 360 i neki lenovo od kuma ne znam koji je. I jos dosta takvih malih po 2-3 usb-a od drugih brandova sam probao, nijedan ne radi u 2-3 auta, svi rade na barci. Pardon, brodica kod nas je barka

Zadnje izmijenjeno od: spawn. Danas u 13:13.
Staro Danas, 12:53   #1753
Night
Premium

Citiraj:
Meni ovaj npr

https://www.ugreen.com/products/ugre...39915663458366

ne puni u autu, puni na brodici. Chromebook hp 360 i neki lenovo od kuma ne znam koji je. I jos dosta takvih malih po 2-3 usb-a od drugih brandova sam probao, nijedan u 2-3 auta, svi na barci. Pardon, brodica kod nas je barka

Imam taj, on u autu može puniti do 12V, ne ide na 20V, tako da ako laptopu treba 20 ništa od toga.
Staro Danas, 14:20   #1754
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Ljudi moji šta pričate

Postoje buck konverteri, i dolje i gore, samo je bitno da ima dovoljno A, i ide voltaža prema gore bez problema. E sad, ako fali ampera, to je drugi par opanaka.
Staro Danas, 15:19   #1755
Night
Premium

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ljudi moji šta pričate

Postoje buck konverteri, i dolje i gore, samo je bitno da ima dovoljno A, i ide voltaža prema gore bez problema. E sad, ako fali ampera, to je drugi par opanaka.

Pričamo o tome da većina auto punjača koji rade na 12V nema boost konverter i da ne može puniti laptope koji zahtjevaju 20V.
To da postoje buck konverteri (dolje), boost (gore) i buck/boost (gore i dolje) znamo, raspravlja se o tome koji model konkretno ima koji konverter i koji je upotrebljiv za punjenje laptopa preko 12V utičnice.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno