Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno > Iskustva s IT trgovinama
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.10.2014., 20:44   #1711
llama
Registered User
Moj komp

llama's Avatar

Datum registracije: Aug 2014
pa ajd da i ja napisem
narucio u srijedu,cekao pola dana da mi odgovore, shvatio da je neradni dan (Dan neovisnosti). Iduci dan (četvrtak) jave mi oko 9:30 da imaju sve na skladistu i pitaju jel treba sloziti konfu. Kazem da treba :3 :P . Danas stigla (petak) u 12:53. Iz Zagreba u Slatinu. Raspakirao tek u 19:30 (bio u skoli -_-#).
Sve 5
Jedini problem je to sto mi je pukla "nogica" (zaljepio ju super ljepilom) :P

Zadnje izmijenjeno od: llama. 11.10.2014. u 09:39.
llama je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2014., 13:57   #1712
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
hijao, prije sto godina netko je stavio novu adm stranicu da malo vidimo, a još ništa ofišl, pa šta rade jeboga

Oglas
Staro 15.10.2014., 17:09   #1713
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
hijao, prije sto godina netko je stavio novu adm stranicu da malo vidimo, a još ništa ofišl, pa šta rade jeboga
Ja se počnem trest kad dođem na ovaj njihov web iz 1993... U startu su mi odbojni zbog toga.
partwish je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2014., 18:25   #1714
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
rađe da se tresem dok dođem na sajt nego da se tresem dok dođem na reklamaciju
syss je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2014., 18:36   #1715
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
rađe da se tresem dok dođem na sajt nego da se tresem dok dođem na reklamaciju
Haha, ova je jako dobra!
partwish je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2014., 18:33   #1716
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Ide me s reklamacijama.

Graficka MSI 7850 TF, pocela krepavat tamo pocetkom 10og (artifactsi na prikazu, treperenje slike). Nikakve rijeci o pregrijavanju, ispusem prasinu svaka 2-3 mjeseca, temperatura u razinama normale ili debelo niza. Nikakav overclocking.

Tako par dana treperenja i krepala skroz, cim rezu dignem na preko 720p, ode slika na treperenje ili nestane skroz.

Probao 2 kompa, drugi set kablova, itd - isti rezultati.

Odnesem na reklamaciju, vec 2 tjedna i nista. Nitko ne zove. Zovem ja, kaze lik "a to vam je 2-4 tjedna". Kog boga rade tolko vremena nemam pojma.

Zivo me zanima što ću dobit za zamjenu. Koja su pravila kod zamjena, jel mogu odbit i tražit da mi prodaju neku iz njihove ponude za iste pare? Tip sa servisa je rekao da će mi njihov servis™ ponuditi neku ekivalentnu...

Nekako sumnjam da ću dobro proć, s obzirom da ću po svemu sudeći biti maksimalnih 45 dana bez grafičke, radit na 30" monitoru u 1280x800.

ADM ftw. Strike three za moje 'ali tamo je jeftinije' điberenje zbog 50-100 kn.
Staro 23.10.2014., 18:46   #1717
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Pravila zamjena su danema pravila. Ako nemaju identičnu ti mogu ponuditi što žele, isto kao što ti možeš tražiti što želiš i ne moraš prihvatiti što ti nude.

Ako se ne složite idu dopisi, inspektorati...
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2014., 18:50   #1718
ivosimec
Premium

Datum registracije: Jul 2014
pa ponudit će ti vjerotno nešto tipa r9 260 odnosno noviji verziju 7850.
ivosimec je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2014., 19:00   #1719
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
EDIT, vidim R9, ne R7....

Citiraj:
Autor ivosimec Pregled postova
pa ponudit će ti vjerotno nešto tipa r9 260 odnosno noviji verziju 7850.
Koliko vidim i 260x je lošja od 7850.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2014., 19:15   #1720
FRipper
MiningMod
Moj komp

FRipper's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
dobiti će R7 265...ispod toga ne smije ništa dobiti

zwer

trazi ih broj primke od servisa što su dobili kada su slali u ovlašteni, mislim da se tu rai o microlineu...pa nazovi direkt ovlašten i pitaj, jer to baš i ne ovisi o ADM-u već o servisu di su oni slali...

A i 15-25 dana je sasvim ok za čekanje, pa mislim da nema razloga brigi
FRipper je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.10.2014., 19:36   #1721
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Naravo zato će mu je i ponudit pa APP

BTW u min frame omjeru stanje je još i gore u omjeru 260x vs 7850
http://www.anandtech.com/bench/product/1076?vs=1044

265tka bi taman sila kako je Fripper preporučija
http://www.anandtech.com/bench/product/1076?vs=1127

Pomelo mi sig -.-

Zadnje izmijenjeno od: Drvoje. 23.10.2014. u 19:42. Razlog: Linkovi :p
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2014., 22:20   #1722
Overclock_freak
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
dobit ćeš r7 265 od msi-a .. to ti microline odlučuje
Overclock_freak je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2014., 23:42   #1723
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Ne odlucuju oni nista
sandokan111 je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2014., 20:30   #1724
nevesis
Registered User

Datum registracije: Oct 2014
Kupila sam kod njih sve komponente za novu konfiguraciju, prodavač je bio uslužan, dao je nekoliko dobrih savjeta oko odabira. Eto, preporučujem
nevesis je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2014., 11:37   #1725
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Dragi Lastane,

došao je i četvrti tjedan od kada sam reklamirao grafičku. Igram na HD3000 na 30" monitoru u 1280x800 na lowest. Nije mi dobro.

Nakon 4 poziva (svaki treci radni dan zadnjih 2 tjedna npr.) - ovi i dalje nemaju pojma kada će mi zamjenit grafičku, jedino što znaju je da je stvarno crkla (nice to meet you, Sherlock Holmes).

Čekam zamjenu ko morski pas surfera. Ako ne bude 270X ili jača grafička, uzet ću pare natrag mrtav ladan (za tu lovu sad mogu 290x uzet ).

(niš, samo kukam jer mi je prvi cijeli slobodni vikend a ja ne mogu guštat)

Nemojte u ADM.
Staro 02.11.2014., 20:34   #1726
tuna3
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Ja se počnem trest kad dođem na ovaj njihov web iz 1993... U startu su mi odbojni zbog toga.
Stvarno, ako tražiš malo više artikala je jako zamorno.

Pogotov npr. ako slažeš djelove za komp, svaki put se probijati kroz one menij...
tuna3 je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2014., 21:17   #1727
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Dragi Lastane,

došao je i četvrti tjedan od kada sam reklamirao grafičku. Igram na HD3000 na 30" monitoru u 1280x800 na lowest. Nije mi dobro.

Nakon 4 poziva (svaki treci radni dan zadnjih 2 tjedna npr.) - ovi i dalje nemaju pojma kada će mi zamjenit grafičku, jedino što znaju je da je stvarno crkla (nice to meet you, Sherlock Holmes).

Čekam zamjenu ko morski pas surfera. Ako ne bude 270X ili jača grafička, uzet ću pare natrag mrtav ladan (za tu lovu sad mogu 290x uzet ).

(niš, samo kukam jer mi je prvi cijeli slobodni vikend a ja ne mogu guštat)

Nemojte u ADM.
U potpunosti te razumijem jer sam ja svojedobno čekao 3 tjedna kad je na MSI GTX 560 Ti prozujao ventilator. Doduše, to nije bilo u ADM-u nego u Microlineu ali je stvar slična.
Prvo mail iz Microlinea putuje proizvođaču kartice. Čeka se odobrenje za zamjenu. Taj mail putuje jedno 2-3 dana dok se ne probije kroz sve vremenske zone i čvorove interneta, gust je promet pa je velika gužva.
Odobrenje stigne ali nema iste grafičke za zamjenu u Microlineu. Onda opet putuje mail u MSI, opet 2-3 dana, da se odobri neka druga ekvivalentna grafička za zamjenu. Onda se odobri druga ekvivalentna grafička ali ni nje nema na skladištu pa se čeka slijedeća isporuka. Ovo sve znam u detalje jer sam se uspio dokopati i e-mail adrese i broja telefona referenta u Microlineu koji je zadužen za zamjene pa me čovjek uredno izvještavao što se dešava.
I tako ti prođe jedno tjedan-tjedan i pol na dopisivanje mailovima, ovisi kad ih zahvati vikend, a ostatak ti prođe na putovanje grafičke iz tvornice do servisa gdje si grafičku predao. Ovo ti je samo za informaciju, tek toliko da ne ispada da su trgovci krivi za sve. Samo da napomenem da sam u zamjenu za 560 Ti dobio 660 OC pa sam bio i više nego zadovoljan.
Sinac je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2014., 21:32   #1728
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Zahvaljujem na infou. Bar mala utjeha, ako je riješe ovaj tjedan, onda ajde idite kupit neš u ADM da ne propadnu

Kako god okrenem, mjesec dana se to razvlači, a meni frustracija na max. Uskoro možda i godišnji, ako ne bude grafičke idem po Maksimiru tuć tuljane da mi bude bolje
Staro 02.11.2014., 21:53   #1729
Brlja
Premium
Moj komp

Na godišnji bez grafe ko na svadbu bez one stvari.
Brlja je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2014., 14:22   #1730
Bluzer
Premium
Moj komp

Bluzer's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ja ne vidim gdje je problem sa ADM-om niti sa Microlineom u ovoj priči. Krivica je jedino na proizvođaču (MSI) zbog ubitačnog RMA procesa. Microline i Sapphire se riješava u manje od tjedan dana u prosjeku.
Staro 03.11.2014., 20:17   #1731
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Ja ne vidim gdje je problem sa ADM-om niti sa Microlineom u ovoj priči. Krivica je jedino na proizvođaču (MSI) zbog ubitačnog RMA procesa. Microline i Sapphire se riješava u manje od tjedan dana u prosjeku.
Istina, jedino di oni mogu bit krivi je da ne odnesu dobavljaču na servis ali to je opet dan dva.

Živjeli dobavljači i njihovi servisi

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2014., 20:44   #1732
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Nitko nije niti okrivio Microline, ja sam samo objasnio gdje dolazi do zastoja pri zamjeni kartica...
Staro 11.11.2014., 19:15   #1733
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Eo rasplet reklamacije:

Dobio zraubanu identicnu karticu - dao reklamirat TF MSI 7850, dobio nazad isto to.
Vidljive ogrebotine po heatsinku, prasina u coskovima, poluodljepljene naljepnice. Doslovno je u 4x gorem stanju od moje, koja je bila bez ijednog vidljivog traga koristenja osim prasine. Na ovoj se doslovno vidi da ju je netko tretirao kao govno...

Nema veze, gara tece od pocetka... Koja utjeha. 40ak dana bez graficke, ovo sta sam dobio mi je ekvivalent 'hehe evo ti pa se je_i'.

Nice work ADM, j..e mi se sto ce netko rec 'ma mozda nisu oni krivi tako im je Microline...' - mene ne zanima ko je njih zaj..o, samo ko je mene. Onaj ko mi je prodao.

Da nemam limenku hladnog piva kraj sebe, vjerojatno bi napisao i gori post
Staro 11.11.2014., 19:28   #1734
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Znači nove 3 god. jamstva?

Ovo s naljepnicama ne zvuči dobro (pogotovo ako je jamstvena na vijku u pitanju) - da ne bi bilo zayebavanja ako je budeš ikad reklamira (nije urok ).

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 11.11.2014., 22:06   #1735
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Eo rasplet reklamacije:

Dobio zraubanu identicnu karticu - dao reklamirat TF MSI 7850, dobio nazad isto to.
Vidljive ogrebotine po heatsinku, prasina u coskovima, poluodljepljene naljepnice. Doslovno je u 4x gorem stanju od moje, koja je bila bez ijednog vidljivog traga koristenja osim prasine. Na ovoj se doslovno vidi da ju je netko tretirao kao govno...

Nema veze, gara tece od pocetka... Koja utjeha. 40ak dana bez graficke, ovo sta sam dobio mi je ekvivalent 'hehe evo ti pa se je_i'.

Nice work ADM, j..e mi se sto ce netko rec 'ma mozda nisu oni krivi tako im je Microline...' - mene ne zanima ko je njih zaj..o, samo ko je mene. Onaj ko mi je prodao.

Da nemam limenku hladnog piva kraj sebe, vjerojatno bi napisao i gori post
Za ovo bih se mogao kladiti da je netko sebi doma ugradio neku bolju grafičku koja je došla u zamjenu. Samo je to nemoguće dokazati. Čak i da je službeno došla neka "refurbished" verzija, bila bi bez prašine...

P.S. Ne tvrdim da je do zamjene došlo u ADM-u...

Zadnje izmijenjeno od: Sinac. 11.11.2014. u 22:19. Razlog: dopuna
Staro 12.11.2014., 07:37   #1736
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Moje pitanje je zašto svi misle da Vam je netko dužan dati nov novcati proizvod ? Bilo to ADM bilo Microline itd...

Lijepo je kada se dobije novo, nema šta. Čak neki to i iskorištavaju pa namjerno kure mobitele, grafičke, hardove da bi pri kraju isteka jamstva ili iz x razloga...

Bitno da zamjenjeni proizvod radi, da nije slabiji od reklamirano osim u slučaju dogovora.

Bar po mom mišljenju.
Staro 12.11.2014., 08:19   #1737
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Ne očekujem novu drito iz tvornice, ali nakon 5+ tjedana izgubljenog vremena (i novaca, da ga j..es), 1280x800 rezolucije - dobijem takvu graficku... e pa jebiga.

Gledaj na to s druge strane - kupis Golf 6, vozis ga 2.5g i mazis i pazis i poliras... krepa motor, zamjene ti ga za Golf 6 izgreban sa svih strana i jos si bio 5 tjedana bez auta.

Sure, i dalje ima 9 sec do 100, ako ces tako gledat, i jos nove garancije. Ali da ces ikad vise od njih nes kupit, neces
Staro 12.11.2014., 08:31   #1738
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Moje pitanje je zašto svi misle da Vam je netko dužan dati nov novcati proizvod ? Bilo to ADM bilo Microline itd...

Lijepo je kada se dobije novo, nema šta. Čak neki to i iskorištavaju pa namjerno kure mobitele, grafičke, hardove da bi pri kraju isteka jamstva ili iz x razloga...

Bitno da zamjenjeni proizvod radi, da nije slabiji od reklamirano osim u slučaju dogovora.

Bar po mom mišljenju.
Ako je proizvod pod jamstvom proizvođača, bilo to ATI, Nvidia, Toshiba, Dell... onda proces zamjene ide preko proizvođača i njihove službe, o zamjeni ne odlučuje lokalni servis bez odobrenja/uputa proizvođača odnosno službe zadužene za to. Nekako sumnjam da proizvođači imaju sistem da ti iz nekog računala izvuku dijelove koji su bili u pogonu pa ti to šalju kao zamjenske. Ako i mijenjaju za proizvod koji je bio kod proizvođača na servisu i bio popravljen, vjeruj mi da ti on ne dođe u takvom stanju kao što je gore upisano...
Staro 12.11.2014., 08:50   #1739
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Ako je proizvod pod jamstvom proizvođača, bilo to ATI, Nvidia, Toshiba, Dell... onda proces zamjene ide preko proizvođača i njihove službe, o zamjeni ne odlučuje lokalni servis bez odobrenja/uputa proizvođača odnosno službe zadužene za to.
Ovisno je o vendoru, ugovorima i slično.
U pravilu (kad kažem pravilu, radi se o većini proizvođača koje znam) proizvođač uopće ne utječe na odluku o RMA procesu.
Staro 12.11.2014., 09:23   #1740
ezav
Premium
Moj komp

ezav's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
To s MSI u hrv nazalost postaje normalno.
Znaci i Microline i Asbis dobivaju White Box Refurbished s novih 3 godine garancije.

Kada sam reklamiral svoju MSI 560-Ti 1gb su mi u Asbis unutar 24 sata ponudili kao zamjenu 2 refurbished 560-Ti (jednu Hawk, jednu s 2gb) i ja odbio obije (jednoj je vent stekal i imala je osteceni dvi izlaz, druga je imala savinuti pcb) i nakon zalbi su mi odborili zamjenu za novu 660-Ti 3gb . Ono sve resil odmah tam kod njih u skladiste.

Da reklamacija nije bila drito u Asbis nego preko ducana verovatno bi i ja cekal 3 tjedna plus, jer osteceni proizvod mada radil ne smatram adekvatnom zamjenom, a zakoni se ima pravo odbiti ako se smatra da nije adekvatna zamjena.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno