|
![]() |
#1711 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
U usporedbi s Microm, da, osjećaj je kao da se u kanti vozim. Lupa, škripi, cvili, da ne spominjem naslone za glavu od tvrde plastike. To sam čak i vidio u trenutnoj generaciji Pande. Pa di tog ima, kod sudara će ti naslon srediti glavu u povratku, ako već udar u armaturu nije. Bolje se sirotinjski voziti nego gospodski pješačiti, u svakom slučaju ![]() Za Smarta je stari kriv. Otišao u Njemačku s ciljem da nađe Micru 00-02 (facelift K11) s full opremom. Nakon što ništa nije našao, a da je bilo u prihvatljivom stanju (perfekcionist), uzeo je Smarta. Uvjet je bio da ima full opremu (klima,2xairbag,električni podizači, abs...) i da nema više od 1000 ccm, zbog svih dodatnih troškova, a i jer je 3. auto u kući koji će svi koristiti za po gradu. To što je tvrd, to je problem 15" kotača. Micra, kao i ostali takvi gradski auti su imali 13", eventualno 14". Ovce i novce navodno možeš imati samo u Tele2 ![]() Za tih 1000 eura o kojima se pričalo, definitivno Micra, ako nije hitno pričekati da se koja pojavi. Što se mene tiče, mijenjao bih Smarta za ovo isti tren ![]() http://www.njuskalo.hr/auti/nissan-m...-oglas-3734145
![]() |
#1712 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Automobil treba redovno održavati, znači mijenjati amortizere, kočione cilindre, kvačilo, itd., a to su sve stvari koje su za nissana skuplje 30% na više ![]() Druga stvar, očito je iz tvog navoda da se nisi vozio u ispravnom puntu ![]() ![]() Taj auto je prošao euro ncap u svoje vrijeme sa dosta dobrom ocjenom, tako da ti teorija ne stoji. I o dostupnosti dijelova za fiata u usporedbi sa nissanom, ne trebam valjda spominjati to 10x. Edit: Da se razumijemo - idealan auto za drljanje i turbojeftino održavanje je Golf 2. Ali naći dobar primjerak 20 i više godina starog auta, je već problem. Nakon njega je bez konkurencije Uno, ali i njih je sve manje dobrih. Pa tek onda Punto. Jučer su buraz i cura uzeli bratu njenom Corsu 97u, 1.4, za 1000€, registriranu još 5 mjeseci. Totalno očuvan i uredan primjerak, također autić nezahtjevan za održavanje, motor star i klasičan, bez suvišne elektronike, i veeliki plus je što corsa ne boluje od hrđe ni blizu u mjeri u kojoj astra prohrđava. Samo eto, to je mali auto, bez ikakve opreme, koga to pati.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough." - Mario Andretti Zadnje izmijenjeno od: jopis. 19.12.2011. u 09:54. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1713 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Fiat je nula od auta, kod nas ovdje nisu popularni ne znam radi čega. Opće poznato je da Italijani imaju najviše robota za proizvodnju auta u Evropi. Štancaju ih kao da su za jednokratnu upotrebu. Npr. pravog audija sastavljaju ljudi od 45-55 (kao ja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
To je u najmanju ruku neispravno mišljenje i još k tome uspoređuješ Audi i Fiat ![]() I ne, nije Fiat katastrofa, uostalom ovo što je Jopis rekao je vjerujem ispravno. Zna čovjek što priča. Evo i sam u obitelji imam Bravu, 10 godina stara, 140k km, zahtijevala je do sada samo redovno održavanje.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Niti jednog, imao sam Yugu kao treće auto i zapalio se ![]() Ne mislim ga nikad ni kupovati. Vozio sam dva Golfa 1,3 i GTI dvojke, sve u redu, nisu me nigdje ostavili, ali mi dosadilo uvjek nekih sitnica, daj ovo daj ono, komšija preko puta (mehaničar) renovirao kuću preko mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#1718 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#1719 |
Premijum AMDebil
Datum registracije: Mar 2004
|
To je tako tipično za ove prostore ![]() A opće je poznato da u BiH golf ima status božanstva, pa niti jedan drugi auto ne valja osim golfa (i svetog trojstva) A što se fiata tiče, vozio sam dva fiata (uno, tipo) a sad vozim alfu, i niti jedan od tih "kvarljivih" talijana me nije ostavio na cesti. a tipo na kojem sam se zapravo naučio voziti je bio totalno zapušten i neodržavan auto.
![]() |
#1720 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Dva prijatelja imaju Fiate; Stila i Punta. Na Punto nonstop treba nešto popravljat, uvijek mu je neki kurac. Stilo dosta slično, i djelovi nisu baš jeftini. Stilo je ok opremljen, ima dosta mjesta, i koga ne voli voziti/nije ga briga, ok auto. Tko je ikad vozio normalan auto, očaj živi. Uglavnom, nebi ih nikome preporučio, ima puno boljih auta.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1721 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Fiat Tipo je makina i pol, posebice DGT, a sedicivalvole mi je jedan od najljepših hot hatcheva 90-tih |
![]() |
![]() |
![]() |
#1722 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ovo je za mene najbolji mali auto all time, Toyota Starlet 1.3 XLi. Podizaci 0 bodova, servo 0 bodova, oprema 0 bodova, trosi ko upaljac, oko 760kg i 75ks. Moj je imao 300000tkm kad sam ga prodao pred 10+ godina a vozi jos dan, danas preko 20 godina star. Vidim ga svako jutro kad idem na job. ![]() Punataci su sasvim ok, pogotovo osnovni modeli kao npr 1.1i sa 55ks. Sa 75 KS vec zna zahebavat. Imali su ga ili imaju jos uvijek frendovi, frendice pa zna od prilike kak voze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1723 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
To je bila 12v toyotica ako se nevaram super autek, imali smo u famili jednu, nakon nje samo talijani.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1724 | |
Premijum AMDebil
|
Citiraj:
![]() Baš to, makina i pol, i to još ovako crni ![]()
![]() |
![]() |
#1725 |
Premium
|
Tipo je bil strava za ono vrijeme, osobno sam vozil 1.9td dgt..Jednom sam gadno ujebo, pošpricao tablu s nekakvim sprejem i otišla centrala.. Palim auto, a on poludi, rade brisači, truba, svjetla, žmigavci ![]() U tom autu je fakat bilo prostrano za sjedit, dok gledam alfu 156 pa ona ima mjesta od iza isto ko i punto 55 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1726 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
vozio Mk2 GTD pa kupio punta 60, imao ga 3mj i opet kupio GTD ![]() Ok autić ali meni nikako nije legao. Po zimi mi se smrznu brave i centralno ne radi do proljeća. Po hladnom troši kao da je 2.0 a ne 1.2... ugl. nebih ga vise nikad kupio. Stric ima Tipa 1.7D koji je trul do bola, al eno vozi se, al majke ti nisam vozio tromiji auto od toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1727 |
Premium
|
osobno rista je imal tipača 1.6 dgt, a ja svaki put kad bi ušao u auto blejao bi u onu digitalnu tablu ko da je iz svemira ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1728 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() @samsung89 Ma sereš kvake, znaš ti kolko troši 2.0, 10l ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1729 |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
Prijatelj ima Punta 2002, otpala mu boja na pola auta, a to je ok, piše da je sa efektom ![]() Mjenjo brtvu glave motora jer je ulje curilo. I ima retardirano postavljene ručice za otvaranje prozora (niš od opreme, sve rucno), kako je kučište od zvučnika napravljeno da malo strši van tako svaki put kad prozor otvaram lupim rukom ili pravim svaki put pola kruga.
![]() |
#1730 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Meni je tipo ostao u sjećanju kao vrlo udoban auto, te vrlo prostran. Znam da sam mogao svoje nožice (a visok sam 195) skroz ispružit na suvozačkom mjestu. Nije baš česta stvar u autu golf klase.
![]() |
#1732 |
Premium
|
Jep brtva glave im je mana, al nije skupo, od 2003 su stavljli metalne brtve..Za boju nemam komentara, možda je izoliran slučaj jer nikad nisam čuo da je nekom otpala boja, evo na mojem mk1 (94.g.)se još drži.. Nego, kak ima sve ručno kad ima el. podizače ![]() Nego ima koji savjet za mene, neki talijan do 4500€, da je noviji od 2000.g.? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1734 | |
Premijum AMDebil
|
Citiraj:
![]() Ili možda da pogledaš neku lanciu? Cijene su im smješne a lancia je ok
![]() |
![]() |
#1735 |
Premium
|
Gledam ovak, sve sa trojim vratima. Alfa 147 jtd, Stilo jtd, 1.6, Punto Sporting Pitanje koliko se dobra alfa dizel može nač za 4500€, u ovim recesijskim vremenima bi se možda i mogla.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1739 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1740 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Vidim da pisete o svemu i svacemu, aj dajte svoje misljenje o BMW serija3 godiste 2006 ili 07 motor 320d Procitao sam brdo foruma i kod nekoliko majstora koji imaju priliku raditi s njim razgovarao, te s nekoliko vlasnika, redovni servisi neskupi, nikome do 250tkm nista vece otislo nije, a potrosnja je ono minimum! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|