|
|||||||||||
|
|
#1681 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Uzmi CPL ako ti baš treba. @sh0kre - zaboravih spomenuti - nije polarizator nego je sunce bilo u leđa i lijepo plavo nebo, naravno i Kodak senzor ![]()
|
|
|
#1682 | |
|
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Igrao sam se malo dužom ekspozicijom + veći ISO. Mislim da je ovo maksimum što se može izvući iz ovog aparata jer ne ide preko ISO 800 a da slika bude prihvatljiva. Dužina okidanja je bila 30 sekundi jer se na dužoj ekspoziciji već lagano vidi rotacija zemlje. Kad sam već tu, evo još par fotki od ovog vikenda. EDIT: Citiraj:
![]()
Exception up = new Exception("Illegal operation."); throw up; Zadnje izmijenjeno od: doublev. 08.06.2010. u 16:01. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#1683 | |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
e, sad ste me zbunili s preporukom CPL-a. koliko sam citao, linearni ima prednosti jer ima bolju ucinkovitost (luminous-landscapes), manje nepotrebnog stakla, a i jeftiniji su, sto znaci da za manje pare, mogu kupiti kvalitetnije staklo nego CPL iste cijene. |
|
|
|
|
|
|
#1684 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
CPL možeš kontrolirati koliko jaki efekt polariziranja bude, kod linearnog je on konstantni. + CPL je napravljen za digitalne fotoaparate, linearni je još nekada od filma. Ako pogledaš ovaj link od luminousa tamo su fotografije okinute s filmskim tijelima. al evo ti malo jednostavnije i opširnije štivo http://www.bobatkins.com/photography...olarizers.html
|
|
|
#1685 |
|
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Ne, sa 45-200mm. Zbog nešto brže blende na ovim žarišnim duljinama da dobijem manji DOF. Što se tiče CPL-a, istina je da je linearni jednostavniji ali proizvođači koji izrađuju linearne polarizatore to rade u svojoj najslabijoj seriji. Npr, Hoya ima linearne filtere samo u standard coatingu dok su cirkularni dostupni u svim obradama. Ja osobno sam uzeo Hoya S-HMC za nekih 60ak dolara sa poštarinom i jako sam zadovoljan.
|
|
|
#1686 | |
|
Premium
|
Citiraj:
To sto je linearni jos od analogne ere, apsolutno nista ne govori o njegovoj (ne)kvaliteti, zar ne? Koliko znam, i linearni polarizator se moze zaokrenuti i time regulirati efekt. |
|
|
|
|
|
|
#1687 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Da, ovo kaj kazes za filtere je istina. iako B+W ima i linearne u jednakim varijantama: http://www.bhphotovideo.com/c/produc...Polarizer.html http://www.bhphotovideo.com/c/produc...Resistant.html a nis, najbolje da isprobam u ducanu pa cu vidjet kaj mi najbolje odgovara. Thx ![]() |
|
|
|
|
|
|
#1689 |
|
Premium
|
Nisam stručnjak za polarizatore, al znam da kada sam ga ja kupovao da su mi svi rekli CPL, linearni mi nitko nikada nije preporučio i rekli su mi da ga izbjegavam. Većina linearnih niti nema premaze za digitalni senzor.
|
|
|
#1690 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#1692 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#1694 |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jed2i prva mi se sviđa. Jesi ti šta eksperimentirao sa vremenom možda? Ja sam prvi put slikao vatromet a da nije polu auto tj auto ![]() Znam da sam bio malo preblizu (ali kad je krenulo nema više micanja). Možda odem danas pa ulovim neš bolje. ![]() Image Hosting provided by ImageBam
|
|
|
#1696 |
|
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
|
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@ Mar Pa ti fakat ili imaš toliko umirujuću auru oko sebe pa životinje poziraju, ili imaš nevjerojatnu sreću pa te uopće ne primjećuju! Ali svejedno su fotke jako detaljne ![]()
|
|
|
#1703 |
|
Premium
|
Evo jedne fotografije. Pre wedding Marijana i Teo. Predobar par ![]() http://nitros-db.deviantart.com/#/d2sr691
|
|
|
#1704 |
|
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
|
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Image Hosting provided by ImageBam Prve dvije i zadnja mali HDR, Mjesec je teleskopom @MAR, jel imaš možda iskustva s Tamron 55-200 objektivom, poprilično je pristupačan, a čitao sam da je optički kvalitetan, jedino je izrada malo lošija...
|
|
|
#1709 |
|
________
Datum registracije: Dec 2006
|
|
|
|
|