|
![]() |
#1681 |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
Službeno izdana verzija 15 http://www.opera.com/computer/windows Nažalost fali dosta toga iz prijašnjih verzija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1682 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
baš da vidim na što to liči ![]() edit: uzasno brzo, ali to vise nije opera ![]() makar, sviđa mi se novi speed dial, odnosno bookmarks screen i mogucnost spajanja u foldere ![]() Zadnje izmijenjeno od: domis. 02.07.2013. u 16:58. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1683 |
Premium
Datum registracije: Sep 2012
|
Slažem se, nije ništa drugo nego Chrome sa novom ikonicom i nazivom Opera :P Nadam se da će uskoro ubaciti neke elemente koji nedostaju, a ne da moram skidat ekstenzije da bi radile(opera mail) ! Sa brzinom sam sasvim zadovoljan u odnosu na 12.15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Premium
|
negativne stvari: ctrl + enter za instant login ne radi nepostojanje sidebar-a apsolutno nikakva personalizacija sučelja opcije za podešavanje su nikakve (recimo, korisna stvar mi je bila dok sam za razlicite file typove podesil razlicite akcije ili destinacije prilikom downloada) mail ionako nisam koristil, tak da mi je svejedno (ali opet su mogli to staviti) nepostojanje custom search-a nepostojanje private tabova, odnosno sad je chrome style - private window pozitivne: brzina novi "speed dial", stash i ovaj discover tab ![]() edit: evo destro, rjeseno...mali typo ![]() Zadnje izmijenjeno od: domis. 02.07.2013. u 17:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1685 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Samo jedna stvar, nije costum nego custom. ![]()
![]() |
![]() |
#1687 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
pa ovo je glupost kako mogu sluzbeno ju nuditi kad je alpha jos bila pre mjesec dana i jos uvjek je o zivote...
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#1688 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Presmijesno, ali na zalost i prezalosno. Ovo nije Opera. Ovo je Chrome/Safari ili neki chromium based browser. Vec sam promjenio browser, jer ona 'prava' opera je na zalost mrtva ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1690 |
Premium
|
ja imam tak instalirano. samo sam pokrenuo instalaciju, povuklo neke stvari iz dvanaestice i sad radi paralelno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1691 |
Premium
|
wot iz dis? ![]() nema svega sta si ti napisa, ovo službena verzija? pa da me izvinete koji je njima ![]() ja jedino za odgovor prihvaćam da ih je neko oteo i da su došli drugi ljudi na njihovo misto nema ni mouse gesture :O Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 02.07.2013. u 19:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1692 |
Premium
|
Užas. Izgubila je sve fičurse zbog kojih je i imala tih par % korisnika. Ako netko hoće Chrome, instalirat će Chrome. A ne klona. Korisnik sam još od verzije 5 i ne sjećam se kad sam bio toliko razočaran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Premium
|
da rezimiramo Opera je izbacila pristojnog Chrome klona, a ne Opera browser. Uspoređujući s Chrome-om, dajem prednost operinom klonu, tak da budem se probal prisiliti na koristenje istoga ![]() A stara Opera ostaje paralelno instalirana ukoliko izgubim živce na ovome, događalo se s Chrome-om ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1694 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Slažem se da Opera 15 nema 99% stvari koje Opera 12 posjeduje koje veoma koristim. Nego, čini se da ipak ima i nekoliko pozitivnih vijesti: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
~~~
|
ja koristim 15icu samo na youtube videima koji mi izbace na 11ici video error (a mnogo ih je) samo to sto su izbacili alpha 100 kao final verziju je abnormalna glupost
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
~~~
|
navodno da ali moras imati bookmark addon i puuuno je gori jer stvara padajucu scroll listu
![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
15 je katastrofa. Fala bogu pa downgrade je normalan i bezbolan. Zadnje izmijenjeno od: reboot. 03.07.2013. u 15:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1700 |
Premium
|
Takodjer sam se prisilio na betu novog Safaria (koristim os x 10.9 beta). Novi safari cak dolazi sa sidebarom za bookmarkse, reading list, shared links.. Poboljsali su ga poprilicno, od uvjerljivo najgoreg browsera (da, gori je i od IE-a) postao je malo bolja verzija chromea. No ne mogu se prisilit da se prebacim u potpunosti. Tabstacking, content blocker, dragonfly, mail, tona customizacije, itd.... Sve mi to nedostaje. Na O12 sam do daljnjeg. Ovu novu Operu prestajem i gledati sve dok ne cujem da su vecinu prijasnjih featurea ubacili u nju. A nekako sumnjam da cu docekati taj dan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
~~~
|
Mileni nista nemoze biti gore od IE-a ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ajd da napokon napravim switch sa Chromea na Operu, ionako nema prevelike razlike ali sam nekako veći fan Opere i jedva čekam implementaciju starih funkcija. I odgovor na offtopic - IE10 je jako, jako dobar browser. Njega bih prije koristio nego Chrome i Firefox (koji je IMHO užasan) samo da ima adblock i speed dial.
![]() |
#1703 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Fora, brza je, ali jedna stvar koja mi je ful bitna, ne vidim da je ima... Autofill .. gledo sam u settings i nigjde toga nema... ako moram svaki put kod npr ulogiranja na mail iupisivati cijeli rucno, onda je micem.. pa nisu valjda maknuli jednu tkao jednostavnu stvar :facepalm |
![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja upisem samo prvih par slova i ostalo se pojavi samo, zatim i pass... No draze bi mi bilo da je implementirana stara fora sa ctrl+enter.. Fali mi opcija otvaranja novih tabova sa middle-clickom i customizacije tipa micanja "x-a" sa tabova (nekad pogodim na x pa slucajno ugasim tab).. Ovaj novi speed-dial mi se ne svidja jedino zbog glupog scrolla, te nemogucnosti namistanja zooma.. Sve u svemu nova opera odusevljava brzinom, neka samo vrate neke stare mogucnosti i to je to, definitivno najbolji brovser danasnjice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1706 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
~~~
|
nema, IE je integrirano govno sa odvratnim UI-em da nespominjem kak se updejta svake 2.5 godine to je horror
![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Premium
|
Safari: * Ne mozes 'manualno' odabrati download folder prilikom downloada. * customizacija ne postoji, cak ni theme ili bilo kakav skin, a kamo li tek nesto drugo podesit. * extenzije za isti su zivi uzas. Nije bas krivica safaria, no nosi i taj teret na svojim ledjima * proxiji cesto uopce ne rade * i jos hrpa ovih osnovnih stvari No ima i prednosti cak i naspram Operom. * brz je. Jako brz. * Swpajpanje preko magic mousea ili trackapada... Malo glupo zvuci, no moras vidjeti uzivo da bi shvatio. Savrsenstvo * nova beta drzi keychain u icloudu, sa time cak i lozinke + kreditne kartice mozes syncati izmedju uredjaja * najbolji read later list ikad * sidebar u novom safariu (os x 10.9, safari 7.0) Ali da je smece - je. Cak i vece od IE-a. Provjeri gore onaj SS. 8GB rama Safari uzeo na racun 3 taba. Zamisli kad krene swapanje po disku kako to uspori sistem. Ali da je i IE smece - je. I to ogromno. Cak i famozni IE 10 kojeg neki hvale. Naravno, sve ovo je IMHO. I prekidam raspravu u vezi IE-a i Safaria. Nema smisla gadit ovu temu sa ta dva browsera. Dovoljno je da je gadi ovaj novi browser kojeg neki cak zovu operom, a tu mislim na Opera 15 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Jucer izbacili 12.16 Fixes and Stability Enhancements |
![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |