Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.10.2016., 07:07   #1651
Blagus
Premium

Datum registracije: Jun 2012
Čudite se krivom profilu ko da je prvi put...
Terenski tehničari, tzv. HT-ovi partneri (jer švabi su otpustili cijelo održavanje i terence) uglavnom rade pon-pet, ne znam baš da vikendom idu spajati parice po centralama. Njihovo je da spoje paricu broj X na poziciju broj Y na MDF-u.

Ti tehničari uglavnom nemaju ovlasti mijenjati profile (kao što je par puta spomenuto u ovoj temi), nego ti zahtjevi idu u SCM odjel (preko KAM-a ako se radi o bitstreamu). To je ekipa koja ne zaslužuje eufemizam kod opisivanja, radi 0-24 i odgovorni su za najveći broj zajeba prilikom promjene usluge. Tražiš ih da stave npr. Iskonov 10Mbps profil, oni stave Optimin 20M VDSL 17a. Tražiš trio, oni postave profil bez TV-a. Tražiš VDSL, oni stave ADSL.

Postavljanje ludih profila poput 17a na 1200m tako uopće nije razlog za čuđenje, bilo je i gore. A što drugo očekivati od telekoma koji ne zna stvarnu duljinu svojih parica nego mjeri parametre na portu pa po nekom glupom algoritmu fula i do 50%...
Blagus je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2016., 08:31   #1652
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Zovi ih i trazi promjenu profila u 8b, neznam kojem idijotu je uopce palo na pamet pustati 17a preko 1km, to se ne radi cim se predje nekih 600/700m a kamoli na 1,2km. Margina za download ti ima prostora dosta, promjenom u 8b i max ce porasit preko 20Mbps 100% a koliko ce sinkati ovisi o target margini koju stave...
Pokusavali su da mi se sinka na 20. Jucer je padala kisa pa je max pokazivao malo ispod 20 a kad je sve spojeno je pokazivao 22780 kao max atainible ... znaci sa 8b bi trebalo biti brze i download ili samo up? Ajde kad dodjem sa posla nazovem da prebace. Hvala ti

Sad je npr ovako. Dosta variraju te margine ovisno o vremenu

Zadnje izmijenjeno od: buljaka. 19.10.2016. u 09:06.
buljaka je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.10.2016., 08:58   #1653
vorda22
Guest

iz mog iskustva, ono kaj ti sinkaju prvi put, ak ne mijenjaju vodove, to ti je to...

Sent from my MI MAX using Tapatalk
  Reply With Quote
Staro 19.10.2016., 12:36   #1654
MeanBoss
|CTS|MeanBoss|
Moj komp

MeanBoss's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
http://prntscr.com/cw6t62

kakavo je stanje s ovom mojom paricom ? ima li smisla zatražit brži internet....trenutno sam na 10mbita?

Zadnje izmijenjeno od: MeanBoss. 19.10.2016. u 12:49.
MeanBoss je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2016., 16:41   #1655
buljaka
Premium

Evo prebaceno na 8b .

Sad je 16 maks i radi super
Hvala silver_tip
Staro 19.10.2016., 17:57   #1656
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Evo prebaceno na 8b .

Sad je 16 maks i radi super
Jos to nije "ispeglano" kako spada... ja im jos nebi dao mira.

Moze biti da je linija losija iako je kraca od ove koja je 1300m i pogledaj sliku... pogledaj Line Attenuation kod sebe i ovaj na slici

Ok, tu je u pitanju 998-M2x-M a ti si na 998-M2x-B no sto se tice downloada to skoro pa nema veze, priblizno mora biti isti tj. moguce je zbog annexa odstupanje 1Mbps ili manje. Pitanje je cemu SNR od 9.6dB za download kod tebe.... u redu ako linija zna puknuti ili znatnije oscilira medjutim ako je sve stabilno onda nema razloga da nemas sada po ovom 8b profilu cistih 20Mbps.

Mozes skinuti dslstats pa "snimaj" liniju recimo 48h pa cemo vidjeti o cemu se radi i kakva je linija zapravo, ovako napmet tesko je nesto sa sigurnoscu tvrditi zato je bas tako postavljeno.

Citiraj:
Autor MeanBoss Pregled postova
http://prntscr.com/cw6t62

kakavo je stanje s ovom mojom paricom ? ima li smisla zatražit brži internet....trenutno sam na 10mbita?
Sta cekas ti sa prelaskom na VDSL2 ? Bilo kojem ISP-u koji ti garantira ukljucenje istoga odmah potpisi... Linija je za 50/10 a ako je to vec VDSL2 nekim slucajem no prema onome sto vidim sa slike nije... onda je nesto opasno sprckano sa "tim vdsl-om".

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 19.10.2016. u 18:08.
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2016., 18:39   #1657
MeanBoss
|CTS|MeanBoss|
Moj komp

MeanBoss's Avatar

Citiraj:

Moze biti da je linija losija iako je kraca od ove koja je 1300m i pogledaj sliku... pogledaj Line Attenuation kod sebe i ovaj na slici

Ok, tu je u pitanju 998-M2x-M a ti si na 998-M2x-B no sto se tice downloada to skoro pa nema veze, priblizno mora biti isti tj. moguce je zbog annexa odstupanje 1Mbps ili manje. Pitanje je cemu SNR od 9.6dB za download kod tebe.... u redu ako linija zna puknuti ili znatnije oscilira medjutim ako je sve stabilno onda nema razloga da nemas sada po ovom 8b profilu cistih 20Mbps.

Mozes skinuti dslstats pa "snimaj" liniju recimo 48h pa cemo vidjeti o cemu se radi i kakva je linija zapravo, ovako napmet tesko je nesto sa sigurnoscu tvrditi zato je bas tako postavljeno.

Sta cekas ti sa prelaskom na VDSL2 ? Bilo kojem ISP-u koji ti garantira ukljucenje istoga odmah potpisi... Linija je za 50/10 a ako je to vec VDSL2 nekim slucajem no prema onome sto vidim sa slike nije... onda je nesto opasno sprckano sa "tim vdsl-om".
Nije VDSL2.. Prije dvije godine kod produženja ugovora samo sam dignuo brzinu na 10mbit... Pokušao sam dobiti ove iz H1 danas, al bez uspjeha.. Probat ću sutra pa vidit kakvo je stanje.. Ugovor je ionako pri kraju, pa mogu novi uzet!

Edit: sprckano... Mislis pozitivno ili negativno, jer ako se ne varam parica mi je 10m od kuće, moguće da je i nešto na njoj minjano u zadnje vrime!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
MeanBoss je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2016., 21:10   #1658
spaceman
Registered User
Moj komp

spaceman's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Evo da i tu postavim upit ako mi neko može reći što mogu očekivati od ove parice,
trenutno sam na Optimi i nude mi prebacivanje sa 20 na 10Mbps jer jedino tako mogu imati stabilan net kako oni kažu.
[IMG][/IMG]
spaceman je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2016., 21:46   #1659
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Citiraj:
Autor spaceman Pregled postova
Evo da i tu postavim upit ako mi neko može reći što mogu očekivati od ove parice,

Od te parice nemos ocekivati bas nista, s obzirom na Line ATT koji i nije tako los ono sto dobijas je kriminalno i sumnjam da moze biti gore.

Uvedi novu liniju H1 bez ugovorene obveze i dobit ces drugi par zica, ako je kriminalan ko ovaj ovdje sada sto imas odjavis bez penala.

Sa ovom paricom sto imas ne vrijedi nigdje ni preci osim i veliko mozda i eventualno na t-com pa ako im se bude dalo zahebavat zasto je parica tako losa.

Imas vece i debele sanse dobit bolji par zica uvodjenjem nove linije nego sto ce ti ovu bilo koji ISP sanirati....
Staro 19.10.2016., 22:09   #1660
spaceman
Registered User
Moj komp

spaceman's Avatar

Hvala na brzom odgovoru. Preko dana je još nekako a navečer katastrofa, malo 1 malo 5Mbps... Tehničar iz Optime je rekao da je ormar na kući katastrofalan i da svakako ovi iz telekoma trebaju doći i to srediti. Sinoć opet prijavio smetnje i danas me zovu iz szk i kaže mi ženska da su dobili službeni odgovor iz telekoma da su sve pregledali i da je sve ok Problem je kao što sam udaljen oko 2 km od centrale i sve što mogu je smanjiti mi brzinu i time ću kao imati stabilniji net...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.10.2016., 22:34   #1661
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Citiraj:
Problem je kao što sam udaljen oko 2 km od centrale

Pa ako si ti sa Line ATT 26,2dB udaljen 2km kako velis koliko sam onda ja sa 36,2dB? 3+km ?

Nema teorije da Inbox laze jer slicne vrijednosti dobivam i na Zyxelu ili ZTE a ja sam 1300m... kojom magijom onda ti mos biti na 2km ?

Kenjaju te svi od reda izgleda....

Citiraj:
ormar na kući katastrofalan
Bas ormaric na kuci ? Mislis na izvod sa xxx parica koje idu dalje od tog "ormara" ? Nije zgrada ? Bas kuca ? De slikaj to iz blize i onda sa 50m da se vidi taj "ormar".
Staro 19.10.2016., 23:40   #1662
spaceman
Registered User
Moj komp

spaceman's Avatar

Moguće da je i izvod a kuća je u pitanju, ne da mi se sad ići van pa slika slijedi sutra.
Staro 19.10.2016., 23:46   #1663
buljaka
Premium

Citiraj:

rekao je tehnicar da nitko kod mene u ulici nema vise propusnost jer su losi podzemni vodovi. Pokusavam nastimati dslstats po ovoj tvojoj slici

http://abload.de/img/untitled16zisss.png

ali ne ide mi, pose can not login

tech user a pass !M1PhoIAD2
ip ispravan, ukljucio special login. gdje grijesim?

probao sam i administrator login pa nece
Staro 20.10.2016., 00:04   #1664
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Citiraj:
gdje grijesim?

Security -> Service Control

Service List: Telnet

LAN, kvacica na Enable MODE - Permit.

Drugim rijecima da bi telnet radio i da bi dslstats mogao ikakve podatke dobijati valja ga "pustiti" u router

http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=474

Edit:

@Ag008

Koliko je danas bilo resincanja ? Evo pati kad vec nedas onaj mobac jeftinije

Citiraj:
Stats recorded 20 lis 2016 00:12:30

DSLAM/MSAN type: IFTN:0xd142 / v0xd142
Modem/router firmware: AnnexB version - B2pvI042e.d26h
DSL mode: VDSL2 Profile 8b
Status: Showtime
Uptime: 10 days 7 hours 18 min 40 sec
Resyncs: 0 (since 09 lis 2016 19:13:44)
Danas ( jucer ) najniza margina 3,2dB... izgleda da samo vikendom potegne malo ispod 3dB.

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 20.10.2016. u 00:13.
Staro 22.10.2016., 02:44   #1665
buljaka
Premium

Citiraj:
Security -> Service Control

Service List: Telnet

LAN, kvacica na Enable MODE - Permit.

Drugim rijecima da bi telnet radio i da bi dslstats mogao ikakve podatke dobijati valja ga "pustiti" u router

http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=474

ovaj prvi gdje kaze discard ne mogu maknuti, logiran sam kao administrator...
Staro 22.10.2016., 07:47   #1666
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Citiraj:
ovaj prvi gdje kaze discard ne mogu maknuti, logiran sam kao administrator...
Pa sta ne citas upute na linku ? Ljepo pise....

Citiraj:
Naime, ako idemo u Security i zatim Service Control, ne možemo urediti ovaj onemogućeni TELNET row. Klikom na olovkicu i smeće ništa se ne događa. No, kao što sam rekao, sve je client-side provjera.../ ili jednostavnije urediti element desnim klikom na olovkicu, odabirom na "inspect element" i micanjem "disabled" parametra na HTML elementu. Sada možete normalno urediti to, staviti na "Mode" -> "Permit" i "Add". To je to, imate pristup telnetu na LAN-u.
Staro 22.10.2016., 11:29   #1667
buljaka
Premium

Lol. Preletio sam link i uopce to nisam vidjeo. Posipam se pepelom
Staro 22.10.2016., 20:56   #1668
spaceman
Registered User
Moj komp

spaceman's Avatar

Evo malo kasnim sa slikom ormarića odnosno izvoda, što već je...
U međuvremenu sam otkrio da me zeza wireles adapter na kompu i spojio se kabelom u ruter te izmjerio brzinu od 17Mbps što je bilo sasvim prihvatljivo i mislio sam to je to napokon.
Jučer nekih pola sata ostao bez neta i nakon 2-3 paljenja gašenja rutera najviše što mogu izmjeriti je nekih 13Mbps downloada.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
I je li normalno da mi je na speed testu optimin server tako loš?
Staro 22.10.2016., 22:48   #1669
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Jel se moze otvoriti ormaric ? Cini mi se ovako sa slike da je bravica razhebana... ? Jesi probao ?
Staro 22.10.2016., 23:12   #1670
spaceman
Registered User
Moj komp

spaceman's Avatar

Naravno da je zaključan, mogu probati otvoriti s nečim, nije problem osim ako susjed parkira auto, tu mu je ulaz u dvorište.
Staro 22.10.2016., 23:47   #1671
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Pa cisto da se vidi u kakvom je stanju iznutra.

Ovako bi morao izgledati, cini mi se da je isti kao i ovaj samo sa manje izvoda.

Dakle uredno slozeno itd... nema hrdje okolo regleta.
Cim su vrata tvojega tako nesto dolje razvalita ko zna kako iznutra je stanje bez obzira sto su navodno "tehnicari pregledali".. nekako sumnjam u to obrazlozenje.

Prvo ga slikas tako razvatitog a onda iznutra i ako je iznutra rusvaj posaljes slike i pitas tko je to gledao i kada ? Normalno.. odmah uputiti prijetnju zalbe da nisu izdali nalog za sanaciju ormarica ako je rusvaj u njemu.
Staro 23.10.2016., 00:35   #1672
spaceman
Registered User
Moj komp

spaceman's Avatar

Probam ga otvoriti ovih dana pa uslikam, iako mislim da je ovaj kod mene onaj stari tip na vijke ako se ne varam.

Evo i slike ormarića, problemi ostali, sinoć mi ovi iz szk probali pustiti par profila međutim ruter se spoji samo na ovom jednom i tu ne ide preko 13Mbps.
I danas sam bio nekih sat vremena bez neta a jedina utjeha je da je linija i ormarić u redu kako su rekli ovo iz telekoma
[IMG][/IMG]

Zadnje izmijenjeno od: spaceman. 24.10.2016. u 13:30. Razlog: dopuna posta
Staro 25.10.2016., 01:24   #1673
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

U tom tvojem ormaricu meni se cini pravi haos

Gore su vjerojatno dolazi a dolje odlazi prema stanovima... spajano kao paukova mreza, nit sebi nit svome.

Mozda bi, zapravo 100% bi nesto bolje dobio da nadjes koje 2 zice su tvoje na odlazu i onda taj odlaz drito spojiti zice gore na ulazu, zafrkati tvoje 2 zice za gornje 2 tako da zaobidjes oba spoja pa testirati...
Staro 25.10.2016., 13:51   #1674
Bombilakus
Registered User
Moj komp

Zanima me jel zna itko jel planiraju u dogledno vrijeme pustiti da koristimo puni potencijal linije?
Radi se o T-Com VDSlu. Vidim da mi nesto ucrtavaju po ulici. Stavili su sprejom oznake do vrata od kuce mi.
Bombilakus je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2016., 14:07   #1675
spaceman
Registered User
Moj komp

spaceman's Avatar

Citiraj:
U tom tvojem ormaricu meni se cini pravi haos

Gore su vjerojatno dolazi a dolje odlazi prema stanovima... spajano kao paukova mreza, nit sebi nit svome.

Mozda bi, zapravo 100% bi nesto bolje dobio da nadjes koje 2 zice su tvoje na odlazu i onda taj odlaz drito spojiti zice gore na ulazu, zafrkati tvoje 2 zice za gornje 2 tako da zaobidjes oba spoja pa testirati...
Ma bitno da znaju nešto ponuditi i navući ljude. Sad su me zvali i opet ponudili smanjenje brzine jer sam kao predaleko od centrale. Pitam susjeda jel ima problema s netom (isto je na Optimi) i kaže od kako je tu preselio (par mjeseci)
stalno problemi i više ni ne zove szk. Najbolje da net imaju samo ljudi udaljeni do kilometar od centrale a mi svi ostali da idemo preko 4G mreže.
Staro 25.10.2016., 14:24   #1676
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
od kad sam uzeo vdsl meni svako malo raste brzina... inicijalno je bilo 30/9 ako se dobro sjećam, a sad sam na 38/11 ni oro ni kopo
syss je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2016., 15:48   #1677
spaceman
Registered User
Moj komp

spaceman's Avatar

Nekako taj net bolje uspijeva u metroploli nego ovdje, kao i sve drugo
Staro 25.10.2016., 15:51   #1678
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma bi drek to bilo tako da su ljudi u kvartu školovala za čabe vdsl upgrade, a pljunem do centrale.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2016., 10:51   #1679
Doktor-X
Doktor-X NetWork
Moj komp

Doktor-X's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Ljudi moji ja evo neznam što se događa sa internetom i neznam. O svome problemu sam pisao nekoliko puta a radi se o tome da mi se nakon nekog vremena, brzina preuzimanja toliko smanji da je jedini način da to riješim reboot modema i onda mi se opet brzna vrati na 40mbita (U startu vdsl-a sam imao profil 50mbita ali kako se večinu korisnika prebacilo na vdsl više nemože) uglavnom, neke stvari sam primjetio u zadnjih mjesec dana. HEP je krajem 9. mjeseca radio nešto na mreži i ugasio je struju, nakon što se struja vratila modem se je sinkao sa centralo sa marginom od 5.9 i maksimalnom brzinom 67mbita da bi nakon što su se svi vratili online, margina pala na 4.2 i maksimalna brzina na 61mbit no nakon toga download mi UOPČE nije radio probleme, skoro cijeli 10. mjesec mi je radio internet punom brzinom bez ikakvih problema, no krajem 10. mjeseca nestalo je opet struje na nekoliko minuta modem je došao online no ovoga puta sa marginom 6 i maksimalnom brzinom 50mbita (znači sa parametrima kao kad SAM napravim reboot nakon što se brzina smanji) i evo ga opet mi se vratio stari problem opet mi se internet usporio, što se događa nemam pojma?
Doktor-X je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2016., 15:35   #1680
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Slična stvar se i meni događa, doduše na ADSL, kad nestane struje par minuta nakon toga neki komad opreme se u centrali resetira (kod mene UPS pa nema tih problema) i modem trebam resyncati ručno da mi proradi net. Nakon toga margina pada na pola, a brzina raste i tako je do ručnog reboota modema. Naravno, raste i broj grešaka s brzinom. Ponaša se kao da sam preko adslctl ručno forsirao marginu na niže. Koji dio opreme u centrali (optima) radi problem nisam nikad saznao
c-shadow je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno