|
![]() |
#1651 |
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
Čudite se krivom profilu ko da je prvi put... Terenski tehničari, tzv. HT-ovi partneri (jer švabi su otpustili cijelo održavanje i terence) uglavnom rade pon-pet, ne znam baš da vikendom idu spajati parice po centralama. Njihovo je da spoje paricu broj X na poziciju broj Y na MDF-u. Ti tehničari uglavnom nemaju ovlasti mijenjati profile (kao što je par puta spomenuto u ovoj temi), nego ti zahtjevi idu u SCM odjel (preko KAM-a ako se radi o bitstreamu). To je ekipa koja ne zaslužuje eufemizam kod opisivanja, radi 0-24 i odgovorni su za najveći broj zajeba prilikom promjene usluge. Tražiš ih da stave npr. Iskonov 10Mbps profil, oni stave Optimin 20M VDSL 17a. Tražiš trio, oni postave profil bez TV-a. Tražiš VDSL, oni stave ADSL. Postavljanje ludih profila poput 17a na 1200m tako uopće nije razlog za čuđenje, bilo je i gore. A što drugo očekivati od telekoma koji ne zna stvarnu duljinu svojih parica nego mjeri parametre na portu pa po nekom glupom algoritmu fula i do 50%... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1652 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
Sad je npr ovako. Dosta variraju te margine ovisno o vremenu ![]() Zadnje izmijenjeno od: buljaka. 19.10.2016. u 09:06. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1653 |
Guest
|
iz mog iskustva, ono kaj ti sinkaju prvi put, ak ne mijenjaju vodove, to ti je to... Sent from my MI MAX using Tapatalk |
![]() |
![]() |
#1654 |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
http://prntscr.com/cw6t62 kakavo je stanje s ovom mojom paricom ? ima li smisla zatražit brži internet....trenutno sam na 10mbita? Zadnje izmijenjeno od: MeanBoss. 19.10.2016. u 12:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1655 |
Premium
|
Evo prebaceno na 8b . ![]() Sad je 16 maks i radi super Hvala silver_tip |
![]() |
![]() |
![]() |
#1656 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Jos to nije "ispeglano" kako spada... ja im jos nebi dao mira. Moze biti da je linija losija iako je kraca od ove koja je 1300m i pogledaj sliku... pogledaj Line Attenuation kod sebe i ovaj na slici ![]() ![]() Ok, tu je u pitanju 998-M2x-M a ti si na 998-M2x-B no sto se tice downloada to skoro pa nema veze, priblizno mora biti isti tj. moguce je zbog annexa odstupanje 1Mbps ili manje. Pitanje je cemu SNR od 9.6dB za download kod tebe.... u redu ako linija zna puknuti ili znatnije oscilira medjutim ako je sve stabilno onda nema razloga da nemas sada po ovom 8b profilu cistih 20Mbps. Mozes skinuti dslstats pa "snimaj" liniju recimo 48h pa cemo vidjeti o cemu se radi i kakva je linija zapravo, ovako napmet tesko je nesto sa sigurnoscu tvrditi zato je bas tako postavljeno. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 19.10.2016. u 18:08. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1657 | |
|CTS|MeanBoss|
|
Citiraj:
Edit: sprckano... Mislis pozitivno ili negativno, jer ako se ne varam parica mi je 10m od kuće, moguće da je i nešto na njoj minjano u zadnje vrime! Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1658 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1659 | |
Premium
|
Citiraj:
Od te parice nemos ocekivati bas nista, s obzirom na Line ATT koji i nije tako los ono sto dobijas je kriminalno i sumnjam da moze biti gore. Uvedi novu liniju H1 bez ugovorene obveze i dobit ces drugi par zica, ako je kriminalan ko ovaj ovdje sada sto imas odjavis bez penala. Sa ovom paricom sto imas ne vrijedi nigdje ni preci osim i veliko mozda i eventualno na t-com pa ako im se bude dalo zahebavat zasto je parica tako losa. Imas vece i debele sanse dobit bolji par zica uvodjenjem nove linije nego sto ce ti ovu bilo koji ISP sanirati.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1660 |
Registered User
|
Hvala na brzom odgovoru. Preko dana je još nekako a navečer katastrofa, malo 1 malo 5Mbps... Tehničar iz Optime je rekao da je ormar na kući katastrofalan i da svakako ovi iz telekoma trebaju doći i to srediti. Sinoć opet prijavio smetnje i danas me zovu iz szk i kaže mi ženska da su dobili službeni odgovor iz telekoma da su sve pregledali i da je sve ok ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1661 |
Premium
|
Pa ako si ti sa Line ATT 26,2dB udaljen 2km kako velis koliko sam onda ja sa 36,2dB? 3+km ? ![]() Nema teorije da Inbox laze jer slicne vrijednosti dobivam i na Zyxelu ili ZTE a ja sam 1300m... kojom magijom onda ti mos biti na 2km ? Kenjaju te svi od reda izgleda.... Bas ormaric na kuci ? Mislis na izvod sa xxx parica koje idu dalje od tog "ormara" ? Nije zgrada ? Bas kuca ? De slikaj to iz blize i onda sa 50m da se vidi taj "ormar". |
![]() |
![]() |
![]() |
#1663 | |
Premium
|
Citiraj:
http://abload.de/img/untitled16zisss.png ali ne ide mi, pose can not login tech user a pass !M1PhoIAD2 ip ispravan, ukljucio special login. gdje grijesim? probao sam i administrator login pa nece |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1664 | |
Premium
|
Security -> Service Control Service List: Telnet LAN, kvacica na Enable MODE - Permit. Drugim rijecima da bi telnet radio i da bi dslstats mogao ikakve podatke dobijati valja ga "pustiti" u router ![]() http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=474 Edit: @Ag008 Koliko je danas bilo resincanja ? Evo pati kad vec nedas onaj mobac jeftinije ![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 20.10.2016. u 00:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1665 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ovaj prvi gdje kaze discard ne mogu maknuti, logiran sam kao administrator... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1666 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1667 |
Premium
|
Lol. Preletio sam link i uopce to nisam vidjeo. Posipam se pepelom |
![]() |
![]() |
![]() |
#1668 |
Registered User
|
Evo malo kasnim sa slikom ormarića odnosno izvoda, što već je... U međuvremenu sam otkrio da me zeza wireles adapter na kompu i spojio se kabelom u ruter te izmjerio brzinu od 17Mbps što je bilo sasvim prihvatljivo i mislio sam to je to napokon. Jučer nekih pola sata ostao bez neta i nakon 2-3 paljenja gašenja rutera najviše što mogu izmjeriti je nekih 13Mbps downloada. [IMG] ![]() [IMG] ![]() [IMG] ![]() I je li normalno da mi je na speed testu optimin server tako loš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1671 |
Premium
|
Pa cisto da se vidi u kakvom je stanju iznutra. Ovako bi morao izgledati, cini mi se da je isti kao i ovaj samo sa manje izvoda. ![]() Dakle uredno slozeno itd... nema hrdje okolo regleta. Cim su vrata tvojega tako nesto dolje razvalita ko zna kako iznutra je stanje bez obzira sto su navodno "tehnicari pregledali".. nekako sumnjam u to obrazlozenje. Prvo ga slikas tako razvatitog a onda iznutra i ako je iznutra rusvaj posaljes slike i pitas tko je to gledao i kada ? Normalno.. odmah uputiti prijetnju zalbe da nisu izdali nalog za sanaciju ormarica ako je rusvaj u njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1672 |
Registered User
|
Probam ga otvoriti ovih dana pa uslikam, iako mislim da je ovaj kod mene onaj stari tip na vijke ako se ne varam. Evo i slike ormarića, problemi ostali, sinoć mi ovi iz szk probali pustiti par profila međutim ruter se spoji samo na ovom jednom i tu ne ide preko 13Mbps. I danas sam bio nekih sat vremena bez neta a jedina utjeha je da je linija i ormarić u redu kako su rekli ovo iz telekoma ![]() [IMG] ![]() Zadnje izmijenjeno od: spaceman. 24.10.2016. u 13:30. Razlog: dopuna posta |
![]() |
![]() |
![]() |
#1673 |
Premium
|
U tom tvojem ormaricu meni se cini pravi haos ![]() Gore su vjerojatno dolazi a dolje odlazi prema stanovima... spajano kao paukova mreza, nit sebi nit svome. Mozda bi, zapravo 100% bi nesto bolje dobio da nadjes koje 2 zice su tvoje na odlazu i onda taj odlaz drito spojiti zice gore na ulazu, zafrkati tvoje 2 zice za gornje 2 tako da zaobidjes oba spoja pa testirati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1674 |
Registered User
|
![]() Zanima me jel zna itko jel planiraju u dogledno vrijeme pustiti da koristimo puni potencijal linije? Radi se o T-Com VDSlu. Vidim da mi nesto ucrtavaju po ulici. Stavili su sprejom oznake do vrata od kuce mi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1675 | |
Registered User
|
Citiraj:
stalno problemi i više ni ne zove szk. Najbolje da net imaju samo ljudi udaljeni do kilometar od centrale a mi svi ostali da idemo preko 4G mreže. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1679 |
Doktor-X NetWork
Datum registracije: Jul 2006
|
Ljudi moji ja evo neznam što se događa sa internetom i neznam. O svome problemu sam pisao nekoliko puta a radi se o tome da mi se nakon nekog vremena, brzina preuzimanja toliko smanji da je jedini način da to riješim reboot modema i onda mi se opet brzna vrati na 40mbita (U startu vdsl-a sam imao profil 50mbita ali kako se večinu korisnika prebacilo na vdsl više nemože) uglavnom, neke stvari sam primjetio u zadnjih mjesec dana. HEP je krajem 9. mjeseca radio nešto na mreži i ugasio je struju, nakon što se struja vratila modem se je sinkao sa centralo sa marginom od 5.9 i maksimalnom brzinom 67mbita da bi nakon što su se svi vratili online, margina pala na 4.2 i maksimalna brzina na 61mbit no nakon toga download mi UOPČE nije radio probleme, skoro cijeli 10. mjesec mi je radio internet punom brzinom bez ikakvih problema, no krajem 10. mjeseca nestalo je opet struje na nekoliko minuta modem je došao online no ovoga puta sa marginom 6 i maksimalnom brzinom 50mbita (znači sa parametrima kao kad SAM napravim reboot nakon što se brzina smanji) i evo ga opet mi se vratio stari problem opet mi se internet usporio, što se događa nemam pojma? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1680 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Slična stvar se i meni događa, doduše na ADSL, kad nestane struje par minuta nakon toga neki komad opreme se u centrali resetira (kod mene UPS pa nema tih problema) i modem trebam resyncati ručno da mi proradi net. Nakon toga margina pada na pola, a brzina raste i tako je do ručnog reboota modema. Naravno, raste i broj grešaka s brzinom. Ponaša se kao da sam preko adslctl ručno forsirao marginu na niže. Koji dio opreme u centrali (optima) radi problem nisam nikad saznao ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|