|
![]() |
#1621 | ||||
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Zaboravio sam napisati da imam SP1 i to još uvijek RC.
![]() |
![]() |
#1622 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
1. zauzima bezobrazno puno resursa 2. igre sporije rade 3. ne nudi apsolutno nista novog 4. skupa je 5. previse user frendly i nastrojena prema userima pocetnicima i tajnicama. Sorry to je OS koj cu definitvno preskocit. Vecina vas koji ste ga instalirali rabite PC za surfanje po forumu i gledanje pr0na, ok budimo realni ni ja ne koristim PC za ista puno pametnije, al ono... Jos je tu i odredjeni postotak usera koji ju je instalirao zato sto je to nesto novo i sexy i ima okrugli start meni i prozirna je i bla bla... uglavnom shvatio si sto je pisac htio reci, a ja idem nabacit jednu brzu meditaciju i probat novi firmaware za astralnu projekciju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1623 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
G15, njen sat, perfomance i media drek na LCDu. Ali to me ne brine jer ako se to isključi ne mogu dotične koristit tak da neka stoji. ![]() Citiraj:
E da EAX i dalje ne radi na Audigyu? @Vuco Kad se navikneš na malo procesa u XPu čudno je onda vidit njih puno na Visti, nije da me bode u oči ali ako se može volio bi smanjit. Ali da si dobro rekao jesi. ![]()
![]() |
![]() |
#1624 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
2. Da nešto malo ili malo više ovisi kako kome, neki korisnici čak tvrde suprotno. Ono što svi primijete je brže učitavanje posebice ako svaki dan igrate otprilike u isto vrijeme jer Vista prati navike i preloada sadržaj. 3. Nije potpuno točno. Nije uveden novi file system, ali su uvedene neke novine kao gore spomenuti prefetch. Bolji je memory management, task management, audio layer je promijenjen (svaka aplikacija dobije svoj volume), novi kernel, network... 4. Točno, to je i MS shvatio pa je skinuo cijenu. Ne sjećam se koliko je bio WinXP kad je izašao. 5. Ovo je toliko loš argument da ne znam dali ga trebam komentirati. Što bi novi OS trebao biti složeniji od starog? Želiš editirati configuracijske fileove? Kucati naredbe u command promptu? Ako to želiš imaš razne distribucije Unixa i Linuxa ili se vrati na DOS i uživaj. Vista zapravo u pokušaju da neke stvari pojednostavi komplicira starim korisnicima snalaženje. Što je sa OSX? Zar nije njegov uspjeh zasnovan na user friendly grafičkom sučelju koje se vrti na stabilnoj Unix jezgri? Što misliš što ga više prodaje od to dvoje? Kad sam instalirao Vistu, učinio sam to jer volim kao i večina isprobati nešto novo. Vrlo malo je falilo da ju zbog određene aplikacije i drivera ne koristim. Srećom uspio sam riješiti problem. Jedno vrijeme sam imao dual boot (zapravo još na jednom disku čame WinXP) ali kad sam vidio da mi sve radi ostao sam na Visti i to x64. Gore spomenuti problemi zapravo nisu bili veliki, spomenuta aplikacija ne radi kako treba ni na WinXP a driveri su bili za zvuk na NF4. Da su problemi nekim slučajem bili nerješivi i da nisam mogao raditi pod Vistom naravno da ne bih ostajao na njoj. Upravo u tome leži najveći problem MS-a. Velike kompanije ne žele ulaziti u rizik da im barem neka od aplikacija koja im je potrebna ne radi. Iz istog razloga dosta ih još uvijek koristi Win2k a slične probleme muči i Linux ali to nije tema ovog threada.
![]() |
![]() |
#1625 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() Ka da je ukleto jebote ![]() Što se procesa tiče ![]() ![]() Ma da ih iman 20, ja ću se trudit da dobijen 19 iako s tim neću ništa dobit ![]()
![]() |
![]() |
#1626 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
1. Win XP je po defaultu trošio duplo više od Win2k. Danas praktički nema nitko ispod ispod jedne gige, većina ima dvije , a neki čak i 4. A ti se brineš što Vista troši 400 MB više od XP-a ? Damn ![]() 2. Nije istina. COD4 mi radi isto, i čak mi se brže učitava. To je sve što zasad igram ![]() I mislim da je to više pitanje drivera za vistu, nego samog OS-a, i driveri se konstantno poboljšavaju. 3. No way ![]() ![]() 4. XP nije pojeftinio jako dugo, kakav je to odnos prema kupcima? Btw, Linux je besplatan ![]() 5. A nemam tu kaj pametno, potpisujem Lacy-a 6. U principu sve što je Lacy rekao, praktički bi u riječ isto napisao.
![]() |
#1627 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Igre mi rade isto ili bolje. No, neki lokalni pametnjakovići će uvijek tvrditi drugačije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1628 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1630 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ma ipak znam samo da se na xp ne vraćam,al opet mogu reć da je xp malko brži od viste,primjer,film od 700mb stavljanje u winrar na xp-u je kod mene traje oko 3m 30sec.tu negdi,a na visti oko 4m.10sec.A sad što se tiće igri,huh,možda koji frame je niži na visti,al opet mislim da bi driveri to trebali rješit,kad smo kod drivera koji su se po vama najbolje pokazali na visti(za seriju 8800)?Mada znam da bu se te neke sitnice riješile u hodu.Što se tiće potrošnje memorije,više se tolko i ne zamaram znam da ne troši bezveze memoriju,kak xp recimo ![]() ![]() ![]() Uhh,al mi se ovo dopada sad sam kopiral file s harda na hard i bogme ovo je fakat brzo.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1631 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kompresiranje i dekompresiranje jest popravljeno sa SP1, ali je i dalje najgore područje za usporedbu sa XP-om. Tu ga stvarno XP dere za kojih 20-30%. No nije da se igraš cijeli dan u WinRAR-u ![]()
![]() |
#1632 |
Pink Floyd fan
|
Nešto ste pobrkali. Problem se odnosi samo na ugrađen rad sa ZIP formatom u Windows Exploreru. Ostale aplikacije ne bi trebale biti pogođene tim problemom, usporenje se vjerojatno događa iz drugih razloga odnosno zbog drugačijeg načina kopiranja i to su nešto popravljali u SP1.
![]() |
#1633 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
A jesi ti skužil kak se dobro otvaraju aplikacije u visti? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1635 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1636 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Preformuliraj pitanje... Hehehe,pa otvaraju se dobro aplikacije u visti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1637 | |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Ajd reci kad su neki novi Win trošili isto ili manje resursa? Bilo bi dobro izračunat postotke povećanja svih novih verzija u odnosu na prethodne, pa da se i ta predrasuda razbije. Btw, ne podržavam toliki rast zahtijeva za resursima, ali tako je oduvijek bilo.... Ne igraju se svi na kompu da bi im išta značio taj argument. Al sjećam se kad su se ljudi kleli u Win 98 i igranje na istom jer to na XP-u i nije baš valjalo, tako da.... Jedni windowsi koji donijeli nešto revolucionarno novo su bili Win 95. Nabroji mi koje su to drastične promijene donijele ostale verzije? Niti jedna. Sve su donosile evolucijske pomake. Imaš Linux ako ti je skupa. To je slobodno tržište. Ako ti se ne sviđa, ne kupuj. Naravno da je, ne budi naivan. Ne razumijem zašto svi misle da MS ne zna što radi. Pa to je ogromna firmetina s hrpom stručnjaka koji itekako znaju što je tržište i kako ga kontrolirati. Gledajući to isto tržište zna se da većina korisnika nema pojma ni o čemu. To su ljudi koji ne žele znati kako računalo, odnosno OS funkcionira. Oni žele da je OS šminka i da na njemu na najjednostavniji i najbrži način obave ono što žele (prepoznaj OSX u tome). To ne uključuje borbu s konfiguriranjem. Sve treba raditi out-of-the-box jer je sve ostalo gubljenje vremena. Danas je istraživanju tržišta osnovni zakon u poslovanju, a prilagođavanje marketinške strategije tim rezultatima i potrebama (većine) korisnika glavna preokupacija kompanija. I opet, ako ti se ne sviđa imaš alternativu. To je čist OK. Tvoj ukus tvoj izbor. Citiraj:
Za konstantno učenje i raskopavanje sustava je Linux idealan izbor. Također, Vista je u mnogočemu spora i puna je bugova, ali ima i mnoge dorađenije sitnice (ako ništa drugo) od prethodnika. Sve je stvar vlastitih preferencija. ![]()
![]() |
![]() |
#1638 | |
Why so serious
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1639 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
ok sve u svemu pročitah svih 55 stranica ovog topica. izvukao sam manje više sve korisno kaj sam našao (za sebe) pa mogu u instalaciju. P.S naravno da ne odgovaram za posljedice..odgovaraju Lacy, Litho i Domy_os ![]() zezazm se ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 15.08.2008. u 10:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1640 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Sinoć sam instalirao vistu ultimate kod sebe na komp. imao sam problem sa internetom. Napravio sam novu konekciju (dsl t-com) i spojio se normalno na net. No problem je da kad u mozilli (il IE, svejedno koji) utipkam nešto da mi pronađe u googleu, on to nađe no neželi otvoriti niti jednu drugu stranicu. npr. utipkam u google "pcekspert" i on to nađe, no kad kliknem da otvori ništa se ne dešava. Stavio sam onaj Diagnose i rekao mi je da je problem sa DNS, nemože dobiti odgovor sa tog servera..... .. Zna tko kako to da riješim???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1641 |
Pink Floyd fan
|
Ne znam gdje si ovo izvukao: windows defender- isključiti (nije neophodno ali se može isključiti) windows firewall- isključiti (ja to nebih isključivao ako nemam zamjenu) auto defragment- isključiti (nije loše ostaviti pogotovo u SP1 gdje se može odrediti koji disk i kad) Indexing Service- isključiti (ovo nisam isključio već sam ograničio samo na start menu. Desni klik na My Computer->Performance->Adjust indexing options) SuperFetch- isključiti (nisam isključio. Zbog ovog service-a Vista "rošta" po hardu dok ne popuni radnu memoriju sa podacima koje očekuje da će uskoro korisnik trebati. U SP1 to radi sa još nižim prioritetom nego prije, ne smeta radu a drastično podiže brzinu učitavanja aplikacija i podataka.) Neki dan dok sam radio nešto drugo probao instalaciju sa integriranim SP1 na drugom disku. Instalacija sad traje puno kraće nego prije a pogotovo kraće od kombinacije čiste instalacije te nakon toga SP1.
![]() |
#1643 |
Vocna iglica u mudante
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1644 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
[QUOTE=LAcy;983037]Ne znam gdje si ovo izvukao:/QUOTE] znaci..izvukao sam iz topica..sve kaj je bilo manje više korisno za ubiti... ![]() zato kažem..to sam za sebe izvukao..ne znaći da to netko drugi mora koristiti ![]() je..mislim da je jelc imao iste takve probleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#1645 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#1646 |
Why so serious
|
Možeš sa Vistom normalno surfat ali moraš ući u ruter i naštelat PPOa/ili kak već se to zove neznam točno, a tebi je sad na BRIDGE modu pa zato neće otvarat stranice! To ti je zbog lan kartice, sve normalno radi dok ne inst drivere za nju! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1647 |
Vocna iglica u mudante
|
Instalirao sam drivere za mrežnu, imam integriranu na ploči pa su driveri odma sa cd-a instalirani. A šta je sa tim PPOa/il kako se već zove, kako to namjestiti??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1648 | |
Why so serious
|
Citiraj:
2. Odabereš WLAN 3. Tamo pod WAN setting PPPoE/PPPoA (staviš ovak ne BRIDGE) 4. Moraš upisati lozinku i sve to dole par polja ispod i to je to! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1649 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#1650 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
I ja sam bivši mrzitelj a sada fan 64 bitne viste ultimate koji sada ima i sp1, negdje sam čuo da je 64-bitna verzija bolja i stabilnija za što ne mogu osobno tvrditi ali problema skoro pa i nije bilo. Unatoč strahovima i glasinama svi 32-bitni programi rade, pomalo čudno da i dalje nema 100% 64-bitne podrške, recimo za internet explorer 64-bitni nema flash player 64-bitni pa se ne mogu gledati flash filmovi preko ie64 ali zato mogu preko ie32 i firefoxa koji je isto 32 bitni razlike brzini nema pa se nemam šta žaliti ali opet je čudno zašto nakon svih tih godina ne naprave 64 bitni flash, u čemu je problem ne znam. A što se tiče winrara i sličnog pa hvala bogu tu je x64 squeeze5 koji mi otpakira najpopularniji format rar 20 sekundi brže od x64 7zipa i puuuno brže nego x32 xp koji o tome može samo sanjati. Igre koje sam probao rade odlično možda zbog ati-ja koji je na glasu da ima bolji dx10 u ovom trenutku pa i prvi su izbacili 10.1 grafičku na tržište, opet sam ostao iznenađen jer kako ljudi cendraju čovjek bi pomislio da će se vuči na 2-3 fps-a ali izgleda da se više stvarno ne može vjerovati ljudima na internetu ![]() Najmanje bitan dio jest izgled a vista izgleda odlično uz neke dodatke kao dreamscape za koji se mora imati ultimate verzija, sa tim stvarno odskače od xp-a i ponekad se teško vratiti natrag jer imam dual-boot. Kao manu bi spomenuo 'search' čija funkcija meni nije jasna naime možete buljiti u fajl u 'program files' recimo a super-brzi-instant search ga neće nači jer fajl nije u njegovom indexu a zašto nije nemam pojma, to valjda znači da i budući fajlovi neće biti indexirani, ili barem ne svi, znači ovaj 'napredni' search je beskoristan. Druga mana, vista jednostavno nije dizajnirana za starije ili sporije strojeve znači na neki način je ispred svog vremena ili je prezahtjevna za ovo vrijeme, kako tko shvati, vjerujem da u se u toj grupi nalazi najviše pljuvača kojima ne radi ovo ili ono i sve se vuče i tri p.m. no sa vremenom će i oni promijeniti strojeve te će za vistu izaći novi i bolji driveri pa će i zadnja grupa preći na vistu, kad se sjetim da nisam htio preći iz voljenog dos-a u ružne windowse 3.1, iz win98 u winxp (ovo sam odgađao sve do drugog servis packa za xp) mogu reći da ih razumijem no Vista je sigurno napredniji os ali i zahtjevniji pa tko ima noviji stroj mislim da neće požaliti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|