Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.03.2008., 13:34   #1621
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Ice Demon Pregled postova
Ja sam i podesavao Vistu i sve...
Al jos uvijek imam 70 procesa... Pa kaj ste vi zaboga sve gasili?
Zapravo i nisam nešto specijalno gasio, više onako po vlastitom nahođenju. Nakon čiste instalacije mislim da je bilo oko 30, kad se instaliraju nVidia driveri onda se pojavi 1-2. Dosta programa i drivera voli pokretati neke svoje procese ili service kojih se onda nakupi. Gašenje servica je individualno, nekom nešto treba. Dobro je što piše za čega je koji i međusobna ovisnost. U Visti task manageru se lijepo može vidjeto koji svchost "vrti" koji service. Dakle broj servicea nije jednak broju procesa.

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ja sam spustio na nekih 50 kod bootanja, ali ne znam kak još da skinem, 4 (ili čak i 5) su mi od tipkovnice...
Eto ti odgovora. Kakva je to tipkovnica koja troši toliko?

Citiraj:
A onaj security centar ikonu u trayu ne mogu nikak ugasit, gledao sam na netu ali ja tamo nemam ovo što svuda piše..
http://www.shivaranjan.com/shivauplo...tasecurity.png
Vista manager ju "ugasi" ali prilikom ponovnog pokretanja winza i Vista managera ikona je opet dolje... Kak ju na neki drugi način maknut? :/
Lacy?
Admin si? Isključio UAC? Probaj napraviti usera, staviti da je admin i onda vidjeti.Ako baš ne ide samo je sakrij iz propertiesa od taskbara.

Citiraj:
Mah, ipak cu ostavit ovolko procesa... Kad ima nek se ima. Ionak ima 4GB RAMa...
Eh, nije stvar samo u RAM-u. Svaki proces ma koliko nezahtjevan bio uzima malo procesorskog vremena a kad ih ima više zaključi sam.

Zaboravio sam napisati da imam SP1 i to još uvijek RC.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 13:37   #1622
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Gle Flex, počeo si starim utabanim putem spamati thread. Kao što neki korisnici ne daju argumente za Vistu tako ni ti baš ne daješ argumente protiv. Ja sam već nekoliko puta napisao da se slažem da Vista nije donijela sve što je obećano, ali isto tako je činjenica da nije totalno smeće i da unatoč povećanim hardware zahtjevima sasvim solidno radi.
Sjećam se kad je izašao WinXP bilo je sličnih argumenata protiv. U odnosu na tek izašli WinXP Vista je u startu bolja. Nakon nekog vremena svi će prijeći na Vistu (već ih je dosta prešlo) a možda i neće jer će izaći noviji Windowsi. Iskreno bih volio da se pojavi kvalitetna alternativa za kućnog korisnika ali je još nema iako je Linux prilično napredovao.
Evo jedan mali argument koji govori Visti u prilog:

Već sam napisao da nisam samo podigao OS i pustio ga da stoji tih 12-tak dana. Normalno koristim, vidi se da ima dosta procesa jer mi je dignuto 11 aplikacija...
Gle Lacy.

1. zauzima bezobrazno puno resursa
2. igre sporije rade
3. ne nudi apsolutno nista novog
4. skupa je
5. previse user frendly i nastrojena prema userima pocetnicima i tajnicama.

Sorry to je OS koj cu definitvno preskocit. Vecina vas koji ste ga instalirali rabite PC za surfanje po forumu i gledanje pr0na, ok budimo realni ni ja ne koristim PC za ista puno pametnije, al ono...

Jos je tu i odredjeni postotak usera koji ju je instalirao zato sto je to nesto novo i sexy i ima okrugli start meni i prozirna je i bla bla...

uglavnom shvatio si sto je pisac htio reci, a ja idem nabacit jednu brzu meditaciju i probat novi firmaware za astralnu projekciju.
Fleks je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.03.2008., 13:40   #1623
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Eto ti odgovora. Kakva je to tipkovnica koja troši toliko?
G15, njen sat, perfomance i media drek na LCDu. Ali to me ne brine jer ako se to isključi ne mogu dotične koristit tak da neka stoji.

Citiraj:
Admin si? Isključio UAC? Probaj napraviti usera, staviti da je admin i onda vidjeti.Ako baš ne ide samo je sakrij iz propertiesa od taskbara.
Admin, isključio UAC, a ovo za usera ću probat. Jel se ovo zadnje miče u propertiesu od taskbara ili negdje drugdje? (nisam na svom kompu pa da pitam)

E da EAX i dalje ne radi na Audigyu?

@Vuco
Kad se navikneš na malo procesa u XPu čudno je onda vidit njih puno na Visti, nije da me bode u oči ali ako se može volio bi smanjit. Ali da si dobro rekao jesi.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 14:01   #1624
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Gle Lacy.

2. igre sporije rade
4. skupa je

Sorry to je OS koj cu definitvno preskocit. Vecina vas koji ste ga instalirali rabite PC za surfanje po forumu i gledanje pr0na, ok budimo realni ni ja ne koristim PC za ista puno pametnije, al ono...

Jos je tu i odredjeni postotak usera koji ju je instalirao zato sto je to nesto novo i sexy i ima okrugli start meni i prozirna je i bla bla...

uglavnom shvatio si sto je pisac htio reci, a ja idem nabacit jednu brzu meditaciju i probat novi firmaware za astralnu projekciju.
1. Kao i WinXP kad je izašao u odnosu na prethodnika
2. Da nešto malo ili malo više ovisi kako kome, neki korisnici čak tvrde suprotno. Ono što svi primijete je brže učitavanje posebice ako svaki dan igrate otprilike u isto vrijeme jer Vista prati navike i preloada sadržaj.
3. Nije potpuno točno. Nije uveden novi file system, ali su uvedene neke novine kao gore spomenuti prefetch. Bolji je memory management, task management, audio layer je promijenjen (svaka aplikacija dobije svoj volume), novi kernel, network...
4. Točno, to je i MS shvatio pa je skinuo cijenu. Ne sjećam se koliko je bio WinXP kad je izašao.
5. Ovo je toliko loš argument da ne znam dali ga trebam komentirati. Što bi novi OS trebao biti složeniji od starog? Želiš editirati configuracijske fileove? Kucati naredbe u command promptu? Ako to želiš imaš razne distribucije Unixa i Linuxa ili se vrati na DOS i uživaj. Vista zapravo u pokušaju da neke stvari pojednostavi komplicira starim korisnicima snalaženje. Što je sa OSX? Zar nije njegov uspjeh zasnovan na user friendly grafičkom sučelju koje se vrti na stabilnoj Unix jezgri? Što misliš što ga više prodaje od to dvoje?

Kad sam instalirao Vistu, učinio sam to jer volim kao i večina isprobati nešto novo. Vrlo malo je falilo da ju zbog određene aplikacije i drivera ne koristim. Srećom uspio sam riješiti problem. Jedno vrijeme sam imao dual boot (zapravo još na jednom disku čame WinXP) ali kad sam vidio da mi sve radi ostao sam na Visti i to x64. Gore spomenuti problemi zapravo nisu bili veliki, spomenuta aplikacija ne radi kako treba ni na WinXP a driveri su bili za zvuk na NF4.
Da su problemi nekim slučajem bili nerješivi i da nisam mogao raditi pod Vistom naravno da ne bih ostajao na njoj. Upravo u tome leži najveći problem MS-a. Velike kompanije ne žele ulaziti u rizik da im barem neka od aplikacija koja im je potrebna ne radi. Iz istog razloga dosta ih još uvijek koristi Win2k a slične probleme muči i Linux ali to nije tema ovog threada.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 21.03.2008., 14:49   #1625
Mr.Ex.President
Torrent freek

Mr.Ex.President's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Vista manager ju "ugasi" ali prilikom ponovnog pokretanja winza i Vista managera ikona je opet dolje... Kak ju na neki drugi način maknut? :/
Lacy?
Kod mene bila ista stvar
Ka da je ukleto jebote

Što se procesa tiče Meni ih je isto gušt ubijat jer me iritira da mi nešto radi, tj. stoji u pozadini, a ne služi. To je jebote ka da u podrumu kuće iman bazen koji nikad ne koristim
Ma da ih iman 20, ja ću se trudit da dobijen 19 iako s tim neću ništa dobit

CPU: AMD Ryzen 5 1600X MHz - cooling: Corsair H100x
MBO: MSI B450 Gaming Plus
RAM: 2x 8 GB DDR4 G.SKILL 3000 MHz (Aegis F4-3000C16D-16GISB)
VGA: Asus GeForce 970 4 GB STRIX
HDD: SSD Kingston 256 GB [KC400] || Toshiba 3 TB [DT01ACA300]
Case: NZXT S340 - Rear exhaust 120mm - 7V
PSU: Corsair RM550X 550W

Periferija

LCD: HP ZR24w
Keyboard: Logitech Illuminated Keyboard
Mouse: Logitech G400
Gaming Wheel: Driving Force™ Pro
Sound: Genius SP-HF1201A
Printer: HP LaserJet 1020
Scanner: HP ScanJet 4300
Headphones: Philips SHC 2000
ADSL: Siemens Gigaset SX763 router [T-com Flat - 10/640]
Switch: D-Link DGS-1005A 5-port giga

CPU: AMD X2 A4-5300 cooling: BOX
MBO: Gigabyte GA-F2A85XM-HD3
RAM: Kingmax 1x4GB DDR3, 1600 MHz CL9 [FLGF]
HDD: WD Green 2TB [WD20EZRX]
PSU: Antec SU380
Case: Antec NSK2400 (ispuh: 120mm - 5V)

TV: Samsung 43E450 @HDMI
Remote: Logitech K230 + Logitech M180 mouse

LINK

Mr.Ex.President je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 16:56   #1626
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
1. Win XP je po defaultu trošio duplo više od Win2k.
Danas praktički nema nitko ispod ispod jedne gige, većina ima dvije , a neki čak i 4. A ti se brineš što Vista troši 400 MB više od XP-a ? Damn Vista ne troši ništa iznad nekih današnjih hardverskih mogućnosti.
2. Nije istina. COD4 mi radi isto, i čak mi se brže učitava. To je sve što zasad igram
I mislim da je to više pitanje drivera za vistu, nego samog OS-a, i driveri se konstantno poboljšavaju.
3. No way Registry je duplo bolje organiziran od XP-a, puno manje mi errora tune up nalazi. A bome i puno brže rješava te greške
4. XP nije pojeftinio jako dugo, kakav je to odnos prema kupcima? Btw, Linux je besplatan Ali isto tako slažem se da je stvarno bila preskupa donedavno.
5. A nemam tu kaj pametno, potpisujem Lacy-a

6. U principu sve što je Lacy rekao, praktički bi u riječ isto napisao.
Staro 21.03.2008., 17:08   #1627
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
1. Kao i WinXP kad je izašao u odnosu na prethodnika
2. Da nešto malo ili malo više ovisi kako kome, neki korisnici čak tvrde suprotno. Ono što svi primijete je brže učitavanje posebice ako svaki dan igrate otprilike u isto vrijeme jer Vista prati navike i preloada sadržaj.
3. Nije potpuno točno. Nije uveden novi file system, ali su uvedene neke novine kao gore spomenuti prefetch. Bolji je memory management, task management, audio layer je promijenjen (svaka aplikacija dobije svoj volume), novi kernel, network...
4. Točno, to je i MS shvatio pa je skinuo cijenu. Ne sjećam se koliko je bio WinXP kad je izašao.
5. Ovo je toliko loš argument da ne znam dali ga trebam komentirati. Što bi novi OS trebao biti složeniji od starog? Želiš editirati configuracijske fileove? Kucati naredbe u command promptu? Ako to želiš imaš razne distribucije Unixa i Linuxa ili se vrati na DOS i uživaj. Vista zapravo u pokušaju da neke stvari pojednostavi komplicira starim korisnicima snalaženje. Što je sa OSX? Zar nije njegov uspjeh zasnovan na user friendly grafičkom sučelju koje se vrti na stabilnoj Unix jezgri? Što misliš što ga više prodaje od to dvoje?
Potpuno se slažem...
Igre mi rade isto ili bolje.

No, neki lokalni pametnjakovići će uvijek tvrditi drugačije.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 17:13   #1628
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Potpuno se slažem...
Igre mi rade isto ili bolje.

No, neki lokalni pametnjakovići će uvijek tvrditi drugačije.
Pa sve je to istina i nema kaj, neki su to shvatili a neki budu! Pitanje vremena, al ovo nisi smel reći ,videl budeš!
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 23:27   #1629
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Pa sve je to istina i nema kaj, neki su to shvatili a neki budu! Pitanje vremena, al ovo nisi smel reći ,videl budeš!
Znam da nisam...

Ipak je Fleks globalni pametnjaković.
Staro 22.03.2008., 00:57   #1630
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ma ipak znam samo da se na xp ne vraćam,al opet mogu reć da je xp malko brži od viste,primjer,film od 700mb stavljanje u winrar na xp-u je kod mene traje oko 3m 30sec.tu negdi,a na visti oko 4m.10sec.A sad što se tiće igri,huh,možda koji frame je niži na visti,al opet mislim da bi driveri to trebali rješit,kad smo kod drivera koji su se po vama najbolje pokazali na visti(za seriju 8800)?Mada znam da bu se te neke sitnice riješile u hodu.Što se tiće potrošnje memorije,više se tolko i ne zamaram znam da ne troši bezveze memoriju,kak xp recimoMada sam razmišljal na prelazak na 2x2gb,al opet sumnjam da bi videl razlike neke između 2gb i 4gb,pošto je 2gb onak taman da vista zablista u punom sjaju s pregršt memorije
Uhh,al mi se ovo dopada sad sam kopiral file s harda na hard i bogme ovo je fakat brzo....
zvonac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.03.2008., 02:03   #1631
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kompresiranje i dekompresiranje jest popravljeno sa SP1, ali je i dalje najgore područje za usporedbu sa XP-om. Tu ga stvarno XP dere za kojih 20-30%. No nije da se igraš cijeli dan u WinRAR-u
Staro 22.03.2008., 08:50   #1632
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Kompresiranje i dekompresiranje jest popravljeno sa SP1, ali je i dalje najgore područje za usporedbu sa XP-om. Tu ga stvarno XP dere za kojih 20-30%. No nije da se igraš cijeli dan u WinRAR-u
Nešto ste pobrkali. Problem se odnosi samo na ugrađen rad sa ZIP formatom u Windows Exploreru. Ostale aplikacije ne bi trebale biti pogođene tim problemom, usporenje se vjerojatno događa iz drugih razloga odnosno zbog drugačijeg načina kopiranja i to su nešto popravljali u SP1.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 22.03.2008., 09:41   #1633
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Ma ipak znam samo da se na xp ne vraćam,al opet mogu reć da je xp malko brži od viste,primjer,film od 700mb stavljanje u winrar na xp-u je kod mene traje oko 3m 30sec.tu negdi,a na visti oko 4m.10sec.A sad što se tiće igri,huh,možda koji frame je niži na visti,al opet mislim da bi driveri to trebali rješit,kad smo kod drivera koji su se po vama najbolje pokazali na visti(za seriju 8800)?Mada znam da bu se te neke sitnice riješile u hodu.Što se tiće potrošnje memorije,više se tolko i ne zamaram znam da ne troši bezveze memoriju,kak xp recimoMada sam razmišljal na prelazak na 2x2gb,al opet sumnjam da bi videl razlike neke između 2gb i 4gb,pošto je 2gb onak taman da vista zablista u punom sjaju s pregršt memorije
Uhh,al mi se ovo dopada sad sam kopiral file s harda na hard i bogme ovo je fakat brzo....
Uvijek koristim najnovije drivere...
A jesi ti skužil kak se dobro otvaraju aplikacije u visti?
Staro 22.03.2008., 09:49   #1634
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
ok neka netko napravi guide.."kako naštelati vistu da radi ko beba"...

ima to netko u planu ili?
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2008., 10:39   #1635
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
ok neka netko napravi guide.."kako naštelati vistu da radi ko beba"...

ima to netko u planu ili?
Ma imam ja već duže vrijeme ali okolnosti mi to ne dozvoljavaju. Evo dvije slike za početak, tako je kad pogasim sve aplikacije i neke servise. Baš sad gledam da bih mogao pogasiti još neke servise.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 22.03.2008., 11:11   #1636
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Uvijek koristim najnovije drivere...
A jesi ti skužil kak se dobro otvaraju aplikacije u visti?
Ja pak imam drivere one prve kaj je pokupil iz update-a(7.15.11.6369),al izgleda da bum išel po nove nadam se da su izišli.

Preformuliraj pitanje...
Hehehe,pa otvaraju se dobro aplikacije u visti
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2008., 11:12   #1637
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Ajd reci kad su neki novi Win trošili isto ili manje resursa? Bilo bi dobro izračunat postotke povećanja svih novih verzija u odnosu na prethodne, pa da se i ta predrasuda razbije. Btw, ne podržavam toliki rast zahtijeva za resursima, ali tako je oduvijek bilo....

Citiraj:
2. igre sporije rade
Ne igraju se svi na kompu da bi im išta značio taj argument. Al sjećam se kad su se ljudi kleli u Win 98 i igranje na istom jer to na XP-u i nije baš valjalo, tako da....

Citiraj:
Jedni windowsi koji donijeli nešto revolucionarno novo su bili Win 95. Nabroji mi koje su to drastične promijene donijele ostale verzije? Niti jedna. Sve su donosile evolucijske pomake.

Citiraj:
4. skupa je
Imaš Linux ako ti je skupa. To je slobodno tržište. Ako ti se ne sviđa, ne kupuj.

Citiraj:
Naravno da je, ne budi naivan. Ne razumijem zašto svi misle da MS ne zna što radi. Pa to je ogromna firmetina s hrpom stručnjaka koji itekako znaju što je tržište i kako ga kontrolirati. Gledajući to isto tržište zna se da većina korisnika nema pojma ni o čemu. To su ljudi koji ne žele znati kako računalo, odnosno OS funkcionira. Oni žele da je OS šminka i da na njemu na najjednostavniji i najbrži način obave ono što žele (prepoznaj OSX u tome). To ne uključuje borbu s konfiguriranjem. Sve treba raditi out-of-the-box jer je sve ostalo gubljenje vremena.
Danas je istraživanju tržišta osnovni zakon u poslovanju, a prilagođavanje marketinške strategije tim rezultatima i potrebama (većine) korisnika glavna preokupacija kompanija.
I opet, ako ti se ne sviđa imaš alternativu.

Citiraj:
Sorry to je OS koji cu definitivno preskocit.
To je čist OK. Tvoj ukus tvoj izbor.

Citiraj:
Osobno, svaki drugi dan dođem na neki komp s XP OS-om i mogu ti reč da se nikada ne bih vratio na njega. Priznajem, jedan od razloga je i to što imam velike prekrasne ikone na velikom prekrasnom monitoru s velikom rezolucijom. Nepotrebno? Ne baš. Dokazano je da ljudi puno bolje percipiraju slike od teksta i zato svaki moderniji OS (kao i većina softwarea) teži da sve animira i prikazuje pomoću grafike. Korisnik lakše povezuje sliku s nekom funkcijom, nego kada čita objašnjenje ili naziv iste. IMHO, to je prije svega smjer razvoja operativnih sustava i zahtjev tržišta, a tek onda puka šminka.

Za konstantno učenje i raskopavanje sustava je Linux idealan izbor.

Također, Vista je u mnogočemu spora i puna je bugova, ali ima i mnoge dorađenije sitnice (ako ništa drugo) od prethodnika. Sve je stvar vlastitih preferencija.

Artistar je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2008., 16:47   #1638
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Citiraj:
Ma imam ja već duže vrijeme ali okolnosti mi to ne dozvoljavaju. Evo dvije slike za početak, tako je kad pogasim sve aplikacije i neke servise. Baš sad gledam da bih mogao pogasiti još neke servise.

Evo, ja nisam gasio nikakve procese, Vista x64+SP1. I ja neznam da mi uzima i 1GB opet nema veze, većinom svi imaju 2GB koji imaju vistu pa nek onda koriste te silne DDR-ove, a ne kupiš 4GB DDR2 i onda se cjepidlaći gle uzima mi 1.06GB RAMa-daj zamisli! Pa ne kupuješ DDR da ti stoje u kanti!

Staro 24.03.2008., 09:02   #1639
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

ok sve u svemu pročitah svih 55 stranica ovog topica.
izvukao sam manje više sve korisno kaj sam našao (za sebe) pa mogu u instalaciju.

P.S naravno da ne odgovaram za posljedice..odgovaraju Lacy, Litho i Domy_os lol

zezazm se sve naravno na vlastitu odgovornost raditi

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 15.08.2008. u 10:38.
Staro 24.03.2008., 09:49   #1640
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Sinoć sam instalirao vistu ultimate kod sebe na komp. imao sam problem sa internetom. Napravio sam novu konekciju (dsl t-com) i spojio se normalno na net. No problem je da kad u mozilli (il IE, svejedno koji) utipkam nešto da mi pronađe u googleu, on to nađe no neželi otvoriti niti jednu drugu stranicu.
npr. utipkam u google "pcekspert" i on to nađe, no kad kliknem da otvori ništa se ne dešava.
Stavio sam onaj Diagnose i rekao mi je da je problem sa DNS, nemože dobiti odgovor sa tog servera..... ..
Zna tko kako to da riješim????
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2008., 09:51   #1641
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Ne znam gdje si ovo izvukao:
windows defender- isključiti (nije neophodno ali se može isključiti)
windows firewall- isključiti (ja to nebih isključivao ako nemam zamjenu)
auto defragment- isključiti (nije loše ostaviti pogotovo u SP1 gdje se može odrediti koji disk i kad)
Indexing Service- isključiti (ovo nisam isključio već sam ograničio samo na start menu. Desni klik na My Computer->Performance->Adjust indexing options)
SuperFetch- isključiti (nisam isključio. Zbog ovog service-a Vista "rošta" po hardu dok ne popuni radnu memoriju sa podacima koje očekuje da će uskoro korisnik trebati. U SP1 to radi sa još nižim prioritetom nego prije, ne smeta radu a drastično podiže brzinu učitavanja aplikacija i podataka.)

Neki dan dok sam radio nešto drugo probao instalaciju sa integriranim SP1 na drugom disku. Instalacija sad traje puno kraće nego prije a pogotovo kraće od kombinacije čiste instalacije te nakon toga SP1.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 24.03.2008., 09:51   #1642
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Hint: firewall
Staro 24.03.2008., 10:16   #1643
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Citiraj:
Hint: firewall
Jel ovo bilo za mene???

Uglavnom, glup kakav jesam, sinoć sam srušio vistu i stavio xp zbog toga što nisam mogao na net....kakav sam ja freak..... sad ću morat vistu opet danas instalirat......
Staro 24.03.2008., 10:29   #1644
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

[QUOTE=LAcy;983037]Ne znam gdje si ovo izvukao:/QUOTE]

znaci..izvukao sam iz topica..sve kaj je bilo manje više korisno za ubiti...
zato kažem..to sam za sebe izvukao..ne znaći da to netko drugi mora koristiti

Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
Jel ovo bilo za mene???
je..mislim da je jelc imao iste takve probleme
Staro 24.03.2008., 10:33   #1645
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
znaci..izvukao sam iz topica..sve kaj je bilo manje više korisno za ubiti...
zato kažem..to sam za sebe izvukao..ne znaći da to netko drugi mora koristiti
Samo napravi onako kako sam napisao u prethodnom postu.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 24.03.2008., 16:14   #1646
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Citiraj:
Jel ovo bilo za mene???

Uglavnom, glup kakav jesam, sinoć sam srušio vistu i stavio xp zbog toga što nisam mogao na net....kakav sam ja freak..... sad ću morat vistu opet danas instalirat......
Možeš sa Vistom normalno surfat ali moraš ući u ruter i naštelat PPOa/ili kak već se to zove neznam točno, a tebi je sad na BRIDGE modu pa zato neće otvarat stranice! To ti je zbog lan kartice, sve normalno radi dok ne inst drivere za nju!
Staro 24.03.2008., 16:20   #1647
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Citiraj:
Autor danc00 Pregled postova
Možeš sa Vistom normalno surfat ali moraš ući u ruter i naštelat PPOa/ili kak već se to zove neznam točno, a tebi je sad na BRIDGE modu pa zato neće otvarat stranice! To ti je zbog lan kartice, sve normalno radi dok ne inst drivere za nju!
Instalirao sam drivere za mrežnu, imam integriranu na ploči pa su driveri odma sa cd-a instalirani. A šta je sa tim PPOa/il kako se već zove, kako to namjestiti???
Staro 24.03.2008., 16:30   #1648
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Citiraj:
Instalirao sam drivere za mrežnu, imam integriranu na ploči pa su driveri odma sa cd-a instalirani. A šta je sa tim PPOa/il kako se već zove, kako to namjestiti???
1. Utipkaš 192.168.1.1 (upišeš admin/0000)
2. Odabereš WLAN
3. Tamo pod WAN setting PPPoE/PPPoA (staviš ovak ne BRIDGE)
4. Moraš upisati lozinku i sve to dole par polja ispod i to je to!
Staro 24.03.2008., 16:31   #1649
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Citiraj:
ok sada nakon 53 stranice ovog topica dali je mooožda netko tko već dugo koristi vistu u stanju napisati kratki manual koje stvari treba pobiti kako bi vista bolje i brže radila?
Dakle tutorijal je u nastanku, molio bih malo strpljenja.

RTX 2080 TI 11GB GDDR6
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

Staro 24.03.2008., 20:05   #1650
madmax17
Premium

Datum registracije: Aug 2007
I ja sam bivši mrzitelj a sada fan 64 bitne viste ultimate koji sada ima i sp1, negdje sam čuo da je 64-bitna verzija bolja i stabilnija za što ne mogu osobno tvrditi ali problema skoro pa i nije bilo. Unatoč strahovima i glasinama svi 32-bitni programi rade, pomalo čudno da i dalje nema 100% 64-bitne podrške, recimo za internet explorer 64-bitni nema flash player 64-bitni pa se ne mogu gledati flash filmovi preko ie64 ali zato mogu preko ie32 i firefoxa koji je isto 32 bitni razlike brzini nema pa se nemam šta žaliti ali opet je čudno zašto nakon svih tih godina ne naprave 64 bitni flash, u čemu je problem ne znam.

A što se tiče winrara i sličnog pa hvala bogu tu je x64 squeeze5 koji mi otpakira najpopularniji format rar 20 sekundi brže od x64 7zipa i puuuno brže nego x32 xp koji o tome može samo sanjati. Igre koje sam probao rade odlično možda zbog ati-ja koji je na glasu da ima bolji dx10 u ovom trenutku pa i prvi su izbacili 10.1 grafičku na tržište, opet sam ostao iznenađen jer kako ljudi cendraju čovjek bi pomislio da će se vuči na 2-3 fps-a ali izgleda da se više stvarno ne može vjerovati ljudima na internetu jer ni to nije istina, barem kod mene, niti se osjeti da Vista ustvari emulira sve 32 bitne igre očito da je Microsoft napravio odličan posao što se te 'emualcije' tiče.

Najmanje bitan dio jest izgled a vista izgleda odlično uz neke dodatke kao dreamscape za koji se mora imati ultimate verzija, sa tim stvarno odskače od xp-a i ponekad se teško vratiti natrag jer imam dual-boot.

Kao manu bi spomenuo 'search' čija funkcija meni nije jasna naime možete buljiti u fajl u 'program files' recimo a super-brzi-instant search ga neće nači jer fajl nije u njegovom indexu a zašto nije nemam pojma, to valjda znači da i budući fajlovi neće biti indexirani, ili barem ne svi, znači ovaj 'napredni' search je beskoristan. Druga mana, vista jednostavno nije dizajnirana za starije ili sporije strojeve znači na neki način je ispred svog vremena ili je prezahtjevna za ovo vrijeme, kako tko shvati, vjerujem da u se u toj grupi nalazi najviše pljuvača kojima ne radi ovo ili ono i sve se vuče i tri p.m. no sa vremenom će i oni promijeniti strojeve te će za vistu izaći novi i bolji driveri pa će i zadnja grupa preći na vistu, kad se sjetim da nisam htio preći iz voljenog dos-a u ružne windowse 3.1, iz win98 u winxp (ovo sam odgađao sve do drugog servis packa za xp) mogu reći da ih razumijem no Vista je sigurno napredniji os ali i zahtjevniji pa tko ima noviji stroj mislim da neće požaliti.
madmax17 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno