|
![]() |
#1561 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
![]() Enivej CX je bolji izbor jer je jeftiniji. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1562 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Hvala! ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#1564 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
SAJB; napajanje za i7 965 extreme?
Dakle, proučio sam malo navode "koliko troši prosječan stroj, koje je napajanje bolje koje tiše/popularnije a za malo para" i tako to, ali nisam našao nešto slično mojem pitanju. Dakle, ovaj tjedan sam kupio komponente iz prvih navoda "moj komp", gigabyte x58 extreme, nešto ddr3 rama (bit će kasnije 12 GB kad se ustali ponuda na 1600 mhz) i i7 core 965 extreme edition. Grafička će preko vikenda vjerojatno iz jednog od ostalih strojeva, gtx285 ili hd4870... Nije isključeno da do kraja godine upogonim barem dva slota u sli ili cf, raid isto ide najvjerojatnije, procesor ide u OC kolko bude stabilno, pa stoga: Koje napajanje mi mogu peporučiti iskusniji sa ovakvim tipom komponenata? Vidio sam ovaj thread sa LC POWER HYPERION Metatron modularom od 700w, sada mu je u linksu cijena i niža, 660kn, ljudi su spominjali da je i tada (oko 800kn) bio dobar deal, aktivni pfc, preko 80% efikasnosti... Jel to i dalje ok dil za moj stroj, dali ga netko ima, jel bučan ili da tabam uhodanim stazama corsaira, seasonica, fortrona i drugova? Napomena, nisam pijani milijunaš, tj. neda mi se, ako je nepotrebno, tjerati modu sa 2kw napajanjima koji svjetle u mraku i slično, dakle neki realni savjeti bi me zanimali, uglavnom sutra idem u kupovinu ![]() |
![]() |
![]() |
#1565 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
hmm.... vidi se po odabiru procesora ![]() u glavnom za sve to + jedna HTX285 dovoljan je i taj HX520 koji već imaš za dve takve GTX285 u SLI-u također je dosta HX520 no iskreno ako imaš para uzmi TX650 ili TX750 taj LC ima užasno kratke kablove
![]() |
#1566 |
Premium
|
Koliko se sjećam, Wolverine je spominjao da su skuplja LC Power napajanja kvalitetna, tiha, lijepa etc.. no problem je što imaju dosta kratke kablove, stoga ako imaš veliki case - ništa od toga. Ako želiš modularca - HX520 ili HX620, ako misliš da ti nije potrebno - PC P&C Silencer 610, Corsair VX550 ili TX650. ![]() EDIT: Spor sam ![]() |
![]() |
![]() |
#1567 |
Premium
|
Hehe jos nemam ni case ![]() steta da skuplja prashinu po policama ![]() A ako je duljina kablova najveci problem tog hiperion metatron napajanja, super. Necu uzeti veliko kuciste, neki midi koji stane u stol, tj nekih 50 cm visine, 50 dubine... valjda nesto u stilu antec three hundred ili sharkoon desperado, coolermaster centurion... tu nebi smjelo bit prekratko s kablovima? Neznam, jel mi se koje svidi na licu mjesta, mozda sutra onda sve kompletiram. No posto mi je i to 6. racunalo (nakon sto sam danas prodao q9450 sistem) nije da sam lud kupovati za njega nekakvi cosmos/stacker CSX... A corsair hx; necu sad vaditi iz jednog stroja corsair da bi ga stavljao u drugi, a i iskreno, ovo "papagajsko" preporucivanje corsaira mi ga je "ogadilo", barem za jos jednu kupovinu. Mislim, okej je, nije da mi je to napajanje pravilo ikakvih problema, ali opet, bila bi katastrofa da je ![]() |
![]() |
![]() |
#1569 |
Moderator
|
LC Power nije loš ali ima manju efikasnost od npr Corsair/Seasonic/PC P&C/TT u toj klasi /nazivnoj snazi, dotično nema 80Plus certifikat Isto tako ono nema 750W, prije cca 600W ako hoćeš uštedit uzmi si i7 920 koji nije niš lošiji od extreme verzije (jedino kao ti fali otključan multi) a uštedit ćeš puno više nego kupovinom lošeg napajanja (razlika u cijeni između TX750 i tog LC-a je cca 300kn, a razlika u cijeni i7 920 vs i7 965 je cca 5000kn) možeš kupit doslovce tri 920-ice za jedan extreme Ne kužim ljude koji uvijek štede na krivim stvarima Stavljat na isti kup riječi kao što su štednja i kriza uz kupovina i7 965 Extreme mi nema smisla
#1570 |
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1572 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
#1573 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#1574 |
našikan pravim haos
|
|
![]() |
![]() |
#1575 |
Guest
|
uh
Sad sam vidio. ![]() Meni taj komp vrišti: "KUPI MI 610W, PC POWER!" Mislim da je sve više od toga čista perwerzija, al jbga, ima ljudi koji se na struju "pale". ![]() |
![]() |
#1576 |
Premium
|
Ma ne palim se na watte, reko sam da necu istresat na 1kw napajanje novac iz principa, jer znam da to netrebam, ne zato jer nemam novaca ili moram ustediti na necemu dabih imao nesto. Zato sam i skoknuo ovdje po savjet na sto je ovih dana zgodno baciti oko(fala na infoima), s druge strane radim posao sa svojim racunalima i treba mi svaki khz i thread procesora, ali proucite "moj komp" specifikacije to mi NIJE JEDINI stroj. Dakle, idem nekom filozofijom, manje a jace, jer mi se neda imati (opet) u radnoj sobi skladiste hardvera. I ovih 6 racunala i 4 monitora je blago previshe. Imao sam i xeone, ali oni su "pushiona" jer je nadogradnja gotovo nemoguca, jer ne postoje maticne sa opcijom overclockanja xeona(barem ne dobavljive kod nas, moja je bila supermicro), grafika (priključci) im nije jaca strana, traze bitno skuplji ECC ram itditd a ja ipak zelim izvuci malo headrooma iz postojeceg hardvera. Dakle, otuda i malo kalkuliranja sa ostalim komponentama. Dakle, zahvaljujuci Wolverine savjetima krizam greenpower ![]() p.s. prespavao subotnje popodne i nista od kupovine do ovog tjedna ![]() Ako na tom stroju ostanem na single gpu rjesenju, zapeo mi je za oko 500w silverstone strider st50f. Bi li objektivno izdrzao prosjecno rendanje? |
![]() |
![]() |
#1577 |
Moderator
|
Taj strider bi trebao izdržat sve to bez problema. btw za referencu možeš uzet ovo U Cinebench R10 i7 940 na 3GHz dobiva cca 17500 bodova, QX6850 na 3GHz dobiva cca 12500 bodova.
#1579 | ||
Premium
|
...a vidio sam neke pozitivne kritike i opis za strider st50f na hardvr sikrets Citiraj:
@ gilbert; ne nalazim spomenuto napajanje u protisu (koji mi je nekako shopping favorit u posljednje vrijeme), a mislim uzet na jedan racun i grafiku i kuciste i napajanje... Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Overhaul. 30.03.2009. u 13:26. |
||
![]() |
![]() |
#1580 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
U mogučnosti sam nabaviti par napajanja pa me zanima koje od njih nudi najbolji odnos uloženo/dobiveno odnosno koje bi vi uzeli. Konfa koju će pokretat u početku će biti E8400, P45, GTX260, 4 harda, znaći neki prosjek. Znam da je za ovu konfu dosta CX400/VX450 ali ova napajanja nisu puno skuplja a konfa se misli mijenjati krajem godine za i7 platformu, pa neka bude lufta na napajanju. Dakle, ovo su napajanja: Enermax pro82+/modu82+ 525W 570kn/640kn Enermax pro82+/modu82+ 625W 750kn/870kn Corsair TX650W 630kn Coolermaster UCP 700W 870kn Još nisam siguran da li bih išao na modularno, ali to ću se odlučiti. Trenutno se najviše dvoumim da li uzeti pro82+525 ili tx650, pošto su cijenom slični. Vjerujem da su po tišini, učinkovitosti i dužini kablova slični, pa bih zato zamolio za vašu procjenu odnosno vaš izbor.
![]() |
#1582 | |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
ali kako coconut kaže mogao bi jeftinije proći s corsairom 400w
![]() |
#1583 | |
Moderator
|
Citiraj:
od gore navedenih TX650 je ono kaj bi odabrao eventualno Ener Pro82+ 525W
![]() |
#1586 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Pozdrav svima Kupujem novo računalo i i složio sam si konfu. Treba mi savjet oko napajanja, obavezno iz adm-a. MATICNA: Asrock P43DE, Intel P43, Intel ICH10, ATX, Dual Channel 4xDDR2 PROCESOR: Intel Pentium Dual-Core E5200 GRAFICKA: XFX HD4870 512Mb DDR5 XXX 775MHz, Dual DVI, HDTV out, HDCP ready HARD: WD 640Gb MEMORIJA: 2X DDR2 2048Mb ( 2Gb ) PC6400 Kingmax, 800MHz, CL5 CD ROM: Pioneer DVR-216DBK KUCISTE: Chieftec CG-01B-B, crno, USB, eSATA, 440mm x 180mm x 460mm |
![]() |
![]() |
#1587 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Corsair CX400 je idealan za tebe ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1588 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
#1590 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Dobro složena konfiguracija a to glede proca: E5200=cca 500krznaša E7200/7300=cca 800krznaša Opravdavaju li cijenom od cca 300kn više je upitno kao i mogučnostima jer navedeni ukoliko ide na 3.5GHz a ide svaki barem toliko ![]() ![]() A E8400= cca 1.200kn je malo previše i onda cijena konfe ode u zrak ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|