|
![]() |
#1561 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Evo, update.. Driveri opet zastekali na trenutak, odnosno ona poruka "drivers stop to work and start again to work bla bla"
![]() |
#1562 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pošto nisu imali na zalihi u Os-u zamolio sam danas dečke iz linksa da mi naruče XFX 4870. Sve 5, grafa stiže u srijedu, nego sam predvidio jednu stvar - kasnije sam tek primijetio da je to 512mb verzija, a 1gb verzija je 70 kn skuplja. Zanima me da li da ipak tražim 1gb jerbo ću ju tlačiti na 1920*1080? Na netu sam našao usporedne testove, recimo na 1920*1200 u prosjeku je 1 gigabajtna verzija 3-4 fps-a brža... Znam da više retorički pitam kad je razlika 70 kn, čisto mi treba potvrda na hrvatskom od onih tablica ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1564 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1570 |
Premium
|
Stigla moja 4870 ali problemi s njom, točnije jedan, ali najbitniji - performanse. Kroz zadnjih par mjeseci prošle su mi kroz ruke 8800gt, hd4850 i 8800 gtx a 4870 je ubjedljivo najsporija... da konkretiziram, npr. crysis naspram 8800gtx je otprilike 10-fpsova sporija na identičnoj rezi i postavkama, cod4, 15-ak fps-ova, NFS shift slideshow na nekim medium-high postavkama itd... Otprilike je u rangu 8800gt. Probao sam reinstal os-a, sa Win 7 na Xp pa sam dobio bjednih 2fps-a u prosjeku više, instalacija Catalysta od 8.8 do 9.9 i manje više sa svim slične performanse. Shvaćam da je proc možda malo usko grlo za nju ali mi nije jasno kako 4850 može biti brža od nje 10% sa identičnim postavkama... Lagano već ludim, za ovo sam mogao dat 500 kn i uzet 3870 i bio bi na istome.... Please help ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1571 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Proc je usko grlo... Ja tu grafu vec imam godinu dana(prvo 512MB pa u 5.mj. 1GB),a jos se nisam pomaknuo od performansi kao i kad sam imao 8800GTX(mozda je sad 4-5 FPS-a vise u igri),a za sve je kriv proc :S...3DMark je veci za cca 200 bodova EDIT: Ali ocito da tebe jos nesto muci,kad ti je HD4850 davala bolje rezlutate...Ali da znas,dok ne promijenis proc,neces se bas "upoznati" sa punim performansama te HD4870
![]() |
#1572 |
Premium
|
Nabavio sam jos jedanput 4850 i obavio testove ponovno i s njom i rezultati su bili puno losiji nego prije i losiji od 4870 sto me donekle utjesilo. Reko garant je problem u nekom drugom hardveru, istestirao memoriju - sve ok, istestirao diskove isto sve ok, ali mi vrag nije dao mira pa sam puknuo windowse na ovaj veci WD kad gle iznenadjenja, rezultati se poboljsali. Napominjem, da je proso testove i da nisam primijetio da me disk zeza al eto, izgleda da je ipak na izmaku snaga polako tak da sam ga maknuo. Izbenchao sam obje grafe i stvarno je pomak sa 4850 na 4870 na ovom procu minimalan ili ga uopce nema. COD4 identicni framerate, Shift 2 fps bolje, jednako tako i Crysis. Eo screenshota 3d marka, 4870 nesto bolja. ![]() ![]() Uglavnom, nisam ocekivao da ce grafa biti tolki overkill za proc, sad moram u neplanske troskove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1573 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Evo oprostaja za jednu 4870. Moja se preselila u vjecna lovista, uz pratnju pci-e slota na novoj Asusici. R.I.P Hladjena accelerom, 120mm vent je pirkao po njoj na 900rpm-a i ja konj da jos stisam, stavim vent na 400rpm-a. Nakon 10 minuta skocili artefakti na 2 sec i monitor se ugasio. Probam drugu grafu u isti slot i banana, ni beep ni nista. Stavim grafu (x1650pro ![]() Ufff, sad cu morat uzet 5870. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#1575 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Athlon x2 (brisbane i winsdor) su preslabi da bi išta danas iskoristili. Hd4870 na athlona x2 je samoubojstvo koje sam i ja sam napravio. Mogu samo reći otkako sam uzeo x3 720 preporodio sam se, kao da sam dobio drugu karticu, zato pod hitno nekog athlona II x2 ili x4 kupit ako nemate puno para i clockaj na 3,4Ghz pa ćeš vidit povećanje fps-a 20-50% i neće biti framedropova,laganja itd.
![]() |
![]() |
#1576 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Koji q mene kvotas?? ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#1577 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() |
#1578 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1579 |
Banned
Datum registracije: Oct 2009
|
VTX hd4870 1gb
nigdje nisam naso nista o ovoj kartici, cak ni na google-u. kakva je ta VTX (Vertex3d) inačica 4870 kartice? ima li ju netko, ili makar iskustva iz prve ruke? vidim da ima 2 fan-a gore, kako joj stoje temperature? to je najjeftiniji 4870 model, da li se isplati uzeti ga s obzirom na omjer cijene i performansi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1580 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Jeftinjara su. Ja bas razmisljam da uzmem jednu 512MB. To je uglavnom powercolor, koliko sam upoznat, 512MB ima zerotherm cooler gore. Za tih 900kn za 512MB mislim da nema bolje ponude. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1581 |
Premium
|
Ovak, jel moguće da meni catalyst ne diže clockove kad bi grafa trebala biti pod punim opterećenjem? Eo sad sam uz par pokrenutih igara svaki put pokrenuo gpu-z i pod current reading uvijek ostane na defaultnih 600mhz koje catalyst smanji u 2d modu... Ili je stvar do senzora? edit: kad ju clockem na 790 opet ocitava 600.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1582 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Svaki put kad gledaš program, kartica se downclocka u 2D mod. 3D frekvencije su uključene samo dok si u igrama. Pod Sensors imaš GPU Core clock koji pamti frakvencije zadnjih minutu dvije. Pokreni GPU-Z i uključi opciju "Continue refreshing this screen while GPU-Z is in the background". Pokreni igru, alt-tabbaj iz igre nakon par minute i pogledaj čitav log da provjeriš frekvencije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1583 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
4870 izgorila ?
Zadnjih par dana sam, nakon sto sam upalio komp, svaki puta mogao cuti kooler od grafe koji je bio glasan k'o avion. Kad bi se komp digao, on bi se nakon nekih 1-2min utisao :S Danas upalim komp, opet isto, opet se utisao... i kliknem extractat neki film i samo sam kroz kuciste vidio svjetlost kod graficke i osjetio miris paljevine (komp je jos radio)... ja sam se usrao pa sam ga naglo izgasio i iskopcao iz napajanja. Ovo mi je druga komponenta iz diskonta24 da mi izgara (router je prva) Zna li itko je li moguce da je grafa ziva ? Bojim se ukopcavat opet pa da se slucajno nesto drugo ne osteti... hvala svima.. nikad vise na ati |
![]() |
![]() |
![]() |
#1584 | |||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ovisno od kartice do kartice i od chipseta ploče to je vrijeme dulje-kraće Citiraj:
Citiraj:
Obožavam ovakve neutemeljene izjave ![]() Daj elaboriraj ![]() Ati je krif kaj ti se kure komponente?
![]() |
![]() |
#1585 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ma ovo "nikad vise na ati" zaboravi, jebiga, nazivcirao sam se :S Iskrenje je bilo na samoj grafi, sad sam posisao sve i opet ga upalio i nista nisam osjetio, ali sam ga odmah izgasio... neam muda ![]() Sta mislis, da ga upalim i pricekam dok se winsi dignu... iako ne vjerujem da je grafa cijela ak se nesto "zaiskrilo" hvala na odgovoru, btw. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1586 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Zna li neko gdje se tacno nalazi termalna dioda za GPU temp (MEMIO) na saphire 4870 toxic? Posto mi se penje i do 100C zanima me gdje je tacno i sta predstavlja ova temp? Dosta sam citao po googlu i ljudi tvrde da je ova term dioda u gpu-u, Onda mi nije jasno zasto toliko ovisi od brzine ram-a i dok mi je temp GPU-a oko 73C ova MEMIO ide do 100C? THX! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1590 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, jedna kartica sa dva GPU-a
|
|
Oglas
|