|
![]() |
#15391 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
pakne bye-bye (ionako su bile za cca 3 spusta, pa sam sutio, iako gledam preko pulta sto rade i ne vjerujem vlastitim ocima) -->
-kad nisu uspjeli sloziti, pada komentar da ce kocnicu pregledati njihov serviser i da ju vjerojatno treba odzraciti -kocnice su odzracene ali je u sistemu visak ulja pa nisam mogao staviti nove pakne ![]() - izgubili su osigurac na sarafu koji drzi pakne Imaju srece sto su pakne bile na izdisaju, pa nisam htio raditi frku, inace bi trazio nove ![]() Vec sam se spremio da u petak idem po nove XT-jke kod Alesa, a nije da imam para viska, pogotovo sto sam se jucer fino isprsio za redoviti servis+stelanje ventila na autu, tak da su me obradovali kad sam saznao da je kocnica popravljena. U svakom slucaju na proljece planiram zamijenu kocnica, iako ovi new elixiri 3 stvarno fantasticno koce. Moj bajk je spreman za vikend, kocnice popravljene pod garancijom...a sad cu malo o ekipi iz Keindla
![]() Prvo pohvalno: - cim sam u pon. donio kocnice, dva mladca su se dala na otklanjanje kvara, ali bezuspijesno pa su kocnice ostale da ih njihov serviser pogleda (znaci ta dvojica nisu sluzbeni serviseri, ali sarafe po biciklima) - kvar je brzo otklonjen (u pon. donio, u srijedu ujutro odnio, znaci 1 dan) A sad pokude: -nestrucne osobe sarafe u servisu -sire klipove viljuskastim kljucem ![]() -vrate celjust uz komentar da je to standardna boljka tog tipa kocnica i da sada rade - ja im dokazem da i dalje ne rade ![]() -nakon toga opet pokusavaju cackati po celjusti, i pazite sad ovo, sire klipove odvijacem s mojim paknama unutra ![]() -kad nisu uspjeli sloziti, pada komentar da ce kocnicu pregledati njihov serviser i da ju vjerojatno treba odzraciti -kocnice su odzracene ali je u sistemu visak ulja pa nisam mogao staviti nove pakne ![]() - izgubili su osigurac na sarafu koji drzi pakne Imaju srece sto su pakne bile na izdisaju, pa nisam htio raditi frku, inace bi trazio nove ![]() Vec sam se spremio da u petak idem po nove XT-jke kod Alesa, a nije da imam para viska, pogotovo sto sam se jucer fino isprsio za redoviti servis+stelanje ventila na autu, tak da su me obradovali kad sam saznao da je kocnica popravljena. U svakom slucaju na proljece planiram zamijenu kocnica, iako ovi new elixiri 3 stvarno fantasticno koce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15392 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Postoji li neki elegantniji način za raširit klipove? Istrošile su mi se pakne i naravno klipovi su izašli toliko da nove neće stat unutra. Guram ih skroz nazad unutra ili taman da stane pa se onda kočnica prilagodi? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#15393 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja koji sam neki dan prvi put radio izmjenu pakni, bez da mi je itko prethodno pokazao, sam bio dovoljno savjestan da ne sirim klipove nicim ostrim da nebi bilo nismo znali tako da ne mogu vjerovat da u jednom servisu rade to sto rade. Uzas. Zato se i drzim one Destroyerove "Nemoj se bojat sarafit po bajku" ![]() ![]() EDIT: Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15394 | |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() gurni do kraja pa će ti se klipovi sami poštelati. ![]() E: eto, ćuko editirao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15395 |
Moderator
|
Ako već morate po klipovima ići (a ne po starim paknama), uzmite si plastične levere za skidanje guma ak imate. Ja doma imam jedan dovoljno tanki lim koji ide kroz čeljust i onda samo fino stisnem s obje strane.
![]() |
#15396 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
nitko nije nista pisao za nesrecu u nedjelju na Sljemenu. imam poznate u GSS-u koji su isli spasavati jadnika. navodno se spustao niz Sljeme, bez kacige, pao i udario glavom u kamen. kad su ka spasavali nije osjecao noge i ruke su mu trnule pa su pretpostavili da je slomio vrat. ne znam ishod... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15398 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
6 komada -->
![]() (1 board/dirt-street, 1 bic. cestovna, 1 bic. AM, 1 moto, 1 alpinisticka i 1 gradjevinarska) Bas sam neki dan zbrajao koliko kaciga imam doma ---> 6 komada
![]() (1 board/dirt-street, 1 bic. cestovna, 1 bic. AM, 1 moto, 1 alpinisticka i 1 gradjevinarska) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15399 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja sam samo jednom na grmi bio bez kacige na spustu i tada sam se spuštao ko po jajima, polako i sigurno. Otkako sam se počeo baviti malo aktivnije bicikliranjem u šumi imam kacigu i u nekoliko puta koliko sam padao, skoro mi je uvijek dobro došla! Mislim da cifra od 200kn+ i nekakav ego o tome kako izgledamo sa kacigama na glavi nije vrijedno loma iste! Uh, sav se naježim kad čujem a kamoli kad vidim nekoga bez kacige na biciklu u šumi! Edit: @ Nik, kad se već hvalimo, ja imam šljem doma ![]()
![]() |
#15400 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
nisam nigdje vidio da pise, samo sam cuo od ljudi koji su ga isli spasiti. mislio sam da ce tu netko znati o tome, bas me zanima kak je covjek |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#15401 |
Registered User
|
Pogurat ću onda klipove nazad dok su stare pakne unutra, neki priručni alat će se nać- pitam samo jer se nekad nisam svjestan svoje snage pa da ne spotrgam čeljust kočnice prstima ![]() Na temu kaciga, meni je moja super, ali već se vidim kako na proljeće uzimam Archi-Enduro (google) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15402 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Archienduro i ja planiram uzeti, čisto zato da mogu s njom i horizontalnije gor-dol stazice vozit bez bojazni da glavu ujebem, a jopet da imam dovoljno zraka ![]() Jesi se informiro možda u slo jel ima koji uvoznik i koje su cijene?
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 09.11.2011. u 21:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15404 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() |
#15405 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
da imam kacigu od 140e namjerno bi se baco na glavu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15406 |
Moderator
|
Destro, bijo danas kod Borisa Kresla. Sve zaključano, spuštene rolete. Upropastio si čovjeku biznis ![]() Ali popričao sa čovjekom iz firme preko, ona MB Krmpotić i rekao mi je da dođem kod njih kad je tokar tako da nema frke da će oni to obaviti kaj god trebam. Tak da u svakom slučaju fala na preporuci.
![]() |
#15407 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() -- Nije mjesto tu, ali na ovu pticu na početku sam se strgo http://www.youtube.com/watch?v=4Elcs...feature=relmfu
![]() |
![]() |
#15408 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15409 |
Moderator
|
Ma tak sam si i mislio, da bi bilo dobro da ga nazovem ranije pa da provjerim. Ali nisam nit sam znao kad ću ići. Budem vidio sa ovima tamo, a ako ne ili ako budu preskupi, onda njega cimnem.
![]() |
#15410 | |
SCSI Freak, deda :P
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15411 |
Registered User
|
Tsss, na starim paknama cca pola milimetra mesa, još jedno-2 spuštanja niz Sljeme i sjebo bi i sebe i rotore. Razmaknuo klipove do kraja, sve lijepo metno i pocentrirao i svejedno nešto grebe. Čistio sam alkoholom rotore ali nije dovoljno agresivan da skine zapečenu mast ili što to već je. Sugestije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15412 |
|
Opusti sarafe na celjustima, stisni rucicu kocnice tako da blokira kotac, drzi i pritegni sarafe na celjustima. Isti postupak ponovi i na drugoj kocnici ako struze. Btw, moze bit da ce ti i nakon toga strugat, ali nakon jedne kratke voznjice (do posla i nazad) bi trebalo prestat strugat. Tako je bilo sa mojima kad sam stavio nove pakne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15413 |
sto da napisem ?!
|
ako je shimano i sl. u pitanju, provjeri si onu kvačicu koja razdvaja pakne. ona, kao U što je između pakni. meni su donji dijelovi kvačice (brkovi) derali po rotorima, pa baci pogled. (pogotovo ako su sa discobrakesa zamjenske kvačice) nitro riješava svu maščobu ![]() ako nemaš tih kemikalija, probaj ih zaliti kipućom vodom i oribati nečim (likvi i krpa). trebala bi većina toga otići. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15414 |
Registered User
|
Znam centrirat kočnicu Cuks, nekaj sitno grebe i nervira me, možda prođe samo od sebe. Nisu Disco Željac, isprsio sam se za swissstop, i ja sam posumnjao na njih ali nije. Dobra ideja s vodom, bum probo, nitra naravno nemam, osim u guzici kad se spuštam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15415 |
sto da napisem ?!
|
hmm... baci baš pogled na tu kvačicu. zavrti kotač, laaaaagano stisni kočnicu i gledaj što struže. dajem 2 mm kožice da je to ![]() evo na slički E: eto, kasno je... ode kožica ![]() ![]() meni je to cvrkutalo i pilo mi živce. problem riješio tako što sam vratio stare kvačice gore. svejedno... mora nešto jeO/(&$i ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15416 | |
|
Citiraj:
Onda ako si centrirao kocnicu probaj malo prodjirat bajk jer meni je tako prestalo strugat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15418 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Napokon namontiro kocnice. Malo me brine sto sam morao staviti 5mm izmedju prednjeg adaptera i IS prihvata jer mi je kaliper bio preblizu vilici i rotor opce nije mogo stat izmedju pakni. Tak da sam se malo namucio dok to nisam poslozio. Zadnja je prosla bez problema ali ju nisam uspio namjestit da mi ne struze. Struze neki mali dio samo, a neda mi se vise zezat sa njima. Ono sta sam probo po stanu ![]() Vidjet cemo kak se ponasa na prvoj pravoj voznji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15420 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Da. SLX M666 sa SM-RT76 rotorima 180 i 160 i adapterima za 201€ bez povrata DDV-a. Povrat je oko 35€ i to umanjis za neznam koliko jer lik uplacuje preko banke pa ti uzme za proviziju. Ti mu moras poslat racune nazad da bi dobio povrat. ALI poslo nam je jedan CL rotor umjesto 6bolta pa smo mu ga odmah vratili nazad a on je odmah poslo pravi na moju kucnu adresu. Posiljke se drze 15 dana na posti i nakon toga se vracaju posiljatelju. Pito sam i koja je cifra za uvoz u slo ali nije znala. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|