Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.02.2023., 18:03   #121
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Po meni najpametnije pričekaj sutra pa zovi njihovu službu, neka se oni natežu s vozačem. Koliko je tih predmetnih sandučića i tko istima ima pristupa?
mkey je offline   Reply With Quote
Staro 05.02.2023., 18:07   #122
p3c3k
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2019
Jedan sanducic, samo clanovi obitelji imaju pristup sa kljucem. Krade se dosada nisu desavale, ali ovo je drugi puta u manje od mjesec dana (prvi slucaj sa hrvatskom postom di je po njima isporucen paket a nije, i onda se magicno pojavil 25dana kasnije) da su problemi sa posiljkama.
p3c3k je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2023., 21:00   #123
mkey
Premium
Moj komp

Meni se jednom dogodilo s DHLom da je lik u uredu greškom na sve pakete koji su taj dan došli u ured stavio na krivi barkod po kojem je ispalo da je sve te pošiljke preuzeo neki lik koji je preuzeo samo svoju pošiljku. Poslije su dostavljači poludjeli koliko ljudi ih je zvalo da pitaju tko je taj tip

Moguće da se tako nešto dogodilo i pošti, pa je jedan dio paketa ostao negdje dok ih nisu primijetili i shvatili da bi nešto trebali s njima.

A GLSov šole je moguće pomiješao događaje.
Staro 03.08.2023., 13:20   #124
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
pitanje

imam brojeve od 2 paketa za koji su mi rekli da su poslani dok na GLS trackingu piše da nisu još preuzeti.

jel im ažuriranje kassni?

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2023., 13:25   #125
Facelessone
Premium
Moj komp

Facelessone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Nije trenutno. Ali kroz koji sat bude.

AMD Ryzen 7 5700X
BQ Pure Rock
MSI B450 Tomahawk Max
32GB (2x16GB) Fury Beast 3600MHz HX432C18FB2K2/16
MSI RX 6800XT GamingX Trio 16GB
500GB Crucial MX500
Fractal Define R4
Corsair HX850 Platinum
Logitech MX Master 3
Logitech MX Keys
Logitech Z2300
Dell U2715H
Iskon 300/100 Mbps

CPU Intel i7-4810MQ
VGA nVidia GT730M 1 GB
RAM DDR3 16 GB 1600 MHz
SSD 500 GB Sandisk Ultra
Display 15.5" 3K HD IPS 2880x1620
LTE Modem
DVD-RW
9 cell battery
Napajanje 135 W
Windows 10 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

AMD Ryzen 5 7640HS
AMD RadeonT 760M
14" 2,8K, 120Hz
16GB RAM
1TB HDD
Windows 11 Pro
Logitech MX Anywhere 3s

Xpenology DVA1622 @ DSM 7.1.1-42962 Update 4
H110M-DGS
Intel i3-7100
8GB RAM DDR4
WD Red 8TB
WD Purple 4TB
Seagate IronWolf 3TB
Seagate SkyHawk 6TB
Nanoxia Deep Silence 4
Seasonic X650 SS-650KM Gold

Facelessone je offline   Reply With Quote
Staro 03.08.2023., 13:28   #126
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

ma tak je od jučer kad sam dobio track brojeve

Thule nosač
Staro 03.08.2023., 14:36   #127
nickross
Budget gamer
Moj komp

Datum registracije: Nov 2017
Inače im ne kasni ažuriranje statusa. Nisu niti preuzeti jučer jer bi dobili status barem u sortirnici. Možda će biti danas preuzeti jer GLS u pravilu prikuplja pakete tek sljedeći radni dan.
nickross je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2023., 09:33   #128
ruki31
Premium

ruki31's Avatar

Datum registracije: Mar 2018
Evo samo jedna pohvala.
06.11 ujutro naručen paket na stranici LEDAKCIJA.HR ( Slovačka ) isti taj dan već dostavljeno u njihovo centralno skladište
07.11. dostavljen u centralno skladište u Mađarskoj
08.11 u 00:05 dostavljen u Donji Stupnik
08.11 u 09:10 Dostavljen na adresu

- Ne znam da li su ova vremena točna to je s njihove stranice, ali sve u svemu brzi
ruki31 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2023., 08:39   #129
p3r02d3r0
Premium
Moj komp

p3r02d3r0's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Generalno imam samo pozitivna iskustva s GLS-om.

No kuži li tko što znači ovaj status?

"Paket je uskladišten u područnom skladištu, do dogovorenog roka."

Prema trackingu je u Donjem Stupniku od jučer ujutro, no još nisam dobio nikakvu obavijest o dostavi.

Update: stigo

Zadnje izmijenjeno od: p3r02d3r0. 01.12.2023. u 10:25.
p3r02d3r0 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2023., 09:00   #130
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

GLS mi je 2 paketa iz Berlina u Petrinju dostavio u 3 dana. online kupnja i dostava.

Thule nosač
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.11.2023., 17:52   #131
Ico_Zg
Premium
Moj komp

Ico_Zg's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Meni od ponedjeljka stoji isti status, narudžba unutar HR.
Podaci o paketu su uneseni u GLS IT sustav; paket još nije predan GLS-u.
Ico_Zg je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2023., 20:13   #132
user_Ime
Registered User

Datum registracije: Oct 2020
internet trgovina još nije fizički predala paket GLS-u. unjeli su tvoje podatkeu GLS sustav pa si automatizmom dobio tu poruku od GLS-a. barem znaš s kime se trebaš svađati
user_Ime je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2024., 21:29   #133
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Nikad nisam slao GLS-om pa me zanima kako to ide, nosi se u poslovnicu (imaju ih?) ili se naručuje kao da pokupe paket doma? Trebam nešto pouzećem poslati.
Staro 18.05.2024., 21:32   #134
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Moze obje opcije.

poklikas sve informacije i odaberes opcije tko placa i kojom metodom te dali zelis da prikupe paket kod tebe ili nosis.
jednostavno je:

https://www.paket.hr/posalji-paket
Staro 18.05.2024., 21:33   #135
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
paket.hr, procitaj upute i popunis sve online. Oni dodju doma po to. Ali sve pise tamo 👍
Staro 21.05.2024., 08:59   #136
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Jedino nije jasno ovo kome izdati račun za poštarinu, ja sam mislio ako stavim primatelja da onda on plaća poštarinu, ali svejedno me kasnije tražilo da platim poštarinu.
Staro 17.07.2024., 14:07   #137
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Jel to i GLS u Puli poceo stucati:

17.07.2024The parcel is stored in the parcel center until the agreed date.
Croatia Pula
16.07.2024The parcel is stored in the parcel center until the agreed date.
Croatia Pula
16.07.2024The parcel has reached the parcel center.
Croatia Pula
16.07.2024The parcel has reached the parcel center.
Croatia Donji Stupnik

Poceli su zadrzavati pakete u centru, provjerio sam s njima, nema slobodnih termina za dostavu i guzva je. Ili nema kurira, ali taj dio vjerojatno nece reci...
Staro 17.07.2024., 14:34   #138
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Dosta kurira je dalo otkaz. Nezdrava ekipa i nezdravo okruzenje. Znam dvojicu koji su otisli iako su rekli da su imali super plaću.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2024., 14:39   #139
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Pula valjda ima poseban hub. Po trackingu meni sve ide preko Višnjana i evo da pokucam nema problema dosad. Ovaj tjedan imao nekoliko i prikupa i isporuke paketa i sve 5.
c-shadow je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2025., 14:30   #140
mkey
Premium
Moj komp

Evo par GLS tragedija iz prvog lica.

Predmet slanja je bila kutija lego kocaka (namijenjena za poklon), original iz Alze preko Mailboxa. Što se rokova tiče sve je išlo uredno. Pošiljka mi je bila na dostavi u jedan utorak pred sada više od mjesec dana, i to na dan kada nisam bio na adresi. U dogovoru sa mnom, kurirka mi ostavlja paket u ulazu u zgradu, kao nekoliko puta do sada.

Međutim, kurirka mi nije napomenula kako je paket teško oštećen, zbog čega je i original pakovanje bilo oštećeno. Oštećenje je bilo takvo da su oni to sami lijepili sa selotejpom da ne izleti sadržaj vanka. Alza možda nije vrhunski to zapakirala, ali GLS je pošiljki baš *ebo majku.

Iz mailboxa su kazali kako paket od njih nije otišao oštećen, a kako nisam bio doma i nisam ispunio izvješće pri preuzimanju oni nemaju što dalje raditi s time.

Kontaktiram GLS podršku koja me upućuje na tu neku njihovu službu za naknadu štete. Objašnjavam kako se taj proizvod može kupiti sa čitavom ambalažom, bez ambalaže i sa rasutim kockicama (koje su inače pakirane u vrećici u kutuiji, jelte) te da svaka od tih opcija ima svoju cijenu.

Njihov rok za odgovor, po njihovim vlastitim uvjetima, je 30 dana. Kada je rok bio blizu isteka, kontaktiram podršku i pitam ih u čemu je problem? Nema odgovora. Par dana kasnije, nakon isteka roka od 30 dana zovem podršku, žena kaže da će im ostaviti napomenu da ja tražim da me kontaktiraju. Ispada da taj zahtjev koji sam predao ne znači da želim da me kontaktiraju :/

Prođe još 3-4 dana i negdje na 35ti dan dobijem odbijenicu, pošto u njihovim uvijetima stoji kako za original ambalažu ne odgovaraju, gdje se još implicira kako paket treba biti propisno zapakiran. Taj mail poslan meni od strane stanovitog "senior quality associate" (u potpisu "povjerenstvo za pritužbe potrošača") je u CC imao 9 mail adresa

Čitam taj njihov mentalni proljev i padaju mi na pamet razne stvari. Kao npr. pa koliko oni to imaju posla ako im treba 35 dana da odbiju oštetni zahtjev? Ako ih ima 10 koji se time bave (pretpostavljam ta ekipa iz maila) onda mi je to sve skupa stvarno nejasno.

Odgovorio sam im ponavljanjem navedenih činjenica i kazao kako je za mene smiješno da odbijaju preuzeti odgvornost za tako intenzivno oštećen paket. Ako je potrebno adekvatno pakiranje, ispada da Alza treba legiće pakirati u drvene ili možda čak i čelične kasune, pod obavezno.

Svašta sam im nasrao, između ostalog i to da je najmanje što su mogli napraviti je ispričati se zbog neugodnosti te zbog kašnjenja u donošenju te njihove odluke. Također sam im napomenuo da budem i srao po njima čim stignem, tako da evo

Napisao sam i kako ću ubuduće njihove usluge koristiti minimalno, kako za primanje tako i za slanje, te da ću svaku idući pošiljku koja dođe oštećena odbiti preuzeti. Ubuduće će se oni natezati s pošiljateljem pa neka objašnjavaju što se dogodilo s paketom. Za očekivati je da dok se vrati natrag, paket može biti samo još više oštećen a vjerojatno bude i sadržaj pogubio po putu.

GLS mi je dosta često dostavljao oštećene pošiljke (što sam im također napomenuo) i želio sam biti korektan i ne praviti probleme zbog nebitne ambalaže, ali pritom očito ispadam budala. E, neće da može.

Kako mižerija obožava društvo, zadnja pošiljka koju su mi trebali isporučiti pred par tjedana, trebala je biti kod mene u petak. Prošlo 15:30 i sjetim se da provjerim tracking pošto sam ujutro vidio da je na dostavi. Lik je samo lagano zalijepio naljepnicu kako sam odbio preuzimanje i kako ću ja doći kod njih u skladište :/ To je isto dolazilo s mailboxa, i čak su mi i oni poslali mail, da zašto sam odbio pošiljku

Da zaključim litaniju: mamicu im jebem. Ja mogu razumjeti da netko ne stigne i da su odgodili dostavu za ponedjeljak nikome ništa, ne bih ništa srao. Zovem ujutro kurirku da pitam da li je paket kod nje, a ona kaže da nije zbog te naljepnice, jer sam ja kao tobože kazao da ću doći po paket sam. Dakle laže kako sam odbio i još me nagradi s putom u skladište. A platio sam dostavu na vrata

E neće da može.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
Staro 29.03.2025., 16:07   #141
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

U mom selu toliko dobar GLS-ovac (evo treci u godinu dana) da mi je nedavno javio "ej paket ti je skroz otvoren, moras izaci van i provjeriti osobno". Unutra 6 paketa pelena, kao po obicaju, babycentar to upakirao u kutiju od papira, a ne kartona... Pola kutije otvoreno, sve na broju, hvala ti rodjo i ne sekiraj se za to, ziv ti meni bio.

S druge strane, u cetvrtak pustio paket u paketomatu, gospoda ga jos nisu poslali na put. U petak je toboze pripremljena naljepnica, ali vozac nije dobio nalog za prikup. Znao sam da sam trebao odabrati prikup na adresi, umjesto paketomata -.-
Staro 29.03.2025., 16:14   #142
mkey
Premium
Moj komp

Ma prikup na adresi, po mojem iskustvu, isto nije ništa brži. Ali organizacija im je upitna jer zna jedan doći pokupiti paket i onda par sati kasnije dolazi drugi kurir dostaviti drugi paket.

Ja sam generalno zadovoljan s kurirkom, ne mogu reći. Taj petak ju je netko mijenjao i napravio šta je napravio. Kažem, mogu skužiti da netko ne stigne, nije problem, ostavi za idući dan. Ali nemoj me drkat.

Paket od alze nije bio od papira, bio je normalan karton u pitanju. Ajdemo reći 3 od 5 po čvrstoći. Kada naručim npr. zooplus to bude uglavnom velika kutija od 20kg pa se to hoće raspast. Ali ovo je lagano, moglo je putovat 15 dana brodom i ne bi se kutija razletila da joj nisu radili to što su joj već radili. Nije korektno, GLS od mene vidi više stotina eura godišnje. Nataknem ih.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno