|
![]() |
#122 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Jedan sanducic, samo clanovi obitelji imaju pristup sa kljucem. Krade se dosada nisu desavale, ali ovo je drugi puta u manje od mjesec dana (prvi slucaj sa hrvatskom postom di je po njima isporucen paket a nije, i onda se magicno pojavil 25dana kasnije) da su problemi sa posiljkama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#123 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Meni se jednom dogodilo s DHLom da je lik u uredu greškom na sve pakete koji su taj dan došli u ured stavio na krivi barkod po kojem je ispalo da je sve te pošiljke preuzeo neki lik koji je preuzeo samo svoju pošiljku. Poslije su dostavljači poludjeli koliko ljudi ih je zvalo da pitaju tko je taj tip ![]() Moguće da se tako nešto dogodilo i pošti, pa je jedan dio paketa ostao negdje dok ih nisu primijetili i shvatili da bi nešto trebali s njima. A GLSov šole je moguće pomiješao događaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
pitanje imam brojeve od 2 paketa za koji su mi rekli da su poslani dok na GLS trackingu piše da nisu još preuzeti. jel im ažuriranje kassni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Premium
|
ma tak je od jučer kad sam dobio track brojeve |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
Evo samo jedna pohvala. 06.11 ujutro naručen paket na stranici LEDAKCIJA.HR ( Slovačka ) isti taj dan već dostavljeno u njihovo centralno skladište 07.11. dostavljen u centralno skladište u Mađarskoj 08.11 u 00:05 dostavljen u Donji Stupnik 08.11 u 09:10 Dostavljen na adresu - Ne znam da li su ova vremena točna to je s njihove stranice, ali sve u svemu brzi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Generalno imam samo pozitivna iskustva s GLS-om. No kuži li tko što znači ovaj status? "Paket je uskladišten u područnom skladištu, do dogovorenog roka." Prema trackingu je u Donjem Stupniku od jučer ujutro, no još nisam dobio nikakvu obavijest o dostavi. Update: stigo Zadnje izmijenjeno od: p3r02d3r0. 01.12.2023. u 10:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Premium
|
GLS mi je 2 paketa iz Berlina u Petrinju dostavio u 3 dana. online kupnja i dostava. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#132 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2020
|
internet trgovina još nije fizički predala paket GLS-u. unjeli su tvoje podatkeu GLS sustav pa si automatizmom dobio tu poruku od GLS-a. barem znaš s kime se trebaš svađati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Moze obje opcije. poklikas sve informacije i odaberes opcije tko placa i kojom metodom te dali zelis da prikupe paket kod tebe ili nosis. jednostavno je: https://www.paket.hr/posalji-paket
![]() |
#136 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Jedino nije jasno ovo kome izdati račun za poštarinu, ja sam mislio ako stavim primatelja da onda on plaća poštarinu, ali svejedno me kasnije tražilo da platim poštarinu.
![]() |
#137 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Jel to i GLS u Puli poceo stucati: 17.07.2024The parcel is stored in the parcel center until the agreed date. Croatia Pula 16.07.2024The parcel is stored in the parcel center until the agreed date. Croatia Pula 16.07.2024The parcel has reached the parcel center. Croatia Pula 16.07.2024The parcel has reached the parcel center. Croatia Donji Stupnik Poceli su zadrzavati pakete u centru, provjerio sam s njima, nema slobodnih termina za dostavu i guzva je. Ili nema kurira, ali taj dio vjerojatno nece reci...
![]() |
![]() |
#140 |
Premium
|
Evo par GLS tragedija iz prvog lica. Predmet slanja je bila kutija lego kocaka (namijenjena za poklon), original iz Alze preko Mailboxa. Što se rokova tiče sve je išlo uredno. Pošiljka mi je bila na dostavi u jedan utorak pred sada više od mjesec dana, i to na dan kada nisam bio na adresi. U dogovoru sa mnom, kurirka mi ostavlja paket u ulazu u zgradu, kao nekoliko puta do sada. Međutim, kurirka mi nije napomenula kako je paket teško oštećen, zbog čega je i original pakovanje bilo oštećeno. Oštećenje je bilo takvo da su oni to sami lijepili sa selotejpom da ne izleti sadržaj vanka. Alza možda nije vrhunski to zapakirala, ali GLS je pošiljki baš *ebo majku. Iz mailboxa su kazali kako paket od njih nije otišao oštećen, a kako nisam bio doma i nisam ispunio izvješće pri preuzimanju oni nemaju što dalje raditi s time. Kontaktiram GLS podršku koja me upućuje na tu neku njihovu službu za naknadu štete. Objašnjavam kako se taj proizvod može kupiti sa čitavom ambalažom, bez ambalaže i sa rasutim kockicama (koje su inače pakirane u vrećici u kutuiji, jelte) te da svaka od tih opcija ima svoju cijenu. Njihov rok za odgovor, po njihovim vlastitim uvjetima, je 30 dana. Kada je rok bio blizu isteka, kontaktiram podršku i pitam ih u čemu je problem? Nema odgovora. Par dana kasnije, nakon isteka roka od 30 dana zovem podršku, žena kaže da će im ostaviti napomenu da ja tražim da me kontaktiraju. Ispada da taj zahtjev koji sam predao ne znači da želim da me kontaktiraju :/ Prođe još 3-4 dana i negdje na 35ti dan dobijem odbijenicu, pošto u njihovim uvijetima stoji kako za original ambalažu ne odgovaraju, gdje se još implicira kako paket treba biti propisno zapakiran. Taj mail poslan meni od strane stanovitog "senior quality associate" (u potpisu "povjerenstvo za pritužbe potrošača") je u CC imao 9 mail adresa ![]() Čitam taj njihov mentalni proljev i padaju mi na pamet razne stvari. Kao npr. pa koliko oni to imaju posla ako im treba 35 dana da odbiju oštetni zahtjev? Ako ih ima 10 koji se time bave (pretpostavljam ta ekipa iz maila) onda mi je to sve skupa stvarno nejasno. Odgovorio sam im ponavljanjem navedenih činjenica i kazao kako je za mene smiješno da odbijaju preuzeti odgvornost za tako intenzivno oštećen paket. Ako je potrebno adekvatno pakiranje, ispada da Alza treba legiće pakirati u drvene ili možda čak i čelične kasune, pod obavezno. Svašta sam im nasrao, između ostalog i to da je najmanje što su mogli napraviti je ispričati se zbog neugodnosti te zbog kašnjenja u donošenju te njihove odluke. Također sam im napomenuo da budem i srao po njima čim stignem, tako da evo ![]() Napisao sam i kako ću ubuduće njihove usluge koristiti minimalno, kako za primanje tako i za slanje, te da ću svaku idući pošiljku koja dođe oštećena odbiti preuzeti. Ubuduće će se oni natezati s pošiljateljem pa neka objašnjavaju što se dogodilo s paketom. Za očekivati je da dok se vrati natrag, paket može biti samo još više oštećen a vjerojatno bude i sadržaj pogubio po putu. GLS mi je dosta često dostavljao oštećene pošiljke (što sam im također napomenuo) i želio sam biti korektan i ne praviti probleme zbog nebitne ambalaže, ali pritom očito ispadam budala. E, neće da može. Kako mižerija obožava društvo, zadnja pošiljka koju su mi trebali isporučiti pred par tjedana, trebala je biti kod mene u petak. Prošlo 15:30 i sjetim se da provjerim tracking pošto sam ujutro vidio da je na dostavi. Lik je samo lagano zalijepio naljepnicu kako sam odbio preuzimanje i kako ću ja doći kod njih u skladište :/ To je isto dolazilo s mailboxa, i čak su mi i oni poslali mail, da zašto sam odbio pošiljku ![]() Da zaključim litaniju: mamicu im jebem. Ja mogu razumjeti da netko ne stigne i da su odgodili dostavu za ponedjeljak nikome ništa, ne bih ništa srao. Zovem ujutro kurirku da pitam da li je paket kod nje, a ona kaže da nije zbog te naljepnice, jer sam ja kao tobože kazao da ću doći po paket sam. Dakle laže kako sam odbio i još me nagradi s putom u skladište. A platio sam dostavu na vrata ![]() E neće da može.
![]() |
#141 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
U mom selu toliko dobar GLS-ovac (evo treci u godinu dana) da mi je nedavno javio "ej paket ti je skroz otvoren, moras izaci van i provjeriti osobno". Unutra 6 paketa pelena, kao po obicaju, babycentar to upakirao u kutiju od papira, a ne kartona... Pola kutije otvoreno, sve na broju, hvala ti rodjo i ne sekiraj se za to, ziv ti meni bio. S druge strane, u cetvrtak pustio paket u paketomatu, gospoda ga jos nisu poslali na put. U petak je toboze pripremljena naljepnica, ali vozac nije dobio nalog za prikup. Znao sam da sam trebao odabrati prikup na adresi, umjesto paketomata -.-
![]() |
![]() |
#142 |
Premium
|
Ma prikup na adresi, po mojem iskustvu, isto nije ništa brži. Ali organizacija im je upitna jer zna jedan doći pokupiti paket i onda par sati kasnije dolazi drugi kurir dostaviti drugi paket. Ja sam generalno zadovoljan s kurirkom, ne mogu reći. Taj petak ju je netko mijenjao i napravio šta je napravio. Kažem, mogu skužiti da netko ne stigne, nije problem, ostavi za idući dan. Ali nemoj me drkat. Paket od alze nije bio od papira, bio je normalan karton u pitanju. Ajdemo reći 3 od 5 po čvrstoći. Kada naručim npr. zooplus to bude uglavnom velika kutija od 20kg pa se to hoće raspast. Ali ovo je lagano, moglo je putovat 15 dana brodom i ne bi se kutija razletila da joj nisu radili to što su joj već radili. Nije korektno, GLS od mene vidi više stotina eura godišnje. Nataknem ih.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|