|
![]() |
#121 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ne kužim kaj će ti tehnika tako naglog ubrzavanja već sad, kad to ne smiješ u autoškoli raditi. Ali evo svejedno (stavi na 2: 37): |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
A da mogu brzo pobjeći od ovih koji iza vole trubiti i raditi razne glupe stvari koje me ometaju. Često se netko na semaforu odostraga nakelji i iritira me, svima se žuri etc.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#123 |
Premium
Datum registracije: May 2012
|
Pa to pitaju i na ispitu dok polazes dio na poligonu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Iako mislim da ti još trube zato što nisi ušla u naviku gdje hvata kvačilo pa moraš ciljat stalno, to će doć s vremenom, rijetki to mogu na brzinu pohvatat. U autoškoli si da naučiš pravila i općenite stvari o vožnji, a to kretanje će ti kasnije doć, kao i opažanje autiju oko sebe, povremeno gledanje u stražnji retrovizor dok voziš i takve sitne ali bitne stvari. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Banned
|
Zašto me tjeraju da na semaforu stojim sa stisnutom spojkom? Krije li se iza toga neka crna magija ili kaj? Pa noga mi otpadne dok 5 minuta grčevito stišćem to čudo, nemam pojam zašto ne smijem izbaciti iz brzine kao sav normalan narod... I imam već preko polovice odvoženog a još me nisu naučili bočno parkiranje. Ne znam kaj se čeka sa tim. Možda da nabavim svoje auto na kojem ću se samostalno učit. ![]() Autocesta mi je još uvijek nepoznanica, to se isto valjda moram naučit ja bez njih. Bitno da mi uzimaju 1200 kn za 8 sati, i to krnjih 8 sati od 45 min. Znam da je svuda tak, ali je svejedno to imbecilno. ![]() Te autoškole su čista pljačka. I još 500 kn za hrpu ničega pod nazivom "prva pomoć". Uh uh. |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Premium
|
Da se ne opustiš tokom vožnje xD , makar sam ja smio tj i jesam npr na krizanju sa vukuvarskom uvijek u ler išao, moraš biti upoznatima sa trajanjima semafora, da ne bi bilo da ti u ler a ono se zeleno upali ![]() Bočni parking sam ja na 30 satu prvi put i nije ti to neka filozofija, a i ak oces , pitaj instruktora da te nauci ![]() Na autocesti nemas kaj ucit ocim ic vecom brzinom, bolje ti je da vjezbas voznju po centru grada. Neznam zasto ne pitas instruktora i dogovoris se s njim ako nesto hoces probati, promijeniti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Take it easy! ![]() Ja sam na autocestu prvi put išao na 31. ili 32. satu, a bočno parkiranje onda još nisam ni radio ![]() Što se tiče semafora i spojke, e jbga, tak je i meni bilo ![]() Dok položiš voziš po vlastitim pravilima pa bude bolje ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Banned
|
A je li netko bio nedavno na ispitu za prvu pomoć da mi veli kako to otprilike izgleda i što oni tamo pitaju? Nama na prvoj pomoći rekoše da ne treba oživljavati nekoga tko ima rak jer taj će ionako umrijeti. Pretpostavljam da takva informacija piše na čelu unesrećenoga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#131 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Citiraj:
Ak se dobro sjećam, meni su pitanja bila - što sa osobom koja je bez svjesti, a ima ozljedu kralješnice; prva pomoć kod unutarnjeg krvarenja i transport osobe sa ozljedom prsnog koša
![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Banned
|
Citiraj:
A dobro, i kakva je stopa prolaznosti na tome? To, pretpostavljam, pitaju usmeno? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Citiraj:
![]() O prolaznosti fakat nemam pojma. Iako, kad sam bio na predavanjima iz toga, liječnik koji nam je predavao je rekao kao da će svaki drugi pasti ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
Onaj koji ti je rekao da se ne treba oživljavat čovjeka koji ima rak je totalni kreten i to mu slobodno smiješ reći..ne da je takvo nešto krajnje jadno i nehumano nego je i kazneno djelo, tako da mu slobodno to reci..nadam se da je sve bilo rečeno kroz šalu, ali čak i da je to slučaj to je dosta gnjusno za reći..ispit iz prve pomoći nije "beskorisan" nego takvo znanje jako dobro dođe..da je po mome ja bi puno više "davio" ljude s tom prvom pomoći nego što je trenutno slučaj di može proći i prolazi bilo tko uz jedno do dva glupa i banalna pitanja ![]() da se vratim na temu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |||
Banned
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
Pa to je kazneno djelo ne pružanja pomoći i kažnjava se zatvorom do 1 godine..članak 123. kaznenog zakona..slobodno uputi tog "predavača" ![]() ![]() Ma od praktičnog dijela eventualno će te pitat kako pružiti umjetno disanje i svezat trokut maramu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Sjecam se jedne situacije nedaleko od Sinja kad sam isao kod prijatelja. Lokalna ekipa sjedi na zidicu, ljeto, sunce, +40, piva svakome u ruci, oko 16:00 je bilo. Odjednom cujem skripnju guma i udar, krs i lom, neka zenska ( cca 25god ) prebrzo usla u zavoj, izgubila kontrolu i zabila se u drvo. I puzi ona nekako iz auta sva krvava, a ovi lokalni sto su sjedili na zidicu pohitali "pomoci" ( vise ispipati curu jer je jako zgodna, pa dok je prilika...). Sljedeca scena koju vidim, sjatili se oko nje, krvava ona krvavi oni od nje, dosla hitna i nije joj jasno tko je ozljeden. ![]() Dodem kod istog tog frenda za par dana, sjedimo mi na balkonu njegove kuce i pitam ga cisto iz znatizelje gdje je lokalna "ekipa" ( bilo mi cudno da ih nema ) i kaze on meni, citiram: " aaa moj sinko, doznalo se da ona cura kojoj su pomagali nekidan ima HIV i otisli svi u KBC Split na testiranje ". Pa ti pomagaj... Anyway dao bih se kladit da je 80% ljudi zaboravilo sve sto ih se ucilo na pruzanju prve pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Bolje to nego smrtna kazna zvana HIV. ![]() A i baš me zanima kako oni misle dokazati na sudu ne-pružanje prve pomoći ako se netko nakon nesreće napravi nepriseban/mrtav. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Banned
|
Malo da samo zastranim u offtopic i upitam za ubuduće - je li milicija u onim svojim kontrolama samo provjerava alkohol sa puhalicom? Što je s opijatima koji se po nikakvom vanjskom znaku ne mogu skužiti, je li i to nekako testiraju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Banned
|
Koja je kazna za to? Smiju li uopće kažnjavati nekoga tko vozi pod lijekovima koji mu trebaju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2014
|
ej valley u koju si ti autoškolu išla?Brijem upisat Oryx jel moze ko predlozit kakvog ok instruktora? |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Banned
|
Citiraj:
Farmaceutski lobij je iznad zakona i nisu dužni staviti ikakve trokute ni vidljiva upozorenja na ambalažu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Premium
|
Ako ti tako kazes ![]() |
![]() |
![]() |
|