Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.10.2011., 10:49   #121
ivan77
Guest

, ma boli me da je grafika iz 1993 . igra je fenomenalna! Jučer igrao do 3 ujutro! al nisam htio dalje da ne završim "tu verziju" Sad se čeka da se otključa steam verzija , pa idem sve na nightmare ponovo
  Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 11:43   #122
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Ček, ček, kaj su one cijevi tamo samo nacrtane na zidu, nisu 3d objekti?

ne to su texture,cjevi,dugmadi naljepljene na 3d model,da ne gube vrijeme modelirajući cjevi,gumbe itd.
demetrius je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.10.2011., 12:04   #123
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Ma znam, samo se nemrem načudit da su tak šparali . Strašno.
A ništ', bumo probali, al tek kad ATI spoji sve recentne fixeve u jedan driver. Ako zbog ničega drugog, onda da vidim zakaj je kolega ivan77 tak oduševljen. Njegov entuzijazam me ispunjava nadom...
Staro 06.10.2011., 12:07   #124
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Igrivost mi je ok, questovi, racing i to. Ali grafiku jednostavno ne mogu prožvakati... nemrem i nemrem

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 12:13   #125
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Ma znam, samo se nemrem načudit da su tak šparali . Strašno.
A ništ', bumo probali, al tek kad ATI spoji sve recentne fixeve u jedan driver. Ako zbog ničega drugog, onda da vidim zakaj je kolega ivan77 tak oduševljen. Njegov entuzijazam me ispunjava nadom...
Pa igra je odlična. Fizika neprijatelja najviše. Sve kaj ih pogodi se lijepi ko budali šamar na njima!

Grafika je također brutalna za tako niske zahtjeve!
  Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 13:36   #126
ivan77
Guest

koje legende!!! Pa ko ne bi kupio onda ovo! i wolf i quake i doom leveli su tu.
http://www.g4tv.com/thefeed/blog/pos...stein-3d-room/
..hebemti..moram sutra sa dragom na neku kestenijadu..do nedjelje ..cijeli vikend bez ragea...
  Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 13:51   #127
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor demetrius Pregled postova
ne to su texture,cjevi,dugmadi naljepljene na 3d model,da ne gube vrijeme modelirajući cjevi,gumbe itd.
na šta su onda spucali 25gb??
flyer1 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 13:51   #128
kasper_sky
Drive. vruummm,shatatataa
Moj komp

kasper_sky's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor flyer1 Pregled postova
na šta su onda spucali 25gb??
preduhitrio si me za 10 sec.
gledam 25gb a svi se žale na grafiku
kasper_sky je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 13:53   #129
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Na Easter Eggs?

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 14:02   #130
ivan77
Guest

..ako po wastelandu pažljivije gledate slike na zidovima..skužit će te da su mape nekih DOOM 2 levela , isto tako neki crteži označavaju čudovišta , ako ih pogledate pažljivo , ili napravite prtscreen pa zarotirate za 180 stupnjeva , bolje se vidi , glavni junak na početku se vozi u buggyu koji ima figuricu svemirskog marinca na haubi ..neko kamenje je posloženo tako da oblikuje likove iz quakea..ima masa tih detalja ako pažljivije gledate za vrijeme igre.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.10.2011., 14:04   #131
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor kasper_sky Pregled postova
preduhitrio si me za 10 sec.
gledam 25gb a svi se žale na grafiku
Grafika je odlična, a na veličinu se nema tko kaj žaliti jer je nebitna!
  Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 14:07   #132
ivan77
Guest

točno , pa 3 dvd-a ili steam uz megabitne veze...smiješno je o tome raspravljat.
  Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 14:10   #133
Mad_Duke
Guest

2 terabajta koštaju 650 kuna.
  Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 14:52   #134
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

ivane, promašio si poantu , nebitna je brzina veze i slobodan prostor na hdd-u, nego zašto je installation folder velik 25gb - sigurno ne zbog easter eggova. jer carmack, willits i ekipa pouzdano znaju napravit dobar posao.
Staro 06.10.2011., 14:58   #135
Mad_Duke
Guest

Pa kakvo je to pitanje? Primarno texture data!
  Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 15:02   #136
ivan77
Guest

..ma usotalom..ja kažem..koga briga? Ako stvar valja da je 60 gb od toga što se mene tiče može rage bit 5 gb a 55 gb idnonezijski home made xxx uradak u 1080p
  Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 15:34   #137
DarkGuard
Registered User

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor Necto Pregled postova
Točno to. Ništa!
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
, nego stari Doom izgleda bolji po pitanju tih tekstura..
I to ne bolje, nego puno bolje!!!
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Igrivost mi je ok, questovi, racing i to. Ali grafiku jednostavno ne mogu prožvakati... nemrem i nemrem
Niti ja!
Jedna riječ za igru. SRAMOTA. Ovako nešto loše sa grafičke, tehničke i ikoje druge strane je meni jednostavno teško povjerovati da je moguće!
Što konzole mogu u*rat, to ne može ispravit nitko!
DarkGuard je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 15:41   #138
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
25 gb vrhunskih textura.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 15:44   #139
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor DarkGuard Pregled postova
I to ne bolje, nego puno bolje!!!
Kupi naočale ili odigraj igre jer sigurno nisi obje igrao

Citiraj:
Što konzole mogu u*rat, to ne može ispravit nitko!
Konzole nisu imale ama baš nikakav saying kaj se tiče igre za PC isto kao jedna Bethesda (zenimax) Igra je rađena paralelno za sve tri platforme tako da niti jedna ne ograničava drugu! Ali što očekivati od neznalica koje su svoja očekivanja bazirali na principu rada na Doomu 3 te su očekivali neš tipa Crysis 3. Znam jer svaki link na ovom forumu koji bi stavio o radu na igri nije nitko komentirao jer se nikom ne da baš čitati desetke stranica teksta o nečem što ne razumiju.

Ovaj topic bi mogao postati najbolji primjer ikada jako glasne negativne većine od kojih 2/3> nije ni probalo igru
  Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 16:08   #140
Danko86
Premium
Moj komp

Danko86's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
oke sad sa ovim silnim fixovima mi igra radi na nekih 50ak fpsa sto je okej, samo ove texture jos uvijek kasne, ucitavaju se oko sekunde nakon sto se prikažu. ima kakav lijek za to?

jos jedan problem mi se javlja. iako mi se vrti konstantno igra na 50, 55fpsa, cijelo vrijeme kao da mi malo zapinje, svaku sekundu kao da malo štekucka. ima ko lijeka za to?
Danko86 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 16:26   #141
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Mad_Duke, PR id software-a.

ne al ok je, šta...ako je igra us**na, sve 5, nije ni prva ni zadnja kojoj se to dogodilo...neki 1.18 patch možda popravi stvari
doduše, ja se moram posut pepelom jer je još nisam probao (ali hoću naravno), međutim ne mogu ostat imun na pritužbe ljudi - kako ovde na forumu, tako i širom neta koji se žale na KONKRETNE probleme, a pošteno su platili svoj primjerak.
Staro 06.10.2011., 16:30   #142
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor Necto Pregled postova
pa za pocetak to da je to sto si ti stavio doom 3 sa HD texture packom koji je izasao prije kojih godinu-dvije

evo kako original zapravo izgleda

http://img17.imageshack.us/img17/173...dnotexture.jpg

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Konzole nisu imale ama baš nikakav saying kaj se tiče igre za PC
ne, uopce..znas li ti kako se rade multiplatformske igre? upravo zbog konzola je igra ispala takva kakva je. carmack i dizajneri su planirali puno vecu i opsezniju igru, ali nazalost morali su odustati od puno stvari kako bi to sve stalo na konzole - uostalom, pogledaj posljednji quakecon i carmackov govor od kojih sat i nesto u kojem je sve to fino objasnio.

Citiraj:
sto kao jedna Bethesda (zenimax) Igra je rađena paralelno za sve tri platforme tako da niti jedna ne ograničava drugu!
upravo tako, igra je radjena za sve 3 platforme istodobno. radjena od strane istog tima. znaci isti ljudi su radili i na xbox i ps i pc verziji, tako da su morali napraviti jedan jedini game engine. jedino po cemu se te tri platforme razlikuju jest po texturama. pc navodno ima texture puno vece kvalitete (doduse u trenutnom stanju nema)

za pc nisu dodali nikakvu dodatnu fiziku, teselaciju i ostale đinđe minđe koje su postale vec uobicajene na PC portovima.

Citiraj:
Ali što očekivati od neznalica koje su svoja očekivanja bazirali na principu rada na Doomu 3 te su očekivali neš tipa Crysis 3. Znam jer svaki link na ovom forumu koji bi stavio o radu na igri nije nitko komentirao jer se nikom ne da baš čitati desetke stranica teksta o nečem što ne razumiju.
nikad nisam popusio hype ove igre. u svim gameplay filmicima su ugl uvijek prikazivali iste stvari (iste neprijatelje, oruzja i lokacije), tako da sam znao da igra nece ponuditi nista novo niti revolucionarno. jedino cime sam razocaran je cinjenicom da je carmack izbacio igru na PCu koja nema dodatne postavke za namjestanje grafike, koja obiluje grafickim bugovima i ciji engine nije nesto najnaprednije sto je ikad izaslo u povijesti gaminga kao sto su svi mislili da ce biti (uncharted, crysis, bf3, god of war 3, itd trenutno imaju puno impresivniju tehnologiju)

Citiraj:
Ovaj topic bi mogao postati najbolji primjer ikada jako glasne negativne većine od kojih 2/3> nije ni probalo igru
procitaj recenzije (nemoj gledat ocijene, vec citaj) i vidjet ces da se ugl sve slazu u jednom: igra ne nudi nista novo, a i to sto nudi se prijedje za 8-10h. radnja isfurana, multiplayer se vecinom fokusira na vozilima, ugl borba protiv istih neprijatelja.
25gb download za 8h obicne pucacine koja se doima toliko staticnom posto je fizika gotovo i ne postojeca, jest po meni neisplativo. jedan borderlands je bolja igra i nudi puno vise zabave u slicnom okruzenju.

prestani biti ociti fanboy i mislit da je igra "next coming of christ" posto ocito nije. na trziste je izbacen proizvod koji nije ni blizu carmackovim standardima niti bi covjek rekao da je igra bila u razvoju 6g (jednako kao i GT5 koji nudi tone vise sadrzaja)

Zadnje izmijenjeno od: Ordem. 06.10.2011. u 16:47.
Ordem je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 16:31   #143
DarkGuard
Registered User

Citiraj:

Prvo i osnovno smanji histeriju. Ako je ova igra rađena paralelno i za PC, ja sam Papa!
Drugo, igrane su obadvije i istina je- texture (a i sve ostalo) su očajne upravo zbog konzola. Ako ti fali logika, vjerujem da daju instrukcije i za to!
Rage je smeće od smeća neviđeno, gore od crysis-a 2. Go*no koje nije vrijedno ničega, a kamoli novca!
Staro 06.10.2011., 16:40   #144
Ecips Dlo
Premium

Ecips Dlo's Avatar

Datum registracije: May 2009
Citiraj:
Autor Ordem Pregled postova
pa za pocetak to da je to sto si ti stavio doom 3 sa HD texture packom koji je izasao prije kojih godinu-dvije

evo kako original zapravo izgleda

http://img17.imageshack.us/img17/173...dnotexture.jpg
i dalje bolje izgleda
Ecips Dlo je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 16:48   #145
ivan77
Guest

Citiraj:
Prvo i osnovno smanji histeriju. Ako je ova igra rađena paralelno i za PC, ja sam Papa!
Drugo, igrane su obadvije i istina je- texture (a i sve ostalo) su očajne upravo zbog konzola. Ako ti fali logika, vjerujem da daju instrukcije i za to!
Rage je smeće od smeća neviđeno, gore od crysis-a 2. Go*no koje nije vrijedno ničega, a kamoli novca!
jednostavno sam zatečen ovim "argumentima" da ne želim ni odgovarati- A bogami i razinom komunikacije. A znaš li da i za to "daju tečajeve" ,ali nije to to, neka osnovna kultura se ipak nauči kod kuće. Ali svejedno , probaj sa "tečajem". Kreni sa "početnim konverzacijskim stupnjem materinjeg jezika"

Kad već spominješ "histeriju"...pa ne odaješ dojam "staložene i smirene" osobnosti.
  Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 16:50   #146
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Kakva histerija Pogledaj smajli. Da. Rađena je paralelno za PC i paralelno za xbox i paralaleno za plejku. (čak su medjusobno plejka i xbox rađena sa više pažnje njego prosječna druga igra između svojih PC i console verzija).
Citiraj:
Prvo i osnovno. Teksture su terabajte velike prije kompresije tako da su za PC automatski (bez ikakvih dodatnih djidja midja puno kvalitetnije nego za konzole. To je dio koji je primarno radjen na PC-u jer ga je najlakše smanjiti za konzole). Isto tako svjesno su smanjili i za PC kvalitetu na manju razinu kako bi ostvarili cilj da se na prosječnom kompu igra u 60. Oni imaju sve materijale od igre u puno boljoj kvaliteti što će najvjerojatnije također ugledati svjetlo dana dio po dio!

U to kakva ti je igra (igrivost, koncept)... ne ulazim, ali za grafiku nema mjesta subjektivnosti jer se točno zna kojim je putem Id išao za ovaj naslov i zašto. Što se samog koda tiče. Rage je po riječima tima, te Carmacka najkvalitetniji dio koda koji su ikad napisali u studiju. Pogotovo što je Carmack na ovom projektu postao ovisan o static code analysis software sa kojim su prošli PC i xbox verziju (ne znam za plejku) kako ne bi bilo niti jednog glitcha što nisu prije radili, a uvijek su napravili odličan posao!

Citiraj:
uostalom, pogledaj posljednji quakecon i carmackov govor od kojih sat i nesto u kojem je sve to fino objasnio.
Pa upravo je tamo (opet) rekao da je radio igru kak spada za multiplatformsko okruženje. Samo je više naglašavao problem sa resursima konzola te da su više bili vezani nego za PC verziju.

Citiraj:
za pc nisu dodali nikakvu dodatnu fiziku, teselaciju i ostale đinđe minđe koje su postale vec uobicajene na PC portovima.
Teselaciju nisu dodavali jer su imali ispeglani engine te gotovu igru koja je full zabavna (ništa revolucionarno i to nikad nitko nije tvrdio, a onaj tko je očekivao se gadno zaje).

Citiraj:
edino cime sam razocaran je cinjenicom da je carmack izbacio igru na PCu koja nema dodatne postavke za namjestanje grafike, koja obiluje grafickim bugovima
Ako znaš po konzoli, imaš sve opcije pod prstima. A i rekli su da će dodati sa patchom dodatne opcije.

Citiraj:
ciji engine nije nesto najnaprednije sto je ikad izaslo u povijesti gaminga kao sto su svi mislili da ce biti (uncharted, crysis, bf3, god of war 3, itd trenutno imaju puno impresivniju tehnologiju)
Engine je najnapredniji FPS engine što se tiče toga što nudi naspram što zahtijeva. To se znalo već godinama da ne idu "Doom 3" pristupom koji skoro nitko nije mogao pokrenuti kako spada kad je izašao. (ali je izgledao brutalno)

Citiraj:
25gb download za 8h obicne pucacine koja se doima toliko staticnom posto je fizika gotovo i ne postojeca, jest po meni neisplativo. jedan borderlands je bolja igra i nudi puno vise zabave u slicnom okruzenju.

prestani biti ociti fanboy i mislit da je igra "next coming of christ" posto ocito nije. na trziste je izbacen proizvod koji nije ni blizu carmackovim standardima niti bi covjek rekao da je igra bila u razvoju 6g
Igra je bolji FPS nego što Borderlands može sanjati (koji je također odlična igra, ali nije čisti, pravi, sirovi FPS kao ovaj) Za graifku se ne slažem. Fizika je super, taman. Neprijatelji se odlično ponašaju i jedino gdje se netko približio tak nečem je ekipa iza Unreal enginea (te najboljih igara napravljenih u dotičnom).

Kao što sam gore odgovorio. Ovo je i sam Carmack priznaje najbolji dio koda na nekom projektu što je u životu napisao!

Zadnje izmijenjeno od: Mad_Duke. 06.10.2011. u 17:04.
  Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 17:06   #147
DarkGuard
Registered User

Citiraj:
Autor ivan77 Pregled postova
. Off topic: Ovo je sad iz histerije prešlo u bijes. Pa primjereno takvima kao ti, vidi kako se uzbuđuješ samo. E svašta, kakvih fanatika ima!!
Stari, ne natječem se ja ovdje kakve ću riječi koristit. Ne budi glup. Nije ovo Lidrano!
Staro 06.10.2011., 17:09   #148
Danko86
Premium
Moj komp

Danko86's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
jebote ja ne kužim o kakvoj vi fizici ovdje pričate?! kako god, kad god, gdje god pogodim onog bandita u prvom questu, on pada na trbuh, križajući ruke prilikom pada... čista skripta u svom najobičnijem obliku.
Danko86 je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 17:15   #149
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
John Carmack, Developing RAGE for consoles was a big mistake, future titles will put priority on PC hardware

"When we started on the game six years ago, I looked at the consoles and said ‘These are as good as the PCs that we're on here’, and our development strategy was set up such that we basically developed live on all the platforms there. And now when we’re looking at PCs that have ten times the horsepower of the consoles... I’m making a large change in my direction, just saying ‘We should be focusing on building things efficiently on the PC and [then] deploying on to consoles.’ And we didn’t make that as crisp of a distinction as we should have."
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2011., 17:22   #150
DarkGuard
Registered User

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
John Carmack, Developing RAGE for consoles was a big mistake, future titles will put priority on PC hardware

"When we started on the game six years ago, I looked at the consoles and said ‘These are as good as the PCs that we're on here’, and our development strategy was set up such that we basically developed live on all the platforms there. And now when we’re looking at PCs that have ten times the horsepower of the consoles... I’m making a large change in my direction, just saying ‘We should be focusing on building things efficiently on the PC and [then] deploying on to consoles.’ And we didn’t make that as crisp of a distinction as we should have."
Jooooj, nemoj nekim kulturološki superiornim raritetima od ljudi dodatno stavljat sol na ranu!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno