|
![]() |
#121 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako piše da je izvanredan studij, onda si izvanredan student i nemaš studentska prava (X-ica, subvencioniran javni prijevoz, razni popusti) i plaćaš pun iznos školarine.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Nemoj se samo zavarati da ne moras nikad na faks, ako upises vanredno. Imaju i oni dosta posla, gradivo je isto kao i redovnima, samo sto oni imaju nabijeniji raspored i obicno popodnevna predavanja. A Swarm ti je napisao lijepo za prava. Puno pogodnosti se gubi ako nisi redovan student. I jos nesto, sto se tice Rijeke, ne znam kakva je situacija sa tim smjerom kojeg zelis upisati, ali je opcenito MedRi lani bio jedan od najtrazenijih, ako ne i najtrazeniji faks na prijavama. Mislim da je to cak i najbolji rijecki fakultet.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#123 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Izvanredni sam student strojarstva. Predavanja nisu sva obavezna već smo 50% moramo obaviti, to nam kao privilegija, no zato su nam vježbe sve obavezne. Raspored je poprilično gust i nabijen. često odem u 6:30 od doma i vraćam se tek oko 22 ili oko 20 ako imam sreće. Kad imal smjenu od 8 do 16 i od 12 do 21 bilo poprilično gadno sa predavanjima kako sva počnu u 15:00 pa sa nekih kolegija nisam pokupil potpise jer nisam imal prava na njih.
![]() |
#125 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
ma nije Rijeka samo,to je usputno ako bude sta,najvise Osijek i eventualno ZG ( ne fakultet ) ono sto me zanima,pricao ovaj lik,kakve on to pare dobiva sto je student ( oko 700kn ) prije je bilo 1000kn,nesto ako mu je prosjek veci od 3,5 i mjesecni prihod nije veci od 2000kn ( ovo skoro pa lupetam,on je to pricao,sto je tu sada istina a sto on to "ispaljuje" ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Pretpostavljam da si informatika? Jesi upisao diplomski na Grafičkom ili FOI? |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Moguće je prebacivanje, dokle god je program sličan. Na grafički sam otišao. Čak su i neki predmeti isti, kao i profesori. Razlika je bila ukupno 8 predmeta kroz prvu godinu. Boravak na faksu od jutra do sutra zbog razlikovnih predmeta i vježbi, no sve se može riješiti. Par predmeta se samo prepisalo jer sam ih odslušao na TVZ-u, ali sam uredno morao za njih platiti.
![]() |
![]() |
#128 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#129 |
Je suis Schumi
|
Kuži li tko kako se na stranicama Centra za autorizaciju prava može provjeriti stanje na iksici? ![]() Stranica je nova pa možda nešto ne štima, ali čisto da pitam jer nakon logiranja sa JMBAG-om i JMBG-om ne dolazim do svojih podataka...
![]() |
#130 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Meni sve radi kao i dosad. Provjeri upisuješ li JMBAG kako treba http://www.eurostudent.hr/images/iksica.jpg
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#131 |
Je suis Schumi
|
Upisujem sve kako treba. Dođem TU, upišem svoje podatke i onda me stavi na početnu stranicu, ali ja tu nigdje ne vidim di trebam klikati da vidim svoje račune, stanje na iksici, sliku na kojoj sam prekrasno ispao... ![]()
![]() |
#134 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Opet dizem temu,jer imam pitanje matura jos malo sto nije krenila,sad kad napisemo,rezultati se dobivaju pocetkom sedmog mjeseca,pitanje je kad se potvrdjuju upisi na fakultet,tj.fakultet sa liste da ti potvrdis upis i da si primljen jer prijatelj mi tvrdi ( pao je i sad mora na popravni pa stoga ide na jesenski rok ) da ako on napise bolje maturu ( ironija,ne ) da on meni moze oduzeti mjesto ako sam zadnji od recimo 30-tero kandidata znaci,kad se potvrdjuju upisi na faks da si osiguran da ti nece netko mjesto oduzeti i jel on moze sa jesenskog roka prestici mene hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
![]() Nemoze ti on nista.. Kad rezultati dodju, bit ce jos tjedan dva i tad se slazu konacne liste i potvrdjuje... Do kraja 7. mj vec ces biti upisan na faks...
![]() |
#136 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
On ima manje sanse da upise od najlosijeg maturanta koji je polozio maturu redovno. Zato jer se jesenski upisi provde samo ako se ne popune sva mjesta na ljetnom a na svim boljim fakultitema se popune. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Je suis Schumi
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Jedino sto se moraju skupljati bodovi ko Pokemoni da mozes na zavrsni ispit pa tri puta ucis isto gradivo (ako racunamo popravni kolokvij). ![]() ![]() Treba vratiti old school studiranje pa ce sve biti kako treba, samo sto je to nemoguce kad drzava siluje zbog politike visoko obrazovanje... ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Ne vidim neki smisao da se ispit koji se bez problema mogao položiti za vrijeme mog old skul studiranja polaže preko x kolokvija. Studenti koji su bili marljivi i redovno učili bez problema su mogli položiti sve ispite ako su si dobro organizirali vrijeme. Nije da baš mora poderat prijavnicu ali ni fakultet nije tržnica, zar ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Statistika pokazuje da studenti koji su s istom ocjenom kolokvirali predmet znaju vise od studenata koji su s istom ocjenom polozili ispit, i bolje barataju naucenim. To + rad u malim grupama su davali bolje rezultate nego rad s velkim grupama pa je i to uslo u povelju. Nije bol. konstruirana po hrv. kriterijima da cijelom sistemu bude plan da neko zgrce lovu vec da se unaprijedi eu skolstvo. (bar su nam s tim punili glave kad se bolonja uvodila) |
![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Je suis Schumi
|
Citiraj:
To je slucaj na mom faksu - Ekonomski fakultet Rijeka, a moji frendovi iz srednje su uglavnom sve ocistili preko kolokvija na Ekonomskom fakultetu u Splitu! Bolonja je mozda dobro zamisljena, ali se ne provodi jednako na svim fakultetima, previse je tu rupa. A da ne pricam kako se pravilnici izmjenjuju kako netko prdne. Dakle, po meni bi trebalo vratiti taj stari sistem i nagraditi najbolje studente po prosjeku da ne placaju faks (4.0+). A ne tu izmisljati neke gluposti - besplatno skolovanje za sve, a to proizlazi iz cinjenice da studiranje nije obavezno! Tko moze neka plati, tko ne moze, nece ici na faks ili ce se snaci radeci kao vanredni student. Danas svakakvi kreteni dolaze na faks, a da ne pricam sto rade po studentskim domovima jer znaju da nisu sposobni za faks. Pa ometaju ljude, seru po tus kabinama i da ne nabrajam dalje stvari koje su jako gadne. Po Bolonji je jako tesko raditi i kao vanredni student jer oni imaju sva predavanja popodne, isti broj rokova kao i redovni i rade isto gradivo, mozda za nijansu lakse tj. manje opsirno.
![]() |
![]() |
#142 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() ![]() da, nas su karali sa tvrdim i mekanim olovkama na nacrtnoj geometriji i pogledima, a ovima novima samo daju ACAD, a pred 2 dana mi na razgovor za posao dođe lik, bacc strojarstva koji mi navoj na presjeku serafa nacrta kao zubiće ![]() da, bolonja je divna stvar ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Citiraj:
![]() Kakav ACAD, imam nacrtnu geometriju (iz koje jebeno nemam potpis i moram ponovno upisivat baš zbog ovoga što je iv@n rekao, nisam položio kolokvij za potpis -_-) no da se vratim na nacrtnu geometriju, imam ju u prvom i drugom semestru, ova prva je čisto crtanje rukom, a druga "Nacrtna geometrija sa računalnom grafikom", radili 2 tjedna u ACADu i dalje sve opet ručni rad ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Antimićanin
|
da, kod tebe. ja govorim na faksu na kojem sam ja bio. ![]() ![]() i da, nama je bilo lakše, jer smo završili, a njima je sad teško ![]() govorim o ljudima iz svog grada i ono što znam provjereno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
|
Citiraj:
![]() mene ta nacrtna iznimno živcira, pogotovo jer je profesorica mi totalno nezainteresirana za sve i boli ju briga, a asistentica još gora, i em nemam potpis iz jednog tog kolegija ![]() A i ono dosta je teško, i kao što rekoh, mi smo barem kod nas svega 2 tjedna radili u CADu, ostalo - kosa aksonometrija, kosa projekcija, kotirana projekcija, sloj, rasjed, cesta jedva čekam da se toga ovaj semestar riješim i onda idući i ovo prvo sranhe ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Dali netko zna jeli moguce upisati TVZ Elektrotehniku prije termina koji su oni stavili na net? Termini su poredani po rangu na ljestvici tako da je meni 23. (ponedjeljak), a trebao bi to rijesiti ovaj tjedan ako je ikako moguce...
![]() |
#148 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Neznam kako je na tvzu al ja sam isto isao na more kad su bili upisi na faks, stari me upisao bez problema, pa mislim da samo trebas dobrovoljca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Možeš banut tamo koji god dan dok traju upisi, nije bilo da moraš kad ti oni kažu, to je bilo više preventivno da se ne stvaraju gužve. Bar je tako bilo prošle god. kad sam se ja upisivo. Možeš probat otić, nemaš šta izgubit. Meni frend ide danas na upise pa je valjda to već počelo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Zvao sam jucer neki broj na TVZu pa mi je zenska panicno rekla da moram doc bas tad kad mi pise inace se nemogu upisat i kajaznam...mislim debilno mi je da imaju fixan termin, jer netko stvarno moze bit sprijecen u to vrijeme. Mislim da cu otici sutra i moljakat da me upisu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|