|
![]() |
#121 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#123 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma imao gdje? ponuda po trgovina je strasna. A i uvoznici su malo poludjeli s nvidiom, valjda stare zalihe ili sta vec. Neki dan bio kod kolege u trgovini, pregledali asbis, msan i jos jednog za kojeg nikad cuo nisam....sve cijene su mi izgledale dobro. Jedini problem je bio sto je sve bilo bez PDVa i marze i jos s njihovih 10-20% rabata ![]() Ideja je zapravo bila neka gtx260, bilo mi puno love a nisam htjeo ganjati neku vezu. Mozda da je veza moja ali ovako bi drugi covjek bio duzan uslugu. Onda planirao 4870, rekoh to si mogu priustiti i sam. (Sad mi drago sto nisam. Popusio bi samo jos vise love). Medjutim nisam mogao naci nista s pristojnim hladjenjem za normalne pare. A staru grafu vec prodao. I sta ces, odem i kupim ovo smece. O performansama tj dobitku istih uopce necu, samo bi si natjerao suze na oci. Ali o ovako sugavim driverima morao sam nesto reci. @thedream ma...ati fanboy i ina sirocad. Vjerovatno svi imaju istih problema ali im je pretesko reci da je ati zasrao ili da kartice koje su kupili ne mogu koristiti kako su zamislili. Ja sam malo drugaciji, kad se zajebem reci cu to cijelom svijetu tako da nitko ne ponovi moju gresku. Ovdje je situacija jasna - bem ti firmu koja ne zna drivere sloziti kako treba godinu dana nakon sto je komad hardvera na trzistu. btw dok ovo tipkam je CCC zaboravio da je cooler trebao biti na 20% i opet zuji ko turbina na 37%....a ja jos gledam zasto mi sumi u usima, da mi nije tlak toliko skocio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Moze jedno pitanjce , frend ima problema s namjestanjem brzine fana na Sapphire HD4850, probali s riva tunerom sa svim zivim programima fan nemrda s 35%, najnoviji driveri na njoj cak i nove windowse probali ali isto sranje, zna netko kako rijesit? Zaboravih napomenut da je sa starim driverima radilo ali s ovim novim nece nikako. EDIT: rijeseno kompletnom reinstalacijom windowsa i instalacijom updejtova za rivu tuner, al grafa zuji ko avion na vise od 25% ![]() Zadnje izmijenjeno od: BeroVK. 21.01.2009. u 21:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Premium
|
gle ovak ljudi,ja sam prakticki kurva,idem tamo gdje mi je bolje za manje para,nisam fanboy ili nekaj,ali ova moja atijica se dobro drzi,zalman radi na 5v ( elektricar,imam kabelsku regulaciju,ne sofvare ![]() iskreno isti je vrag,jedino mozda brzina venta,tu imam istu politiku sa nvidiom i atijem,a ta je da ne vjerujem u njihovu regulaciju,ja hocu da mogu uzet unimer i izmjerit voltazu ![]() inace ko da su isti,imaju neke drivere i jedni i drugi,ni jedni nisu predobri,instaliras na win,nesto sareno,namjestis mozda par opcija i zaboravis. na linuxu instaliras drivere,i rade,tako da ni tu nemam zalbi fakat ne kuzim kaj hrackate jedni po drugima,to vise ima veze sa srecom i pojedinom karticom i verzijom drivera EDIT: problem s flatoutom 2 rijesen ![]() ![]() ![]() ![]() a i dalje se ne mogu sjetit koja mi je jos igra radila problem,valjda nije dobra ![]() sada mi 9.1 jedan ni ne treba ![]() Zadnje izmijenjeno od: MAHER. 21.01.2009. u 22:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Premium
|
flatout 2.....par godina mi je bio instaliran, promjenio neke 3 grafulje (dvije nvidia i jednu ati) i radio je normalno sa svima. Ako s ovom ne radi u 3pm ali ajde, naigrao sam ga se. Ali ja ne pricam o starim igrama....bemti cak ne pricam ni o igrama. Kanta je ostala raditi preko noci (zaspao dok sam gledao neku seriju) i ujutro mrdnem misa a ono VPU recovery send/dont send na ekranu. Sto se tice venta ova nema ono referentno smece nego nesto sto lici na cooler. Cak i hladi ![]() I opet, krivi su driveri a ne cooler. Elektricar ili ne ne zelim spajati ni 2 zice za nesto sto bi trebalo raditi samo od sebe kako treba. Inace cijeli thread i je o driverima (hint ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Joj bem ti ovu grafu i frenda koji ju je kupio(na moju preporuku ![]() Ali ipak vise volim zelembace ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Kaj se tiče ostalog-najzanimljivije je to da ima jedna grupa ljudi kojima uvjek sve radi i druga koja non-stop ima probleme ![]() Greg, si probo na nekom drugom kompu, čisto da provjeriš?
![]() |
![]() |
#130 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Radile : one prije neću ni računati jer mi je ATi onda bio pojam.. 9200(3 kartice) 9600 serija(5 kartica) 9800 serija(3 kartice) X800 serija (2 kartice) 3850 3870 Nisu radile,ili su stvarale takve probleme da reko,bolje prodaj,nego ih od zid šikni : X1950pro AGP 3870x2 Promijenio sam apsolutno sve drivere,na neki način promovirao XG Warcatse,pa Omege koristio,dugo sam na forumu,Catalysti su izašli nakon mog dolaska ![]() @ greg ; dobro da si se rješio sranja..nekom radi,nekom ne. Ako si jedan od ovih *ne*,a jesi..postupio si ispravno,i tu nema sto drukčijih mišljenja da te razuvjeri.. Eventualno da se klalo nešto na mbo,ramom..ali to nema 1% veze sa gpu recoverom,tj vpu recoverom. I to zna i jelc ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#131 |
Super Moderators
|
![]() |
#132 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
ja neznam kako vi nalazite sve te probleme s 8.12, mislim da je to prije do pojedinih primjeraka kratica... meni samo jedna igra ima probleme s ati driverima, i to je NHL serijal, sjecam se da i s 1950 pro bi mi usao u glavni ekran i cujem muziku, a nevim glavni meni, i tako sada s zadnjim NHL 09 i 4870 i 8.12, a na 9600 radi normalno, dok sve druge igre rade bez ikakve greske.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Premium
|
@Jelc kod mene je uvijek sve uptodate....zato i jesam uporan i zelim izmedju ostaloga koristiti i zadnje drivere za graficku. S obzirom da nije 1000 godina star model covjek bi ocekivao da rade @Gemmy nema tu sta biti do pojedinih primjeraka kartice. Sve su iste, razlikuju se samo u coolerima a velika vecina cak niti u tome. Nisam pratio, moguce da sad ima i nekih nereferentnih ali ljudi su imali problema i prije pol godine. Kada malo razmislim, sve ATI kartice s kojima nisam imao problema nisu imale referentni PCB. Mozda u tome lezi tajna uspjeha ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Premium
|
nisam planirao okretat na ati-nvidia.vidim sada da je tak ispalo,sry gle moguce da si dobio neku losu karticu ili kaj ja znam inace ono s elektricar je ispalo ko da sam rezao napajanje ili nekaj,koristim zalmanovu hobotnicu sa starog vf700,mogao sam rezuckat,ali ovak je elegantnije,samo ne vjerujem u njihovu regulaciju po potrebi i promjeni zvuka kada upalim igru mene u biti zanima sto tocno njemu vpu recovery radi i koje eventualne posljedice postoje ako se ugasi?? ( gledam na googlu,ali ili sam ja glup ili google nezna sve ![]() stekao sam dojam da je to ko core slowdown na nvidiji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Premium
|
vpu recovery ti je ponovno ucitavanje drivera. Dakle driver se srusi ili odbija poslusnost duze nego sto su ga win spremni cekati i isti se ponovno ucita. Tako nekako ![]() U svakom slucaju ne bi se smjelo desavati cesce od..hmm, nikad? a za elektricara...nisam ni mislio ozbiljno, cisto da ne zelim kupovinu hardvera pretvoriti u sklapanje onih modela aviona i auta. Kupio sam gotovi proizvod i zelim da takav i radi. Modifikacije su me zanimale prije 5 godina, danas vise ne. Nagadjati da li sam dobio neku losu karticu nema previse smisla, pogotovo raspravljati o tome s nekim kome sve radi (pa je valjda bas moja kartica losa) ali taj uopce nema isti model. Cak niti istu seriju... (ako je previse suptilno - tu mislim na tebe ![]() Graficka radi, driveri za nju ne. Zanimljivo je da nisam imao nekih posebnih problema na win7, vratio na XP zbog gluposti koja nema veze s karticom na par dana i gle, nist ne valja. Dakle driveri.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
...vidim nista novog, od moje zadnje kuknjave... blago vama, vama ne radi samo po jedan komp, meni 3 Atice ne rade s 8.12 driverima (2x 3870, vec znate, ne prepoznaje u cf na visti 64) i 4870 naravno prije dizanja winXP64 BSOD i restart(jos ja debil iso kupovat model od 1 GB, za taj je novac bilo finih gtx260... ali besga, to je bilo u doba prije nvidijinog updatea drivera, pa je ova nesretnica bila po bchmarcima brza)... no , ajde pomirio sam se bio sa zadnjim upotrebljivim trzavim driverima, ali neki dan sam ozbiljno poceo raditi u Autodesk Mudboxu2009, i ono lag nakon svakog poteza 3 f*kin sekunde! Probam na praprastaroj nvidiji GF6800, sve pet. Naravno, plus toga, atica ne podrzava ambient occlusion u radu, ali to je manji bed. Enivej, tako sam se opet dao u potragu za starijim driverima, najnovijim patchem, nista ne radi. Kod mene jos uvijek sve isto. Nekako sumnjam da ce i 9.1 ista pametnog izbaciti. Joj kako sam popushio foru... Ati i seagate ce kod mene na no no listu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Duhovit ko duh...
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
tako da kod mene vaša prica ne drži vodu.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Ima nekih priča na tom linku o problemima sa CF i karticama sa 512mb i više ram-a, lako moguće da ima nešto na M$ sajtu i za winXP 64-bit, pa ako ima i ako pronađeš, nadodaj na onaj thread ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Tako da mislim da nije problem u kartici i driverima! Sve igre rade (flat out2, crisys, far cry2). Mozda Ati ne rijesi dobro kompatibilnost sa maticnim p.! Jedino je problem sto imam 13000 markova a to je zbog AMD-a! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Super Moderators
|
![]() |
#143 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() Btw, ja sam uzea Sapphire 4870x2, ko sto vidite iz "moj komp", ima 4-5 mj. Rijetko i skoro nikad nije pravila probleme. Jos od 8.9 drivera pa do danasnjih 8.12 hotfix, u 95% slucajeva sve je stimalo kako triba... Onih 5% je obuhvacalo rjetka zamrzavanja u igrama (nfs: undercover i mirrors edge) iako ne bi uzrokovali bsod-e, potpuno rusenje sistema i sl. Jednostavno bi sa task-managerom ugasija igru i opet pokrenija.. Inace ovo mi je prva ATI grafa (ako ne racunamo prastaru pro-rage agp2x ![]() ![]() Nisam bas ima iskustva u inst. ATI drivera pa sam cita po forumu i pravilno radija proceduru sa cleanerom itd. Poanta jest da sam zadnjih par ver. drivera inst priko onih starih i ama-bas nikakvih problema nije bilo... hmm, neki ce reci cudno ![]() Na kraju krajeva ispada ko sto je Jelc reka, jednoj grupi ljudi uvik radi, dok drugoj bas i ne... Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 23.01.2009. u 02:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Flaccitra
|
Ahahahahah ![]() Edit: sa 3870x2 i sada sa 4850 nemam problema sa driverima. od igara sam sa 4850 probao Mirrors Edge, Cod5, GRID, Crysis Warhead, Blacksite. Uredno i glatko na Visti 64, cat 8.12, hotfix 8.561.3, a sa 3870x2 od catalysta 8.2 do zadnjeg hotfixa odigrao brdo igara, nijedan bsod, freeze win, vpu recovery i sl.
![]() |
#145 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Inace, to ti je lutrija, nema pravila i to sto spominjes da si radio, radili su i svi drugi koji su pak imali probleme. Ja znan imat dva identicna stroja na poslu, da imaju iste windowse, i hardver i programe, i jedan radi na jedan nacin, drugi drugacije. e sad ko je onda pametan, ko lud, i koji hardver dobar a koji los...kad su isti? A s druge strane, ako se pojavi situacija da 25% iskusnih korisnika pocinje prijavljivati probleme, onda je negdje smrdi ![]() Da ne spominjem da za ovo sta san ja spominija, da bas svima sa ATI radeonkama zapinje Autodesk Mudbox2009 - okej; virujen da i Autodesk nije nesta pametno napravia, ali sigurn je i do atija: jer ljudi prijavljuju da im sa starim driverima radi. Ja to nemogu potvrdit, jer stari driveri ne prepoznaju moju karticu. Prestari za nju :/ @segregator: Super thread, provjerit cu navode i linkove kad dodjem s posla ![]() Edit: Probao oba patcha za Vistu64 sa Microsofta, no pri instalaciji mi tvrdi da je sistem up to date i da je noviji od tih updatea - vjerojatno je dakle to sadrzano u SP1, jer kolko vidim ti patchevi su stari dvije godine. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Overhaul. 24.01.2009. u 00:55. Razlog: edit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Slazem se... Vecinom vrimena je lutrija, jbga jednostavno je tako. Meni su se takodjer dogadjale neke cudne neobjasnjive stvari sa identicnim komp. Tipa jedan radi ko podmazan drugi uzas, hardver isti osim hdd-a itd... Hehe btw. naglasak ti je zakon ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
pozz, imao sam CATALYST 8,7 drivere, klokao rivetunerom, sve radilo ok, stavio 8.12, dojdem u riva tuner i piše: GPU CORE 300MHZ. MEMORY: 828. I sad ne mogu klokat, stavim si taktove na 711/1020 i onda stisnem APPLY i javi grešku da moram testirat, kliknem na TEST sve ok testira se, kliknem APPLY natrag se podesi na default taktove, znam da je 300mhz, da se digne u 3d aplikacijama, da u 2d piše 300... pa sad ne znam kak klokat.. plis pomagajte |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Super Moderators
|
Možda trebaš zadnji RivaTuner...
![]() |
#150 |
Premium
|
da... moras provjerit, na guru3d u forumu unwinder obicno najavi kad podrzava koje verzije drivera. Neide na sve drivere svaki rivatuner. afaik, mora svaki put raditi preinake i update i za nvidiu i ati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|