|
![]() |
#121 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
jel se dobije kakav kabao da se ipak kartica može spajati s tv-om preko s-videa? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
uzeo bi gainward 9600gt golden sample 512mb karticu u kombinaciji sa p35 matičnom, procesor je e6750 i uz njega 2gb supertalent pc6400 memorije. sada me zanima da li ta kartica može pratiti 8800gt model ako se da dobro overklokirati s obzirom da je golden sample? ![]() također uz overklok e6750 nebi možda bilo razlike u praksi ![]() kartica dobro izgleda a nije preskupa i ima solidan bundle i dvije godine garanciju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#123 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja bi tog gainwarda uzeo najviše zbog dobro riješenog hlađenja jer nepodnosim zujalice u kućištu, a 9600gt kao kartica će uvjek biti sporija od 8800gt ito bez obzira na gainwardove bijesne clockove. Možda bi nvidia u budućnosti mogla malo manje ulagat truda u pisanje drivera za 8800gt nego za 9600gt jer ipak na novijem modelu leži "budućnost" tj možda bi se na policama dućana taj model mogao zadržati mrvicu dulje nego 8800gt-eto ovo bi bila neka moja šašava teorija koja nemora imat veze s mozgom |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
@max... zavisi, ako ces koristit relativno visok stupanj AA filtriranja onda su 8800gt i ta gainwardica rame uz rame (razlika 44 vs 43 fps-a, dakle 2-3%), bez toga je 8800 ipak nesto jaca. Sto se tice ostatka konfe, dovoljna je za tjeranje bilo koje od doticne 2 kartice bez problema, don't worry ![]() a ono sto je na toj kartici najbolje zbilja i jest njezin hladnjak koji je zivotinja i po meni, jos jednom kazem, totalni overkill. al je zato i necujan
![]() |
![]() |
#126 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Evo da priupitam tehničko mišljenje u vezi hlađenja 9600GT. Trenutno je na njoj AC S2, i sa bočne stranice kućišta ventilator puše po njoj. To očito više ne funkcionira, jer se i dalje opako grije, te sam ja lijepo kupio jedan 12cm i taj ide na grafu dodatno. E sad, jel pametnije sad staviti da ovaj na na grafi ispuhuje od grafe, pa ovaj na bočnoj ispuhuje vrući zrak van da se ne zadržava, ili obratno, da ovaj upuhuje hladan zrak, pa drugi puše po grafulji? Naime, u drugom slučaju, topli zrak i dalje ostaje u kućištu, a i ne znam koliku onda funkciju obavlja heatpipe design ako se odmah u startu hladi jezgra (ne bi trebalo smetati,al eto, pitam ) .
![]() |
#127 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=139 ja imam Accelero S2 + doticni turbo module na 7600 gt i radi ko beba + tihi su vetovi (uopce se ne cuju) a i hlade se komponenete na grafi (memorija i druge stvari) sta se tice venta za ispuh ili upuhivanje zraka ne zanm sta da ti kazem ako ti kuciste nije nabijeno u rupu tj da iza njega nema friskog i hladnog zraka onda stavi da ti upuhuje friski i hladni zrak a ako je nabijen u rupu onda stavi da ispuhuje van, aventualno stavi na prednji dio kucista vent da od tamo uzima hladan zrak sve u svemu malo eksperimentiraj ako ti se da
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
I ja sam razmišljao o tim turbo modulima, al nekak mi se čini da je 120mm tiši i bolje puše od 2 * 80mm . Nadalje, na 7600GT je meni bila dovoljna skroz pasiva, al ovdje pravila više ne vrijede ![]() Dobro, kako je to onda AC originalno zamislio sa turbo modulima - da pušu po jezgri ili da izvlače van zrak ? ![]()
![]() |
#129 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Kartica je tiha ali vent je tvornički naštiman na 36%. Ta tišina traje do 42% brzine venta a sve preko toga se dosta čuje. Za sada nisam vidio veću temperaturu od 57c prilikom tjeranja 3DMarka a hoće li to biti dovoljno za ljetnje žege - vidjet ćemo.... vent mi već je na 42% i ako ne bude išla preko 75c biće ok. Nadalje, bundle je očajan, 1 igrica, driveri i to je to. Minus joj je i nemogućnost priključenja na bilo šta analogno, kartica Nema 2 HDMI porta nego 1 a drugi je display port koji još nije zaživio.., nema ni DVI to HDMI adaptera tako da i za to treba dati dodatni 70-100kn, garancija je 1 godinu, bar u vemilu. Kada se sve zbroji karta je ok po meni, brza je, tiha je ali isto tako gainward je uštedio gdje god je mogao što se bundle-a tiče i nepostojanje DVI to HDMI adaptera je ogroman minus, pa to dolazi sa većinom grafa tipa HD2600pro koje dođu duplo manje love !! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
http://www.firingsquad.com/hardware/...ce/default.asp nije baš 8800gt puno bolja s obzirom da ima duplo više stream procesora, što bi tek bilo da 9600gt ima isti broj i tu se ustvari vidi da je kartica naprednija jer sa manjim brojem drži korak i ne zaostaje previše. dobro brojevi jesu na strani 8800gt ali da li se kod igranja u praksi vidi razlika na monitoru to mene zanima. ja vjerojatno uzimam gainwarda 9600gt golden sample i to sa dvije godine garancije ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#131 | |
Premium
|
Citiraj:
@stuc... kakvo ti to kuciste imas? kod mene je temp 32 u idle i 43 je max bila s max OCom, ne mogu vjerovat naprosto da 15 stupnjeva razlike na racun toga samo moze biti.. i meni je pri tim temperaturama necujna bila (bar nisam primjetio cak ni prilikom sviranja na tiho podesenih zvucnika)
![]() |
![]() |
#132 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() Pa i kod mene je idle 32-36, ovisi o temperaturi u spajzi međutim riva je zabilježila 57c u 3DMarku i 52c u crisys-u @antrax, kako ti mjeriš, očitavaš temperaturu - gledaš poslje igrice možda ili ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
vetilatori pusu prema grafi tj, preko hitpajpa na memoriju i druge komponenete grafe koji se griju, sve u svemu za ovaj kalibar grafe jako dobro
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() vjerojatno to pracenje postoji i bez ovog testa pokrenutog, al ja sam ljen kopat kad i ovo radi.
![]() |
![]() |
#135 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Pa valjda je RT-ov temp monitoring najbolji za te stvari ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Premium