Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.11.2012., 11:02   #1441
Groowix
Premium
Moj komp

Groowix's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ma dao ga je na procjenu u Zagrebu u muzej neki pa su mu rekli da to vrijedi puno i onda mu ponudili 1500 kn.
Groowix je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2012., 11:12   #1442
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Croox Pregled postova
Ma dao ga je na procjenu u Zagrebu u muzej neki pa su mu rekli da to vrijedi puno i onda mu ponudili 1500 kn.

ajme kak se zahebo, a mogo je dignut 10k kn .
sad ce mu svi vjerovatno ovak nes bezveze nudit.
treba otic kod ljudi koji se bave profesionalno stime i to kod nekoliko njih ak je moguce pa vidit koliko ga muljaju.
znam ja jednoga, ali je u Ri.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.11.2012., 12:01   #1443
ShanTech
Banned

Datum registracije: Apr 2011
Samo nek reče da ga je iskopao na dubini do 40cm jer sve ispod toga je državno vlasništvo.
ShanTech je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2012., 12:07   #1444
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
Samo nek reče da ga je iskopao na dubini do 40cm jer sve ispod toga je državno vlasništvo.
sta da ? svasta.
Staro 19.11.2012., 14:54   #1445
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Tek jucer skuzio kad prođe neko dulje vrijeme (45 dana valjda) da se ono sto je u purchase history ako nema nikakve aktivnosti o kupljenom itemu, jednostavno nestane...a nestalo mi par stvari koje su ukupno cca 25 dolara a nije ni doslo jos...iako sam kontaktirao prodavača i poslao je ponovo...
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2012., 15:00   #1446
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Da znam, i ja sam se usro gdje je to, ali ne brini, nije ti došlo a iprošlo je neko vrijeme i zato nestane.

Ovako, ako te baš interesira, onda "nasloni" miša na Account (desno od Activity) i odi na Feedback. Tu bi ti trebali biti itemi za koje nisi ostavio Feedback. Ali i ovdje nestane nakon nekog vremena, no ipak traje dulje nego u Activity.
Staro 20.11.2012., 12:05   #1447
Deyo238
Grazie Michael
Moj komp

Deyo238's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ovako trebam savjet, dakle trebam vratiti paket nazad (u Englesku) prodavaču na eBayu, LED display od laptop težak oko 800g, ugl traže me da im pošaljem "via royal mail 1st class with tracking number" i unutar četiri dana, tako da sam sad skroz izgubljen :O, što učiniti, kako da to najbolje pošaljem nazad...

Unaprijed zahvaljujem!

CPU: Intel Core i7 3930k C2 Sandy Bridge E 3200MHz @ 4500MHz (100x45 @ 1.288V) HT enabled
CLR: Corsair H100x
MBO: ASUS RAMPAGE IV FORMULA
RAM: Crucial DDR3-1600 2x8GB + 2x4GB (24GB) @ 1600MHz - 10-11-10-24-1T @ 1.535V
VGA: KFA2 GeForce GTX1070 8GB EXOC
HDD: ADATA SUV800 256GB ++ WD BLUE WD30EZRZ 3TB ++ WD Blue WD6400AAKS 640GB
PSU: Corsair CS550M 550W 80+ Gold Modular
BOX: Jonsbo W2
LCD: DELL P2417H 24" LED @ 1920x1080
OS1: MICROSOFT Windows 10 Pro N x64

GSM: iPhone 11 black 4/64GB
ROM: latest iOS

Deyo238 je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2012., 13:16   #1448
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja sam imao slučaj da sam dobio sa ebaya neispravan LED ekran za laptop. Prodavač je rekao da vratim kako bi poslao drugi ali mi nije uvjetovao kako da šaljem, samo mu je bilo bitno da ima tracking number. Nazvao sam sve firme u HR koje se bave poštanskim uslugama i na kraju je ispalo da je HP najeftinija. Drugi su tražili cca 200kn a u pošti me ispalo sa tracking numberom 86kn koliko se sjećam za Englesku. Samo kažeš u pošti da želiš najjeftiniju varijantu sa praćenjem pošiljke. Uglavnom seller je poslao novi ekran čim je vidio po trackingu da je krenuo paket iz HR.

Nadam se da sam ti barem malo pomogao.
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2012., 13:17   #1449
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Kazi mu nema problema, a posalji mu preporuceno s povratnicom Hrvatskom Postom.Cijena je 138,50 krznenih zivotinjica,ili ovako kao sto kaze Sale jeftinijom inacicom preporuceno za 86 krznasa.

http://www.posta.hr/cjenik-on-line
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2012., 14:35   #1450
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Da znam, i ja sam se usro gdje je to, ali ne brini, nije ti došlo a iprošlo je neko vrijeme i zato nestane.

Ovako, ako te baš interesira, onda "nasloni" miša na Account (desno od Activity) i odi na Feedback. Tu bi ti trebali biti itemi za koje nisi ostavio Feedback. Ali i ovdje nestane nakon nekog vremena, no ipak traje dulje nego u Activity.

nema ih ni tamo, vec sam gledao
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.11.2012., 16:03   #1451
vedranzeman
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2005
@bego2
Znači da je prošlo više od 60 dana, što je rok za ostaviti feedback.
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2012., 16:52   #1452
nex
Premium

nex's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor bego2 Pregled postova
Tek jucer skuzio kad prođe neko dulje vrijeme (45 dana valjda) da se ono sto je u purchase history ako nema nikakve aktivnosti o kupljenom itemu, jednostavno nestane...a nestalo mi par stvari koje su ukupno cca 25 dolara a nije ni doslo jos...iako sam kontaktirao prodavača i poslao je ponovo...
Citiraj:

Ovo je fakat captain obvious komentar i mozda promasaj s moje strane, ali da niste vi zaboravili oznaciti na vrhu opciju "Archived" umjesto "Recent"?

eBay saves information about your past purchases for up to 3 years.
Purchases made between 0 - 60 days from today can be viewed in your Recent and Archived purchase history.Transactions that are older than 60 days will be saved in your Archived purchase history.
To view transactions from prior years, select "Archived", then select the year you'd like to view from the drop-down window.

Nije mi bas logicno da bi to potpuno nestalo ako se ne ostavi feedback. Iako, ne mogu biti siguran jer za sve ostavljam feedback na vrijeme.
nex je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2012., 16:56   #1453
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Ostavljam i ja feedback na vrijeme, ali samo ako mi item dođe, naravno
EDIT: Imaš pravo, u arhivi su svi itemi, ali oni koje nisam dobio ili oni kojima nisam ostavio feedback nisu vidljivi, već samo naziv, no nema veze.
Staro 20.11.2012., 17:04   #1454
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Jel mi može netko naći masku za originalni HTC Desire, ne S ili neki žnj. Ovakvu po mogućnosti: http://thumbs4.ebaystatic.com/pict/2...32594040_1.jpg

Ne razumijem kako da upišem a da mi ne traži ove druge vrste Desire-a.
Mirkopoter je online   Reply With Quote
Staro 20.11.2012., 17:11   #1455
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Pa to slici nije baš maska nego bijela "futrola", boo..
Idem ti vidjet za originalnu..

EDIT: misliš na ovako nešto?

EDIT 2: evo ti samo frame:1, 2

Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 20.11.2012. u 17:18.
Omerta je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2012., 17:20   #1456
Mirkopoter
Mirko, a ne Harry
Moj komp

Mirkopoter's Avatar

Krivo sam se izrazio, nisam mislio na tu masku, nego na futrolu.
Mirkopoter je online   Reply With Quote
Staro 20.11.2012., 18:22   #1457
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Kako bi ovo i slicne stvari prosle na carini?
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2012., 18:53   #1458
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
Jesam li ja nešto propustio vidjeti ili je zaista tako.
Stvari koje kupim direktno kod prodavača na njegovoj stranici uopće ne ulaze u ebay evidenciju niti mogu dati feedback. Naravno da na pay pal postoje ali ih na ebay, ma koliko kopao, ne mogu pronaći.
Hombre je offline   Reply With Quote
Staro 20.11.2012., 20:03   #1459
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Logički, ne.. "Oglašavanje" prodavača na eBay-u je jedno a kupovina direkt od tih prodavača je drugo.. Kao da kupiš nešto na eKupi (npr. platiš preko PP-a) i očekuješ da bude vidljivo na tvom eBay acc.
Nadam se da sam ispravno objasnio..
Staro 20.11.2012., 20:40   #1460
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor BlackDwarf Pregled postova
Kako bi ovo i slicne stvari prosle na carini?
Samo neka napise manju cijenu na racunu ili na kutiji i moglo bi proci bez davanja.Carinicima nisu interesante igrace.
Staro 20.11.2012., 23:58   #1461
Hombre
Registered User

Citiraj:
Logički, ne.. "Oglašavanje" prodavača na eBay-u je jedno a kupovina direkt od tih prodavača je drugo.. Kao da kupiš nešto na eKupi (npr. platiš preko PP-a) i očekuješ da bude vidljivo na tvom eBay acc.
Nadam se da sam ispravno objasnio..
Ma kad sam seronja koji uvijek treba nešto pitati i pola minuta nakon toga vidim i sam. Dođe mi da ponekad zalijepim šamar sam sebi ali se tješim da sam već malo u godinama i da se dobar dio mojih vršnjaka prema kompjuterima ophodi kao s nuklearnim elktranama, a i prije nego što sam postavio pitanje dobro sam pojeo i baš su mi se počele sklapat okice, a pošto mi je laptop pored kreveta uspio sam to napisati i zaspao

Ustvari me bunilo što neke imam dok neke ne i kasnije sam otišao na njihove stranice. Naravno. Oni koji imaju u adresi ebay.com i poslije njihov naziv vidljivi su. Ovi koji nemaju ebay.com bi valjda bilo logično da ih nema na listingu ebay ali nisam ni pogledao dok nisam pitao
Sad ću malo pronjuškati kako da ih nađem s prefiksom ebay.com da im mogu davati feedback, a najviše zbog toga da imam bolju evidenciju iako imam svoju internu u Excelu samo što ovu internu ponekad ne obnovim novonaručenim itemom dok ebay to sigurno uradi.
Staro 21.11.2012., 05:02   #1462
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Carini su podložni itemi skuplji od 160kn, zar ne? Znači da se item koji košta 25$ ne bi trebao cariniti?
Obzirom da je poštarina dodatnih 17$, zbraja li se taj iznos ili se gleda samo cijena itema?

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2012., 07:59   #1463
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
negdje smo raspravljali o tome i imali mislim na kraju različito mišljenje (isparilo mi )...ali po meni se ne bi trebalo cariniti jer

iako imamo ovo : To podrazumijeva da se svi troškovi koji su vezani uz tu robu uključuju u carinsku vrijednost, kao npr. troškovi prijevoza i osiguranja robe, ambalaže, licence i dr. (u poštanskom prometu dakle, u pravilu, troškovi poštarine).

isto tako imamo i posebno naglašeno kod robe "zanemarive vrijednosti (do 160 kn)" :

Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke.

Dakle, ako je račun u koverti svakako bi trebalo pisati odvojenu vrijednost robe i poštarinu, al čini mi se da tako i piše...

a sad, jesam li u pravu ili sam omašio neki dio

schetz je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2012., 08:04   #1464
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
negdje smo raspravljali o tome i imali mislim na kraju različito mišljenje (isparilo mi )...ali po meni se ne bi trebalo cariniti jer

iako imamo ovo : To podrazumijeva da se svi troškovi koji su vezani uz tu robu uključuju u carinsku vrijednost, kao npr. troškovi prijevoza i osiguranja robe, ambalaže, licence i dr. (u poštanskom prometu dakle, u pravilu, troškovi poštarine).

isto tako imamo i posebno naglašeno kod robe "zanemarive vrijednosti (do 160 kn)" :

Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke.

Dakle, ako je račun u koverti svakako bi trebalo pisati odvojenu vrijednost robe i poštarinu, al čini mi se da tako i piše...

a sad, jesam li u pravu ili sam omašio neki dio

nebih previse racunao na to da ce "oprostit" cijenu postarine. sve je to kockanje po meni, koje se ne isplati za nas koji zivimo blizu granice. u podgradu sam za cas ;-). jos odem do hofera i coop-a i kupim rio mare po duplo manjoj cijeni i evo ti ustede .
Staro 21.11.2012., 08:35   #1465
RAUL
Registered User

Citiraj:
Autor borny Pregled postova
Carini su podložni itemi skuplji od 160kn, zar ne? Znači da se item koji košta 25$ ne bi trebao cariniti?
Obzirom da je poštarina dodatnih 17$, zbraja li se taj iznos ili se gleda samo cijena itema?
Zbraja se iznos, iako neki tvrde da ne bi smjeli ali oni zbrajaju i naplacuju carinu i pdv na ukupan zbroj.
Staro 21.11.2012., 09:37   #1466
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

A dobro, neću ja to platit. Sestra je sinoć zapela za neku hoodicu na aukciji, ali nisam bio ziher za ovo s poštarinom. Svejedno je uzela. Tko zna, možda i prođe

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2012., 09:47   #1467
Hombre
Registered User

Citiraj:
Autor borny Pregled postova
A dobro, neću ja to platit. Sestra je sinoć zapela za neku hoodicu na aukciji, ali nisam bio ziher za ovo s poštarinom. Svejedno je uzela. Tko zna, možda i prođe
Po carinskim zakonima kod naplate se dodaje i cijena transporta tj. cijena poštarine.
Jednostavno rečeno carina se zaračunava na zbroj svih plaćanja za taj predmet.
Staro 21.11.2012., 15:14   #1468
schetz
Premium

schetz's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
sve to stoji,ali ja iskreno ne bih to samo tako pustio..
imao sam par takvih slučajeva i nisu mi dodali PDV premda je to vjerojatno samo stvar "sreće"..

ali da mi se desi da mi hoće naplatiti ,otišao bi na fejs of d plejs i citirao im zakon,odnosno i isprintao ako treba
schetz je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2012., 15:20   #1469
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Može preporuka za neku jeftinu BT slušalicu?
Staro 21.11.2012., 15:31   #1470
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Citiraj:
Ostavljam i ja feedback na vrijeme, ali samo ako mi item dođe, naravno
EDIT: Imaš pravo, u arhivi su svi itemi, ali oni koje nisam dobio ili oni kojima nisam ostavio feedback nisu vidljivi, već samo naziv, no nema veze.

Bas to, ostavljam feedback kad mi item dode, a kako je proslo eto tih 60 dana ( za koje ja nisam znao) item je nestao i sad ako hocu trazit refund nemam dokaza da sam kupio.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno