|
![]() |
#1442 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
ajme kak se zahebo, a mogo je dignut 10k kn ![]() sad ce mu svi vjerovatno ovak nes bezveze nudit. treba otic kod ljudi koji se bave profesionalno stime i to kod nekoliko njih ak je moguce pa vidit koliko ga muljaju. znam ja jednoga, ali je u Ri. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1443 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Samo nek reče da ga je iskopao na dubini do 40cm jer sve ispod toga je državno vlasništvo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1445 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Tek jucer skuzio kad prođe neko dulje vrijeme (45 dana valjda) da se ono sto je u purchase history ako nema nikakve aktivnosti o kupljenom itemu, jednostavno nestane...a nestalo mi par stvari koje su ukupno cca 25 dolara a nije ni doslo jos...iako sam kontaktirao prodavača i poslao je ponovo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1446 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Da znam, i ja sam se usro gdje je to, ali ne brini, nije ti došlo a iprošlo je neko vrijeme i zato nestane. Ovako, ako te baš interesira, onda "nasloni" miša na Account (desno od Activity) i odi na Feedback. Tu bi ti trebali biti itemi za koje nisi ostavio Feedback. Ali i ovdje nestane nakon nekog vremena, no ipak traje dulje nego u Activity. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1447 |
Grazie Michael
Datum registracije: Nov 2006
|
Ovako trebam savjet, dakle trebam vratiti paket nazad (u Englesku) prodavaču na eBayu, LED display od laptop težak oko 800g, ugl traže me da im pošaljem "via royal mail 1st class with tracking number" i unutar četiri dana, tako da sam sad skroz izgubljen :O, što učiniti, kako da to najbolje pošaljem nazad... Unaprijed zahvaljujem! ![]()
![]() |
#1448 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja sam imao slučaj da sam dobio sa ebaya neispravan LED ekran za laptop. Prodavač je rekao da vratim kako bi poslao drugi ali mi nije uvjetovao kako da šaljem, samo mu je bilo bitno da ima tracking number. Nazvao sam sve firme u HR koje se bave poštanskim uslugama i na kraju je ispalo da je HP najeftinija. Drugi su tražili cca 200kn a u pošti me ispalo sa tracking numberom 86kn koliko se sjećam za Englesku. Samo kažeš u pošti da želiš najjeftiniju varijantu sa praćenjem pošiljke. Uglavnom seller je poslao novi ekran čim je vidio po trackingu da je krenuo paket iz HR. Nadam se da sam ti barem malo pomogao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1449 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Kazi mu nema problema, a posalji mu preporuceno s povratnicom Hrvatskom Postom.Cijena je 138,50 krznenih zivotinjica,ili ovako kao sto kaze Sale jeftinijom inacicom preporuceno za 86 krznasa. http://www.posta.hr/cjenik-on-line |
![]() |
![]() |
![]() |
#1450 | |
Banned
|
Citiraj:
nema ih ni tamo, vec sam gledao ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1452 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
eBay saves information about your past purchases for up to 3 years. Purchases made between 0 - 60 days from today can be viewed in your Recent and Archived purchase history.Transactions that are older than 60 days will be saved in your Archived purchase history. To view transactions from prior years, select "Archived", then select the year you'd like to view from the drop-down window. Nije mi bas logicno da bi to potpuno nestalo ako se ne ostavi feedback. Iako, ne mogu biti siguran jer za sve ostavljam feedback na vrijeme. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1453 |
Premium
|
Ostavljam i ja feedback na vrijeme, ali samo ako mi item dođe, naravno ![]() EDIT: Imaš pravo, u arhivi su svi itemi, ali oni koje nisam dobio ili oni kojima nisam ostavio feedback nisu vidljivi, već samo naziv, no nema veze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1454 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Jel mi može netko naći masku za originalni HTC Desire, ne S ili neki žnj. Ovakvu po mogućnosti: http://thumbs4.ebaystatic.com/pict/2...32594040_1.jpg Ne razumijem kako da upišem a da mi ne traži ove druge vrste Desire-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1458 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Jesam li ja nešto propustio vidjeti ili je zaista tako. Stvari koje kupim direktno kod prodavača na njegovoj stranici uopće ne ulaze u ebay evidenciju niti mogu dati feedback. Naravno da na pay pal postoje ali ih na ebay, ma koliko kopao, ne mogu pronaći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1459 |
Premium
|
Logički, ne.. "Oglašavanje" prodavača na eBay-u je jedno a kupovina direkt od tih prodavača je drugo.. Kao da kupiš nešto na eKupi (npr. platiš preko PP-a) i očekuješ da bude vidljivo na tvom eBay acc. Nadam se da sam ispravno objasnio.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1461 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Ustvari me bunilo što neke imam dok neke ne i kasnije sam otišao na njihove stranice. Naravno. Oni koji imaju u adresi ebay.com i poslije njihov naziv vidljivi su. Ovi koji nemaju ebay.com bi valjda bilo logično da ih nema na listingu ebay ali nisam ni pogledao dok nisam pitao ![]() Sad ću malo pronjuškati kako da ih nađem s prefiksom ebay.com da im mogu davati feedback, a najviše zbog toga da imam bolju evidenciju iako imam svoju internu u Excelu samo što ovu internu ponekad ne obnovim novonaručenim itemom dok ebay to sigurno uradi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1462 |
Too much busy
|
Carini su podložni itemi skuplji od 160kn, zar ne? Znači da se item koji košta 25$ ne bi trebao cariniti? Obzirom da je poštarina dodatnih 17$, zbraja li se taj iznos ili se gleda samo cijena itema?
![]() |
#1463 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
negdje smo raspravljali o tome i imali mislim na kraju različito mišljenje (isparilo mi ![]() iako imamo ovo : To podrazumijeva da se svi troškovi koji su vezani uz tu robu uključuju u carinsku vrijednost, kao npr. troškovi prijevoza i osiguranja robe, ambalaže, licence i dr. (u poštanskom prometu dakle, u pravilu, troškovi poštarine). isto tako imamo i posebno naglašeno kod robe "zanemarive vrijednosti (do 160 kn)" : Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke. Dakle, ako je račun u koverti svakako bi trebalo pisati odvojenu vrijednost robe i poštarinu, al čini mi se da tako i piše... a sad, jesam li u pravu ili sam omašio neki dio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1464 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1465 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Zbraja se iznos, iako neki tvrde da ne bi smjeli ali oni zbrajaju i naplacuju carinu i pdv na ukupan zbroj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1466 |
Too much busy
|
A dobro, neću ja to platit. Sestra je sinoć zapela za neku hoodicu na aukciji, ali nisam bio ziher za ovo s poštarinom. Svejedno je uzela. Tko zna, možda i prođe ![]()
![]() |
#1467 | |
Registered User
|
Citiraj:
Jednostavno rečeno carina se zaračunava na zbroj svih plaćanja za taj predmet. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1468 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
sve to stoji,ali ja iskreno ne bih to samo tako pustio.. imao sam par takvih slučajeva i nisu mi dodali PDV premda je to vjerojatno samo stvar "sreće".. ali da mi se desi da mi hoće naplatiti ,otišao bi na fejs of d plejs i citirao im zakon,odnosno i isprintao ako treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1470 | |
Banned
|
Citiraj:
Bas to, ostavljam feedback kad mi item dode, a kako je proslo eto tih 60 dana ( za koje ja nisam znao) item je nestao i sad ako hocu trazit refund nemam dokaza da sam kupio. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|