Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 10.09.2014., 14:08   #1441
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor saint_s Pregled postova
Uh, kako stoji taj Jiayu u očima onih koji odjeljuju kvalitetu od "odrona"?

Edit: Kako bi se Huawei Ascend P6 ili Huawei Ascend P6 S ponašali u ovoj kategoriji?

btw. Jučer mi je stigao Xiaomi Hongmi 1s - prvi dojmovi su
Ako misliš na mene, onda ću reći da Jiayu G4C a tako i G4S nikako nisu odroni. Vrlo kvalitetni mobiteli, gorilla šajba, odlična baterija i 4,7" u ne prevelikom kućištu. Po meni idealan dual sim kome su nepraktične 5+" tacne. Zato sam ga i uzeo.
Minus mu je GPS koji ne radi sa određenim ROMovima i kamera koja je ono, li-la srednja žalost.
Imaš u staroj temi opsežan review za G4C iz petog mjeseca ove godine pa se sam uvjeri jel odron ili nije

A možeš i kolegu ShebYja pitat jer je taj G4C kod njega sada.
Brko je offline  
Staro 10.09.2014., 15:30   #1442
saint_s
Premium
Moj komp

saint_s's Avatar

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor darmarH Pregled postova
jiayu nije odron, po meni je kvaliteta izrade g2f/g4s na razini sgs2..
to nije ista kategorija,pričaš o duplo skupljim mobitelima koji jedino cijenom i dizajnom odskaču od puno jeftinije konkurencije..
Hvala na odgovoru, nisam neki stručnjak po pitanju kineza (a možda ni općenito), pa su za mene to samo imena i slova na papiru...

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ako misliš na mene, onda ću reći da Jiayu G4C a tako i G4S nikako nisu odroni. Vrlo kvalitetni mobiteli, gorilla šajba, odlična baterija i 4,7" u ne prevelikom kućištu. Po meni idealan dual sim kome su nepraktične 5+" tacne. Zato sam ga i uzeo.
Minus mu je GPS koji ne radi sa određenim ROMovima i kamera koja je ono, li-la srednja žalost.
Imaš u staroj temi opsežan review za G4C iz petog mjeseca ove godine pa se sam uvjeri jel odron ili nije

A možeš i kolegu ShebYja pitat jer je taj G4C kod njega sada.
Ma nisam mislio nikoga prozivati, samo sam u više navrata pročitao taj "odron" ovdje, pa mi se svidio izraz.

E super, hvala na preporuci, letim na staru temu i review!

saint_s je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.09.2014., 15:33   #1443
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Imas i G5S, koji je metalnom izradom stvarno odlican mob.
Staro 10.09.2014., 15:49   #1444
fora
Registered User

fora's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Coolpad F1 - complete makeover

Hardware:
12 USD na AliExpressu. Alu frame i staklo izvana (s unutarnje strane plastika).
U ponudi su razne kombinacije boja.
U paketu: battery cover + front folie + back folie

Software:
Rom u mobitelu je Baidu, očišćen od kineskih aplikacija, s ubačenim Playom. (zahvala kolegi za trud)

Zadnje izmijenjeno od: fora. 10.09.2014. u 18:29. Razlog: dopuna
fora je offline  
Staro 10.09.2014., 15:53   #1445
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
fora aj vidi jel imas bug da ti se mob soft reboota dok pokusas slusati mp3 glazbu u pozadini?

inace bez toga buga najbolji rom za coolpad dok ne rijese bugove 4.4 AOSP Androida...

I kakav je ovo app? ( plava ikona notification bar) ...

Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1410357232980.jpg
Views:	411
Size:	112.4 kB
ID:	13758
Staro 10.09.2014., 16:07   #1446
fora
Registered User

fora's Avatar

Mp3 svira dok sam na internetu ili u kontaktima. Ništa se ne resetira.
fora je offline  
Staro 10.09.2014., 16:19   #1447
brus55
Registered User

Datum registracije: May 2014
meni se isto na Baidu romu resetirao dok je glazba svirala. Sada sam na AOSP 4.4.2 V2 i radi perfektno
brus55 je offline  
Staro 10.09.2014., 16:29   #1448
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:
Autor brus55 Pregled postova
meni se isto na Baidu romu resetirao dok je glazba svirala. Sada sam na AOSP 4.4.2 V2 i radi perfektno
Da,skoro sam mob razbio kad sam putovao,a ekran mora biti upaljen da slusam gazbu

Koji modder,laek.17 AOSP ili Pure AOSP od baldosa81 ?

Oba imaju kod mene a i dosta ekipe isto prijavljuje problem sa pretihom glazbom na zvucniku i za pozive/notificatione,a i ne znam zasto oba ROMa imaju problem sa notifikacijama tj.notifikacije od appova ne pristizu uopce.

Baidu to ima savrseno,ali ima taj bug sa tom glazbom,da te pitam jesi li uspio kako to rijesiti ?

I ne znam,nekako primijetim da baterija krace traje nego na AOSP-u.

Trebao je baldos81 jucer pustiti v2.1 verziju sa popravljenim notifikacijama i pretihim zvucnikom,no nikako da to objavi.

Ako to rijesi,top1 ROM za F1.
blava je offline  
Staro 10.09.2014., 16:39   #1449
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:

btw. Jučer mi je stigao Xiaomi Hongmi 1s - prvi dojmovi su
Kad stigneš onda malo proširi dojmove. Radi out of the box? Možeš napraviti update na KitKat? Kakav je stock rom, ima puno kineskog smeća?
partwish je offline  
Staro 10.09.2014., 16:40   #1450
fora
Registered User

fora's Avatar

Ne znam što bih rekao. Mp3 radi normalno. I s ugašenim ekranom i upaljenim. Možda je do playera. Koristim MIUI player.
fora je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.09.2014., 16:43   #1451
Tutty
Registered User

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor fora Pregled postova
Coolpad F1 - complete makeover

Hardware:
12 USD na AliExpressu. Alu frame i staklo izvana.
U ponudi su razne kombinacije boja.
U paketu: battery cover + front folie + back folie

Software:
Rom u mobitelu je Baidu, očišćen od kineskih aplikacija, s ubačenim Playom. (zahvala kolegi za trud)

ODLIČAN!!
Tutty je offline  
Staro 10.09.2014., 16:45   #1452
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:
Autor fora Pregled postova
Ne znam što bih rekao. Mp3 radi normalno. I s ugašenim ekranom i upaljenim. Možda je do playera. Koristim MIUI player.
Ma shvacam,ne znam nemam volje backupirati appove,opet tipkovnicu namjestati i zafrkavati se dok si ne namjestim Baidu,a do tada mozda izade v2.1 AOSP sa rijesenim bugovima.

Cek,da li ti koristis repack od Dakoka sa gappsima ili si cisti Baidu instalirao i ocistio ga ?
Koliki ti je screen on ?

Ja koristim Baidu repack i nije dosao sa integriranim playerom vec koristim Rocket player,ali sam probao veliku vecinu playera i svugdje se soft reboota.
blava je offline  
Staro 10.09.2014., 17:22   #1453
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Liči na ajfon.
Staro 10.09.2014., 17:32   #1454
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Liči na Elephone p6i.
Jel radi GPS u tom novom kućištu?
Staro 10.09.2014., 17:36   #1455
brodjo
Playmaker
Moj komp

brodjo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Da, sigurno ljudima prije padne Elephone na pamet, nego iPhone.
Nego koji je sad najbolji rom za Coolpada? Sutra idem po njega na poštu pa da se pripremim odmah. Imao sam prije onaj Jason OS i bio je ok, jel ima koji KitKat bez dječjih bolesti?
Staro 10.09.2014., 18:20   #1456
brus55
Registered User

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Da,skoro sam mob razbio kad sam putovao,a ekran mora biti upaljen da slusam gazbu

Koji modder,laek.17 AOSP ili Pure AOSP od baldosa81 ?

Oba imaju kod mene a i dosta ekipe isto prijavljuje problem sa pretihom glazbom na zvucniku i za pozive/notificatione,a i ne znam zasto oba ROMa imaju problem sa notifikacijama tj.notifikacije od appova ne pristizu uopce.

Baidu to ima savrseno,ali ima taj bug sa tom glazbom,da te pitam jesi li uspio kako to rijesiti ?

I ne znam,nekako primijetim da baterija krace traje nego na AOSP-u.

Trebao je baldos81 jucer pustiti v2.1 verziju sa popravljenim notifikacijama i pretihim zvucnikom,no nikako da to objavi.

Ako to rijesi,top1 ROM za F1.
Koristim laek.17, nemam nikakvuh problema sa notifikacijama, whatsapp, mail, sms, sve uredno stiže... SOT mi je 4h46min uz još 20% preostae baterije. Rom je za sada odličan. Što se tiče slabog zvuka, na mobileuncle se uđe u engieneer mode , hardware testing, audio, normal mode, type=media i value se mijenja: Level 0 -> 112 and then press set
Level 1 -> 136 and then press set
Level 2 -> 160 and then press set
Level 3 -> 184 and then press set
Level 4 -> 208 and then press set
Level 5 -> 232 and then press set
Level 6 -> 255 and then press set
isto napraviti i za loudspeaker (media i ring) (s tim što sam ja ovdje mijenjao za 17 po levelu tako da se dobije postepeno pojačavanje sa pritiskom na volume tipku).
brus55 je offline  
Staro 10.09.2014., 18:26   #1457
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:
Autor brus55 Pregled postova
Koristim laek.17, nemam nikakvuh problema sa notifikacijama, whatsapp, mail, sms, sve uredno stiže... SOT mi je 4h46min uz još 20% preostae baterije. Rom je za sada odličan. Što se tiče slabog zvuka, na mobileuncle se uđe u engieneer mode , hardware testing, audio, normal mode, type=media i value se mijenja: Level 0 -> 112 and then press set
Level 1 -> 136 and then press set
Level 2 -> 160 and then press set
Level 3 -> 184 and then press set
Level 4 -> 208 and then press set
Level 5 -> 232 and then press set
Level 6 -> 255 and then press set
isto napraviti i za loudspeaker (media i ring) (s tim što sam ja ovdje mijenjao za 17 po levelu tako da se dobije postepeno pojačavanje sa pritiskom na volume tipku).

Hmm,meni nece cak sam pokusao flashati i preko TWRP recoveryja i CWM recoveryja i notificationi ne rade i ne rade.

Valjda ce nova v2.1 verzija popraviti ( danas izlazi ).

Taj sam tweak u engineer modu probao,no slabo pomaze,kod mene je neki tvrdoglavi F1
blava je offline  
Staro 10.09.2014., 18:28   #1458
fora
Registered User

fora's Avatar

Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Ma shvacam,ne znam nemam volje backupirati appove,opet tipkovnicu namjestati i zafrkavati se dok si ne namjestim Baidu,a do tada mozda izade v2.1 AOSP sa rijesenim bugovima.

Cek,da li ti koristis repack od Dakoka sa gappsima ili si cisti Baidu instalirao i ocistio ga ?
Koliki ti je screen on ?

Ja koristim Baidu repack i nije dosao sa integriranim playerom vec koristim Rocket player,ali sam probao veliku vecinu playera i svugdje se soft reboota.
Dakok-Baidu inc.
MIUI player sam instalirao. Mogu ti poslati pa probaj.

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Liči na Elephone p6i.
Jel radi GPS u tom novom kućištu?
S prozora se locka na 8 satelita za 15 sec.

Citiraj:
Autor brodjo Pregled postova
Da, sigurno ljudima prije padne Elephone na pamet, nego iPhone.
Nego koji je sad najbolji rom za Coolpada? Sutra idem po njega na poštu pa da se pripremim odmah. Imao sam prije onaj Jason OS i bio je ok, jel ima koji KitKat bez dječjih bolesti?
Dakok-Baidu mi je do sada najbolji.
fora je offline  
Staro 10.09.2014., 18:41   #1459
duuh
Premium

duuh's Avatar

Bok ljudi,

zamolio bih vas za preporuku. Pročitao sam cijeli topic/i ostale topice ali volio bih potvrditi gradivo pa bih vas zamolio za pomoć.

Tražim smartphone od 4,7 - 5,5" (idealno prema 5,5")
+720p ekran
+Brz i responzivan u radu sa internet i email klientom, i za nekakav unos teksta
+da baterija barem drži jedan cijeli dan
+solidna izrada

-kamera mi nije pretjerano bitna ni igranje igrica

Puno hvala.
duuh je offline  
Staro 10.09.2014., 18:46   #1460
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Datum registracije: Apr 2014
@brodjo
Stavi baidu.
KK ima 4 bete ali još nije vani službena verzija

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
M-Horse, Catee, Pulid, Jiake....
Koštaju ugl. kao i oni poznatih kineskih proizvođača uz
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.

Zadnje izmijenjeno od: Dakok. 10.09.2014. u 19:20.
Dakok je offline  
Staro 10.09.2014., 19:15   #1461
pokra89
Premium

pokra89's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Citiraj:
Autor duuh Pregled postova
Bok ljudi,

zamolio bih vas za preporuku. Pročitao sam cijeli topic/i ostale topice ali volio bih potvrditi gradivo pa bih vas zamolio za pomoć.

Tražim smartphone od 4,7 - 5,5" (idealno prema 5,5")
+720p ekran
+Brz i responzivan u radu sa internet i email klientom, i za nekakav unos teksta
+da baterija barem drži jedan cijeli dan
+solidna izrada

-kamera mi nije pretjerano bitna ni igranje igrica

Puno hvala.
Cijena? Coolpad f1, huawei honor 3c, lenovo a806, ili xiaomi redmi note enhanced.
pokra89 je offline  
Staro 10.09.2014., 19:18   #1462
duuh
Premium

duuh's Avatar

hvala na odgovoru,

što niže to bolje. ne bi prelazio 1000kn (sa dostavom i carinom) ako baš ne moram.
duuh je offline  
Staro 10.09.2014., 19:23   #1463
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Coolpad 7320

Odron™ by Brko - kineski mobitel brend za izvoz, s uređajima koji dobro izgledaju na papiru i odlično su reklamirani dok su
ostale karakteristike u drugom planu. Većinom ih proizvode male i bezimene tvrtke a nude ih pod svojim imenom:
Cubot, iNew, Doogee, Elephone, Ulephone, Star, HTM, Leagoo, Kingzone, Kingsing, Bedove, Eachine, Mijue, Mpie, Mpei,
lošiji hardver, podršku i kontrolu kvalitete. Trgovci ih uživaju prodavati zbog podeblje marže.
Dakok je offline  
Staro 10.09.2014., 19:52   #1464
saint_s
Premium
Moj komp

saint_s's Avatar

Xiaomi Hongmi 1s

Citiraj:
Autor partwish Pregled postova
Kad stigneš onda malo proširi dojmove. Radi out of the box? Možeš napraviti update na KitKat? Kakav je stock rom, ima puno kineskog smeća?
Znači Xiaomi Hongmi 1s

Mobitel kupljen preko Mobicityja, došao na kućna vrata 7 dana od uplate preko Paypala (uključujući 2 dana vikenda).

Ono što sam dobio je:

Cijeli paket je poprilično siromašan Mobitel, baterija, usb kabel te punjač:

Na prvu sam se, čim sam ga upalio, razveselio zaslonu. Znam da ima boljih i ljepših, ali zaista su boje ugodne, detalji su tu. Za mene dosta.
Mobitel lijepo leži u ruci, ne kliže se i ugodan je za držanje (ne znam kakav je stražnji poklopac, ali je ugodan za držanje).

Radi out of the box, a čim sam završio inicijalno postavljanje, ponudio mi je nešto više od 550 MB update-a.
Nisam vidio da ima mogućnost update-a na KitKat, nek me netko ispravi ako griješim.
Što se tiče aplikacija i kineskog smeća, iskreno, nisam pogledao koliko je toga bilo prije napravljene nadogradnje, ali inicijalno na njemu ima hrpetina aplikacija, a google čak ima i svoj folder sa svime (Gplay, Gdrive, G+, GChrome, GZhuyin Input, Gplay books & play Movies....) tako da ima tu dosta toga za počistiti.

Inače, ovo mi je prvi susret s MIUI-jem, no nisam imao nekih problema s prilagodbom (do sada sam koristio i IOS i Android). Sve mi se čini poprilično intuitivno, a mobitel radi fluidno.

Kameru nisam imao prilike još koristiti. Napravio sam samo sada jednu sliku pod umjetnim svjetlom iz blizine. Mislim da bi za slikanje kakvih kodova, serijskih brojeva i slično bilo i više nego dovoljno:

I jedna slika napravljena u potpunom mraku, bljeskalica je zaslužna za ovo što se vidi i zaista je moćna:

E da i još jedan detalj; ispod home tipke se nalazi svjetlosni indikator (notification light) kojem se mogu dodijeliti boje ovisno o obavijesti (npr. crveno za poziv, zeleno za poruku, itd.) - na biranje 7 boja.

Za bateriju ne znam kakva je, za sad radi 17 sati u komadu, još ga nisam punio, a ni neću do jutra jer nema potrebe, a baterija je bila na 70% kad sam ga dobio.

Evo još malo slika:

Nadam se da ovaj moj amaterski osvrt nečemu vrijedi.

saint_s je offline  
Staro 10.09.2014., 19:54   #1465
robik666
Premium

Datum registracije: Feb 2012
Vidim da se masu hvali baidu rom za f1, pa ako netko može objasnit koje su pogodnosti tog roma, zašto ga svi hvale? Ima ga za moj coolpad 7320, pa da možda probam.
Zahvaljujem😊
robik666 je offline  
Staro 10.09.2014., 19:58   #1466
i-man
Premium
Moj komp

i-man's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
@saint_s
Sviđa mi se ovaj tvoj Hongmi. Kolko je bilo para u kn na kraju?

@ostali
I još jedno pitanje, umjesto MIUI-a, može se staviti neki drugi launcher da bude sličan AOSP 4.4, ne?
i-man je offline  
Staro 10.09.2014., 20:09   #1467
Dakok
Registrirao User

Dakok's Avatar

Citiraj:
Autor robik666 Pregled postova
Vidim da se masu hvali baidu rom za f1, pa ako netko može objasnit koje su pogodnosti tog roma, zašto ga svi hvale? Ima ga za moj coolpad 7320, pa da možda probam.
Zahvaljujem😊
Funkcionalan kao MIUI (skoro) a brz ko AOSP (skoro)
Evo samo jedna od brojnih opcija koje su sastavni dio sustava

Dakok je offline  
Staro 10.09.2014., 20:10   #1468
saint_s
Premium
Moj komp

saint_s's Avatar

Citiraj:
Autor i-man Pregled postova
@saint_s
Sviđa mi se ovaj tvoj Hongmi. Kolko je bilo para u kn na kraju?
108,33GBP (funti) - ni lipe više

saint_s je offline  
Staro 10.09.2014., 20:23   #1469
bodija
Registered User

bodija's Avatar

Datum registracije: Sep 2013
Samo da uputim ekipu u shoping. Trenutno se na svim shopovima više isplati kupovina u Eurima nego u američkim dolarima.
bodija je offline  
Staro 10.09.2014., 20:38   #1470
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
108,33GBP (funti) - ni lipe više
Jel ti to mob došao u 2 kutije? Bilo bi čudno jer je meni stari hongmi dolazio u 1 kutiji. Kako to da ovoga nisu uspjeli u jednu utrpati?
c-shadow je online  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno