|
![]() |
#1441 |
Huuuah
Datum registracije: Jun 2007
|
Evo da dodam... danas mislio narucit odma sve i sad mi svugdje kazu da za procesor i7 3770k je nestasica... da cak u americi ga nema. .... koji sad proc uzet u zamjenu.. Nekak mi je steta uzet i7 3770 a da ga nemogu klokat. S obzirom da imam corsair h100 hladnjak |
![]() |
![]() |
#1442 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Core i7 2600K ili ako ga ne nađeš onda Core i7 2700K.
|
Oglas
|
|
![]() |
#1444 |
Huuuah
|
3770k sam jedino nasao na njuskalu 1 oglas http://www.njuskalo.hr/procesori/pro...-oglas-5125188 Samo to mi je malo riskantno! zasto bi ga covjek prodavo! |
![]() |
![]() |
#1445 |
Huuuah
|
ahh... kontam da je to prodano jer vidim na bugovom i ovom forumu post za prodaju isti dan.. nista probat cu nazvat kad se dignem! |
![]() |
![]() |
#1446 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() btw čemu dva posta, imaš opciju EDIT
![]() |
#1447 |
Huuuah
|
Sry pol 3 ujutro... nisam znao di sam :P .... Oglas je zg ja sam OS.... pitaj boga sta mi moze neko poslat... a vidit cu s legom jer moze on to pregledat i preuzet. |
![]() |
![]() |
#1448 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Jedna Asrokica i ovo, miran par godina ![]() Poslao sam čovjeku mail u kojem dućanu je kupljen proc, čekam odgovor. EDIT: Evo upravo je odgovorio: "proc kupljen u linksa prošli tjedan. pozz" Uff, pa to mi baš odgovara jer je Links i u Rijeci.. Wolverine, daj mi molim te reci, ako imaš što protiv ovog hladnjaka, uzeo bi i njega odmah, ali sam out što se tiče hladnjaka.. Thx i sorry ako radim kakav OT..
We are the best, *uck all the rest.. MiR Odgovoran trgovac:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Zadnje izmijenjeno od: Omerta. 07.06.2012. u 11:41. |
![]() |
![]() |
#1450 |
Huuuah
|
Na krivoj sam temi da nastavim o procesorima... tak da idem prebacit svoju situaciju dalje ![]() Sto se tice maticne... ulogu mi igraju trenutno: Maximuis V Gene http://www.asus.com/Motherboards/Int...aximus_V_GENE/ Asrock Z77 Extreme 6 http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Extreme6/ Ili neka od ASUS P8Z77 serija.. Sabertooth Z77 je skocila cijena za 200kn tak da mi otpada... a i nije da je nesta posebno ploca osim tog "armora" Sto mislite? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1452 |
Huuuah
|
Ovo da sam nerazuman nema bas logike al ajd.... Sabertooth nemoze nista vise ponudit od neke prosjecne ploce osim tog armora... zato kazem da je preskup! |
![]() |
![]() |
#1454 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#1455 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Za koje namjene? Koji CPU? |
![]() |
![]() |
#1456 |
Premium
|
Slažem mašinu kao i uvijek prvenstveno za igre. Plafon za matičnu mi je 1000kn. Do nedavno sam ciljao na Gigabyte GA-Z77MX-D3H ali pošto ASRock nije što je prije bio, a i cijenom je čak jeftiniji, sad sam počeo pratit njihove ploče. Ova navedena Gigabyte-ica ima dobre performanse, solidan OC potencijal, dva UEFI-a, itd.. ali je mATX pa ima premalo (PCI) PCIe x1 utora.. |
![]() |
![]() |
#1457 | |
Moderator
|
Citiraj:
Performanse ploča su ionako iste, OC porencijal ovisi o procesoru a Gigabyte ima najgori UEFI koji sam imao prilike koristiti.
![]() |
#1458 |
Premium
|
Thx. Istina, ali tako sam prije radio i uvijek za 1000kn ili više prekoračio svoj limit. Ali ako nađem polovnu Z77 Ex4, uzet ću nju, u suprotnom bi uzeo Z77 Pro 3 ?? |
![]() |
![]() |
#1459 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
A budeš rekao za koji procesor .... ako je i5 2500K ili i5 3570K u igri nebi štedio na ploči već bi dao više za Extreme4 jer je bolja ploča od Z77 PRO3, i teško da ćeš ju nać polovnu kad je to nova ploča. |
![]() |
![]() |
#1460 |
Premium
|
E sorry, mislio sam da već znaš koji proc uzimam. i5 3570k.. Pretpostavljam i ja da je bolja jer je očito i skuplja, ali pitanje, dal će meni to "bolje" išta značit? Možeš malo konkretno reć u čemu je bolja? Što se tiče klokanja nikad neidem u extreme, recimo, Q6600 sam sa 2.4GHz digao na 3.2 sa zrakom i bio posve zadovoljan. Tako da, ukoliko je Extreme 4 bolja u OC potencijalu, ne igra mi neku ulogu.. |
![]() |
![]() |
#1462 | |
Moderator
|
Citiraj:
A da fino uzmeš i5 2500K i Z77 Extreme4. Uštediš na procesoru koji radi jednako kao i i5 3570K (osim ak ne misliš koristit integrušu) a onda imaš za bolju ploču.
![]() |
#1463 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Wolverine daj mi reci jesi provozao Sabertooth Z77? Čini mi se da za te novce najviše nudi, je skuplja od nekih, ali je sigurno i bolja. Ovaj Asrock Z68/Z77 u rangu 1400 kn su dosta dobre na papiru ali svaki ozbiljniji review preporuča zaobilaženje ploče u širem krugu. 100 problema (riješivih da, ali problema nevertheless). Extreme 6 i 7 izgledaju jako dobro, ali ove slabije baš i ne.
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 08.06.2012. u 18:00. |
![]() |
![]() |
#1464 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
#1465 |
|
Druže naravno da si promašio ![]() Naime Fatal1ty ima Fatal1tyev potpis ![]() Čru gejmer ![]() Šalu na stranu dobra je Fatal1ty ploča, nebi imao ništa protiv jedne, no nije baš jeftina.
#1466 | |||
Moderator
|
Citiraj:
Po čemu je bolja i što to nudi više od recimo P8Z77-V ili još gore P8Z77-V Pro? Dodatna dva eSATA3 konektora? Ako to izuzmemo ploča je opremljena kao i P8Z77-V koja dodatno ima i WiFi. Osobno je ne bi uzeo jer je meni izrazito ružna plus ima tu glupu plastiku na sebi. Ne sviđa mi se i što nema VGA ili DVI videoizlaza nego samo DP i HDMI. Cijenu od 1900 kn da ne spominjem ![]() Ako bi uzeo Asus uzeo bi P8Z77-V za 1500 kn ili max P8Z77-V Pro za 1600-1700 kn koja nudi recimo dodatna 2 USB 3.0 konektora koji će mi zasigurno prije zatrebati od dva eSATA konektora. Citiraj:
![]() Koji su to ozbiljniji reviewi? Jer niti Annand, niti X-bit, niti HW secrets, niti na XS-u čaknisu popljuvali ploču, naprotiv. U glavnom, probao sam Z77 Extreme4 i Extreme6, nikakvih problema nisam imao. Ne znam zašto bi ih zaobilazio. Što fali Extreme4 modelu? Citiraj:
No opet ona ima naziv fataljiti, ružnija je (meni barem), ima ružniji UEFI, i samim time će je klinci prije kupit ![]() Pardon, njihovi tate će je prije kupiti/platiti. ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 08.06.2012. u 18:12. |
|||
![]() |
![]() |
#1467 | ||
|
Citiraj:
Uglavnom, plavo-crna kombinacija me odbija. Da su full crne ili crno-crvene (ROG boja), vjerovatno nebi ni sekunde razmišljao. A pošto bi ipak želio nešto bojom skladno u kučištu... ![]() Nebi bio ni problem protegnuti do P8Z77-V DELUXE koja me stvarno oduševila mogučnostima i dosta je nahvaljena ploča, ali ta boja... Zato mi Sabertooth odgovara, full crno, dobro opremljena. OK taj "armor" nije baš preukusno riješenje ali ajde. (btw vjerovatno bi se mogla izgoniti 5-godišnja TUF garancija preko Asusa u Beogradu.) Citiraj:
Mislio sam na Z68 modele, uglavnom puno problema od neprepoznavanja diskova pa do čudnih debug post kodova i ne-bootanja. Z77 su čisto OK.
![]() |
#1468 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
nisam bas previse vidio da taj problem spominju ni na drugim forumama, a kamoli reviewima ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1469 |
|
Ex4 trenutno, ovoga se sječam: http://hardocp.com/article/2011/11/0...board_review/6 Još sam tonu toga pročitao ali sad sam preumoran da bi razmišljao gdje.
#1470 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
u svakom slucaju uvijek ima ljudi koji nisu zadovoljni, koji dobiju neispravnu plocu ili jednostavno neznaju sta rade. toga je uvijek bilo i uvijek ce bit. ja sam nov u asrocku i intelu (okorjeli AMD-ovac ;-)) tako da nemogu bas previse o iskustvu, ali ovo do sada sto sam probao/napravio sa ovom plocom i 2500k je savrseno sve i jako sam zadovoljan. ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|