|
![]() |
#1412 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
@Roberto Odustao sam od 132 metode na mojoj konfi (možda na nekoj budućoj intel) jer instalacija i bootanje pomoću 132 cd-a prolazi bez greške, ali s onom EFI particijom baš nikak ne ide. Nego, sad sam na 10.5.8 sa 9.8.0 Qoopz kernelom i muči me seatbelt.kext (kernel panic kod mountanja .dmg imagea). Ima li kakvo rješenje za 9.8.0 kernel? - ne bih se vraćao na 9.5.0. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1413 |
Pauk mrežar
Datum registracije: Jul 2007
|
#1414 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Vidi ovdje o čemu se radi: http://www.insanelymac.com/forum/ind...owtopic=141415 Citiraj:
http://www.dailyblogged.com/83/dell-...-pro-tutorial/ Radilo je sve bez greške, s nekim novijim instalacijskim dvd-om bi možda išlo još lakše.
![]() |
#1415 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Kužim to, al ima veze i sa kernelom - to troje treba se poklapati (verzija kernela, system.kext i seatbelt). Probat ću sa Pacifistom izvući seatbelt.kext iz novog update pa vidjeti odgovara li taj prema ovim uputama: http://www.insanelymac.com/forum/ind...owtopic=148566 EDIT: Problem riješen - uglavnom, problema ne bi ni bilo da ga sam nisam uzrokovao - naime, nije potrebno prilikom instalacije označiti seatbelt fix - tek kad se dotični instalira dolazi do jezgrene panike kod downloada .dmg fileova u Safariju (jer ih automatski mounta). Slobodno mogu preporučiti iDeneb 10.5.8 lite ljudima sa AMD čipsetom (SB600, SB700, SB750) - samo odaberite ATIATA kext i AHCI driver ukoiko vam je SATA kontroler u AHCI modu, a ostale kextove već prema ostatku konfe. ![]() Zadnje izmijenjeno od: flajpan. 18.08.2009. u 22:33. |
![]() |
![]() |
#1416 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Konacno sam uhvatio vremena i napravio update sa 10.5.7 na 10.5.8. Proslo je relativno glatko s naglaskom na relativno. Naime, koristio sam iDeneb combo kit update i nakon restarta prilikom bootanja se pokazao onaj prekrizeni kruzic. Razmisljajuci sto bi moglo biti u pitanju sjetio sam se da sam u dokumentaciji combo kit updatea procitao da se updateaju i AHCI driveri. Nakon sto sam ukljucio AHCI u BIOSu (inace sam ga uvijek drzao izgasenog) sve je proradilo i radi savršeno. Pokupio sam i sve ostale dostupne soft updateove i sve radi. Kako taj iDenebov combo kit update 10.5.8 radi i s otalim distribucijama (moja je kontretno iAtkos) preporucio bih i drugima. |
![]() |
![]() |
#1417 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
na što trebam podestiti od ideneba 10.5.7? jedino sam uspio na amd s939 konfi pokrenuti a na intelu nikako. za grafičku znam podesti ali ostaje samo jabuka duže vrijeme. nešto sam valjda preskočio ploča je Biostar T45 Power p45
__________________ |
![]() |
![]() |
#1418 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
zaboravi na tu verziju deneba na toj ploči, nit meni nije htjelo radit na njoj probaj eventualno sa najzadnjom verzijom
#1420 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Još 4 dana do 10.6 ![]() ![]() http://www.engadget.com/2009/08/24/s...-29-order-now/
|
Oglas
|
|
![]() |
#1423 |
The Dark Side of Moon
|
Jel uspio netko stavit OS X 10.6?
#1424 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Napokon doma ![]() Ništa od 10.6 još za mene, nabvaljen je retail ali mi se neda još igrati sa svim time pa je opet nakon mora i Viste sjeo iAtkos 10.5.7 i nakon toga preko updatea 10.5.8. Isprobao sam i Dell 1490, tj. trenutno je i koristim. Bez ikakvih problema. Kaj se tiče 10.6, čekam iDeneb ili iAtkos, i to 10.6.1 ili čak 10.6.2 ![]()
#1425 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Pozdrav! Novi sam na forumu i dobro bi mi došla pomoć. Pokušavam, zbog određenog softvera namjenjenih za apple računala, instalirati MacOs na PC. Već se par dana bavim tom temom. Otvorio sam temu na forum.hr-u gdje sve detaljno opisao pa možete pročitati dokle je dogurao moj projekt http://www.forum.hr/showthread.php?t=476214 (nema puno 21 post, ja sam xmattx). Trenutno me zanima razlika između ntfs i fat32 oblika harddiska? Čemu koji služi i kako pretvorir ntfs u fat32 i da li se može od mog d: diska napraviti unallocated harddisk? Ako je moguće da mi što jednostavnije objasnite o čemu se tu radi jer nisam previše stručan što se tiče informatike. Osim toga svaka informacija iz vašeg iskustva je dobrodošla. Unaprjed hvala! |
![]() |
![]() |
#1427 |
Registered User
|
http://www.superwarehouse.com/Acer_A...083/ps/1510870 Samo što je kartica nvidia geforce 8600M GT a ne GS... |
![]() |
![]() |
#1429 |
Registered User
|
UPDATE: Ovako čačkao sam nešto po instalaciji jučer navečer iz čiste zajebancije i shvatio da pri instaliciji možeš bilo koji harddisk pretvoriti u hpf+ (to je disk drive, šta ja znam ekstenzija ili nešto slično isto kao fat, koji koriste macovi). Tako sam D: disk pretvorio u hpf+. Na njega sam instalirap i pokrenuo MACOS - radi ali nije baš neko sunce (valjda još trebam drivere instalirati). Zvučna radi (to me iznenadilo) ali me ne radi miš od laptopa tj. touchpad nego moram staviti externi miš. Idemo dalje - windowse recovery nakon toga, kako piše. Ali nakon toga me više ne pita da li hoću MACOS ili VISTU nego automatski pali VISTU kao da MACOS nisam ni instalirao. D: mi više ne čita pod windowsima - što mi i nije problem jer sam tako i očekivao... Nekakvi predjlozi šta da radim s time. Inače zadovoljan sam kako se razvija situacija i bilo je zakon igrat se MACOS-om kad sam ga uspio instalirati. Eto toliko za sada. |
![]() |
![]() |
#1432 |
Registered User
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ja ga vidio danas u city center one...nebih ni skuzio da nisam pogledao about mac; nist posebno ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
The Dark Side of Moon
|
#1437 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja furam 10.6 na poslu vec oko tjedan dana i prezadovoljan sam. Sav softver koji koristim radi, neke stvari su osjetno brze (podizanje vecih komada softvera, recimo CS4, FCS, brze otvaranje projekata, nesto brzi exporti i renderi, opcenito odaziv sistema, Finder, mrezni pristup)... no do punog iskoristenja potencijala OpenCL-a i GC ce proci jos neko vrijeme ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#1439 |
The Dark Side of Moon
|
Jel može netko objasnit kak podesit u time machinu,da kad radi backup da backupira preko fileova,a ne da ponovo pravi folder,jer tak mi bezveze napuni cijeli HDD?
#1440 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Nakon toga otvori command prompt (moraš imati administratorske ovlasti) i upiši sljedeće komande: bcdedit /copy {current} /d “Mac OS X” bcdedit /enum active bcdedit /set {GUID} PATH \chain0 * Prvu liniju napiši baš tako kako je navedeno * Treću liniju upiši tako da GUID zamijeniš sa alfanumeričkom "kobasicom" koju ćeš vidjeti u commant prompt-u, Ispod "Mac OS X". Izađi iz commant prompta, restartaj računalo. Kod narednog boot-anja vidjet ćeš dual-boot. Izaberi po želji i voila! Nadam se da sam pomogao LP |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|