|
![]() |
#1412 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ne, neradi mi to u vezi tog problema. Disk sam kompletno formatiro i nanovo instaliro ali opet NE. Jedio u SAFE MODE radi Iddem na drugi komp stavit disk pa cu vidit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1413 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Al' si nas zatrpao postovima ![]() I počni editirati postove, ovako ćeš/ćemo nadrobiti 100 strana. Edit: Tražeći jedno našao sam nešto zanimljivo za pročitati: One of the primary benefits of using an x64-based version of Windows Vista is that these versions provide dramatically improved security functionality when compared to their 32-bit counterparts. Most dramatically, the Windows Vista x64 versions include a new secret security feature called Address Space Layout Randmonizer (ASLR) that helps eliminate remote system attacks for the first time on the Windows platform. This feature (which was first disclosed in this very article) ensures that system files load at random (1 in 256) memory offsets at every system boot, compared to previous Windows versions where system files always loaded to the same offset memory location. Because of this change, most (approximately 99 percent) remote attacks will simply fail on x64-based Vista versions. Working in tandem with the No Execute (NX) technologies in modern x64 microprocessors from both AMD and Intel, Windows Vista x64 versions, like XP x64, also provide support for hardware-backed Data Execution Protection (DEP), which helps to prevent the buffer overflows that are commonly used in electronic attacks. (32-bit Vista versions utilize a less effective, software-based version of DEP.) Another unique x64 feature, Kernel Patch Protection (sometimes called PatchGuard), prevents malicious software from patching the Windows Vista kernel. PatchGuard, Microsoft says, works by preventing kernel-mode drivers from extending or replacing other kernel services and preventing third-party software from patching any part of the kernel. Edit2: Bilo je riječi o problemu sa prijenosom podataka mrežom na Visti, pokušjte: netsh interface tcp set global rss=disabled a ovo su ostale opcije: • disabled - fix the receive window at the default value. • highlyrestricted - allow for the receive window to grow beyond the default value, but do so very conservatively. • restricted - allow for the receive window to grow beyond the default value, but limit such growth in some scenarios. • normal - allow for the receive window to grow to accommodate almost all scenarios. • experimental - allow for the receive window to grow to accommodate extreme scenarios.
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 29.09.2007. u 22:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Hajde de da odgovorim, da nisam riješio nonsense problem kod viste. Lacy mislim da nisam mogao editirat postove jer ne bi valjalo to, ali što je 10-15 mojih postova naspram ovih 1450 i koliko več. Probao sam sa svojim hard diskom na drugi kompjuter, s novom instalacijom i nije išlo, isti problem, kad odem na C particiju od viste desni klik miša nema onih opcija koje trebaju biti. Ovdje je vidljivo kako treba biti http://www.imagesforme.com/images/9554w.jpg, a ovdje kako ne http://www.imagesforme.com/images/44...69Untitled.jpg. U SAFE MODU tih problema nema, dok u normalnom ima. Sve u svemu jedan nonsense problem kod viste za kojeg nemam vremena više. Zadnje izmijenjeno od: vita. 30.09.2007. u 00:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#1419 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
1.bootaj vistu 2.odeš u repair my computer 3.prvo probaj repair my computer startup 4.ako ne upali odi u cmd 5.komanda chkdsk /r 6.Meni ja popravila vistu uopće je nisam mogao bootati |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ej, bok.. Ne znam dal je bilo, al vrijedi probati. Sad mi se svaki puta kad kliknem shift+del gimbice izgasi explorer.exe. Znate u cemu je problem? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1421 |
Premium
|
imam ja pitanje za sva ljude stavio sam sp1 beta 16659 i komp je stvarno ubrzan osjeti se svugdje samo imam problem.Neke stavke windowsa se ne žele otvoriti kao npr.Control panel otvori mi se windows explore onako prazan i nesten također nemogu updejtati ni score niti ništa.Jer zna netko riješenje vista ultimate |
![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Pink Floyd fan
|
Sinoć sam isprobao SP1. To je izvrstan način kako izgubiti cijelu večer za ništa. Prvo se preko sat vremena radio image jer imam puno toga na toj particiji, no srećom da sam to učinio. Nakon toga se dekomprimirao SP, pa oko pola sata nešto roštao, restartao i onda opet roštao, restartao, roštao, restartao i recimo završio nakon cca pola sata. Do sada je potrošeno preko 2 sata. Nakon zadnjeg restarta uđem u win, a ono traži driver za grafičku i ne radi aero. Instaliram driver, restart. Opet ne radi aero. Kliknem desno na my computer, ništa, kliknem na control panel, ništa. Nekako dođem do control panela preko windows explorer i tamo čačkam ali bez uspjeha. Tražim po netu što je i na kraju vratim onaj image, znači još oko pola sata plus čačkanje i traženje rješenja.
![]() |
#1425 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Pink Floyd fan
|
Napisao sam da sam vratio image. Backup je majka mudrosti ![]()
![]() |
#1428 |
Premium
|
nemogu jer nemogu do instaled updates jedino da pokušam uninstaler koji podržava brisanje updetova |
![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Vista i chkdsk
Vidim da ovoga nije nitko pitao pa da ja ![]() U visti pokrenem command prompt i upišem chkdsk, a on meni izbaci poruku: Access Denied as you do not have sufficient privileges. You have to invoke this utility running in elevated mode. Prijavljen sam kao admin pa mi nije jasno kako nemam pristupa? help Zadnje izmijenjeno od: Sonim. 03.10.2007. u 17:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Pink Floyd fan
|
Neznam kakav si ti to admin na svoj stroju ali meni radi i ako stisnem win upišem cmd i u njemu chkdsk. Inače nisam klikao po start meniu od kada sam na visti, ovaj sistem im je super.
![]() |
#1437 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pa piše u control panelu u user accounts da sam admin. I preko cmd-a mi je ista fora kao i u command promptu ako ga ne pokrenem kao admin. Zadnje izmijenjeno od: Sonim. 04.10.2007. u 18:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
evo mog kratkog osvrta na vistu prije nekih 5 mjeseci instalirao radio na njoj desetak dana nije mi radila sky star 2 kartica (satelitska) poslje tih desetak dana formatirao hard wratio se na xp i mislim da u skoroj budučnosti vistu neću instalirati u biti općenito mi se ne sviđa pozdrav od mene |
![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Premium
|
e ljudi ja glup nisam uopće dinguo windowse u safe mod izbriso service pack sad je dobro ali sporo kad izađe neka nova verzija stavljam je opet |
![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Pink Floyd fan
|
sibirski_tigarr: Molim te objasni nam smisao tvog posta. Zbog čega si našao shodnim podijeliti iskustva od 10-tak dana i stara 5 mjeseci? sipe: Molio bih te koristi mala, velika slova, točke, zareze... Ovaj thread je prilično izgubio smisao.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|