|
![]() |
#1411 | |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
koje postavke mi preporucate za indoor shooting?al u malim rijecima nemojte mi sad tu neke fraze bacati. ono sto znam i mogu mjenjati su shutte speed i onaj F broj , ide mi od 2.8 do 8 . mogu i white balance (dohh) i ISO level , na auto mi je stalno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
evo par slikica.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ova je na žalost slikana iz ruke.... ![]() tu sam se malo poigrao sa uličnom rasvjetom i nebom...mislim da je rezultat interesantan ![]() ![]() slikano iz ruke a nije baš bilo pretjerano svjetla..... ![]() slikano iz ruke...ovo se više neće ponovit da ovako ispadne ![]() ![]() slikano iz ruke...na žalost nisam imao stativ..... ![]() ove su slikane iz auta...nije baš lagano ulovit dobar kadar u vožnji..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1413 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
druga je slikana rekao bi sa znatno manjim otvorom blende, tako da ju bilo koji (kit) objektiv moze napraviti Citiraj:
Shutter speed ce ti se sam odredit jer si u aperture priority modu (dakle tu samo F broj mjenjaš).... Pa malo prati na aparatu kako ti se mjenja shutter speed, ispod 1/20 sekunde slika ce ti vjerojatno ispasti mutna (zbog i najsitnijih pomaka aparata) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#1418 |
noise freak
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1421 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Evo malo početničkog panninga.... sva sreca pa je snijeg... Slobodno prokomentirate,s obzirom da sam pred par tjedana na DSLR aparati i oprema postavio pitanje kak uopce to napravit.. Zadnje dvije-tri su na manual focus, a ostale na continuous autofocus u sredinu, shutter priority na 50-60 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po meni je najbolje ispala predpredzadnja i predzadnja (manualni focus) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
noise freak
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
decki trebam little help neznam dal ste ikada isli slikati vinograde i takve stvari, ali bi trebao par slika ako netko ima u svojoj ![]() ![]()
![]() |
#1425 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Imam vinograd, ali nemam baš nijednu sliku cijelog. Ovo je slikano mobitelom, ali mislim da će te 3264x2448 zadovoljiti ![]() http://img691.imageshack.us/i/73376634.jpg/ http://img189.imageshack.us/i/48851537.jpg/
![]() |
#1426 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
e takve stvari trazim kao ova prva, vec sam krenio sa kopiranjem listova i slaganjem cijele loze haha ![]() ![]()
![]() |
#1427 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1428 |
Premium
|
![]() |
#1429 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne vidiš jer je pao ImagesForMe...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1430 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Exception up = new Exception("Illegal operation."); throw up; Zadnje izmijenjeno od: doublev. 18.01.2010. u 14:50. Razlog: Krivi datum utakmice |
![]() |
![]() |
![]() |
#1431 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1432 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Koliko vidim iz EXIF-a, Panasonic G1. To je ok aparat i moga si slobodno koristiti iso 800 da dobiješ brži shutter uz malo NR-a u PS-u bi ispalo ok. Kakav ti je EVF i contrast detect fokus za sport? Čujem da nije baš na razini phase detecta što se tiče brzine, čak i na Panasonicima koji imaju najbrži CDAF.
![]() |
#1433 |
the letter
|
Da, G1 je sa Lumix 45-200mm objektivom. Osvjetljenje u dvorani je dosta zafrknuto pa je teško dobiti dobar WB u fotiču. Zato sam slikao sve u RAW pa sam slike obrađivao u Lightroomu. S obzirom da sam još nov u Lightroomu, možda je moguće još više izvući iz fotki... Dali je NR iz PS-a efikasniji od ovog u LR-u? Sam objektiv i nije najoštriji pogotovo na 200mm gdje sam ja bio većinu vremena ali nije ni loš. Solidan prosjek. S obzirom na cijenu, jako dobar. Anyway, EVF je odličan. Jako se brzo navikneš i nije kao niti jedan drugi EVF na bilo kojem fotiču. CDAF je jako brz ali malo se muči kada je slabo osvjetljenje tako da mi se par puta desilo da malo hunta (jedino kada nema kontrastnih objekata u sceni, recimo kada se fokusira samo na led). CDAF nije problem za sport (uz uvijek da ima svijetla), problem je pratiti scenu u burst modu jer se vidi samo preview prijašnje fotke na EVF-u. Ali opet, uspijevaš češće nego rjeđe ![]()
![]() |
#1434 |
Suit up!
|
Evo mene nazad sa par manjih i jednom "malo većom" ![]() ![]() ![]() ![]() Ako koga zanima kako izgleda Šibenik s Martinske u HD-u, >klik< (16.5MB)
"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story." - Barney Stinson Zadnje izmijenjeno od: Mar. 22.01.2010. u 22:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
mislim da si definitvno mogao jos smanjiti noise. noise ninja: ![]() istina. meni je bolji i od nekih OVF-ova (canon 40D npr) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
the letter
|
![]() |
#1437 |
Suit up!
|
![]() |
#1438 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|