|
![]() |
#14311 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2019
|
ja sam prije 2 mjeseca kupio 55" i gledam ga s cca 3m, a prešao sam s 43" HD ready plazme, i iako mi se činio ogroman prvih par dana, sada mi je normalno, i mogu reći da je bi u biti 65" bilo taman za tu udaljenost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14312 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ekipa, danas upalim TV, slažem IP TV i nakon što uploadam listu mi je bijela pozadina dobrih 60 sekundi. I ostanem šokiran... Vidim nekakve mrlje na ekranu, prvo sam mislio da je prašina. Išao obrisati, to je ispod stakla. Ovo u lijevoj strani fotke su mrlje, desno je više moja sjena. ![]() ![]() ![]() TV star 10 mjeseci, račun i garancija, sve imam. Je li to normalno tj. je li to prihvatljivo ili je to greška? Je li to nekakav bleed? Ne vidi se nigdje nego na bijeloj pozadini. Nisam do sada primjetio, tako da ne znam je li bilo ili ne. I ako je TV u kvaru, Elipso je u pitanju. Ima netko iskustva s njima? Moram sve upakirati, voziti tamo i što dalje? Čekati bez TV-a, koliko dugo? EDIT: Jebeno, Elipso... Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 16.04.2020. u 10:28. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14313 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2016
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14315 | |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Jučer sam poslao zahtjev za povrat, jednostavno kad znaš šta da gledaš poludiš. Na trosjedu od 2 metra slika nije ista u sredini i na kraju, manje od 1m razlike. Kad sjediš ravno u sredini pred njime slika je super, sve ostale pozicije pada kvaliteta. Drugo, Android TV je ok ali sa samo 2GB rama (cca 500mb free) dosta trokira. Treće, mrežna kartica je izgleda slabija jer su mi svi filmovi i IPTV prekidali dok na Minix player sve uredno radi u isto vrijeme, sve preko KODI-ja tako da su bili isti uvjeti. Telka je super za nekoga tko ne zna za bolje ili ga nije briga. Pored plazme teško si je opravdati da me toliko zeza vidljivi kut i da ga ostavim. Kad te nešto kopka svaki dan, nije to to. Kad vrate pare ili ništa dok traje plazma ili LG 55B9/C9. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14316 |
Premium
|
Složio bi se s tobom, ako nešto ne odgovara, vraćaj. Takav sam i ja. Ali "ne zna bolje ili ga nije briga" i rang od 4000-4500kn, ne idu zajedno. ![]() Ja znam za bolje i briga me, ali eto, budžet je bio 5000kn svojevremeno. Prije godinu dana kada sam kupovao mi se činio kao najbolji izbor do 5000kn (140cm i Android su bili pod obavezno). Danas ga ne bi kupio jer je model star već 2 godine. Govorim to, jer sam oduševljen TV-om. I ja bi OLED, ali eto, ne dopuštaju financije trenutno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14317 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Izat ce ti sad 49CX al ce vjerojatno u startu bit skup svejedno. Meni dosao TCL 43 sa VA panelom tek sam ga otpakiraio cini se okej, zasad odma ispod C9 pa izgleda malo otuzno Vidit cemo ga veceras Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 16.04.2020. u 18:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14318 | |
aka Edo, aka Syncros
|
Citiraj:
Ovako, pogotovo što je stari dobra plazma teško opravdati zamjenu osim u veličini slike. Možda sam trebao uzeti 55PUS7304 koji je IPS ali prošao sada voz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14319 |
Premium
|
Ma ja baš gledam, uzeo bi si još jedan TV, ali ne znam što da radim. Imam jedan trenutno, ali bi stavio s spavaću još jedan. Ići na 4k 140CM VA neki opet do 4000-5000kn ili se strpiti još koji mjesec i samo uzeti OLED a ovaj Philips puknuti u sobu na zid. Ili čak Hisense 140 4k za 2500kn za prvu silu, pa druge godine kada preselim u novi stan uzeti OLED. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14320 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
jep . Oled danas nema alternativu- za sve one koji su osjetljivi na mane lcd-a dakle los kontrast,vidljivi kut ili bb +dse. Lcd je ok ako se potrefi dobar panel ali ta lutrija je skupa. Potencijalna Oled mana: burn in, nije problem jer i tako danas malo tko tv kupuje da mu traje 10-15godina. Ja bi rekao kod pc ekspertovaca prosjek je oko 5 godina. Usput,vjerujed da dosta vec ekipe na ovom forumu posjeduje oled. Mozda bi mogli reci jer zamjecuju kakav oblik burnina na svojim telkama |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14321 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() https://i.imgur.com/koMx4Wu.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14322 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
I puno jeftiniji VA tvi izgledaju ok pod kutem, tipa 48wd655 https://i.imgur.com/4foUDpQ.jpg Gama shift je mali, ali je tu. Ne kuzi se toliko na sarenolikoj sceni. Ali kad sjednes pred mracan film, odes 20° u stranu i eto svjetlije slike. Puno vise se skuzi na tamnom sadrzaju iako mene osobno to ne uzbudjuje toliko jer imam sweetspot dok gledam filmove.
![]() |
![]() |
#14323 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14324 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Glede stream servisa koje ja koristim; Netflix radi uredno, yt 4k isto tako. Za iptv ne mogu nista reci jer ga ne koristim. Glede slike probaj podesiti postavke iz 5 i 26. Posta.... 26. Pogotovo uzmi u obzir https://www.avforums.com/threads/phi...-lost.2202108/
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 16.04.2020. u 16:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14325 | |
Premium
|
Citiraj:
Plot twist, ekipa sa C9, C8, B9... il slicnim jel vam problem upalit local dimming test ![]() https://youtu.be/AYtvehF9-Z8 Ludilo od artefakata na oledu, jel do settingsa nekog il su zafrkli nesto gore nego TCL od 1/4 vrijednosti 😂 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14326 | |
aka Edo, aka Syncros
|
Citiraj:
7303 i 7304 nemaju iste panele, postavke za jednoga ne vrijede za drugoga. Našao sam ja Calman kalibraciju točno za ovaj 58pus7304 ali problem je i dalje kut gledanja. Kad staviš YT 4K ili 4K rip i gledaš po sredini slika je fenomenalna, tu nema šta. Ali čim se pomakneš L/R ili čak ustaneš slika izgubi boju, ode gama, boje se promjene i slika je zak...ac. A kako većinu vremena gledamo TV svakako a ne kao u kinu jbg, ne odgovara. Što se tiče problema u Kodiju, vrlo vjerovatno do Mediatek SoC unutra. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14327 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14328 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Kakvih točno artefakata, ne bi smjelo biti ničega? Stavi sliku. I kakvog smisla ima uopće raditi local dimming test na oledu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14329 |
Premium
|
Evo artefakata: https://youtu.be/h8fe9Yu_0ls A na TCLu sam koji je ispod oleda pa da usporedim, bezveze, pa se malo neugodno iznenadio Primjetio sam slicne stvari i na netflixu i u većem skopeu, al sam to uvik prepisao netflixu evo for lulz 55OLEDC9 vs TCL 43EP660 na LG OLED demu ![]() https://www.youtube.com/watch?v=zrE5LS3Q00k Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 16.04.2020. u 23:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14330 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Evo čisto da se još jednom javim glede Panasonica GZ950. Ne mogu mu naći veliku manu, iskreno. Najviše me oduševljava brzina cijelog sustava, pogotovo kod osnovnih funkcija (prebacivanje kanala, glasnoća, itd.), kao da imam non-smart CRT. ![]() ![]() Prikaz slike na SD kanalima je odličan, na HD kanalima fenomenalan. Ne znam kad sam bio zadovoljniji izborom nečega od tehnike općenito. Preporuke ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14331 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Baš neki dan sam gledao koji OS pogoni Panasonic smart televizore, na kraju nađem da je to Firefox OS, sada rebrandiran kao my home screen ili tako nešto. I hvale ga svi uglavnom jer je lagan i brz. Još je neka tvrtka forkala isti OS i stavlja ih na ove jeftinije telefone umjesto android os-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14332 |
Premium
|
Da ja sam isto zapanjen sa LG brzinom prema TCL Android TV, a taj Panasonic mi je bio isto opcija, tj dilema, ali uzeo sam LG zbog Airmouse-a i Panasonic je bio samo u nekom slovenskom ducanu, ali sto sam citao kvaliteta slike je top notch i da se niko ne moze mirit sa njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14333 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Ovo je dobro ![]() Hvala ti na podsjećanju, pogotovo nas sa non-OLED TV-ima, kakav je užas LCD tehnologija ![]() Na mobu prešao na oled, na tabletu isto, TV će morat malo pričekat. Ovi artefakti su baš čudni, jel moguće zato što je niska rezolucija videa? Al ne bi trebalo to biti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14334 |
Premium
|
Ma da je ovako u direktnoj usporedbi i pogotovo na LG OLED demu, ali realno, za dobar dio sadržaja koji ja konzumiram, pogtovo kad nije jedna ispod drugoe, uopće mi nije toliko bitno. Ako ne gledaš neki top notch akciju/sci-fi/nešto di su crne baš izražene, dobri su i LCD-ovi. Npr sad gledam Naše malo misto, sasvim mi je sve jedno na čemu ga gledam. bas cu veceras i na sony-u sa VA pokrenit ovaj video |
![]() |
![]() |
![]() |
#14335 |
aka Edo, aka Syncros
|
Sad baš gledam Panasonic malo, dosta su slabo zastupljeni kod nas i cijene su previsoke. Možda je slika "malo" bolja nego na B9/C9 ali sumnjam da opravdava cijenu, pogotovo sada kad ima 55C9 za 8600 kuna... Edit: nema više C9 na akciji, samo B9 po toj cijeni...isto nije loše. Zadnje izmijenjeno od: 9800pro. 17.04.2020. u 12:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14336 |
Registered User
|
Bio je Panasonic 55 GZ950 u 12/2019 u Sancta Domenici za 9999 kn.C9 je tada bio skuplji.I što je jako bitno bila je akcija za Panasonic 5 godina tvorničkog jamstva, što LG dugo već ne daje.Kojekakva dodatna osiguranja ne računam, jer je to priča za sebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14337 | |||
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Imam Firefox OS tj My Home Screen, na DX600, koji sigurno ima puno slabiji proc od OLED modela, i dovoljno je brz. Mali delay ima, ali uzmite da je DX600 bio model koji je samo jednu stepenicu ispod najjeftinijeg. Kod drugih proizvođača, osim možda LG-a, svi lagaju osim najjačih modela. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#14338 |
Premium
|
Evo gledam B9 opet skuplji od C9 u Sancte, tako je bilo i kad sam i ja uzima :P A jbg može bit i najbolji u svemiru kad se u nas očito ne prodaje dobro pa ih ima jako rijetko, ili je možda potražnja veća od proizvodnih kapaciteta, pa se manje bitne zemlje eliminiraju, jedni Panasonic OLED u nas trenutno je TX-55GZ2000E od 18000 kuna i to u edigitala... Ali da, TX-55HZ2000E se koristi u holywoodu za kalibraciju slike, jedini oled(mislim) sa HDR10+ podrškom 1000 nita i svašta nešto na šta se geekovi napaljuju |
![]() |
![]() |
![]() |
#14339 |
Registered User
|
Bio sam u dvojbi između Panasonica GZ950 i Sony-a AG 8.Naravno Sony je bio više od tisuću kuna skuplji.Malo pročitao recenzije i odluka je pala na Panasonic-a i nisam požalio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14340 |
Premium
|
Opet LG WebOS korisnici, HRTi aplikacija, Videoteka - > Serije - > iz antologije, mozete lo otvoriti ista (nase malo misto npr) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|