|
![]() |
#1381 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ovo je iznimno delikatna situacija jer uzimaju lovu ljudima, a njihova vlada im blokira izvoz robe. Ukoliko se ovo nastavi, doći će do velikog broja žalbi, a koliko vidim trgovcima polako počinje padati reputation. Moguće da je i njihova vlada smislila nekakvu spačku, ali trenutno ne želim tako daleko ići ... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1382 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
Jedan ružan ali efikasan način da pokušaš doći do svojih teško stečenih novaca je da naručiš od njega ponovo (ako još prodaje taj item i nije s trackingom) i kad dođe digneš dispute, a poslije ne zaboravi i claim pa ti on vrati novac, a ti dobiješ ono što si trebao dobiti prije i još mu zadimiš negativan feedback iako će to vjerovatno utjecati da isti neće više slati za HR ali dok se tako ponaša nije ni bitan. Ja sam sve iz devetog mjeseca što nije došlo "očistio" tako da sam prodavačima ljubazno dao do znanja da item nije došao i da biraju između refunda i dispute pa su svi radije izabrali ovo prvo. Kao što sam napisao prije jedini item koji mi je došao nakon refunda ponovo sam kupio i naglasio prodavaču da ga ne šalje pošto je prije naručeni stigao na što sam dobio jako ljubaznu zahvalu. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1384 |
Registered User
|
Ubuduće, bez obzira na tracking pukni prije dogovor, a prije 45. dana i dispute. Tracking nije uvijek ni točan pa se događa da danas piše da je u Kini dok ti ga drugi dan poštar donese na vrata. U svakom slučaju pay pal bi trebao stati na tvoju stranu ako ne dođe za 60 dana jer je iz trackinga vidljivo da nije došao i to je sve što njih interesira pošto je tih 60 dana krajnji razumni rok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Imao desetak kupovina, 2 povrata novca i sada otvorio još jedan case jer item nije stigao. Postoji li mogućnost da mi ebay banira račun, isključi me jer sam sumnjiv itd. I to svi s aukcije nisu stigli i dobio povrat novca koji nisam ni želio, već samo proizvod. Šteta
![]() |
#1387 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Taj će ti uvijek pokazivati "in transit", jer izbacuje poziciju paketa samo do izlaska iz zemlje slanja. Da vidiš što se događa(lo) s tvojim paketom, ukucaj taj tracking number ovdje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1388 |
Guest
|
ja sam neki dan dobio povrat novca odnosno refund jer evo nakon 40 dana nije došao paket iz kine.... to mi se prvi put desilo.... |
![]() |
![]() |
#1390 |
Registered User
|
Evo još jedan problem s kojim se prvi put srećem. Nakon brdo dana item za koji je napravljen refund je stigao i hoću čovjeku ponovo platiti na način da taj isti item naručim i da mu naglasim da ga ne šalje jer mu plaćam za ono što je stiglo nakon refunda ali nas je tip blaclistao pa sada ne mogu napraviti ono što s drugima ide bez problema. Poslao sam mu post s pitanjem, a pitam i ovdje kakva je procedura da mu platim direktno preko pay pal i imam li ja kakvih dodatnih troškova kod plaćanja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1391 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Sam sebi radiš "probleme", znam da pokušavaš biti pošten ali ako smo na black listi, to je njegova stvar. Na tvom mjestu, ja nebi ni trepnuo.. Živio |
![]() |
![]() |
![]() |
#1392 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Tako sam otišao na pay pal Send Payment/Personal Payments/Others i lijepo uplatio čovjeku njegovih 10 dolara. Obzirom da ima samo 752. transakcije i 100% feedback pokušavam ga razumjeti jer sam naručio dva takva itema u roku od par dana i za oba sam dobio refund jer nisu došli u roku 39 dana, a obećao sam mu da ću mu vratiti novac ako item dođe poslije refunda pa pošto je jedan stigao da i održim svoje obećanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
Premium
|
A gle, ajde 10$ je u igri, recimo da to i nije baš malena cifra, ti svakako nisi u minusu pa mogu razumjeti vraćanje love ![]() Vidjet ćemo što će ovi moji panćoferi napraviti, poslali su ponovno iteme, već je prošlo više od 10 dana (znam da to još nije niti dva tjedna) pa polako potražujem refund što oni i žele napraviti. Ukoliko dobijem iteme, rekao sam im da kupujem te iste, ali da ne moraju poslati. Ovdje se radi o 4 itema od po 30kn.. Bumo vidli.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1396 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Zasada je jako dobro, dok ne nastupi predbožićno st(r)anje. Jučer mi je stigao item plaćen 1.11. ![]() Ali zato još nije stigao item od 9.10.; nisu stigli ni dva od 15. i 16.9., ali za njih sam već dobio refund. Naručujte još što imate, jer od prosinca do polovice siječnja je preveliki krkljanac, pa onda dolazi njihova nova godina... @borny Po eBayu, treba platiti unutar 3 dana. Ako imaš nekih problema s plaćanjem obavezno najprije kontaktiraj sellera i objasni situaciju, u pravilu će ti izaći u susret, jer i njima je cilj izlifrati item. Zadnje izmijenjeno od: vedranzeman. 13.11.2012. u 16:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1397 | ||
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
A odgovor mu je svjetski: Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1399 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1400 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Baš večeras vidim da je jedan od malo većih sellera stavio na svoj site da je backlog uzrokovan striktnim kontrolama pošte na kineskoj carini. Pojma nemam što se dogodilo i što su zgriješili ali mislim da im od kada sve skupa šalju nije vlastita carina vratila toliko itema koliko u zadnjih mjesec dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1401 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Evo poruke jednog mojeg vezano za upit za bateriju 8mislio sam mu uplatit i odatnih $10 za brzi tečaj engleskog ![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
....
|
Thinkpad T430 running Zadnje izmijenjeno od: rodriguez. 14.11.2012. u 08:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1403 |
Premium
|
Dear omerta25, We really have already shipped product out to you. Just becuase of the some uncontrolled reasons, the logistics company delay the delivery. You will receive it soon. In order to protect your buyer protection, we agree to refund you. But we need confirm, 1)After the full refund, could you leave Postive Feedback, with "Detailed Seller Ratings" over 3 stars per each criteria. 2)eBay will email you the cancel transaction request, please accept it. (we could take back the eBay transaction fee.) 3)Could you pay us back if you receive the items? ----------------------------------------------------- Zanima me stavka pod brojem 2). Čim on mene tako moli, već mi to sumnjivo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1404 |
Too much busy
|
To prihvaćaš samo ako si već dobio refund. Čak i piše nekakvo upozorenje kad ideš kroz taj postupak. Dobro ti je napisao, ideš korak po korak. Provjeri PayPal ima li kakvog refunda, pa ako ima, otkažeš transakciju.
![]() |
#1405 |
Premium
|
Ok, potvrdno/pozitivno ću mu odgovoriti na sva 3 "zahtjeva", a ovu stavku pod 2) ću potvrditi nakon što vidim refund. Hvala ti.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1406 | |
Registered User
|
Citiraj:
Meni kao i drugima koji kupuju takve sitneže do sada carina nije pravila probleme i najčešće bi prošlo bez da bi i otvorili. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1407 | |
Registered User
|
Citiraj:
Što se tečaja tiče radije ga upoznaj da postoji Google translator. Jest da je i on kaubojski ali opet daleko bolji od ovog što si dobio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1408 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Imam jedno pitanje. Bidao sam dva itema, i trenutno sam najviši bidder, no kada kliknem na item pokaže mi se stranica od ebay-a: This listing (BROJ ITEMA) has been removed, or this item is not available. Please check that you've entered the correct item number Listings that have ended 90 or more days ago will not be available for viewing. No svejedno mi stoji medju bidanim itemima da sam najviši bidder i da item ima jos 3 dana da istekne.
![]() |
#1410 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|