|
![]() |
#1381 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1382 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
HDD vs SSD nema smisla usporedjivati. HDD *jedino* moze parirati SSD-u u slucaju RAID-a i sequential read/write-a. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1383 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
U praksi je kod igara najveći problem čitanje i povremeno pisanje. A u takvom setupu nema jakog weara.
![]() |
![]() |
#1384 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Pitanjce: jel se isplati uzimat' npr. rabljeni SSD od nekih 120/240 GB za moju (staru) konfiguraciju (vidljiva pokraj nadimka) Jel bi komp. sa SSD-om bio vidljivo brži? (ne igram baš, uglavnom surfanje, obrada glazbe i gledanje HQ FullHD filmova.
![]() |
#1385 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Da li tebi to opravdava ulaganje, moras sam vidjet i razmislit. Ja sam se osobno preporodio i prezadovoljan sam brzinom dizanja windowsa u usporedbi sa normalnim hardom, i od sada cu ziher za sustav koristit ssd. Mozda jednog dana i za obradu videa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
pozz ekipa, imam jedan problem sa SSD-om i ne znam dal je zbog neke krivo postavljene postavke ili cega vec. imam Samsung Evo Basic 840 , 120 GB SSD imam oko 80 GB popunjeno (windows 8, i 5-6 igrica). znaci oko 30 GB je slobodno. dok igram npr NFS Undercover, s vremenom se disk puni nekakvim podacima, ne znam cim, dal to ide u temp ili kud.. i onda mi javi da je disk popunjen... al ono popunjen skroz do kraja... izadjem iz igre i u sekundi se vrati 30 gb prostora. danas mi se isto dogodilo, igram Starcraft 2, i dodje mi ingame poruka (imam onaj raptr softver sa atijevom grafickom instalirano), tj popup da nema vise mjesta, alt+tabbam kad ono fakat, pun disk do kraja, 0 bajtova slobodno. izadjem iz igre, vrati se opet 30 gb. zna ko o cem se tu radi?
![]() |
#1388 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
Pozdrav, planirao sam ovih dana zamjenit svoj big tower sa nekim manjim kućištem, a razmišljao sam i o nekakvoj nadogradnj hardvera, jer duže vrijeme nisam ništa mijenjao. Mislio sam da uzmem SSD Intel 520. Na SSD bih stavio OS i programe, a WD 1,5T bi mi služio za sve ostalo. S obzirom na moju konfiguraciju (Intel X38 čipset, SATA2..), ima li kod mene smisla ta nadogradnja. Sistem mi se trenutno nalazi na Maxtoru 250GB-8MB(jedna ploča). Nemam baš iskustva s radom sa SSD diskovima, pa ne znam što da radim. Da li da uzmem sada SSD ili pričekam dok ne promjenim matičnu+procesor za nešto modernije? Razišljam i da ubacim još 4GB RAM-a, samo ne znam koliko bih sa time postigao da mi sistem lakše "diše" kod većih opterećenja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1389 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Ako ti nije žurba bolje da sačekaš da padnu cijene pa da ih kupiš po razumnoj cijeni npr. do 250GB za 400-500kn nego sada za preko 800kn. A dati tek tako za 120GB od 500kn po meni nije baš neki potez jer je to puno love za malo GB. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Disat će mu sistem svakako lakše bez obzira na namjenu ..što se tiče ostalog naravno da će sve daleko brže raditi nego na klasičnom hdd-u..(bez obzira na ovaj sata 2 priključak)..nadogradnja ima smisla zašto ne ..danas sutra ako zamjeniš proc i ploču na kojoj ima sata 3 imaćeš još bolji boost (mada u praksi se i nevidi osim u brojevima t.j sinstici) a što se tiče isplativosti 120-128gb naspram 240-256gb..to sve ovisi o potrebama ..ako ćeš instalirati samo windoze i programe koje trebaš za rad a nisu veliki onda je dovoljan i ssd od 120-128bg a ako imaš potrebu za više prostora onda gledaj neki ssd od 240-256gb..u pravilu sve se svodi na tvoje potrebe..to jest programe koje ćeš korisiti na kompu..meni je recimo dovoljan i ovaj od 128gb igra-dvije gore sa windozama i dosta instaliranih programa gore i imam još slobodnog mjesta...ali opet kažem sve ovisi o tvojim potrebama...kako god uzmi nekakav ssd nećeš požaliti sigurno..
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1392 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1395 |
OP
Datum registracije: Feb 2013
|
Bok ljudi, došao sam nekih para pa razmišljam uzeti SSD od 128Gb, Čitao sam neš po forumu i vidio da Samsung Evo 840 i Kingston V300 imaju svoje mane i probleme u zadnje vrijeme pa me zanima vaše mišljenje o Kingston HyperX ili nekom drugom SSD-u u tom cijenovnom rangu. fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1396 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Po stoti put u zadnjih par dana Intel 520 120 GB = 499 kn i 5 godina garancije. (Zamijenio njime prije par dana, godinu i pol ili dvije godine starog Vertexa4 od 128 GB u laptopu i u radu se osjeti da je brži) Zadnje izmijenjeno od: bertone. 07.12.2014. u 19:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1397 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() Radim doslovno sa svime što korisnik može raditi na Desktop-Notebook računalima od surfanja pa do teškog video materijala, renderiranja itd itd itd... Brdo fajlova, malih, velikih, itd itd itd... Mašine i od 128GB RAMa i svi navedeni SSDovi su mi prošli kroz ruke i mašine i na temelju toga dao sam ocjene. Ne bavim se dr*anjem po benčevima, nego ocjene su čisto iz RL. Svakako da je i onaj V300 revolucija spram HDDa, no ako uspoređujem sve navedene SSDe razlike ima. Pogotovo meni kada dobijem npr neki web projekt ili aplikaciju koja ima 12000 fajlova sve po par kb i kad krenem to raspakiravati, prebacivati, zapakiravati itd itd vidim razlike od SSDa do SSDa. Kada krenem baratati s filmovima od 20-80GB opet razlike su uočljive, pogotovo jer mi je bitna svaka sekunda koju moram čekati da PC nešto npr otpakira... Za "običnog" korisnika možda razlike nisu toliko uočljive. Eto, nadam se da pomogao.
![]() |
![]() |
#1398 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Može preporuka za ssd 120-128gb, do 600kn. Namjena pc-a je gaming Mislio sam uzet Intel 120GB SSD 520, ali nakon malo čitanja naginjem prema Samsung 120GB 840 EVO Basic ili Toshiba SSD Q Series Pro, R554/W512,128GB. Nisam baš vidio da se ta Toshiba nešto spominje, a po nekim benchmarcima je bolja od samsunga. Može i za ostale u tom cjenovnom rangu preporuka, naravno. Zadnje izmijenjeno od: nub. 09.12.2014. u 10:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1399 | ||
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
Santos drž se ti ejrsofta! ![]() Citiraj:
Citiraj:
BTW ja oduvijek ograničavam Page File na fiksnih 1Gb (1024) i nikada nisam imao ovakvih problema! Pozdrav od Max Pejna! ![]()
![]() |
![]() |
#1400 | |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Vidjeti ću za Intela 520, ipak me vuče da se prebcim na SSD, a mislim da bi mi 120Gb za operativni sustav i programe bilo sasvim dovoljno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1401 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
pozz svima kako ste zadovoljni sa patriot blaze SSDom? nigdje ne vidim nikakav review, nikakve ocjene... cijenom i performansama je slican Crucial Mx100, pa me zanimaju iskustva i kritike... u planu mi je kupnja jednog od ova 2 komada u 240 tj 256gb kapacitetu. slobodno preporučite što drugo ako ima pametnije
![]() |
#1402 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
toliko o Patriot Blaze... a sta kazete po iskustvu na OCZ ARC 100 od 240gb?
![]() |
#1403 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
A daj uzmi Intel kojeg većina prepručuje i gotovo. 520 ili novija 530 serija. 5 godina gare i deri Mile.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1404 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Citiraj:
uzeo ga i ja Došao za 15 dana i to doma bez poreza jer im se ne da sve gledat sad očito ![]() Nisam radio clean install jer sam imo sistem na oczu solid 3 pa sam samo kloniro disk. Malo sam testiro brzine mislim da je read bio oko 380 a write oko 180 znači verzija sa lošijom memorijom na koju su se prebacili ako koga zanima napravit ću test ponovo pa stavit ss. Za 550kn koliko izađe 240gb ssd ja prezadovoljan. Ploča je iz kofiguracije u profilu.
![]() |
![]() |
#1405 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Da li se ocekuju nekakvo snizenje cijena (izlaze novi modeli ili nesto sl.)? Ovo je malo offtopic, ali svejedno: Nekako sumnjam da za vrijeme bozica nece biti nikakvih popusta? (mislim opcenito sto se hardwarea tice, ne samo SSD-a). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1406 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Najbolja su mi takva pitanja, hoće biti kakvih popusta... Prati webshopove, naše, inozemne i traži sam sniženja. Nikakvih bitnih popusta neće biti i cijene ssd-ova su i sada razumne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1407 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Za Božić nema popusta. Cijene se lagano pumpaju od listopada i onda se vrate na normalnu cijenu i to se prikaže kao božićni popust ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1408 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Tako je, cijene hardvera ovise o zalihama i cijenama određenih materijala na burzi od kojih su isti napravljeni, a to opet ovisi istoku, Kini, njihovim sirovinama itd. Nikakvi blagdani nemaju veze s time niti trgovine mogu išta spuštati dok uvoznik ne spusti. A onaj koji čeka da padne cijena nekom hardveru može slobodno čekati godinama, jedino što će postići je da to što planira kupiti zastari i izađe nova tehnologija, opet sa istom cijenom koja je više manje stalno ista za taj komad hardvera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1409 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Malo sam proveo vremena proučavajući SSD-ove. Tko zna, možda dođe do pada cijena za Božić 2015. Intel bi tada trebao izaći sa svojim 3D NAND-om, Samsung možda odgovori sa više slojeva u svojem 3D NAND-u, tko zna kada će Sandforce izdati novu generaciju kontrolera... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Intel SSD 530 je nekompatibilan zbog nekog razloga sa Asus K555LN laptopom, BIOS ga nekad vidi nekad ne, instalacija Windows 8.1 ga ne vidi -.- Zna netko razlog/fix? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|