Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.12.2015., 15:09   #1381
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Pošto je Fallout 4 vrlo popularan u zadnje vrijeme, evo jedan nedavni test procesora baš kao naručen za ovu diskusiju (i to sa 980Ti)

http://www.gamersnexus.net/game-benc...nce-difference

i7 4790K (sa svojim 600MHz višim taktom) nije prioritet za gejmanje, ali svakako dobro dođe. Taj proc u Turbu radi na 4.4GHz po defaultu, a to se mora osjetiti naspram 3.8GHz kod Xeona, da se gleda iz ne znam koje perspektive.

Usporedba sa i5-4460 koja radi na 1GHz manjem taktu i bez HT-a je zaista neozbiljna, pogotovo ako pričamo o grafama kalibra 980Ti, nadolazećih Pascala/Arctic Islands ili kako se već zovu

Sa nadolazećim naslovima situacija može biti samo gora, a DX12 bi tu mogao pomoći, ali ne može niti on čuda napraviti.

Da pričamo o konfiguraciji do 10k kn, onda bi i5-ica ili Xeon bili logični izbori, ali ovdje bi zaista bila šteta ne staviti i7-icu, pošto je riječ o istom socketu i osjetno višem stock/Turbo taktu, dodatnoj Hyper Threading vrijednosti, a i na kraju krajeva dobije se i integrirana grafa koja može poslužiti prilikom zamjena/kupoprodaje grafi.

Kao šlag na kraju, ta i7-ica se po potrebi može (u 30 sekundi) s vremenom podignuti na npr. 4.6/4.7GHz, te na taj način izvući dodatnih par godina života
dh41400 je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2015., 15:40   #1382
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Ne može se ništa dizat ako se u startu uzme h ploča (pričamo o ne oc setupu)... Ili uzet z ploču i k procesor što na kraju dođe fajn više od xeona + h ili b ploča, a upitno je dal će se ikad klokat .

4.6 ili 4.7 GHz su već poštene voltaže i temperature na tom procu, pa onda očekuj još iskeširat 1k kn na ok vodeno ili nešto manje na high end zračni kuler. Definitivno se ne može za 30 sec napravit dobar 4.7 oc, a pitanje i dal je moguće, ovisno o primjerku.

Ali dobro, to sam samo ja, tko ima volju nek utuca dodatno pare na nešto što nikad neće koristit nit vidjet razliku.
nub je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2015., 16:03   #1383
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Pošto je Fallout 4 vrlo popularan u zadnje vrijeme, evo jedan nedavni test procesora baš kao naručen za ovu diskusiju (i to sa 980Ti)

http://www.gamersnexus.net/game-benc...nce-difference
unti pa amd rastura
syss je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2015., 16:13   #1384
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
unti pa amd rastura
Yep. Intelu performanse dosta variraju, no ovaj se čvrsto usidrio...na dnu svih tablica
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2015., 16:28   #1385
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Citiraj:
unti pa amd rastura
Samo sam čekao kada će netko komentirati

Ne znam zašto je tolika razlika, pa se ne bi štel mešat u taj dio testa

Ali, imam nekakav dojam da je autor testa točno pogodio postavke u igri da maksimalno opterete procesore tj. stave naglasak na razlike između njih.

A i vjerojatno naklokana i vodom hlađena 980Ti ima nekakav utjecaj, pošto je definitivno uklonio VGA kao bottleneck

Citiraj:
Autor nub Pregled postova
Ali dobro, to sam samo ja
Slažem se
Citiraj:
tko ima volju nek utuca dodatno pare na nešto što nikad neće koristit nit vidjet razliku.
Drugim riječima, barem polovica foruma, koji klokaju svoje i5/i7 procesore
Staro 11.12.2015., 17:05   #1386
Hawker
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2014
FX8370 + R9 390 sve ultra ima konstantnih 60fps.

Edit: ovaj uradak sa linka se cini kao slicni uratci sa Techsrota.
Hawker je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2015., 17:22   #1387
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Da stvar bude bolja, toliko su oni i dobili sa AMD procom na 4.7GHz ... u prosjeku nekakvih 58-59FPS na 1080p (Ultra), što bi reklo da ova igra više pati od snage procesora nego snage grafe.

Kada vidim grafiku na onom kratkom uvodnom videu ... lako moguće
Staro 11.12.2015., 17:23   #1388
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Drugim riječima, barem polovica foruma, koji klokaju svoje i5/i7 procesore
Da se razumjemo, i ja sam uzeo i5 k proc, al zato jer sam htio klokat Za iste pare sam mogao dobit lockani i7 i h ploču, što bi svakako bio bolji izbor da nisam namjeravao prtljat po procu
nub je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2015., 17:25   #1389
Sphere
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2015
Citiraj:
Da stvar bude bolja, toliko su oni i dobili sa AMD procom na 4.7GHz ... nekakvih 58-59FPS na 1080p (Ultra), što bi reklo da ova igra više pati od snage procesora nego snage grafe.

Kada vidim grafiku na onom kratkom uvodnom videu ... lako moguće
Ali tu mi nesto smrdi, oni su toliko imali sa gtx 980ti, a Hawker toliko ima sa R9 390
Sphere je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2015., 17:32   #1390
Hawker
Banned
Moj komp

Ma test je u stilu Techspotovih uradaka.

Techspot je takodjer koristio 4,7 ghz I throttle da bi provukao one testove u koje valjda ni sami ne vjeruju.

Edit: a i Fallout 4 game engine nije neki reprezentativni primjerak. Mnogi se ovdje nisu ni rodili kad je stvoren.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.12.2015., 18:11   #1391
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Baš se ovdje pričalo o fallout 4. Postoje 3 benchmarka te igre, i sva 3 daju različite scoreove (mada su dva dosta slična), tu je problem što igra nema ingame benchmark za neku reprezentativnost.

I dalje mislim da clockanje i7 čipova ne daje toliko masti s obzirom koliko se mora uložiti. Zašto? Ajmo uzeti iz jednog od tih testova fallout 4

http://www.techspot.com/articles-inf...nch/CPU_02.png

Npr. onaj haswell xeon na 3.4 ghz bi imao neki fps kao ovaj skylake između 3 i 3.5ghz. Kad se uzme u obzir uobičajeni refresh rate monitora od 60-75hz - nema nikakve razlike koja se može osjetiti sa raznim clockovima. A bacila je oko na 4K monitore. Još je ta igra extremni izuzetak, ima modificirani relikt - 18 god. star engine, pa malo puca po šavovima, tj. ono što ljudi kažu "loše performanse s obzirom na to kako slabo izgleda". U igrama sa modernijim engine-ima, te koje mnogo bolje izgledaju situacija je ovakva sa skaliranjem i7

http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=151

Ajd 980Ti je nešto jača, ali you get the point. Vjerujem da će čak bethesedi i u sljedećem TES-u vjerojatno već biti neugodno koristiti isti engine kao u morrowindu iz 2002. Al kažem, čak joj ni tada ne igra nikakvu ulogu

Čak i da ima neki 144hz monitor, nitko me ne može uvjeriti da postoji takav as koji bi bez monitoringa, dakle baš osjetio razliku između recimo 100 i 116 fps, čak štoviše "average gamer" nema pojma dal je na 60hz ili 120hz monitoru

https://www.youtube.com/watch?v=yWEpIwNDeCA

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 11.12.2015. u 18:23.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2015., 18:32   #1392
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Od presudne je važnosti, da li je igra štopana od strane grafe ili procesora. To je ono što rijetke recenzije spominju ili upozoravaju.

Naime imao sam priliku vidjeti hrpu recenzija koje su davale rezultate očito bottleneckanih konfiguracija, bilo CPU bilo VGA (ovisno o igri naravno), na temelju kojih su radili usporedbe grafa i proceva.

Pošto ću imati viška vremena tijekom blagdana, a ionako sam planirao zaigrati nešto novo ... F4 se skida, a rezultati slijede (u Fallout 4 temi naravno)

Citiraj:
Autor Sphere Pregled postova
Ali tu mi nesto smrdi, oni su toliko imali sa gtx 980ti, a Hawker toliko ima sa R9 390
CPU bottleneck ?
Staro 12.12.2015., 09:39   #1393
Sphere
Banned
Moj komp

Nemoze biti bottleneck, trebao bi biti veci FPS sa gtx 980ti i FXom, u svakom slucaju na testu nesto ne štima, zato jer bi sa gtx 980ti trebao imati veci FPS nego sa r9 390.
Staro 12.12.2015., 10:01   #1394
Hawker
Banned
Moj komp

Citiraj:
Nemoze biti bottleneck, trebao bi biti veci FPS sa gtx 980ti i FXom, u svakom slucaju na testu nesto ne štima, zato jer bi sa gtx 980ti trebao imati veci FPS nego sa r9 390.
Jedna mala napomena,

FX8370@4,7ghz ima konstantnih 60FPS.
Stock FX8320E ima pad FPSa na 38 u nekim situacijama.

Sistem sa FX8370 je perfektno tuniran dok sistem sa FX8320E i nije bas (los RAM)

Sve je mjereno sa onim Steam counterom
Staro 12.12.2015., 10:11   #1395
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Ova tematika je toliko opširna da bi se dalo (bez pretjerivanja) komotno na tu temu napraviti diplomski rad. Npr. ima dosta ljudi sa višegodišnjim iskustvom u slaganju računala, koji još uvijek svako malo mijenjaju mišljenja o kućištima.

Sve se svodi na to što ćeš staviti u njega i što preferiraš - niske temperature, tih rad, olakšan pristup hardveru, fleksibilnost sa hlađenjem, formati ploča i napajanja, veličina grafičke kartice, itd.

Npr. svoju konfu sa slagao u ovo kućište, te sam poprilično zadovoljan s njim, ali se sve svodi na dobro planiranje i svrsishodan odabir komponenti. Ove komponente koje su u njemu rade odlično, ali npr. dobar dio konfiguracija ostalih članova ovog foruma, kada bi se ugradilo u to kućište (ITX/uATX/ATX model) bi radilo lošije od očekivanog, jer ovo kućište zahtjeva pažljiv odabir komponenti i hlađenja za iste.

Kod Fractala je to drukčije izvedeno, pa se može reći da je puno fleksibilnije i daleko lakše "oprašta" greške prilikom odabira komponenti tj. daje puno veću slobodu odabira hardvera. Ovo je u biti i glavni razlog zašto je Fractal toliko popularan kod nas i u svijetu.

Btw ako želiš da ti kućište svijetli kao npr. taj Titus X, najmanji problem je ugraditi LED-ice proizvoljne boje u Fractal (verziju sa prozorom) te ugraditi npr. ON/OFF prekidač za svjetlo, a čak postoje i ventilatori u raznim bojama (sa posebnim napajanjem za LED-ice u njima, za lakše uključivanje/isključivanje).
Kako mi vadis mast s tim svojim kucistem...

Ps vratite se na temu konfiguracije jer ce modovi iznenadno dobit PMS
Staro 12.12.2015., 11:20   #1396
Sphere
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Hawker Pregled postova
Jedna mala napomena,

FX8370@4,7ghz ima konstantnih 60FPS.
Stock FX8320E ima pad FPSa na 38 u nekim situacijama.

Sistem sa FX8370 je perfektno tuniran dok sistem sa FX8320E i nije bas (los RAM)

Sve je mjereno sa onim Steam counterom

Jasno je meni sve, ali i ovdje u testu je na taktu od 4.7GHz, FX9590 koji je jace klokani fx 8370, tako da dilema ostaje.

Inace bas sam malo istrazivao youtube i naletio na link koji odgovara opisu rezultata iz linka od dh41400:

https://www.youtube.com/watch?v=DsZHf4AdWjE

Mozda si ti iskljucio one zahtjevne filtere, ili barem one koji su Nvidia based
Staro 12.12.2015., 11:59   #1397
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
@lucija85

Ma kakav VR u ovo vrijeme Idi na 390/970 i gotovo i čekaj Pascal.
VR je trenutno u povojima još i ionak nema ništa osobito pametnog što bi igrala preko toga. Bit će super kad ćemo dobit nešto konktretnog, za sad je to sve još u ranoj fazi.

I kažeš malo bi gaming konfu, malo ne. Odluči se
Za 1, dakle jedan 4K monitor ti trebaju dvije 980 Ti. Dakle neisplativo.

980 Ti je grafa za 1440p, a 4K čekaj da postane više mainstream pa onda idi u te vode.

I ja sam do nedavno bio nabrijan na neke kombinacije sa 980 Ti i na kraju odjebao to sve i za cijenu jedne takve grafe uzeo curi cijeli komp (nešto malo slabiji nego ovaj moj s lijeve strane).

Proc i platformu kako hoćeš, iskreno mislim da koju god ćeš odabrat nećeš pogriješiti. Pitanje je samo koliko želiš uštedjeti. U gamingu su razlike ionak full malene.
xGAME je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2015., 12:34   #1398
lucija85
Registered User

Datum registracije: Sep 2010
Problem je što često ne znam ni sama što želim niti zašto Ali dobro je što sam na vrijeme otkrila veliki jaz izmedju mojih random želja i stvarnih potreba jer bi u protivnom puno love otišlo u vjetar.

Malo me očito zaneo taj VR hype ali sad kužim da je prerano za tako nešto, kao i za 4K.

Ironično, nakon više od mjesec dana researcha i svih predomišljanja ispada da ću uzet identičnu kombinaciju procesora/matične/grafičke koju sam nabrzaka odabrala u prvih 10tak minuta researcha na samom startu
lucija85 je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2015., 12:36   #1399
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Jasno je meni sve, ali i ovdje u testu je na taktu od 4.7GHz, FX9590 koji je jace klokani fx 8370, tako da dilema ostaje.

Inace bas sam malo istrazivao youtube i naletio na link koji odgovara opisu rezultata iz linka od dh41400:

https://www.youtube.com/watch?v=DsZHf4AdWjE

Mozda si ti iskljucio one zahtjevne filtere, ili barem one koji su Nvidia based
Mislim da tom momku iz nexusa taj cpu throttla, piše negdje u tom tekstu ili kaže u videu da mu često ima lošije peformanse od fx 83xx (go figure što se događa)

Ovo je iz techspota i skalira očekivano http://www.techspot.com/articles-inf...nch/CPU_03.png

Rusi su testirali na 720p i skaliranje fx-ova im je također normalno http://gamegpu.ru/rpg/rollevye/fallout-4-test-gpu.html

Što se tiče lucije slažem se sa xgame, mislim da je bolje sada normalniju gpu uzeti, pa redovito mjenjati nego bubnuti preko 6 somova za dotičnu. Za tu lovu se složi više nego pristojna cijela druga konfiguracija
Staro 12.12.2015., 12:49   #1400
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor lucija85 Pregled postova
Problem je što često ne znam ni sama što želim niti zašto Ali dobro je što sam na vrijeme otkrila veliki jaz izmedju mojih random želja i stvarnih potreba jer bi u protivnom puno love otišlo u vjetar.

Malo me očito zaneo taj VR hype ali sad kužim da je prerano za tako nešto, kao i za 4K.

Ironično, nakon više od mjesec dana researcha i svih predomišljanja ispada da ću uzet identičnu kombinaciju procesora/matične/grafičke koju sam nabrzaka odabrala u prvih 10tak minuta researcha na samom startu
Uvijek možeš utucat u matičnu, proc, kućište i onda samo mijenjaš grafe Dobar procesor ne postaje obsolete za gaming, samo grafa. Ovdje su ti ljudi iznjeli svoje prijedloge pa iskombiniraj nešto iz toga.
xGAME je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2015., 16:06   #1401
Sphere
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Mislim da tom momku iz nexusa taj cpu throttla, piše negdje u tom tekstu ili kaže u videu da mu često ima lošije peformanse od fx 83xx (go figure što se događa)

Ovo je iz techspota i skalira očekivano http://www.techspot.com/articles-inf...nch/CPU_03.png

Rusi su testirali na 720p i skaliranje fx-ova im je također normalno http://gamegpu.ru/rpg/rollevye/fallout-4-test-gpu.html

Što se tiče lucije slažem se sa xgame, mislim da je bolje sada normalniju gpu uzeti, pa redovito mjenjati nego bubnuti preko 6 somova za dotičnu. Za tu lovu se složi više nego pristojna cijela druga konfiguracija
Moguce, vidim da imaju MSI ploču za taj vulkan od procesora
Staro 12.12.2015., 16:17   #1402
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Visi takt neznaci nista u igrama, pogotovo ovaj od 300-400mhz
Presiguran si a ne bi trebao biti. Tenkovi, koriste doduse jednu jezgru, a jedino kaj je bitno kod proca je takt a tih par sto MHz je razlika nekoliko fpsova

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2015., 16:25   #1403
Sphere
Banned
Moj komp

Tenkovu uopce nisu neki mjerodavan argument, opce je poznato da na njima i G3258 ubija bilo koji AMD, vole vise manjih a isto tako i brzih jezgri, ima jos par slicnih naslova, ali to u globalu ne znaci nista, pogledaj razlike u AAA naslovima pa reci, znam decka koji je klokao i7 4770k na 4.7 i u par naslova je cak imao losiji rezultat, a tamo di je bio bolji radilo se o 3-4 fpsa, koje nebi ni skuzio da nije imao monitoring.

Za te pare koje ulazes u skuplju opremu za OC, bez jebemti uzmes rang jacu graficku i dobijes pravu i vidljivu razliku u FPSu.
Staro 12.12.2015., 19:17   #1404
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Moguce, vidim da imaju MSI ploču za taj vulkan od procesora
Baš sam i pomislio da je MSI, ali mi se nije dalo provjeravati
Staro 12.12.2015., 22:52   #1405
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
unti pa amd rastura
da, na pragu 2016., dvojezgreni intel iz donjeg dijela ponude nadmašio AMD FX 8370, iako ima 4 puta manje jezgri i manji takt

Citiraj:
malo su mi čudni identični rezultati na 1080p i 1440p (I3 4130 i FX)
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2015., 00:34   #1406
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
da, na pragu 2016., dvojezgreni intel iz donjeg dijela ponude nadmašio AMD FX 8370, iako ima 4 puta manje jezgri i manji takt
Yeah right.

Citiraj:
Interestingly clock for clock at 4.5GHz the G3258 is just 6% slower than the FX-9590 when comparing the average frame rate and 23% slower when comparing the minimum frame rate.
Čak je i u heavy singlethread igri poput F4 lošiji clock per clock iako ima preko 40% bolji IPC od amd-ovske jezgre. Očito uz single core u toj igri treba i nešto multija (i7 je osjetno bolji i od i5). Baš je igra u kurcu (a teksture tu i tamo 500 sa 500 piksela)

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 13.12.2015. u 00:42.
Staro 13.12.2015., 01:04   #1407
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Yeah right.

Čak je i u heavy singlethread igri poput F4 lošiji clock per clock iako ima preko 40% bolji IPC od amd-ovske jezgre. Očito uz single core u toj igri treba i nešto multija (i7 je osjetno bolji i od i5). Baš je igra u kurcu (a teksture tu i tamo 500 sa 500 piksela)
Ali kako taj multi pomaže najjačem AMD-u koji je gotovo 5,0 Ghz na stock i ima 4 puta više jezgri od i3 4360 iz donjeg dijela ponude, koji ga nadmašuje.

Na linku iz kojeg spominješ citat, high end (FX 9590) AMD sa 8 jezgri nije u top 10.
Staro 13.12.2015., 01:24   #1408
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Pa vidiš da pomaže do određene mjere. Dualcu očito fali snage, a ovi već imaju više threadova (i3, i5 itd.). AMD-u očito fali ipc-a za taj gambryo relikt, ali pentiumu fali više multija nego amd-u singla. Razlika u minimumu 23% nije mala stvar. Prosto ko pasulj što bi rekli srbi
Staro 13.12.2015., 01:42   #1409
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Ma OK, relikt, ali uzmeš recimo Witcher 3, GTA 5, Battlefield Hardline.

Jezgri na sve strane, takt do neba a FX 9590 opet nije u top 5-6 procesora.
Staro 13.12.2015., 02:43   #1410
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Nisam ja nigdje ni rekao da je fx 9590 u top 5-6 procesora. Isto tako imaš samo 5-6 i7-ica (1155, 1150, 2011, 2011-v3) tako da ni ne može biti na listama među prvima. Inače su odlični su u takvim igrama. Sam fx 9xxx je idiotska kupovina jer su to samo overclockirani FX 8300 i ostali bazni octa modeli, i to za duplu cijenu i tradicionalno debelo overkillanu voltažu na tvorničkim postavkama.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno