|
![]() |
#1381 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Pošto je Fallout 4 vrlo popularan u zadnje vrijeme, evo jedan nedavni test procesora baš kao naručen za ovu diskusiju (i to sa 980Ti) ![]() http://www.gamersnexus.net/game-benc...nce-difference i7 4790K (sa svojim 600MHz višim taktom) nije prioritet za gejmanje, ali svakako dobro dođe. Taj proc u Turbu radi na 4.4GHz po defaultu, a to se mora osjetiti naspram 3.8GHz kod Xeona, da se gleda iz ne znam koje perspektive. Usporedba sa i5-4460 koja radi na 1GHz manjem taktu i bez HT-a je zaista neozbiljna, pogotovo ako pričamo o grafama kalibra 980Ti, nadolazećih Pascala/Arctic Islands ili kako se već zovu ![]() Sa nadolazećim naslovima situacija može biti samo gora, a DX12 bi tu mogao pomoći, ali ne može niti on čuda napraviti. Da pričamo o konfiguraciji do 10k kn, onda bi i5-ica ili Xeon bili logični izbori, ali ovdje bi zaista bila šteta ne staviti i7-icu, pošto je riječ o istom socketu i osjetno višem stock/Turbo taktu, dodatnoj Hyper Threading vrijednosti, a i na kraju krajeva dobije se i integrirana grafa koja može poslužiti prilikom zamjena/kupoprodaje grafi. Kao šlag na kraju, ta i7-ica se po potrebi može (u 30 sekundi) s vremenom podignuti na npr. 4.6/4.7GHz, te na taj način izvući dodatnih par godina života ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Ne može se ništa dizat ako se u startu uzme h ploča (pričamo o ne oc setupu)... Ili uzet z ploču i k procesor što na kraju dođe fajn više od xeona + h ili b ploča, a upitno je dal će se ikad klokat ![]() 4.6 ili 4.7 GHz su već poštene voltaže i temperature na tom procu, pa onda očekuj još iskeširat 1k kn na ok vodeno ili nešto manje na high end zračni kuler. Definitivno se ne može za 30 sec napravit dobar 4.7 oc, a pitanje i dal je moguće, ovisno o primjerku. Ali dobro, to sam samo ja, tko ima volju nek utuca dodatno pare na nešto što nikad neće koristit nit vidjet razliku. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1383 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1385 | |
Señor Audiophile
|
Samo sam čekao kada će netko komentirati ![]() Ne znam zašto je tolika razlika, pa se ne bi štel mešat u taj dio testa ![]() Ali, imam nekakav dojam da je autor testa točno pogodio postavke u igri da maksimalno opterete procesore tj. stave naglasak na razlike između njih. A i vjerojatno naklokana i vodom hlađena 980Ti ima nekakav utjecaj, pošto je definitivno uklonio VGA kao bottleneck ![]() Slažem se ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Señor Audiophile
|
Da stvar bude bolja, toliko su oni i dobili sa AMD procom na 4.7GHz ... u prosjeku nekakvih 58-59FPS na 1080p (Ultra), što bi reklo da ova igra više pati od snage procesora nego snage grafe. Kada vidim grafiku na onom kratkom uvodnom videu ... lako moguće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1388 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Banned
Datum registracije: Mar 2015
|
Ali tu mi nesto smrdi, oni su toliko imali sa gtx 980ti, a Hawker toliko ima sa R9 390 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1390 |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Ma test je u stilu Techspotovih uradaka. Techspot je takodjer koristio 4,7 ghz I throttle da bi provukao one testove u koje valjda ni sami ne vjeruju. Edit: a i Fallout 4 game engine nije neki reprezentativni primjerak. Mnogi se ovdje nisu ni rodili kad je stvoren. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1391 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Baš se ovdje pričalo o fallout 4. Postoje 3 benchmarka te igre, i sva 3 daju različite scoreove (mada su dva dosta slična), tu je problem što igra nema ingame benchmark za neku reprezentativnost. I dalje mislim da clockanje i7 čipova ne daje toliko masti s obzirom koliko se mora uložiti. Zašto? Ajmo uzeti iz jednog od tih testova fallout 4 http://www.techspot.com/articles-inf...nch/CPU_02.png Npr. onaj haswell xeon na 3.4 ghz bi imao neki fps kao ovaj skylake između 3 i 3.5ghz. Kad se uzme u obzir uobičajeni refresh rate monitora od 60-75hz - nema nikakve razlike koja se može osjetiti sa raznim clockovima. A bacila je oko na 4K monitore. Još je ta igra extremni izuzetak, ima modificirani relikt - 18 god. star engine, pa malo puca po šavovima, tj. ono što ljudi kažu "loše performanse s obzirom na to kako slabo izgleda". U igrama sa modernijim engine-ima, te koje mnogo bolje izgledaju situacija je ovakva sa skaliranjem i7 http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=151 Ajd 980Ti je nešto jača, ali you get the point. Vjerujem da će čak bethesedi i u sljedećem TES-u vjerojatno već biti neugodno koristiti isti engine kao u morrowindu iz 2002. Al kažem, čak joj ni tada ne igra nikakvu ulogu Čak i da ima neki 144hz monitor, nitko me ne može uvjeriti da postoji takav as koji bi bez monitoringa, dakle baš osjetio razliku između recimo 100 i 116 fps, čak štoviše "average gamer" nema pojma dal je na 60hz ili 120hz monitoru https://www.youtube.com/watch?v=yWEpIwNDeCA Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 11.12.2015. u 18:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1392 | |
Señor Audiophile
|
Od presudne je važnosti, da li je igra štopana od strane grafe ili procesora. To je ono što rijetke recenzije spominju ili upozoravaju. Naime imao sam priliku vidjeti hrpu recenzija koje su davale rezultate očito bottleneckanih konfiguracija, bilo CPU bilo VGA (ovisno o igri naravno), na temelju kojih su radili usporedbe grafa i proceva. Pošto ću imati viška vremena tijekom blagdana, a ionako sam planirao zaigrati nešto novo ... F4 se skida, a rezultati slijede (u Fallout 4 temi naravno) ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1394 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2014
|
Citiraj:
FX8370@4,7ghz ima konstantnih 60FPS. Stock FX8320E ima pad FPSa na 38 u nekim situacijama. Sistem sa FX8370 je perfektno tuniran dok sistem sa FX8320E i nije bas (los RAM) Sve je mjereno sa onim Steam counterom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1395 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() Ps vratite se na temu konfiguracije jer ce modovi iznenadno dobit PMS ![]()
![]() |
![]() |
#1396 | |
Banned
|
Citiraj:
Jasno je meni sve, ali i ovdje u testu je na taktu od 4.7GHz, FX9590 koji je jace klokani fx 8370, tako da dilema ostaje. Inace bas sam malo istrazivao youtube i naletio na link koji odgovara opisu rezultata iz linka od dh41400: https://www.youtube.com/watch?v=DsZHf4AdWjE Mozda si ti iskljucio one zahtjevne filtere, ili barem one koji su Nvidia based |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1397 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
@lucija85 Ma kakav VR u ovo vrijeme ![]() VR je trenutno u povojima još i ionak nema ništa osobito pametnog što bi igrala preko toga. Bit će super kad ćemo dobit nešto konktretnog, za sad je to sve još u ranoj fazi. I kažeš malo bi gaming konfu, malo ne. Odluči se ![]() Za 1, dakle jedan 4K monitor ti trebaju dvije 980 Ti. Dakle neisplativo. 980 Ti je grafa za 1440p, a 4K čekaj da postane više mainstream pa onda idi u te vode. I ja sam do nedavno bio nabrijan na neke kombinacije sa 980 Ti i na kraju odjebao to sve i za cijenu jedne takve grafe uzeo curi cijeli komp (nešto malo slabiji nego ovaj moj s lijeve strane). Proc i platformu kako hoćeš, iskreno mislim da koju god ćeš odabrat nećeš pogriješiti. Pitanje je samo koliko želiš uštedjeti. U gamingu su razlike ionak full malene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
Problem je što često ne znam ni sama što želim niti zašto ![]() ![]() Malo me očito zaneo taj VR hype ali sad kužim da je prerano za tako nešto, kao i za 4K. Ironično, nakon više od mjesec dana researcha i svih predomišljanja ispada da ću uzet identičnu kombinaciju procesora/matične/grafičke koju sam nabrzaka odabrala u prvih 10tak minuta researcha na samom startu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1399 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo je iz techspota i skalira očekivano http://www.techspot.com/articles-inf...nch/CPU_03.png Rusi su testirali na 720p i skaliranje fx-ova im je također normalno http://gamegpu.ru/rpg/rollevye/fallout-4-test-gpu.html Što se tiče lucije slažem se sa xgame, mislim da je bolje sada normalniju gpu uzeti, pa redovito mjenjati nego bubnuti preko 6 somova za dotičnu. Za tu lovu se složi više nego pristojna cijela druga konfiguracija |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1400 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1401 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#1403 |
Banned
|
Tenkovu uopce nisu neki mjerodavan argument, opce je poznato da na njima i G3258 ubija bilo koji AMD, vole vise manjih a isto tako i brzih jezgri, ima jos par slicnih naslova, ali to u globalu ne znaci nista, pogledaj razlike u AAA naslovima pa reci, znam decka koji je klokao i7 4770k na 4.7 i u par naslova je cak imao losiji rezultat, a tamo di je bio bolji radilo se o 3-4 fpsa, koje nebi ni skuzio da nije imao monitoring. Za te pare koje ulazes u skuplju opremu za OC, bez jebemti uzmes rang jacu graficku i dobijes pravu i vidljivu razliku u FPSu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
da, na pragu 2016., dvojezgreni intel iz donjeg dijela ponude nadmašio AMD FX 8370, iako ima 4 puta manje jezgri i manji takt ![]() malo su mi čudni identični rezultati na 1080p i 1440p (I3 4130 i FX) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1406 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 13.12.2015. u 00:42. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1407 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
Na linku iz kojeg spominješ citat, high end (FX 9590) AMD sa 8 jezgri nije u top 10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1408 |
Premium
|
Pa vidiš da pomaže do određene mjere. Dualcu očito fali snage, a ovi već imaju više threadova (i3, i5 itd.). AMD-u očito fali ipc-a za taj gambryo relikt, ali pentiumu fali više multija nego amd-u singla. Razlika u minimumu 23% nije mala stvar. Prosto ko pasulj što bi rekli srbi |
![]() |
![]() |
![]() |
#1410 |
Premium
|
Nisam ja nigdje ni rekao da je fx 9590 u top 5-6 procesora. Isto tako imaš samo 5-6 i7-ica (1155, 1150, 2011, 2011-v3) tako da ni ne može biti na listama među prvima. Inače su odlični su u takvim igrama. Sam fx 9xxx je idiotska kupovina jer su to samo overclockirani FX 8300 i ostali bazni octa modeli, i to za duplu cijenu i tradicionalno debelo overkillanu voltažu na tvorničkim postavkama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|