|
![]() |
#1351 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Imamo i temu o sličnom procesoru. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1352 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
da, blizu i3 je u benchevima kad upregnes sve jezgre, drugim rijecima kad je rijec o single threaded radu u pol je slabiji, a i3 nije bas ptica trkacica tu sto je razlog mog izrazitog nezadovoljstva svojim sluzbenim laptopom, a s ovim bi se upucao ![]() edit: bas sam isao provjerit, kolege iz susjednog odjela su "nasjeli" na quad spiku i nabavili si 6565b laptope sa A8-3510MX procesorima, da bi ispalo da moj i3 350m odradi dizanje jboss servera kojeg koriste za 6min, dok ovom quad-u treba 10 minuta, minutu duze nego na starim c2d laptopima koje su imali do tad, 2330m odradi isti posao za 5 minuta ![]() edit2: lazem, nije 2330m nego 2350m, al 5% je razlika u taktu pa svejedno ![]()
Zadnje izmijenjeno od: antrax. 19.10.2012. u 11:13. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1353 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
Pozdrav svima ![]() http://www.centro.hr/detalji_proizvo...5DB57934B.aspx http://www.centro.hr/detalji_proizvo...-00s00ry4.aspx Znači, koji je po vama bolji za jednu programerku? Dolaze i drugi laptopi u obzir, bitno mi je da ima dobru tipkovnicu, 15.6", da nije pretjerano težak, da baterija ima neko normalno razdoblje trajanja, da se ne pregrijava i da će mi trajati još jedno 3-4 godine. Zanima me još što se tiče procesora, je li za potrebe programiranja dovoljan i3 budući da se ne igram neke zahtjevnije igre ili je ipak pametnije uzeti i5? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1354 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Iskreno, oba su više igraća nego programerska (mogla si objasniti i s kojim programima radiš). Za programiranje je dovoljna i integrirana grafa, a poželjnije je uzeti i5 procesor i više rama.
![]() |
#1355 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1356 |
Premium
|
Dell nema numeričku tipkovnicu, što je po meni za tu namjenu nepraktično. Ovakav Asus bi bio dovoljan, odvojena grafička je u tom slučaju samo smetnja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1358 |
Premium
|
Ako nema igranja, ovaj Asus iz posta iznad, može i ovaj Dell. Ako ima igranja, onda takav Dell s grafičkom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1359 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Hvala na preporuci, pregledao sam ponudu i uzeo sam dellove u obzir, za igranje nisam trebao. Međutim izabrao sam LENOVO Z580G, u diskontu24 je izašao 4275kn, pa ću dokupiti jamstvo za lenova, jer mu je to jedina mana. Za sada sam na njemu samo preko TW-a ali za vikend mogu kratko opisati dojmove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1360 |
Premium
|
To je OK ako si trebao Windows. U protivnom je puno preskup. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1361 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Pozdrav. kolegica mi treba 2 laptopa 15", prvi je za ured, ,mora imati win gore, da bude sve po zakonu. ![]() Drugi za doma, bez windowsa, za multimediju, rad u officu itd... cijena za svaki oko 5000 kn. Oba su za ženske, tako da mora biti tanki, lagan i zgodan, tako kažu. Cijena može ići i gore, jer je htjela potrošiti 8000 kn za ovaj u uredu, mislim da je to za ured nepotrebno. znaći, samo da bude dobar, jer ću nahebat. ![]() Nesmije biti asus, ne pitajte zašto! Isto tako preferira toshibu, valjda jer joj je radio bolje od asusa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1362 |
Premium
|
Ako cijena može ići gore, onda bi najkvalitetniji izbor bila ova Tecra. Naravno, jasno je da je prejak za tu namjenu, no radi se o poslovnoj klasi i laptopu koji je rađen za tu namjenu i na kojeg bi teško imala primjedbu što se kvalitete tiče. Izgled mi je teško komentirati, on je prilično klasičan i tu bi mogla biti jedina "mana". Druga i sigurno isplativija opcija za ured je R850 iz satellite serije. Izvana isti laptop, ali razlika je u komponentama, podršci, OSu, jamstvu i još nekim (njoj) sitnicama. Po meni sasvim dovoljan za uredski rad i opet kvalitetniji od drugih kućnih laptopa. Što se drugog laptopa tiče preporučio bih ovakvog Della. Imaš ga u različitim bojama i valjda bi im se nešto od toga svidjelo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1363 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Hvala, ova tecra se i meni sviđa, neznam jeli za ženske, ali morat će ga uzeti. Još ima i dodatni number pad kao na normalnoj tastaturi, pošto je knjigovođa super stvar. Vidim da postoji i docking station, ali ne piše nigdje da on dolazi uz laptop? Daj mi samo predloži neki Dell za prvu opciju s windowsima. Zadnje izmijenjeno od: vladjan1901. 09.11.2012. u 18:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
Premium
|
Nažalost Dellova nema baš povoljnih s Windowsom, a niti nema numpad pa nije praktičan za tu namjenu. http://www.nabava.net/trazilica.php?...=dell+15.6+win |
![]() |
![]() |
![]() |
#1366 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2012
|
Najprije što treba gledati kada se kupuje prijenosno računalo jest garancija. Dell i Toshiba imaju u startu po 3 godine garancije uz nadoplatu i više. Stoga koji god od ovih dvaju brandova izaberete nećete pogriješiti vrlo su kvalitetni i izdržljivi (posjedujem dell inspiron N5010). Što se tiče ostale konfiguracije veličina ekrana, grafika, procesor, hard disk, optički pogon to sami odlučite zavisno o samoj potrebi svakog korisnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1367 |
Magnum P.I.
|
Da, da, pa u svakom slučaju. Računam da su preporučeni dellovi puno skuplji s obzirom na to da moraš dokupiti windowse (a taj sustav je bio u ovom slučaju neophodan) a to je još 950iš kuna. Što se tiče hardware-a, ovaj je uređaj i više nego dovoljan za svoju namjenu. Uređaj je ekstra robustan, kućište je načinjeno od aluminija i odaje dojam i skupljeg laptopa. Kod della mi se npr. nije svidjela ugrađena mogućnost mijenjanja maske. To mi ne ulijeva povjerenje u čvrstoću samog uređaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1368 |
Wannabe Pilot
Datum registracije: Jul 2007
|
Pozdrav! Trazim laptop do cca. 4500kn, prvenstveno za rad u Officeu, obradu i gledanje HD videa, igranje nekih novih naslova. Pozeljno je da je bez OS-a, te po mogucnosti garancija duza od 1 godine. Zasad sam nasao ovaj model, cijena mi se cini i vise nego odlicna, ali nisam siguran koliko bi grafcka i ostale komponente mogle podrzati ono sto trazim. http://www.rusak.hr/artikl.php?artic...category_id=73 Zahvaljujem!
![]() |
#1369 |
Registered User
|
Odlučio sam ipak uzeti bolji laptop i naišao na ovaj koji ću najvjerojatnije uzeti: http://www.technomarket.hr/products/...z580-59-356331 Što mislite o tom laptopu za te novce? Još jedno pitanje vezano za grafičke kartice. Koliko je ova graficka Geforce GT 635 2GB dobra, moze li sve igre vrtit? Je li razlika nje i HD 4000 (koja je integrirana) i Nvidia N12M-GE1 malo ili puno velika? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1370 | |
Premium
|
Citiraj:
bolje idi na GT 635m,HD moze pokrenuti igre,ali da mozes kvalitetno i fluidno igrati,ne bas ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1371 |
Registered User
|
Znaci grafika je dobra? Kako bi je svrstali, u neku sredinu ponude i koliko znaci ova 2GB jer koliko vidim vecina je 1GB? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1372 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() blizu sredine sto se tice perfomansi i ostaloga... 1gb ti na tim rezolucijama ne znaci uopce puno tako da ono 1gb ti je dosta,ne trci za tim marketinskim forama 2gb-> 3gb jer nema razlike |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1373 |
Registered User
|
pozdrav do sada sam imala jedino stolno računalo i sad sam u potrazi za jednim prijenosnim, najmjena nije pretjerano zahtjevna, koristlia bi laptop za internet, nekakva osnova obrada fotografija, gledanje filmova, office i htjela bi da imam već ugrađenu win 8 ..... mene već odavno, od kada sam vidjela u prijatelja, privlači Sony vaio ali čitam da su precjenjeni za taj iznos pa ne znam što bi preporučili! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1374 |
Premium
|
Baš Windows 8? Imaš ovog Lenova, ali je puno prejak i ima samo 1g. jamstva. Od ovih s Win7, ovakav Dell. Sony je preskup, da. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1376 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1377 |
Wannabe Pilot
|
Mislis da se ne bi osjetila razlika u 2GB RAM-a i i3-i5 u igrama? Jer mi je uz "ozbiljan" rad na njemu zelja odigrati i neke novije naslove (BF3, Skyrim) posto sam bio ogranicen dosad zbog slabe desktop konfe. Ne trazim na to bude na ultra/high, vec ono, neki pristojan medium ako je moguce. ![]()
![]() |
#1378 |
Premium
|
RAM apsolutno ne, niti najmanje. 4GB je dosta za 99% korisnika, odnosno sve koji se ne bave jako zahtjevnom grafičkom obradom, 3D modeliranjem ili virtualnim mašinama, za igre je i 4GB previše. Procesor će se osjetiti neznatno nižim FPSom, ali igrivost neće biti kompromitirana, što je igrivo s jednim jednako je igrivo i s drugim. Osim toga, u Dellu je i nešto jača grafička. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Wannabe Pilot
|
Onda super, Dell mi postaje 1. favorit. Vidim i da imaju 3 godine jamstva, pa sam bezbrižan. Još samo jedno pitanje prije kupnje. Mogu li AMD Dual-Core A4-3330MX, 2,20GHz i HD7690M XT parirati ovom Dellu po performansama? Jer nisam bas upucen u brzinu trenutne AMD jezgre, ali ova graficka spada medu srednju-visu klasu prema benchmarkovima? Zahvaljujem!
![]() |
#1380 |
Premium
|
Ta grafička je odlična, no procesor je dosta slab i sigurno bi bio usko grlo u nekim igrama. Ne bih preporučio tu kombinaciju, pogotovo što znam da se radi o HPu s 1g. jamstva. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|