|
![]() |
#1352 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
pozdrav. moze potvrda. navodno truecrypt enkriptirani OS nemoze bootati ako je maticna ploca bazirana na UEFI, a koliko znam ova extreme4 je UEFI. ako sam dobro skuzio, moze se bootat jedino ako se ostavi ona 100mb OS particija izvan glavne kriptirane particije, ali u tom slucaju hidden OS gubi funkciju jer se gubi plausabl daklem da skratim, dali je ovo tocno sto sam napisao za UEFI maticne ploce, jer ako je, onda mislim da cu ASRock morat preskocit i trazit "obicnu" BIOS plocu. preporuka BIOS/Z68 Gigabyte maticne u ovom rangu? ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1354 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#1355 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ovo ide vrlo OT, ali procitaj sto sam napisao. A to je da za normalne korisnike, pa cak i one koji i imaju ilegalan sadrzaj na kompu - Truecrypt je i vise nego dostatan, i bez 'hidden particija'. Tako da ideje o non-UEFI BIOS-u (ukoliko ti i jest uopce issue) su stvarno u domeni paranoje. |
![]() |
![]() |
#1357 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Pro3 ima bolju faznu regulaciju (8+2) |
![]() |
![]() |
#1360 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2012
|
Molim za savjet. Koju matičnu ploču 1155 da kupim uz procesor I5 2400 s Box, do 850kuna? Hvala. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1361 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
MSI Z77A-G43 ili nešto jeftinije: Asrock Z68 Pro3 Pošto nećeš overclockati bolje od ovoga ti ne treba. |
![]() |
![]() |
#1362 |
Premium
|
Ili AS ROCK H77M |
![]() |
![]() |
#1363 | |
Xulos :)
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#1364 |
Premium
|
pozdrav. malo sam isao bacit oko na cijene z77 i sad mi nije jasno bas jer nisam to ocekivao. npr ASRock Extreme4 (z77) kosta manje nego Extreme4 gen3 (z68) ![]() ako se ne varam bilo je nekih prica da je z68 bolji za sandy, a z77 za ivy, ali jel to vezano za one napone itd. ili nesto drugo ![]() jedinu prednost, koju ja kuzim, z77 naspram z68, je da ima "svoj" usb3.0. i mozda "veca" podrska za SLI/CF koji mi nisu ni najmanje bitni. ![]() |
![]() |
![]() |
#1365 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Trebam jeftinu MBO za INTEL Celeron G530 i DDR3 4GB (1x4GB) Kingston, 1333MHz, CL9 mislio sam jednu od ove tri uzet iako Asrokova mi se cini bolja samo zbog dva konektora za monitor pa nemoram nikve adaptere kupovat kad zmjenim monitor http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11106 http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10934 http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9938 Komp ce se uglavnom za internet i email koristit tako da jedino sto mi je vazno jeste da se nerusi na default postavkama. |
![]() |
![]() |
#1366 |
Premium
|
Uzmi AS Rock, ja ju imam na svom G530 i sve šljaka bez problema. |
![]() |
![]() |
#1368 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
MSI zbog tri godine garancije. |
![]() |
![]() |
#1369 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Molim savjet glede kupnje MBO, na nju bi išao CPU G840/850 max. za poćetak, a kasnije neki i5 ![]() Max. do cijene koje bi išao je cca 1.000kn otprilike +/-50 ak i nije toliko presudno. Pošto prelazim sa AMD-a na Intel ima dosta nepoznanica pa tražim preporuku i savjet.A ostalo ćemo kontati u hodu ![]() Ide se sutra u kupnju pošto sam utopio svoje komponente glede CPU+MBO, a ostalo ostaje isto pod "Moj komp" opcijom. Unaprijed hvala ![]() |
![]() |
![]() |
#1370 |
tiki
|
Najskuplja opcija, ako ćeš kasnije stavljati "K" procesor i overclockati ga: Asrock Z68 Extreme3 Gen3 Jeftinija opcija ako će ići "K" procesor i overclockiranje: Asrock P67 Pro3-B3 (ignoriraj ove pro3 se) Ako ne planiraš OC a želiš novi chipset i sve sta dolazi s njim: MSI H77MA-G43 Takodjer baci oko na: Asrock Z68 Pro3 i Asrock H61M/U3S3 |
![]() |
![]() |
#1371 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Dvoumim se između P67 i Z68 čipseta: iako nemam namjeru koristiti Virtu, pitam se da li bi bilo moguće u isto vrijeme imati monitor spojen na grafičku a video slati na TV putem HDMI-ja na integriranoj grafici? Ako se netko pita zašto ta na prvi pogled suluda ideja, razlog je taj što moram pauzirat foldanje svaki put kad poželim neki video pogledat bez ogromnog broja propuštenih frame-ova. |
![]() |
![]() |
#1373 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Dakle kupit ću i7 3770K, i vjeroajtno 12GB G.Skill Cl9 1600MHz rama. Mislim da bi najbolje bilo uzeti nešto od H77/Z77. Nikad neću imati više od jedne grafičke, a kolko sam skužio H77 može overclockati jel, tako da baš i nema potrebe za Z77? Volim da mi se komp brzo boota, tako da BIOS (tj. EFI sad jel?) ne gnjavi sa puno poruka pri paljenju. Nemora biti nešto skupo. Ideje ljudi? |
![]() |
![]() |
#1374 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
iskreno nisam primjetio da se na H pločama može clockati procesor, jedino on-die grafulja. ![]() ![]() ![]()
#1376 |
Premium
|
E to sa H77 i overlclockom dobivam razne informacije na raznim mjestima, službena intelova stranica kaže da može, barem ovi 3. generacije tj ivy bridge: http://www.intel.com/content/www/us/...ipset-h77.html Ma sam OS se brzo boota, ali ova stara gigabyte mi recimo kad enableam AHCI doda još neke informacije o tome da je detektiran AHCI Hdd i optički disk i ako ne stisnem continue onda me davi još 5 sekundi XD |
![]() |
![]() |
#1378 |
Premium
|
Ipak H77 nema overlock, to Intel priča o njihovom "Turbo", tako da ostaje Z77. To spominješ Extreme4-M , nisam se dugo bavio hardwareom, šta ja sa micro ATX pločama, otkad su one popularne? Pitam se hoće li biti gužve ako utrpam GTX560 koji je dosta veliki. I možda čak da uzmem neki mini tower umjesto trenutnog midi? |
![]() |
![]() |
#1379 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Niti jedna H77 ploča ne podržava OC procesora tj mjenjanje množitelja iznad max tvorničkog. Naprotiv neke čak nemaju niti mogućnost dizanja takta radne memorije iznad 1600 MHz te igranje radnim naponima. Zasad najbolja H77 ploča koju sam probao je Asus P8H77M-Pro. Preporuka za ASRock Z77 Ex4 ili Asus P8Z77-M Pro ako ideš na mATX
#1380 |
Premium
|
Koje su Mane mATX-a? Više se griju, manje mjesta, šta? Ako itko misli da je ATX bolji slobodno argumetirajte. Jer ASRock Z77 Ex4-M je nekih 200kn jeftinija od ATX varijante? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|